Nowy gracz na Lunie - pare pytan

Zaczęty przez oOreVenOo, Wrzesień 06, 2009, 12:51:55 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

oOreVenOo

Witam,

jestem początkującym graczem L2, kompletnym laikiem, który praktycznie nie ma pojęcia co dokładnie robić. Otóż gram na globalnym serwerze Luna, mam Elfa Mystica na 12 lvlu, wykonałem questa i zostałem przeniesiony do Giran Town tyle, że nie ma tam teraz żadnych questów. Proszę mi powiedzieć gdzie mam dalej lvlować ? Może mam się wrócić do Elven Village ? Jeżeli nie, jaką lokacje polecacie i jak dokładnie do niej dotrzeć ? Było by miło gdyby ktoś napisał parę lokacji gdzie mam i gdzie będę miał lvlować. Przepraszam może za głupie pytania, ale jestem kompletnie nowy w środowisku L2 i za bardzo nie mogę się odnaleźć.

Pozdrawiam!

//mdh: zly dzial. Przenosze. Poprawiona nazwa tematu

Morhand

Wracaj do swojej wioski startowej. Włącz mape, world info, quests i posegreguj wg lvl. Zresztą na niemal każdym forum masz info jakie questy są warte bardziej. Ok 18 lvl bierzesz quest na profe i lecisz do Gludio. Masz tam tp na lokacje typu Ruins czy Ant Nest i lejesz. A najlepiej znajdź sobie klan i Cię poprowadzą dalej.

Kard

Morhand mogles juz dodac :) www.luna.p2a.pl - dolacz do naszej akademii, wejdz na venta, a na 100% znajda sie chetni, ktorzy ci pomoga i poprowadza :)
Char : Incertus :: Iss
Clan : BlackSwans

MastJedi

Ale zescie pomogli biednemu zabladzonemu wedrowcowi :P
Idz kolego do Luxury Shop (otworz mape- Alt-Mi sprawdz gdzie jest) i pogadaj z Galducci. On Da Ci quest po powrotny scroll do rodzinnej wioski.
Ewentualnie uzyj scroll do wioski kamaeli (chyba jeszcze jakis Ci zostal w plecaku) i potem teleportuj sie do wlasnej wioski.
Ewentualnie idz do Gate Keepera, teleportuj sie do Gludio i stamtad do wioski Elfow.

A reszta jak koledzy napisali powyzej.

Milej podrozy :)
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

Solar

Olej quest teleporty masz za free. Jak będziesz miał inne pytania pm tyrteos. Z chęcią ci pomoge

Luna
Tyrteos: 80 lvl SM|75 lvl WC |DA 55 - Banned
Franz
Decimos: 82lvl PS|75 lvl WC |DA 70 -Śpi
Lancer
Decimos: 7x lvl PS

http://przypierdolek.mybrute.com/
Cytat: 120130 link=topic=27483.msg306926#msg306926

MastJedi

Quest na teleport ma jedna zalete - poznanie miasta, co dla totalnego greenhorna jest wiedza bezcenna :D

Pozdrawiam
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight

oOreVenOo

Dziękuję wszystkim za pomoc i mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest jakaś różnica jakiego peta wezmę dla Elven Mystic, a wkrótce Wizard ? Chciałbym Baby Cogouar, ale ludzie doradzają mi Kookaburrę.

YoungPadawan

tak, jest. improved kookaburra na wyższych levelach będzie ci dawała bufki i rechargowała.
I'm offline.

MastJedi

Dla nukera/maga wylacznie kookaburra. Jej recharge jest nie do przecenienia.

Pozdrawiam

YaYaYami!

Cytat: YoungPadawan w Wrzesień 08, 2009, 06:04:48 PM
tak, jest. improved kookaburra na wyższych levelach będzie ci dawała bufki i rechargowała.

Warto wyjaśnić.
Recharge to odnawianie MP.
A buffy to tymczasowe ulepszenia dla naszej postaci.

Oto co daje kura:

"Improved Kookaburra
Level 55 – Empower 3 (2 Minutes), BtS 6 (20 Minutes)
Level 60 – BtB 6 (20 Minutes), Shield 3 (2 Minutes)
Level 65 – Concentration 6 (2 Minutes), Acumen 3 (2 Minutes)
Level 70 -
* recharges MP when the owner is in Battle stance and below 50% MP
"

Empower - M. Atk boost
BtS - zwiększa max mp
BtB - zwiększa max hp
Conc - zapobiega przerywaniu castowania skili
Acumen - C. Speed boost
Eva's Saint 79 @ RU Lancer [Alarion kupił]
Sword Muse 79 - Destroyer 75 @ NA Fraz [Dead]
G4y Elf lovah.

oOreVenOo

Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie, myślę że ostatnie. Czy mogę posiadać Kookaburrę oraz wilka ? Z tego co wiem na wilku można jeździć, tak ? Czy może się mylę ? Jak to wygląda ?

Sin3R

Mozesz posiadac ile chcesz zwierzat ale expic mozesz tylko jedno w danym momencie.

RazielIII

Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

br2yd4l

Peta możesz dostać jako małe zwierzątko, albo kupić z rynku już gotowego

wilka dostajesz na 15, gdy go wylewelujesz do 55 możesz go zamienić na great wolfa, dostaje wtedy dużego kopa do ataku
Gdy ma 70 możesz go zamienić w fenrira (staty się nie zmieniają), ale na fenrirze możesz jeździć :P

Kokabura na 55 zaczyna Cię bufować, czym ma wyższy lvl tym bufy/recharge fajniejszy ;)

Z buffalo to samo

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...