Nibiru - czyli to co zobaczymy już niedługo.

Zaczęty przez impos89, Lipiec 10, 2009, 03:01:52 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

PeBe

Cytat: Hermit w Lipiec 15, 2009, 03:53:15 PM
Cytat: PeBe w Lipiec 15, 2009, 01:02:44 PM
@ontopic:

Tak właściwie to ciekawe skąd majowie/aztecy i ogólnie starożytni czerpali informacje na temat tych planet. Tzn. wiedza azteków z tego co wiem była > wiedza ludzi ze średniowiecza.

@UFO :
Jakieś formy życia istnieją na 101%. Problem w tym, że mogą być zbyt głupie, aby przemieszczać się po wszechświecie lub np. być zbyt inteligentne, aby się z nami porozumiewać (Tak jak np. ludzie nie rozmawiają z mrówkami, bo po co :P).
Możliwości jest wiele.

Jak kogoś to interesuje - można sobie poczytać : http://pl.wikipedia.org/wiki/Paradoks_Fermiego (mnie to bardzo zaciekawiło)

Zbyt głupie? Ludzie rozwineli się tak szybko i zobaczcie co mamy, więc inne cywylizacje mogły się rozwijać miliony lat.

Ok, tylko że mogły się rozwinąć i już wyginąć (a teraz rozwijać się od nowa). W końcu np. teraz dla ludzkości samozagłada to nie problem.

impos89

Tak właściwie to ciekawe skąd majowie/aztecy i ogólnie starożytni czerpali informacje na temat tych planet. Tzn. wiedza azteków z tego co wiem była > wiedza ludzi ze średniowiecza.

Ano dlatego, że 3600 lat temu, jak spojrzysz na ten rysunek poniżej, była w trakcie ostrego wejścia w ten eliptyczny zakręt.

A to oznacza, że można było Nibiru zobaczyć nie tylko gołym okiem, ale wizualnie też mogło być kilkukrotnie większe od księżyca w pełni.
Polaczkowo:
Impos - Aeore Healer lvl 93 / Wynn Summoner 85 / TH 58
klan - Kowale
CP Sairea

Materid

Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Abecede

<3 teorie spiskowe!

Jak j****e to j****e, jak tego nie zrobi, to trudno. Coś dodać?

Hermit

Przekonamy się, nie zostało już dużo czasu.
Stary Hermit farme miał. A czas sobie upływał i upływał.
=

nienawidzehomikuw

:( Twój Stary

Sinic

Ale śmiesznie by było, gdyby to/ta(?) Nibiru przyleciało/ła (?), przynajmniej by jakaś drama światowa była ;D

nienawidzehomikuw

Już jest. A większa będzie w 2012, bo kilku geniuszy uznało tą datę... wiadomo :)

:( Twój Stary

hezbollah

no i gdzie to Nibiru ? Patrze patrze i nie widze  8)

Soulern

Znalazłem komentarz z 16 czerwca tego roku jakiegoś usera z 62. strony tego artykułu:

Cytat
Poza tym, wstań o 4 nad ranem, i jak jest ładna pogoda, to na południowo-wschodnim niebie, nieopodal Marsa na widnokręgu masz czerwony punkt.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

bula

Cytat: Soulern w Lipiec 12, 2011, 07:39:31 PM
Znalazłem komentarz z 16 czerwca tego roku jakiegoś usera z 62. strony tego artykułu:

Cytat
Poza tym, wstań o 4 nad ranem, i jak jest ładna pogoda, to na południowo-wschodnim niebie, nieopodal Marsa na widnokręgu masz czerwony punkt.
a jak popatrzysz w strone slonca to zobaczysz ufo )))))

Acid

Miała być w 2011 3x większa od księżyca i klops.

impos89

Ale sporo szumu bylo na ten temat. Ciekawych rzeczy czlowiek sie dowiedzial na temat roznych kultur zachaczajac o teorie nibiru. Jednakze fikcji w tym wiecej jak prawdy. Chociaz wizja konca swiata wynikajaca z nadciagajacej planety w naszym kierunku brzmi duzo ciekawiej niz globalne ocieplenie czy nowa epoka lodowcowa

Polaczkowo:
klan - Kowale
CP Sairea

lukasz09091

Myślę, że jakby w necie posiedzieć konkretnie to by dało radę znaleźć daty końca świata przynajmniej raz w miesiącu  :)

Co do nubiru to- lipa :wink:

MastJedi

yyy a ona już przeleciała? czy jeszcze czekamy?

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

impos89

Polaczkowo:
klan - Kowale
CP Sairea

lukasz09091

Cytat: impos89 w Lipiec 14, 2011, 11:12:05 PM
Czekamy do końca 2012 r,

to musi naprawdę zapierdalać jak chce się wyrobić  :D

MastJedi

eee. nie, to już się zaczyna!!! przez cały tydzień było piękne słońce a dziś brzydko i pada... to na pewno to się zaczyna...

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

bula

Cytat: MastJedi w Lipiec 16, 2011, 12:10:19 PM
eee. nie, to już się zaczyna!!! przez cały tydzień było piękne słońce a dziś brzydko i pada... to na pewno to się zaczyna...

Pozdrawiam
nie, to polskie lato zawitalo na wyspy ))))

Rickert

Naaaaaaah, w anglii też pada od rana, przychylam się wersji, że to się już zaczyna. :D
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Zovi

CytatCo do Nibiru zbliżającej się do naszego układu, to nie jest to zwykła planeta (nazwana przez NASA - Planeta X) jest to maszyna do przeprowadzania terre-formacji innych układów. Konkretnie ta naszego ...
Czy jest w pełni zmechanizowana czy zarządzana przez jakąś cywilizację? Sprawdzimy w 11.12.2012 będzie najbliżej naszej planety... Na 12 dni przed zmianą biegunów... Tyle czasu zajmie im coś co mają zrobić w tym czasie...

Oczywiście zdajecie sobie sprawę że będzie olbrzymem na naszym niebie widzianym z Polszy... Fakty z NASA ... I dalej nie wierzysz ?- Wszystko wskazuje że jadą po mnie ;].

Po mojemu podlecą zrobią fotkę jak drą się wszyscy idioci a potem zmienią co mają zmienić i nastąpi ostatnia 5 faza terre-formacji tak zwany NOWY ŚWIAT - EDEN !!! Gdzie resztki pozostałe po dzisiejszym świecie posiądą wiedzę i technologię terre-formacji innych układów słonecznych. Co jest fajne pierwszy raz świadomie spotka się z nauką i cywilizacją, oczywiście pierwszy raz dla nas. Ona (piszę bo nie ma znaczenia czy to Maszyna czy Cywilizacja) zobaczy spektakl nie pierwszy raz. Wykonany perfekcyjnie zgodnie z jej programem...
Dlaczego tylko NASA zaprzecza wszystkiemu na swojej stronie i piszą tam że to jest kolejne kłamstwo w sieci. Nie wierzę ani im ani tu jeśli ktoś ma jakieś dane na temat potwierdzenia tej teorii niech mi podeśle na moje GG 1012929

Jeden z komentarzy. Pod nim kolejny - według mnie bardziej wartościowy.

CytatMam nadzieję, że bierzecie leki, a nie jesteście tylko bandą paranoików

http://apollo.astro.amu.edu.pl/PAD/index.php?n=Dybol.2012Art3

Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać. Ostatnio wyczytałem gdzieś, że statki UFO zmierzają już w naszą stronę i już wiadomo, że mają wrogie zamiary (!). Przylecą w listopadzie bodajże. Info podane przez jakiegoś profesorka nawiasem mówiąc.

Teraz moje pytanie. Jeżeli by tak było, wojsko by się nie szkoliło na taką ewentualność? Przygotowania by już były w zaawansowanej formie, zabezpieczono by miasta, szkolono by cywili, dozbrajano się, budowano schrony. Bądź co bądź, zostało mało czasu.
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

Soulern

Cytat: Zovi w Lipiec 23, 2011, 03:01:45 AM
CytatCo do Nibiru zbliżającej się do naszego układu, to nie jest to zwykła planeta (nazwana przez NASA - Planeta X) jest to maszyna do przeprowadzania terre-formacji innych układów. Konkretnie ta naszego ...
Czy jest w pełni zmechanizowana czy zarządzana przez jakąś cywilizację? Sprawdzimy w 11.12.2012 będzie najbliżej naszej planety... Na 12 dni przed zmianą biegunów... Tyle czasu zajmie im coś co mają zrobić w tym czasie...

Oczywiście zdajecie sobie sprawę że będzie olbrzymem na naszym niebie widzianym z Polszy... Fakty z NASA ... I dalej nie wierzysz ?- Wszystko wskazuje że jadą po mnie ;].

Po mojemu podlecą zrobią fotkę jak drą się wszyscy idioci a potem zmienią co mają zmienić i nastąpi ostatnia 5 faza terre-formacji tak zwany NOWY ŚWIAT - EDEN !!! Gdzie resztki pozostałe po dzisiejszym świecie posiądą wiedzę i technologię terre-formacji innych układów słonecznych. Co jest fajne pierwszy raz świadomie spotka się z nauką i cywilizacją, oczywiście pierwszy raz dla nas. Ona (piszę bo nie ma znaczenia czy to Maszyna czy Cywilizacja) zobaczy spektakl nie pierwszy raz. Wykonany perfekcyjnie zgodnie z jej programem...
Dlaczego tylko NASA zaprzecza wszystkiemu na swojej stronie i piszą tam że to jest kolejne kłamstwo w sieci. Nie wierzę ani im ani tu jeśli ktoś ma jakieś dane na temat potwierdzenia tej teorii niech mi podeśle na moje GG 1012929

Jeden z komentarzy. Pod nim kolejny - według mnie bardziej wartościowy.

CytatMam nadzieję, że bierzecie leki, a nie jesteście tylko bandą paranoików

http://apollo.astro.amu.edu.pl/PAD/index.php?n=Dybol.2012Art3

Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać. Ostatnio wyczytałem gdzieś, że statki UFO zmierzają już w naszą stronę i już wiadomo, że mają wrogie zamiary (!). Przylecą w listopadzie bodajże. Info podane przez jakiegoś profesorka nawiasem mówiąc.

Teraz moje pytanie. Jeżeli by tak było, wojsko by się nie szkoliło na taką ewentualność? Przygotowania by już były w zaawansowanej formie, zabezpieczono by miasta, szkolono by cywili, dozbrajano się, budowano schrony. Bądź co bądź, zostało mało czasu.

O, czytałem już powieść sci-fi podobną do tego cytatu, przynajmniej w kwestii terraformacji, bodaj "Ilion"... No, może jedyna wspólna cecha to użycie słowa "terraformacja", ale w sumie o Nibiru też można by ciekawą książkę science-fiction z kosmitami w roli głównej zrobić. :D
Skąd wiesz, że wojsko się nie szkoli na taką ewentualność i nie buduje się schronów, przynajmniej w tych bardziej paranoicznych państwach w rodzaju USA czy Korei? Jeśli massmedia o czymś nie powiedzą, to tego nie ma?

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

Zovi

Że tak powiem - mam wiadomości z pierwszej ręki :)
Cytat: ZUZIA w Lipiec 01, 2009, 06:14:50 PM
Alarion jedyne co potrafina kmiota barowe to cepiac sie literuwek i smiac siem  bo nie zauwarzacie  jakie to wy literuwki robita porabane idioty.Masz tu je ty Alarione pedalskie nasienie wiecej literowka

http://s7.footballteam.pl/index.php?polecil=83632   - Fajna gra :) Polecam :)

EsTeCzteryRkA

Cytat: AtosPortosiAmiras w Grudzień 15, 2012, 09:50:50 PM

4. w przypadku gdy strona przeciwna wygrywa flejm war, (czyli po prostu napisze prawde - czy pocisnie aralionowi od grubasow, derfo od slabiakow, amirasowi od lamuskow, stwierdzi ze core jest dead i online to 200) aralion bierze w rece katarynke i kreci korbka tak dlugo, az wyskoczy z niej zdalnie sterowana małpka (ruesse) i wlepi wrogowi jedynej i slusznej ideologi %

PuFF