liceum

Zaczęty przez YoungPadawan, Czerwiec 26, 2009, 10:10:06 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bled

imo technikum to dobra opcja dla tych ktorzy chca nie sisc na studia ;) a mam wielu kolegow ktorzy po technikum mowa ze nauczyli ich nic , i tak jest czesto  np zjebane  praktyki w szkole itp itd. pewnie sa jakies wyjatki
jesli chodzi o lab w studiach technicznych to z tego co tam bywalem opiera sie wszystko na wyliczeniach (wydz. elektryczny btw )
i kalkulacjach a same dane wprowadza sie do programow(matlab np).
Sam jestem w liceum i nie poszedlem do technikum z powodu a) ogolnie jest tam nizszy poziom B) nie ma sensu meczyc sie 4 lata :)
c) przedmioty zawodowe nie dadza mi tyle ile powinny - siedzac w domu i czytac na necie moglbym dowiedziec sie wiecej
D) czekam na jakiegos warriora ktory napisze mi ze jego technikum jest najlepsze E) jesli tak zrobi tzn ze nie zrozumial mojej wypowiedzi :)

YoungPadawan

Cytat: Bled w Czerwiec 28, 2009, 10:16:01 AMB) nie ma sensu meczyc sie 4 lata :)
idź i szczeźnij w piekle - 4 lata technikum to jedyne, czego zazdroszczę tym, którzy tam poszli : <
I'm offline.

Mlor

Czemu? Caly jeden rok.... Szkoda zycia..
"Na tym świecie istnieje zło zrodzone z dobra. Istnieje również dobro zrodzone ze zła" by Lelouch Lamperouge
I'm OFFLINE

TheOwn3r

W liceum/technikum najlepsza zabawa jest ;>
;o

eSkel

Dodatkowy rok to kwestia dyskusyjna, niektorym to odpowiada a innym nie. Niby lata edukacji to najlepszy okres zycia ;) Mnie tylko irytuje fakt ze bede musial pisac matematyke, podczas gdy moj rocznik w LO zdawal starym systemem : (

Cytat: Bled w Czerwiec 28, 2009, 10:16:01 AM
c) przedmioty zawodowe nie dadza mi tyle ile powinny - siedzac w domu i czytac na necie moglbym dowiedziec sie wiecej

W przypadku mojej szkoly ciezko jest znalezc sensowne informacje nt zagadnien zawodowych w internecie, ksiazki - owszem, ale google zawodzi :C

imo technikum to dobra opcja dla tych ktorzy chca nie sisc na studia ;) a mam wielu kolegow ktorzy po technikum mowa ze nauczyli ich nic , i tak jest czesto  np -_-'ane  praktyki w szkole itp itd. pewnie sa jakies wyjatki

jestem wyjatkiem i jak tylko sie uda zdac niemiecki rozszerzony to ide na humanistyczny kierunek : [

o ile zdam matematyke

Marc1n

Jaki?
Jejeje, ja zdawałem gegre i mogę iśc w Bstoku na 4y kierunki:
na pb -
Administracja i zarządzanie
Logistyka
Turystyka i Rekreacja
na uni -
Stosunki międzynarodowe
więc generalnie nagle zachciało im się punktować wszędzie WOS i jest lipa :P
No chyba, że liczyć jeszcze super do nic robienia kierunki humanistyczne a'la pedagogika, gdzie nikt nie idzie i drugą rekrutacją się można dostać :D
HATE ME MOAR!

bylyforumowicz

Cytat: eSkel w Czerwiec 28, 2009, 11:59:26 AM
Dodatkowy rok to kwestia dyskusyjna, niektorym to odpowiada a innym nie. Niby lata edukacji to najlepszy okres zycia ;) Mnie tylko irytuje fakt ze bede musial pisac matematyke, podczas gdy moj rocznik w LO zdawal starym systemem : (

W przypadku mojej szkoly ciezko jest znalezc sensowne informacje nt zagadnien zawodowych w internecie, ksiazki - owszem, ale google zawodzi :C

imo technikum to dobra opcja dla tych ktorzy chca nie sisc na studia ;) a mam wielu kolegow ktorzy po technikum mowa ze nauczyli ich nic , i tak jest czesto  np -_-'ane  praktyki w szkole itp itd. pewnie sa jakies wyjatki

jestem wyjatkiem i jak tylko sie uda zdac niemiecki rozszerzony to ide na humanistyczny kierunek : [

o ile zdam matematyke

Osobiscie uwazam, ze wprowadzenie matematyki jako obowiazkowy przedmiot bylo jedna z niewielu dobrych zmian. Bez urazy, ale jesli ktos ma problemy ze zdaniem podstawowej matematyki to najwyrazniej brakuje mu zdolnosci logicznego myslenia i taka osoba nie powinna aspirowac do zdobycia wyzszego wyksztalcenia.

YoungPadawan

qft, sam idę na profil humanistyczny (łacina i greka jako języki drugorzędne ftw :D ) ale maturę z matmy rozszerzoną chcę zdawać.
I'm offline.

bula

Cytat: YoungPadawan w Czerwiec 28, 2009, 02:40:39 PM
qft, sam idę na profil humanistyczny (łacina i greka jako języki drugorzędne ftw :D ) ale maturę z matmy rozszerzoną chcę zdawać.
wariat

eSkel

Bylyforumowicz prawda, ale i tak bede narzekac ; ) Gdybym wiedzial ze tak to bedzei wygladac, poszedlbym do LO i bylbym teraz po maturze. Zmiany - ok, ale rozsadnie wprowadzane

Marc1n: jeszcze rok i moze zmienie zdanie 30 razy jeszcze, ale zdajac niemiecki, polski i angielski rozszerzony prawdopodobnie lingwistyka stosowana/jezyki specjalistyczne/orientalistyka @UW

Bled

Cytat: bylyforumowicz w Czerwiec 28, 2009, 02:38:55 PM
Cytat: eSkel w Czerwiec 28, 2009, 11:59:26 AM

o ile zdam matematyke

Osobiscie uwazam, ze wprowadzenie matematyki jako obowiazkowy przedmiot bylo jedna z niewielu dobrych zmian. Bez urazy, ale jesli ktos ma problemy ze zdaniem podstawowej matematyki to najwyrazniej brakuje mu zdolnosci logicznego myslenia i taka osoba nie powinna aspirowac do zdobycia wyzszego wyksztalcenia.
tylko ze zmienia sie podstawa programowa , inne rzeczy na maturze obowiazuja , podstawka z matmy bedzie 25pytan ABCD - to jest smiech na sali , w 75% podstawka ktora zaserwuja w 2010 bedzie polegac na wykuciu odpowiednich defnicji (czesc jeszcze pewnie bedzie w tablicach) , logiczne myslenie to mat.rozszerzona wg mnie to zla zmiana, jdedyny plus to sraka w gaciach ludzi z hum klas ;]

Szewa

Za 30 min. zobaczymy czy dostałem się do szkoły. Emocje normalnie jak przed dobranocka :D

Pheonix

Szewa

Me too :P Jeszcze na 1 miejscu na liście byłem :D

serdel

Lista była jednoosobowa :)?

nienawidzehomikuw

A ja się nie dostałem. :[

:( Twój Stary

Matim

Zawsze masz drugą rekrutacje  :D

Szewa

nienawidzehomikuw