Best DD

Zaczęty przez Xinn, Sierpień 14, 2009, 07:22:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Xinn

Który DD owni ? (mutant) z buffem na plecach

Calmodi

ten z czerwona bronia xD

NoNameCharacter

Ruuddy

Sps/EE z WM pasywną i aktywną :P (wiem że teraz i tak jest osłabiony)

HellSign

sps/ee tiaa to potężny DD...

Ogólnie to np. : Tyr/OL z Valdkiem,mrówa,baiumem,zakenem i antkiem w eq, oraz Dyna na+6 i bronią S80 na +10+++ :) z dobrą augumentacją.
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Ruuddy

Cytat: HellSign w Sierpień 16, 2009, 11:45:40 AM
sps/ee tiaa to potężny DD...

DD = Damage Dealer
Czyli postać zdająca duże obrażenia... Więc krytyki SPS/EE pasują...

YoungPadawan

damage dealer to tyczy sie tylko fighterów...
I'm offline.

Inidriel

Czemu tylko fighterów?

DD - damage dealer to ogólne pojęcie. Nuker, archer, dagger - to już sprecyzowane określenie.

YoungPadawan

w l2 damage dealer to postacie close-combat, archerów i nukerów się nie zalicza raczej do tej kategorii :D
I'm offline.

Fuss

Powinno byc tak jak mowi Inidriel, ale rzeczywiscie w l2 to fighterzy sa okreslani jako dd, nuki to oddzielna grupa.

Ruuddy

Zwracam honor:
CytatZanim jeszcze zaczniemy trzeba podzielić wszystkie klasy na jakieś kategorie. Przecież kapłan nie jest taki sam jak czarodziej. Przydział ten jest umowny, a czasami nawet skrajny. Typy klas jakie przyjąłem to: Łucznicy (np. Phantom Ranger), Tanki (wojownicy, które nastawione są na ogromną wytrzymała kosztem siły ataku np. Dark Avenger), Damage Dealer (wojownicy, przeciwni do tanków, maja mniejsza obronę, lecz zadają większe obrażenia. Np. Bladedancer), dagerzy (wojownicy, którzy posługują się sztyletami np. Treasure Hunter), magowie (postacie władające magią ofensywną np. Sorcerer), bufferzy (magowie specjalizujący się w magii defensywnej i leczącej np. Prophet), gold makerzy (postacie, które nie mają problemów ze złotem, czyli wszystkie Dwarfy), summonerzy (magowie, wyspecjalizowani w przyzywaniu stworów, które walczą zamiast nich). Ten przydział dzieli dość logicznie klasy, przy czym lekko pomija orków, ponieważ mają oni trochę skrajne klasy. Ja orków wojowników przydzieliłbym do Damage Dealerów, natomiast orkowych magów do bufferów.
Tylko tu nie uwzględniono suportów.

Ale koniec offtopu .
To z close-combat to np Glad/Pal albo Glad/WK

Inidriel

To dziwne bo określenie nuker, archer, dagger, melee fighters (aka close combat fighters) odnosi się do sposobu walki a że wszyscy zadają obrażenia... :P

Ja jednak zostanę przy swoim zdaniu i nie offtopuję już ;)

Elvin

Cytat: Inidriel w Sierpień 16, 2009, 06:03:08 PM
To dziwne bo określenie nuker, archer, dagger, melee fighters (aka close combat fighters) odnosi się do sposobu walki a że wszyscy zadają obrażenia... :P

Ja jednak zostanę przy swoim zdaniu i nie offtopuję już ;)
No i masz racje xDDD

Cytat: Ruuddy w Sierpień 16, 2009, 01:15:59 PM
Zwracam honor:
CytatZanim jeszcze zaczniemy trzeba podzielić wszystkie klasy na jakieś kategorie. Przecież kapłan nie jest taki sam jak czarodziej. Przydział ten jest umowny, a czasami nawet skrajny. Typy klas jakie przyjąłem to: Łucznicy (np. Phantom Ranger), Tanki (wojownicy, które nastawione są na ogromną wytrzymała kosztem siły ataku np. Dark Avenger), Damage Dealer (wojownicy, przeciwni do tanków, maja mniejsza obronę, lecz zadają większe obrażenia. Np. Bladedancer), dagerzy (wojownicy, którzy posługują się sztyletami np. Treasure Hunter), magowie (postacie władające magią ofensywną np. Sorcerer), bufferzy (magowie specjalizujący się w magii defensywnej i leczącej np. Prophet), gold makerzy (postacie, które nie mają problemów ze złotem, czyli wszystkie Dwarfy), summonerzy (magowie, wyspecjalizowani w przyzywaniu stworów, które walczą zamiast nich). Ten przydział dzieli dość logicznie klasy, przy czym lekko pomija orków, ponieważ mają oni trochę skrajne klasy. Ja orków wojowników przydzieliłbym do Damage Dealerów, natomiast orkowych magów do bufferów.
Tylko tu nie uwzględniono suportów.

Ale koniec offtopu .
To z close-combat to np Glad/Pal albo Glad/WK
A ta definicja to skad? To cos co sobie ktostam napisal, ja tez moge sobie napisac ze kazdego archera nazwiemy nukerem, o! I od tego prosze jutro klasyfikowac postacie w l2!

DD - DAMAGE DEALER to postac nastawiona na zadawanie jak najwiekszego dps, to rola spelniana w party, obok DD stoi stoi support, tank (tu akurat tak samo nazywa sie jeden rodzaj postaci)
dd dziela sie na nukerow, archerow, daggerow, close range,
support to summonerzy, bufferzy, healerzy
close range to de,gl,tt,
Tak sie dzielilo od zawsze na dn klasy, a ze TO jest podforum DN, to narta z innymi definicjami.

ON topic:
SPS/ES, tylko konieczny b. dobry equ, i przynajmniej 2 boty buffujace z subka. SPS/ee jest troszke bardziej niezalezny, ale i tak potrzebujesz bd.
SWS/EE tez dobry (z se/bd na plecach), tak samo jak ee/es - z tym ze w tych dwoch przypadkach trzeba sie liczyc z mniejszym dmg'iem.

Fuss

Tyle ze nuki wymagaja skrajnie innego zestawu bufow niz daggerzy, inni melle i archerzy i pewnie stad wynika ten podzial.
O ile obecnosc powiedzmy Th He czy Destro w jednym pt nie sprawia klopotow z buffami to takiego Sh i Th juz tak.
No a jak ktos szuka maga do nuker party to pisze LF Nuker, nie LF DD bo wtedy procz nukow zglosiliby sie tez jacys HE czy inne zwierze :D

/O w morde, trafilem na forum DN :o juz z tad znikam :D