Ilość dusz a uderzenie ze skilla...

Zaczęty przez Przypał, Wrzesień 27, 2009, 01:35:31 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Przypał

Słyszałem, że siła ciosu ze skilla różni się w zależności od tego ile mamy załadowanych dusz. Nie mam pojęcia czy kronika ma tu znaczenie ale gram na HB. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć o ile te dusze boostuja dmg i czy w ogóle to prawda ? Bo bawimy się kamaelami z kumplem (on berek ja sb) i gość z Crushing Pain'a z heaven's dividera z mightem3 + berek2 + soulshoty + 35 dusz (max) bije we mnie 1,5k, kiedy ja mam 822 p def. Skill ma power jakoś w granicach 7,5k więc coś tu jest nie tak chyba, nawet bez zwiększenia mocy skilla tymi duszami powinno chyba być mocniej ale to już może jakaś mój wybryk wyobraźni :P. No i vice-versa, ja z forgotten bladem + might 3 + ssy + dw3 + berek2 + 35 dusz w niego z Shinning Edge (5.5k power) za 1,3k max, z tym że dmg nieregularnie wchodzi, potrafie za 800 też walnąć. Co Wy o tym myślicie bo jak dla mnie to tu coś nie gra :<

Tirius

"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Scorpion

CytatSłyszałem, że siła ciosu ze skilla różni się w zależności od tego ile mamy załadowanych dusz. Nie mam pojęcia czy kronika ma tu znaczenie ale gram na HB. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć o ile te dusze boostuja dmg i czy w ogóle to prawda ? Bo bawimy się kamaelami z kumplem (on berek ja sb) i gość z Crushing Pain'a z heaven's dividera z mightem3 + berek2 + soulshoty + 35 dusz (max) bije we mnie 1,5k, kiedy ja mam 822 p def. Skill ma power jakoś w granicach 7,5k więc coś tu jest nie tak chyba, nawet bez zwiększenia mocy skilla tymi duszami powinno chyba być mocniej ale to już może jakaś mój wybryk wyobraźni Razz. No i vice-versa, ja z forgotten bladem + might 3 + ssy + dw3 + berek2 + 35 dusz w niego z Shinning Edge (5.5k power) za 1,3k max, z tym że dmg nieregularnie wchodzi, potrafie za 800 też walnąć. Co Wy o tym myślicie bo jak dla mnie to tu coś nie gra :<
9500*2*1,05*70/p def co daje=1396500/822=1699 dmg. Tyle powinno wyjsc zakładając, że berek ma 2k p attack. BEZ bonusu z dusz. Nie wiem, czy p attack jest wliczany do dmg ze skilli berka, ale zakladajac, ze tak, to cos masz spaprane na serwie.
...

Przypał

Cytat: Scorpion w Wrzesień 27, 2009, 01:35:29 PM
9500*2*1,05*70/p def co daje=1396500/822=1699 dmg. Tyle powinno wyjsc zakładając, że berek ma 2k p attack. BEZ bonusu z dusz. Nie wiem, czy p attack jest wliczany do dmg ze skilli berka, ale zakladajac, ze tak, to cos masz spaprane na serwie.

No te ciosy rzędu 1,5k siadały przy około 1,1k p attacku u berka. Tobie, Scorpion przy 2k patk wyszło 1.7k. Czyli, że on tym berkiem za mocno bije ?  :o Kurcze to już całkiem namieszałeś mi w głowie bo koledze trochę żal dupę ścisnął że tak mało... Porównaliśmy potem z destroyerem z 1,4k p attacku ze skilla Crush of Doom (taki sam power jak Pain u berka) no to wyszło ~150 więcej na ciosie.

A z tymi duszami to nikt pojęcia nie ma ? Szukałem trochę to się dowiedziałem tylko że na gracii dusze zwiększają dmg natomiast co do HB to nie znalazłem nic.

Scorpion

CytatNo te ciosy rzędu 1,5k siadały przy około 1,1k p attacku u berka. Tobie, Scorpion przy 2k patk wyszło 1.7k.
No, to dobrze wyszło, moje obliczenia byly bez bonusu z dusz(bo w sumie to nie wiem, czy byl juz w hb- szczerze wtedy kurczaki traktowalem jako+1 i tyle wystarczalo mi na ich temat). Jako, że liczone to jest w przyblizeniu, to na waszym serwerze ma dmg w miare zgodny z tym, co byc powinno.
...

Przypał

Mhm, rozumiem. Problem jeszcze jest w tym że z maksymalną ilością dusz czy z minimalną - nie ważne, dmg jest ten sam. Dlatego pytam czy ktoś zna tą wartość o jaką podnoszą dusze dmg. Na l2guru znalazłem posty 2 osób mówiących o ok 20% boostu, z tym że jeden policzył sam że mu 5 dusz zwiększa o ok 20%, a drugi mówił o ok 20% przy maksymalnej ilości.
I strasznie mi się dmg waha z checkmate i shining edge. Po 10 ciosów testowałem oba, wiem że jak na warunki l2 to mało ale mimo wszystko różnica między maksymalnym a minimalnym ciosem jest wg mnie porażająca, w przypadku edge to (dmg od 868-1526 i ssy na pewno załadowały się przed każdym ciosem) to 658. W przypadku checkmate który ma power 400 mniejszy waha się od 519-933 czyli 414 różnicy. Nie wiesz może jak to powinno mniej więcej wyglądać ? Nie mam doświadczenia z soul breakerem może jemu się z tych skilli faktycznie dmg tak waha. Jednak intuicja mi podpowiada, że nie powinno tak być, ale mogę oczywiście się mylić. W każdym razie pierwszy raz się z czymś takim spotkałem, zawsze jak grałem jakąkolwiek inną postacią te ciosy miały regularną moc, różnica była ~10 - 15% miedzy maksymalnym a minimalnym uderzeniem.

DonK.

jesli cos pomoze moge porobic screeny ale to gr final, nie polecam grac kfc na hb
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Przypał

Jeśli chodzi o różnice mocy względem poziomu dusz to te screeny nic nie pomogą bo to inna kronika, ale zadawany dmg ze skilli fizycznych chyba nie uległ zmianie (tzn sposób jego zadawania, tak jak regularność o którą mi chodzi). Jeśli miałbyś chwilkę to prosiłbym byś porobił takie testy jak ja :) Z góry dziękuję  :D

DonK.

40 dusz - 3.6 3.1 4 3.3
0 dusz - 3.2 2.6 2.8 3
Hapszasin

Przypał

Cytat: DonK. w Wrzesień 28, 2009, 08:04:16 AM
40 dusz - 3.6 3.1 4 3.3
0 dusz - 3.2 2.6 2.8 3

Czyli również są spore wahania. A powiedz mi jeszcze jakim skillem biłeś i czy Twój przeciwnik (jeśli można tak go określić :D) tak jak mój kumpel również nie miał tarczy ?

DonK.

Crushing Pain@npc, tarcza nie ma znaczenia : "Ignores shield defense."
Hapszasin

Przypał

A no berkiem z Crushing Paina to co innego :D myślałem że SB

DonK.

dmg u zerka bierze sie z vt+skill na element+dusze, jesli nie dziala bonus z dusz oraz nie mozesz enchantowac skilla na zywiol to masz poprostu okrojona wersje tego co robi zerk naprawde, dlatego nie polecam privow oraz kronik ponizej gr final
Hapszasin

Przypał

No ja wiem, że privy ogółem suxx ale no gram dla zabawy a nie żeby za to płacic, dlatego z braku laku to i priv się ogarnie :D Ale na tym HB co gram na pewno nie działa bonus z dusz :/

DonK.

widzisz od tego jest RUoff, czyli off na rosyjskich plikach za darmo :) a co do zabawy to z tego co piszesz to tak jakbys jezdzil maluszkiem w NFS, niby dojedzie ale po chuh sie meczyc :D
Hapszasin

Scorpion

Zacznijmy może od tego, czy na HB był w ogóle bonus z dusz?
...

Przypał

Prawdę powiedziawszy nigdzie nie znalazłem informacji, że był. Więc tu się spierać nie będę. Jedyne informacje jakie widziałem to takie że w Gracii skille karmelów przestały zużywać duszę i że służą już tylko do podnoszenia dmg'a. Nie były to info z lineage2.com tylko głównie z l2guru. Ale żaden z tego typu postów nie świadczył o tym, że w HB bonusu z dusz nie było :/

sosula

Chcesz zobaczyc jak dzialaja kamaele - szybko i za darmo?
http://www.rpg-club.com
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Przypał

A co to, forum o serwerach ? Płacą Ci za reklamę czy jak ?

sosula

Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Przypał

Założyłem konkretny temat, żeby poradzić się/posłuchać opinii innych, a nie poczytać o serwerach :) Jakbym szukał serwera to bym zajrzał do stworzonego w tym celu działu więc nie rób z siebie dziecka (notabene 12 letniego), które kontruje jakąś żałosną ripostą, uwagi innych dotyczące swojej osoby.

AndyBishop

odpowiedział ci bardzo dobrze
na rpg masz server x2k na plikach gracja final pts (tych oficjalnych)
możesz szobie wsztko ładnie potestować

Scorpion

Pytal o G final? Bo mnie sie daje, ze HB  :oops:
...

Kamal

Cytat: Scorpion w Wrzesień 29, 2009, 01:32:20 AM
Zacznijmy może od tego, czy na HB był w ogóle bonus z dusz?

Chyba jedyna osoba która nie pominęła faktu kroniki CT1.5  :D
Za czasów CT1.x dusze były WYMAGANE do użycia skilla, nawet takiego jak hard match czy strike back (toggle). Od Gracii pt I dodano modyfikacje, które ściągnęły wymagania cd. buffów/debuffów/toggli/skilli, dzięki czemu Kamaele stały się bardziej grywalne :D. W zamian dodano boost do skilli o którym pisaliście wcześniej.