'Berserk'

Zaczęty przez Wraith, Lipiec 06, 2009, 05:19:50 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wraith

Jestem ślepy, albo podobnego tematu nie ma. Czy mam przez to rozumieć, że nikt z Was nie miał styczności z tą sieczką w klimatach dark fantasy? Ja miałem wyłącznie z anime, jeśli ktoś z Was widział, i przepada za nieco mniej optymistycznymi klimatami i nie przeszkadza mu brak wszechobecnych w anime samurajów (dla mnie jedna z największych zalet :P ) i magicznych kalesonów, to wie, że ono może tylko i wyłącznie zachęcić do zapoznania się z mangą. Więc do dzieła. Ktoś z Was zna i lubi/nie lubi przygód Gattsa i Bandy Jastrzębia?
Zuy i mhroczny Gronostaj z Abyssa x3.

'Lepiej być faszystą niż pedałem.' - A. Mussolini.

Frohike

Ta sieczka jest główną atrakcją (coś jak w Dragon Ball) czy jest tam jakaś ciekawa fabuła jeszcze do tego? Dużo jest odcinków tego anime?

Przy okazji, mógłbyś mi napisać, z jakiego filmu jest Twój avatar? Wygląda jakoś znajomo, ale nie mogę skojarzyć.

YoungPadawan

taki mhrok z tego berserka. i tyle głównie w nim fajności, no i nie dzieje się w dżapanii. w sumie dla kogoś, kto uznaje się za fanboi'a anime i do tego lubi mhrooooczne klimaty pozycja obowiązkowa. reszta świata może odpuścić sobie to anime : >

ale summa summarum fajne
I'm offline.

Wraith

Avatar ze 'Stargate: Atlantis'. :) Przedstawia to, co mój nick. A czy Frohike to nie jakaś postać z 'X: Files' ? Coś mi się kojarzy...

Co do Berserka: Ma fabułę, jest nawet intryga. ;) Masz żądzę władzy, poszukiwanie prawdy o sobie, paru wyrazistych bohaterów i nieco przytłaczający, pesymistyczny nastrój. Uważam, że warto 'Berserka' obejrzeć, nie tylko dla sieczki. Ja nie uznaję się za fana anime, właściwie to ta estetyka mnie trochę odrzuca, a 'Berserk' mi się spodobał, to chyba o czymś świadczy. Mam nadzieję, że o tym, że to wyjątkowe anime. :P Odcinków jest ok 25. Manga jest dłuższa i wychodzi nadal, ale z nią styczności, niestety, nie miałem.

Ryltar

Anime:Pokazuje tylko pare odcinkow i najgorsze jest to ze kiedy zaczyna sie caly fun to anime sie konczy.

Manga:Manga jest zajebista poprostu.Widac skad Gutsu dostaje Dragon Slayera oraz czemu zaczyna zbierac "jajka"(Beleth to sie chyba nazywa?).

Ogolnie:Jezeli ktos lubi ogladac faceta ktory(no waiii!) zachowuje sie jak Berserker,lata z ogromna kosa,zamiata ludzi i lubi brutalnosc to anime/manga jest dla niego.Osobiscie jestem fajnem tej mangi ^^

Frohike

Cytat: Wraith w Lipiec 07, 2009, 10:03:16 AMAvatar ze 'Stargate: Atlantis'. :) Przedstawia to, co mój nick. A czy Frohike to nie jakaś postać z 'X: Files' ? Coś mi się kojarzy...
Dziwne, nie oglądałem tego filmu, a jednak postać wydaje się znajoma. Widocznie pomyliłem z kimś kto miał podobny 'image' :D

Tak, Frohike to postać z Archiwum X, jeden z tych trzech speców-dziwaków od komputerów, którzy zawsze pomagali Mulderowi i Scully. Potrzebowałem kiedyś nicku dla postaci w jednej grze (Helbreath, takie mmo), a że nie miałem pomysłu i przy okazji jestem sentymentalny - to poratowałem się serialem z dzieciństwa. Zawsze lubiłem tych trzech panów z 'The Lone Gunmen' i wybrałem nick, który był najbardziej fantasy spośród ich nazwisk. W grze sprawdzał się wyśmienicie (^_^), to potem użyłem go w L2 (serwer Paradise x7), a następnie tutaj, na forum :)

Rozpisałem się na ten temat głównie dlatego, że już długo tutaj siedzę i może kogoś interesuje skąd wziął się mój nick ;)

Cytat: Ryltar w Lipiec 07, 2009, 01:53:11 PMAnime:Pokazuje tylko pare odcinkow i najgorsze jest to ze kiedy zaczyna sie caly fun to anime sie konczy.
Zupełnie jak anime Beck :<

Ogólnie to mnie zachęciliście i z chęcią obejrzę sobie tego Berserka. Tylko, że w kolejce jest jeszcze Code Geass ;p

Ryltar

CytatOgólnie to mnie zachęciliście i z chęcią obejrzę sobie tego Berserka. Tylko, że w kolejce jest jeszcze Code Geass ;p

Koniecznie z Jap dub.Angielski ssie pale na maxa.Jak cos to od kumpeli wezme japonskie i je u niej wrzuce na FTP.Jak bedzie sie burzyc...no nie ma innego wyjscia ;p

Madith

oO

Berserk jest świetny :d Ale bylem tak wściekły jak anime sie skonczylo praktycznie urywajac historie na poczatku (bo do konca to daleeeeko hen). Akurat jak zapowiadalo sie ze bedzie jedne z lepszych anime jakie ogladalem...

Niestety mangi nie moglem znalezc a z chęcią bym poczytal. Jak ktos ma link albo cos to plx pm me :)

Cytat: Frohike w Lipiec 07, 2009, 04:13:59 PM
Cytat: Wraith w Lipiec 07, 2009, 10:03:16 AMAvatar ze 'Stargate: Atlantis'. :) Przedstawia to, co mój nick. A czy Frohike to nie jakaś postać z 'X: Files' ? Coś mi się kojarzy...
Dziwne, nie oglądałem tego filmu, a jednak postać wydaje się znajoma. Widocznie pomyliłem z kimś kto miał podobny 'image' :D

Tak, Frohike to postać z Archiwum X, jeden z tych trzech speców-dziwaków od komputerów, którzy zawsze pomagali Mulderowi i Scully. Potrzebowałem kiedyś nicku dla postaci w jednej grze (Helbreath, takie mmo), a że nie miałem pomysłu i przy okazji jestem sentymentalny - to poratowałem się serialem z dzieciństwa. Zawsze lubiłem tych trzech panów z 'The Lone Gunmen' i wybrałem nick, który był najbardziej fantasy spośród ich nazwisk. W grze sprawdzał się wyśmienicie (^_^), to potem użyłem go w L2 (serwer Paradise x7), a następnie tutaj, na forum :)

Rozpisałem się na ten temat głównie dlatego, że już długo tutaj siedzę i może kogoś interesuje skąd wziął się mój nick ;)

Cytat: Ryltar w Lipiec 07, 2009, 01:53:11 PMAnime:Pokazuje tylko pare odcinkow i najgorsze jest to ze kiedy zaczyna sie caly fun to anime sie konczy.
Zupełnie jak anime Beck :<

Ogólnie to mnie zachęciliście i z chęcią obejrzę sobie tego Berserka. Tylko, że w kolejce jest jeszcze Code Geass ;p

Tak tak, to ja :D dobrze wiedziec skad masz...ale ja jakos nie kojarze tych 3 typkow z X:Files. Musze sobie chyba przypomniec pare odcinkow ^^ <3 X Files :D

Cytat: Ryltar w Lipiec 07, 2009, 04:21:03 PM
CytatOgólnie to mnie zachęciliście i z chęcią obejrzę sobie tego Berserka. Tylko, że w kolejce jest jeszcze Code Geass ;p

Koniecznie z Jap dub.Angielski ssie pale na maxa.Jak cos to od kumpeli wezme japonskie i je u niej wrzuce na FTP.Jak bedzie sie burzyc...no nie ma innego wyjscia ;p

jo, + miliard...Nie moge zniesc anime z ang dab. W ogole brzmi to jakos tak..dziwacznie :P Jap dab, ang sub only :D nawet z pol sub nie chce mi sie ogladac :D wole ang ^^
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Frohike

Cytat: Frohike w Lipiec 07, 2009, 04:13:59 PMDziwne, nie oglądałem tego filmu, a jednak postać wydaje się znajoma. Widocznie pomyliłem z kimś kto miał podobny 'image' :D
Właśnie chyba skojarzyłem z kim pomyliłem tę postać, mianowicie z Uber-Morlock'iem z "The Time Machine". Leciało jakiś czas temu w TV :)

Cytat: Ryltar w Lipiec 07, 2009, 04:21:03 PMKoniecznie z Jap dub.Angielski ssie pale na maxa.
Cytat: mdh w Lipiec 07, 2009, 04:28:37 PMNie moge zniesc anime z ang dab. W ogole brzmi to jakos tak..dziwacznie :P Jap dab, ang sub only :D nawet z pol sub nie chce mi sie ogladac :D wole ang ^^
Zgadzam się w 100%, zawsze jak widzę anime z eng dub, to aż mnie w żołądku ssie. Jap dub + eng/pl sub is teh way to go.

Cytat: mdh w Lipiec 07, 2009, 04:28:37 PMNiestety mangi nie moglem znalezc a z chęcią bym poczytal. Jak ktos ma link albo cos to plx pm me :)
Sprawdzałeś pod tymi linkami z przyklejonych tematów?

Cytat: mdh w Lipiec 07, 2009, 04:28:37 PMTak tak, to ja :D dobrze wiedziec skad masz...ale ja jakos nie kojarze tych 3 typkow z X:Files. Musze sobie chyba przypomniec pare odcinkow ^^ <3 X Files :D
<3

Wpisz sobie w google "The Lone Gunmen" i skojarzysz :) Był też osobny serial właśnie z nimi.

Madith

Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Wraith

Proszę, jaki żywy odzew! :P Dziwne, że nikt wcześniej nie skojarzył Twojego nicka, Frohike. Widać tylko, że ludzie kiepsko tutaj stoją z serialami s-f. Skoro o nich mowa, to wszystko spod znaku Stargate też mogę polecić.

A wracając do 'Berserka' - ja też byłbym bardzo zainteresowany mangą i będę wdzięczny za link.

Ryltar

Cytat: mdh w Lipiec 07, 2009, 04:28:37 PM
oO

Berserk jest świetny :d Ale bylem tak wściekły jak anime sie skonczylo praktycznie urywajac historie na poczatku (bo do konca to daleeeeko hen). Akurat jak zapowiadalo sie ze bedzie jedne z lepszych anime jakie ogladalem...

Niestety mangi nie moglem znalezc a z chęcią bym poczytal. Jak ktos ma link albo cos to plx pm me :)

http://manga.bleachexile.com/berserk-chapter-96.html

Manga tam gdzie sie konczy anime.

Madith

Cytat: Ryltar w Lipiec 07, 2009, 06:41:51 PM
Cytat: mdh w Lipiec 07, 2009, 04:28:37 PM
oO

http://manga.bleachexile.com/berserk-chapter-96.html

Manga tam gdzie sie konczy anime.

Dzieki Rylku :*
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

TheOwn3r

Manga jest genialna. Anime zresztą też.
Ja właśnie jakieś 3 dni temu dobiłem do 300 chapteru mangi.
Ogólnie w mandze jest jeszcze więcej sieczki niż w anime. Później akcja zaczyna się już troche nudna robić bo jest na zmianę:
1.Gatsu walczy, jest ciężko ranny
2.Gatsu odpoczywa, ale podczas odpoczynku znowu go atakują

ale i tak przyjemnie się czyta. W sumie, teraz jak dobiłem do tego 300+ chapteru to tylko czekam na następne, bo ciekawie się zaczęło robić :>
;o

Dreadlord

Anime Berserk'a jest w zasadzie średnie, za dużo jednak rzeczy i postaci tam wycieli (Puck i SkullKnight :C).Za to manga to rzeczywiście mistrzostwo, zarówno pod względem fabuły, postaci jak i kreski. Jeśli ktoś widział już anime, a chce wziąć się za mange, to jednak polecam czytanie od początku. Polskie skany można znaleźć tutaj: http://www.online.berserkfan.info/

Ryltar

Ja do 29 tomu dobilem.Zabawa sie robi fajna jak Gutsu dostaje Berserker Armor ^^

Frohike

Cytat: mdh w Lipiec 07, 2009, 05:07:59 PMhttp://www.thelonegunmen.stopklatka.pl/bios_frohike.html -> wow :D niezla bio Fro :D
Dzięki :P

Cytat: Wraith w Lipiec 07, 2009, 05:56:42 PMDziwne, że nikt wcześniej nie skojarzył Twojego nicka, Frohike. Widać tylko, że ludzie kiepsko tutaj stoją z serialami s-f. Skoro o nich mowa, to wszystko spod znaku Stargate też mogę polecić.
Ano nikt nie skojarzył albo się nie przyznał :P Jak znajdę czas, to zapoznam się z tym Stargate.

Zacząłem oglądać tego Berserka :) Jak na razie niezłe, kreska jest bardzo fajna!

PS.
Ryl, przerobiłem Ci trochę sygnę, bo ten obrazek był omagad-jaki-wielki X_x

Ryltar

CytatZacząłem oglądać tego Berserka Smile Jak na razie niezłe, kreska jest bardzo fajna!

Nie jest fajna bo sie przerywa w momencie kiedy prawdziwy fun sie zaczyna :P

CytatPS.
Ryl, przerobiłem Ci trochę sygnę, bo ten obrazek był omagad-jaki-wielki X_x

Ta jakis jelop sie wbil i mi "shackowal" obrazek(nawet nie pamietam co tam bylo) zeby e-pena zwiekszyc.

Dreadlord

BTW: jest ut ktoś będący z mangą Berserk'a na bieżąco? Bo IMO dopiero teraz zaczyna się wręcz epicka akcja. Szkoda tylko, że Miura (autor) jest dość leniwy i po wypuszczeniu 3-4 chapterów w odstępach dwutygodniowych robi sobie kilkumiesięczne przerwy. I dlatego manga która wychodzi już 20 lat, jest tak stosunkowo krótka. :C

TheOwn3r

Ja czytam na bieżąco. Fajna akcja się zaczyna. Ale nie myślałem że Ganishka coś takiego odwali :P
;o

Ryltar

Ja zaraz koncze(334 chapter to chyba jest).

TheOwn3r

334? na razie jest ich 306 :)
;o

Dreadlord

Na bleachexile jest jakaś inna numeracja, dlatego wychodzi sporo ponad 300 tych chapów.  :P

TheOwn3r

No, fakt. Też tam czytałem, ale est ich 306 i tyle. :P

Ciekawe jak się to ogólnie się dalej potoczy, bo na razie nie widzę najmniejszych szans w walce Gatts vs Griffith. xD
;o

Frohike

Skończyłem w końcu to anime. Faktycznie nic tylko wziąć się za mangę teraz ;<

Seria warta obejrzenia - polecam wszystkim, którzy jeszcze nie mieli z nią kontaktu!