Jest możliwość NOBLESSA bez suba

Zaczęty przez Samedi, Październik 02, 2009, 01:17:59 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Samedi

Witam czy na dragonie jest taka mozliwosc quest na NOBLESSA bez suba??
mam postac nie stac mnie na horna a sam nie ubije golka

nie dziala u mnie opcja szukaj zaslania mi to baner

LOKO

Można. Startową postać expisz do 75 lvl i bierzesz questa na retaila FATE'S WHISPER. Zaliczasz wszystkie erbekowskie skrzynki i baiuma. Potem bierzesz questa MIMIR'S ELIXIR i po ukończeniu wybierasz sobie klase retailową. Quest na Noblesa zaczynasz mając minimum 50 lvl.  Po zrobieniu noblesa (albo w trakcie robienia) możesz kampić Goliki (oczywiście mając na startowej, albo retailowej postaci minimum 76 lvl i questa na subę). 

Samedi

mhh z tego co zrozumiałem to tylko rozpocznę quest na Nublessa ale go nie będę miał di póki nie zrobię Suba tak ?

salcicia

Musisz mieć skończonego questa na retaila w tym przypadku subka dragonowska nie jest brana pod uwagę jeżeli nie masz skończonego tego questa nawet nie zaczniesz robić noblesa.

LOKO

Dam przykład:  robisz nową postać  HE ( expisz go minimum do 75 lvl który jest potrzebny aby pobrać questa na retaila FATE'S WHISPER + AN ARROGANT SEARCH + MIMIR'S ELIXIR). Po zrobieniu wszystkich questów możesz wybrać nową postać retailową np: WC ( wybierasz ją w gilii orków rozmawiając z Grand Masterem -> subclas->add subclas->WC). Masz WC na 40 lvl i ponownie nabijasz poziom. Gdy już go sobie wylewelujesz na powiedzmy 78 ( dodatkowo zrobisz 3 klasę cov+magnus itp) łatwiej znajdziesz pt na Barakielu. Robisz questa na Noblesa, zaliczasz Barakiela i stajesz się Noblesem. Masz wtedy HE // WC  z Noblem nie mając suby. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  teraz załóżmy nachodzi Cie ochota na horna, czyli idziesz kampić Golkę - a mając uprzednio już Nobla ze znalezieniem pt nie będzie najmniejszych problemów ( aby wźąść questa wymagany jest 76 poziom), lub go kupujesz od gracza albo Donny.

To jest tyko przykład. Ja nie wiem jaką masz na myśli subkę i czy to będzie normalna suba ( np. HE/PAL // WC, HE/WK //WC itp.) czy mutant ( bo tutaj trzeba chwilkę pomyśleć ).   

Samedi

ŁAŁ  :o szczęka mi opadła dziękuje za zrozumiałe dla mnie wyjaśnienie sprawy
Moja postać to Mystic Muse 78lev to moja główna postać i jedyna na tym koncie.
I prawdę mówiąc nie wiedziałem co dalej mam robić, ALE nadal nie wiem jaką subkę wybrać jak co

LOKO

No problemo. Od tego jest forum żeby pytać.
Co do SPSa:
sps/ee  - uniwersalna postać zarówno do expa jak i pvp ( masz gites bufki, heal, pow,  jedynie czego brakuje to emp i tańcy). Rozwiązanie jest proste robisz suporcika bd/se i jazda. 

sps/es  - postać stworzona z myślą o pvp ( no i najważniejsze mmmuussiiisssszzz mieć zaplecze z bufami) = klan

sps/sws  - wlasne songi na reuse skili ( jak wyżej )

sps/tk - nuker z tankiem ( jak wyżej)

Jeżeli to jest twoja 1 postać i nie posiadasz zaplecza to najlepszym rozwiązaniem jest sps/ee.

Samedi

Mam 3 konta
Mystic Muse 78 lev 3 profka Moja postac

Shillien Elder 73lev 2 profka buffer
Prophet 73lev 2 profka buffer

Staruje 3 okna bufuję się bufami z obu postaci party z jednym buferem drugi siedzi w krzaczkach albo wylogowany gram na tej nowej wysepce co się pojawiła co można być w party z jednąosobą

LOKO

sps/ee  - opiera się na magicznych krytykach  ( witalność jasnego elfa + wm + pow ) to wszystko masz w tej postaci. Do tego wystarczy Ci nawet sam bd ( oczywiście z 3 klasą Shiren dance ) i jesteś samowystarczalny. Każdy klan który ma w swoich szeregach magów weźmie Cię bez problemu. Poczytaj forum  http://forum.lineage2.com.pl/index.php/board,147.0.html .

Samedi

Cytat: LOKO w Październik 02, 2009, 01:58:48 PM
Można. Startową postać expisz do 75 lvl i bierzesz questa na retaila FATE'S WHISPER. Zaliczasz wszystkie erbekowskie skrzynki i baiuma. Potem bierzesz questa MIMIR'S ELIXIR i po ukończeniu wybierasz sobie klase retailową.

To jest zestaw Qestów na subklase

Cytat: LOKO w Październik 02, 2009, 01:58:48 PM
Quest na Noblesa zaczynasz mając minimum 50 lvl.  Po zrobieniu noblesa (albo w trakcie robienia) możesz kampić Goliki (oczywiście mając na startowej, albo retailowej postaci minimum 76 lvl i questa na subę). 

A to kolejny po wykonaniu tamtych na Noblessa bo się zamotałem
no obecną chwile pozostało mi Blood Fire dostarczyć bo nie mogę odnaleźć Bloody Guardians

Kommodus

Cytat: Samedi w Październik 02, 2009, 01:17:59 PM

Co do tego, ja używam specjalnie przeglądarki opery, wtedy nie zasłania mi ten baner

jac0l

Cytat: Kommodus w Październik 18, 2009, 01:45:06 PM
Cytat: Samedi w Październik 02, 2009, 01:17:59 PM

Co do tego, ja używam specjalnie przeglądarki opery, wtedy nie zasłania mi ten baner
Co do tego to ja kilkam prawym przyciskiem na "szukaj" i naciskam - > Otwórz odnośnik w nowej karcie
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

Theo

Bloody Guardians są gdzieś tak w "połowie drogi do Antka"... ogólnie to najlepiej znajdź sobie jakiegoś sumonera z noblem żeby cię przeniósł na "Antharas Lair - 2nd Level", no chyba że na shadow wolisz sam szukać drogi w Antharas Lair (baaaardzo denerwujące zajęcie) ;)
No i jeszcze jedno... moby w LoA lażą grupami (HP od x2 do x5) i wrzucają całą gammę paskudztw typu cancel, silent, anchor itp więc dla maga to szczególnie uciążliwe, dlatego polecam innego gracza w pt jako "obstawę" ... niestety samego Bloody Guardiana musisz zabić sam, bez pomocy kogokolwiek (chociaż do końca nie pamiętam czy "zabić" czy "dobić" ;) )

A do skończenia 1 części questa na noblese potrzebujesz 5 lunargentów i 1 Hellfire Oil, więc jak nie masz tego albo kasy na to to polecam na razie darować sobie ;)

Samedi

dziękuję za twą wypowiedź ale jest bardzo żałosna i jak ty grasz skoro masz takie podejście do gry???
CytatA do skończenia 1 części questa na noblese potrzebujesz 5 lunargentów i 1 Hellfire Oil, więc jak nie masz tego albo kasy na to to polecam na razie darować sobie Wink

(Na 5 Lunargent potrzebujesz: 500 Moonstone Shard, 50 VolcanicAsh, 5 Quicksilver). czyli 4 dni na BS mi zeszło wydałem tylko tyle co na teleport dla siebie i dla buffera
Potrzebujemy: 100 Demon's Blood, 10 Blood Root, 2 Sulfur, 100 Lava Stone, 10 VolcanicAsh. jakąś chwilę z kolega w party w ToI na 5 i 11 pięterku. tu nic nie wydałem bo telneli mnie Summonem.