Gladiator vs Tyrant

Zaczęty przez Polgara, Maj 25, 2007, 07:32:12 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sebal

Cytat: mdh w Lipiec 12, 2009, 05:30:19 PM
i tak obu pocisnie tehacz :D

no :D taki j/k dla rozluźnienia sytuacji :D

A tehacza pociśnie tank xD Także nie masz co się cieszyć ;d
Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Scorpion

Cytathmm glad jest tutaj na +, skoro mial bazowy 50% szybszy reuse a teraz maja taki sam? Razz
A ma taki sam? Bo skoro tylko cieli reuse do 1/4 wartosci, to powinien miec nadal 50% szybszy. Anyway poszukuje jakiegos frapsa tyrka z finala, zeby to porownac z filmem Defo.
Btw ktos tam pisal o 2k p defa u tyrka- ze srednim resistem spokojnie mozesz wyrwac tssa za ponad 2,5k przy takim defie, wiec nie ma sie z czego cieszyc. Champions favor+duelist spirit na dobrym enchancie+element w broni i mamy okolo 2 razy wiekszy dmg niz we wczesniejszych kronikach.
No i jak juz pisali- tyrant nie ma praktycznie zadnych korzysci z maximum focus.
Btw ten 170 element ja bym nie traktowal jako plus- jestes uwiazany do 1 elementu, na dodatek bardzo popularnego.
Jedyne, co do mnie przemawia to haxed ogr, bo w koncu tyr ma p attack porownywalny z gladem, a w heavy wyciagnie wiekszego defa.
...

Kwadrat

blahtards mowili ze reuse jest bardzi zblizony (taki sam?), wiec raczej nie klamali :D

sosula

Reuse Blastera i Hurri to 3 sek na bank. To jest duzy plus dla tyrka, bo mial gorszy reuse niz glad.
Czyli reuse ten sam+zuzywanie mniejszej ilosci ladunkow+szybsze wykonywanie skili(a.speed)+stun+ogr+ic i tyrek nie jest na straconej pozycji.
Komu wejdzie wiecej crytow ten wygra imo.
No i jeszcze cancel pvp mod w fistach to tez niezly argument na pvp w terenie z cp potkami.
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Vascius

Scorpion mówisz że moge mocno oberwać z ele tssa ale w takim wypadku glad również mocniej oberwie z ele hurri.

Scorpion

Jasne, mnie chodzilo raczej o fakt ze 2 k def w tych czasach nie jest wielkim problemem do pokonania.
...

Vascius

No dobra już nie chodzi o to ile tego p.def, ale p.def tyra > p.def glada i DPS tyra ze skilli > DPS glada ze skilli, nawet mimo TSS'a.

Scorpion

CytatNo dobra już nie chodzi o to ile tego p.def, ale p.def tyra > p.def glada i DPS tyra ze skilli > DPS glada ze skilli, nawet mimo TSS'a.
Duelist spirit na +30(:P) i efekt ogra zostaje zniwelowany, czyli dmg ze skilli o takim samym powerze bedzie podobny u tyrka i glada, a tss ofc mocniejszy.
I disarm przemawia do mnie bardziej niz jakies totemy tyrka(btw zna ktos reuse time tego disarma?)
...

Vascius

Jak już kolega wyżej napisał do tego jest bariera, jeśli wierzyć L2 INC ( HR) to jakieś 30 sek to jest. Ja też byłem zatwardziałym fan boyem glada i zawsze nim grałem, ale kwadrat otworzył mi oczy i teraz tyrem pomykam i jest elegancko ^_^. GL w wbijaniu skill na +30...

YoungPadawan

taa, bariera...która kasuje się po użyciu dowolnej akcji ofensywnej przez ciebie...
I'm offline.

SknerusKK

Cytat: Vascius w Lipiec 14, 2009, 01:34:25 AMGL w wbijaniu skill na +30...
nie widziałeś nigdy skilli +25-28 z 2nd, albo +18 z 3rd? na 8x lvlu to nie problem

YoungPadawan

Cytat: SknerusKK w Lipiec 14, 2009, 10:16:10 AM
nie widziałeś nigdy skilli +25-28 z 2nd, albo +18 z 3rd? na 8x lvlu to nie problem
a z 3rd max to przypadkiem nie +15? xD
I'm offline.

SknerusKK

Cytat: YoungPadawan w Lipiec 14, 2009, 10:17:43 AM
a może +15, nie gram w l2 to nie pamiętam wszystkiego :P

bula

Cytat: YoungPadawan w Lipiec 14, 2009, 10:17:43 AM
l2.comfirmed

Vascius

Cytat: YoungPadawan w Lipiec 14, 2009, 08:20:18 AM
taa, bariera...która kasuje się po użyciu dowolnej akcji ofensywnej przez ciebie...

Ale jak dostane weapon blockade to ustoje na tej barierze przez czas trwania debuffa nietknięty.

Scorpion

Btw nie trzeba mieć założonej broni, żeby użyc bariery?
Co do samego pvp- sprawdziłem i wyszło, że reuse skilli u glada=reuse u tyranta, do tego faktycznie jest tak krótki jak pisał kwadrat- czytaj da sie spamowac storm+buster+blaster+hurri na okrągło, bez jakichkolwiek przerw, do tego tyrant robi to szybciej od glada(przy większym defie na dodatek). Jeśli do gry nie wchodzi ds na +30, to chyba jednak tyrek lepiej stoi z dmg. Warto też zauważyć, że nowe duale mają lipne SA w porownaniu do starych S-ek, więc jeśli ktoś robi tyrka pod spam skillami, to glad ma bardzo pod górę(choć weapon blocade ofc może wszystko zmienić).
...

Vascius

W opisie skilla nie pisze że trzeba mieć broń więc chyba da rade. Ja mam pomysł, jeśli ktoś ogarnia tyra i ma chwilkę czasu chodźmy powalczyć trochę na HR L2 INC ja powalczę gladem i sam zobaczę jak to jest na tym 83, bo sam już nie wiem.

Frohike

Cytat: Vascius w Lipiec 15, 2009, 12:32:04 PMW opisie skilla nie pisze że trzeba mieć broń więc chyba da rade. Ja mam pomysł, jeśli ktoś ogarnia tyra i ma chwilkę czasu chodźmy powalczyć trochę na HR L2 INC ja powalczę gladem i sam zobaczę jak to jest na tym 83, bo sam już nie wiem.
Tylko, że jak jeden wygra z drugim, to będzie oznaczało jedynie tyle, że na L2 INC jedna klasa jest lepsza od drugiej. Btw Bariera trwa 10, nie 30 sec.

Ogólnie to jak widziałem chyba w topicu o Palu, jak ktoś (ale nie ktos1994!) opisywał jak działają tam niektóre skille, to mogę tylko napisać, że to jakiś JOKE ten serwer ;p

Vascius

a kto pisał że bariera trwa 30sek?

nienawidzehomikuw

Cytat: Vascius w Lipiec 14, 2009, 01:34:25 AM
Jak już kolega wyżej napisał do tego jest bariera, jeśli wierzyć L2 INC ( HR) to jakieś 30 sek to jest. Ja też byłem zatwardziałym fan boyem glada i zawsze nim grałem, ale kwadrat otworzył mi oczy i teraz tyrem pomykam i jest elegancko ^_^. GL w wbijaniu skill na +30...
Ale to chyba nie chodziło o barierę?

:( Twój Stary

Vascius

Gdy przeczytacie poprzedni, post to widać że 30 sek odnosi się do re usu weapon blockade, chociaż rzeczywiście post pisany w pośpiechu trochę nieporadnie sklecony, może wprowadzić nieco w błąd.

Jaki Ganh

Witam. Jak w Gracii Final wygląda PvP Tyrant vs. Gladiator? Obie te postacie mnie ciekawią, mam większe doświadczenie Gladiatorem (Tyrantem grałem sporadycznie) a wybór zależy od tego, jak te klasy radzą sobie w Gracii Final ;)

Szukam serwera...

YoungPadawan

obie dostały boosta w postaci elementu w skillach, a tyrek dostał nerfa bizona.
I'm offline.

Rusoma

Cytatok, doliczylem sie 3 istotnych "plusow", teraz tyrant:
-170 element, 20 wiekszy od glada
-przegiete totemy, w szczegolnosci ogr

Tu się zgadza.

Cytat-maximum focus force, ktory moze nie jest az tak przydatny jak u glada ale jednak

Tyrkowe skille zjadają mniej ładunkow, poza tym nie ma czym zrobić combo. U glada można zrobić TSS,DSS,MSF,TSS,DSS.
Cytat
-force of destruction, ktory po prostu wgniata glada w ziemie bo nie ma czym na niego odpowiedziec (jak kiedys dalo sie walczyc, to teraz dodatkowy skill z dmg jak hurri i szansa na dot)

A glad ma haxlolweaponblockadelolhax, który Cię unieszkodliwi na 5 sekund + możliwe jeszcze kilka zależy jak ogarnia ktoś grającym tyrkiem i czy założy broń. Acha i gucio prawda że nie ma czym odpowiedzieć. Power hurri = power DSSa. Z tego co piszesz FoD = hurri, a glad ma TSSa który jest sporo silniejszy.

Cytat-i najwazniejsze - reuse skili jest w koncu podobny, wiec glad traci swoja zalete dzieki ktorej (czasami) rozwalal tyranta, a z ww forcem mozesz wyciagnac nawet wiekszy dps niz glad (pomimo haxed duelist spirit)

Tss miał na pewno większy reuse niż hurri a obecnie ma może 1 sekunde więcej. A duelist spirit z tego co na blahu pisali na +2x daje ponad 20% premii do dmg w PvP.
Cytat: nenef w Luty 07, 2010, 05:05:21 PM
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

TruTherion

Cytat: YoungPadawan w Sierpień 23, 2009, 06:41:26 PM
obie dostały boosta w postaci elementu w skillach, a tyrek dostał nerfa bizona.

Ale dostał mocnego boosta dla ogra i rabbita.