Kilka pytan nowego na Abyssie

Zaczęty przez piterjedi, Sierpień 28, 2009, 02:06:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

piterjedi

Hejo. Dawno nie gralem w L2 a teraz postanowilem zaczac na Abyssie i mam kilka pytan:
1. Czy na tym serwerze sprzedawanie kluczy to dobry zarobek?
2. Jak w inny sposob zarabiac elfem idacym w Silver Rangera?
3. Czy na tym serwie gra duzo Polakow?
A teraz prosba: Znajdzie sie jakas gildia lub dobry gracz ktory wspomoze nowego gracza? Poczatki w L2 zawsze mnie odstraszaly :D

Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Inidriel

1. Czy dobry? Nie wiem. Skupować klucze to skupują, ja bym wolał dropić enchanty zamiast sprzedawać keye.

2. W L2 jest masa sposobów na kasę. Sprzedawanie AA, łowienie ryb, dropienie enchantów , manor czy "scamming" to tylko niektóre z nich :P

3. Zależy na jakim serwie, choć podejrzewam, że na każdym jest trochu Polaków(i xXxPolaczkówPLxXx). Jeśli chodzi o x3 - ze znalezieniem rodaka nie ma problemu.

Co do prośby to poszukaj w grze jakiegoś klanu co płaci za aka albo pomaga w ubiorze postaci (np. q na Clan Oath).

Pzdr.

piterjedi

No to spoko bo ja tez gram na x3 =]
Jeszcze tylko nie rozumiem tych terminologii co do zarabiania kasy oprocz dropienia enchantow ( a to o ile dobrze pamietam dropi sie ze skrzyn?).
Dzieki za odpowiedz :) pozdro.

Inidriel

Dropienie ze skrzyń oczywiście.

AA - Ancient Adena, sprzedajesz ją za 6-7 szt. "zwykłej" adeny. AA dostajesz od Priest of Dawn/Dusk za green/blue/red seal stone dropione z mobów w katkach/nekropoliach. Zdobądź przykładowo 5kk AA i sprzedaj - 5kk*6= 30kk adeny - set B grade już masz. Więcej info tutaj - KLIK

Łowienie ryb - sprzedaż Proof of catching fish

Manor - taki dość prosty system zdobywania matsów - nie musisz grać spoilem żeby być bogatym - kupujesz nasionka u manor managera, "sadzisz" w mobie, zabijasz go , wyciągasz owoc (musisz mieć harvester) i po 18 (ok. 18.05) wymieniasz owoce na materiały (np. steel który b. dobrze chodzi na Abyssie). More info - KLIK

Scamming - mniej chwalebna metoda zarabiania - zwykłe oszustwo - np. wystawiasz EAC a w tytule sklepiku masz napisane EWC, czy gemstone D i piszesz SoP - znajdzie się jakiś nieuważny napaleniec to zarobisz kasę na jego pospiechu/głupocie :P Czy też "metoda na skuteczny enchant". Możliwy ban. Pomysłowość ludzka nie zna granic. Ja tego nie popieram, ale chciałeś sposoby zarobku to wymieniłem jeden z nich :P

Warto też chodzić po rynku, orientować się w cenach - ostatnio kupiłem doom light za 26kk i go sprzedałem w ten sam dzień za 31(32?)kk - zawsze cuś ;)

Polecam zrobienie sobie boxa - buffera - Dla wojowników PP albo WC(bardziej przyszłościowy) , dla magów - SE, może EE(ale bez empa musiałbyś grać). Taka postać praktycznie nic nie kosztuje, może troszkę czasu na questy, ale procentuje szybszym expem "solo" ;)

piterjedi

Wielkie dzieki :D fajnie to opisales :) Teraz pozostaje mi dobic ten 19 lvl, isc do wiekszego miasta i szukac Polakow co by do klanu wzieli xD
Ten manor wydaje mi sie najprzyjemniejszym sposobem zdobywania kasy =)
Pozdro.

Inidriel

Cytat: piterjedi w Sierpień 28, 2009, 06:25:13 PM
Wielkie dzieki :D fajnie to opisales :) Teraz pozostaje mi dobic ten 19 lvl, isc do wiekszego miasta i szukac Polakow co by do klanu wzieli xD
Ten manor wydaje mi sie najprzyjemniejszym sposobem zdobywania kasy =)
Pozdro.

Masz rację - wydaje się być najprzyjemniejszym sposobem zarabiana kasy, ale ilość skupowanych owoców jest ograniczona więc nie zawsze uda Ci się zamienić je na matsy ;) Ale nie wymienisz ich dzisiaj to jutro, nie jutro, to pojutrze ... itp itd. ;)

Pzdr

Gold dragoN

Odezwij sie na forum to dam ci troche zapomogi na poczatek
The Abyss x3:

Insomnia clan www.insomnia.home.pl

Ten rozdział życia mam już za sobą

Na Forum od
    Listopad 27, 2005

piterjedi

Wielkie dzieki Gold dragoN =D Moj nick to Ichiru

Balduin

Nie chce zakladac nowego tematu, dlatego podrzuce sie tutaj.

Mialem dluzsza przerwe w L2, troche wypadlem z tematow.
Teraz wracam i zastanawiam sie nad The Abyss.

- ktora strona wygrywa najczesciej 7 sins?
- tlok / idioci w cata / necro
- czy jest stres na rybach - Hiper Moby, dmg, itp?
- wojny PL vs. Reszta swiata - da sie zyc?
- skrzynki - roznica w nazwie czy paczor?
- PK na low
- zwierzaki
- CDN ;)

I am Shaman - Play Free Online Games

Koszałek Opałek

The Abyss x3:

- zazwyczaj dawn - wpisz sie na gnosis
- czesto na low lvl jest ciasno w catkach, czaasami zdarza sie, ze wpadnie ktos narobic dymu, ale szbko jest uciszany,
ogolnie znajdziesz miejsce i dla siebie i w party
- hiper sa, ale w miare dostosowane do twojego lvlu, dasz rade - wyskakuja gdy siedzisz za dlugo w jednym miejscu
- jezeli nie wrzucisz sie do zadymiarskiego klanu, to bedziesz mial spokoj - sa wojny, sa zadymy ale ogolnie nie ma klimatu
"zabic PL", chociaz niektorzy krzycza to tu to tam: "choc na ruska" - ale uprzedzonych wypaczencow znajdziesz wszedzie
ogolnie przegiecia nie ma
- jest roznica w odcieniu zielonego - jasne kluczem, ciemne toporem
- ostatnio robilem nowe chary, any podciagnac klanowy narybek - nic sie nie dzialo ;),
juz dawno nie slyszalem, zeby ktos szczegolnie polowal na low lvl ... czasami komus nudzi sie flagowanie pod Dion i wypadnie na ulice aby ponekac low, ale to sporadyczne przypadki ... a nawetr jak kogos PK nie - to zaraz sam lezy.
- zwierzaki sa - cale zoo ;) byki, wilki, ptaczory, tygrysy itp. - standard

"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Elw262

Witam
Niebede zakladal nowego tematu zapytam tylko,czy jest mozliwosc przeniesc postac z x7 na jakis inny server np x3 oczywiscie za oplata.Albo moze chociasz same itemki.Pewnie niema takowej ale chcialem sie tylko upewnic.Zmienil bym serwer na jakis nowy ale jak pomysle ze wszystko bym zaczynal odnowa to mi slabo:P.
Gram na x7 juz 3 lata i chetnie pobawil bym sie w nowa polityke servera:).
pozdrawiam

Koszałek Opałek

Zajrzyj do CP na stronie The Abyss i zapytaj o "konkrety" zalogi ;).
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Elw262

Cytat: Koszałek Opałek w Wrzesień 08, 2009, 02:02:45 PM
Zajrzyj do CP na stronie The Abyss i zapytaj o "konkrety" zalogi ;).

hmm mozesz troche rozwinac bo nie zatrybilem oco chodzi :).Szukałem czegos co moglo by mnie naprowadzic na stronie abyss ale bez jakis sensownych wyników.Dziekuje z góry