Soul Breaker / Soul Hound - Male [SB]

Zaczęty przez fedur, Styczeń 27, 2008, 04:04:40 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ktos1994

Cytat: Alarion w Październik 18, 2009, 05:49:54 PM
ja nie mam wiedzy...? ; ) Masz rację, widać, że krótko na forum jesteś. Wracaj chłopcze na priva swojego. kkthxbb

A ty spadaj z tego forum , albo odpowiadasz na pytanie albo siedziś cicho

Elkond

Cytat: ktos1994 w Październik 18, 2009, 06:48:17 PM
ja nie mam wiedzy...? ; ) Masz rację, widać, że krótko na forum jesteś. Wracaj chłopcze na priva swojego. kkthxbb

primo - grzeczniej synku
secundo - nie kłóć się z ludźmi, którzy wiedzą znacznie więcej od ciebie...

a odpowiadając na twoje pytanie - bo mają wysoki landrate. tadam!

DonK.

wiesz, po Twoich postach na temat kamaeli mialem Ci zaproponowac siedzenie cicho badz pisanie w priv dziale
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Tirius

"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

ktos1994

Cytat: Elkond w Październik 18, 2009, 07:21:29 PM

primo - grzeczniej synku

1. Nie używają tych skilli , bo mają wysoki land rate ???
2. Znacznie więcej , to czemu nie odpowiedział na pytanie ??
3. Jak mam z nim grzecznie , jak z nim się grzecznie nie da ?? Ciągle wytyka mi błędy i drobne literówki , ja piszę szybko i STARAM SIĘ pisać poprawnie , a ten cały czas mnie denerwuje , więc albo niech gość zluzuje , albo polecą w jego kierunku kilka wulgów

Elkond

idź się powieś. zapytałeś, czy często wchodzą, dałem ci odpowiedź, która wymagała od ciebie minimum inteligencji. na pytanie nie odpowiedział, bo jak ma poważnie traktować człowieka, który wali błędami ortograficznymi, ma datę urodzenia w nicku i do tego jako źródło wiedzy o L2 uznaje jewtuba?

Tro1an

Cytat: ktos1994 w Październik 18, 2009, 07:58:21 PM
Cytat: Elkond w Październik 18, 2009, 07:21:29 PM

primo - grzeczniej synku

1. Nie używają tych skilli , bo mają wysoki land rate ???
2. Znacznie więcej , to czemu nie odpowiedział na pytanie ??
3. Jak mam z nim grzecznie , jak z nim się grzecznie nie da ?? Ciągle wytyka mi błędy i drobne literówki , ja piszę szybko i STARAM SIĘ pisać poprawnie , a ten cały czas mnie denerwuje , więc albo niech gość zluzuje , albo polecą w jego kierunku kilka wulgów

Strach się bać.

Alarion

serio...

Ktosiu, dalej nei widzisz, jaką tu ludzie mają z ciebie pompę na tym forum? Nawet miałeś swoje zaszczytne miejsce w historii "Moja wizja końca świata" tyle, że chyba nie w taki sposób, jaki byś chciał...  Think for yourself - question authority
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

bartek302

Zamiast się kłócić powiedzcie czy opłaca się wbicie DYE +5 STR, bo skill mastery oparty jest na STR więc powinno częściej wchodzić wtedy ?

DonK.

imo bezsens ale tak zwiekszy to szanse skill mastery
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Blitz

imo rowniez bezsens, ja na end game wkladam dye +con -str, hp nigdy za wiele, a str az tak nie potrzebny, shining edge jest jak blow, p atk ma naprawde maly wplyw na dmg

bartek302

Dmg shining edge jest zależny od DEX (czy tylko szansa wejścia)? Może na SB to troche głupi pomysł ale na inspektorze myślę ,że dye na STR to dobre rozwiązanie bo jest długi reuse jego buffów/debuffów wiec skill mastery by się tu przydał

Krigan

Jedyne dye jakie warto zakładać to w ostateczności + con, nic innego.
Zakładając inne robicie z siebie kaleków :)

Spon

Kogo się nie pytałem to zawsze mówił,ze ma wieksze problemy na pvp z sb niz zerkiem  ; O Chodzi mi o gf. Rzeczywiście sb dostał tam jakiegos kopa ?

bula

taa, ~12 sekund reuse steal buff skill ze 100% szansa

Blitz

+ lighting shock z ~40% szansy na wejscie (moze wiecej ;]), po za tym jak nie ls to bariera sparalizuje

gustd

Cytat: DonK. w Grudzień 24, 2010, 04:53:44 PM
Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

floor

Mam zamiar zrobić SB, nigdy nim nie grałem więc chcę zapytać o pare rzeczy. Nosić light czy heavy, jakie dye (pod pvm jak i pod pvp), oraz jakie SA wsadzić do broni ? Z góry dzięki  8)

pigulec

CytatNosić light czy heavy

QQ...

Co do reszty to dye do pvp +con -str do pve nie wiem, ale imho tak jak wszędzie czyli +str -con. Broń to pve focus pvp health.

TeJP

Brac bufy tylko dla dd+acu emp? czy raczej isc w strone nuke?
zzOMGzz AW/sk

Kamal

Zależy jak lubisz grać i musisz wybrać drzewko: off/L2j, LR/HR, facet/babka, MP poty/brak, full skill enchant/brak :D

Czysto w nuke nie ma sensu iść na low imo, bo wyprujesz się z many nim zauważysz, a przed 76 zadasz w dodatku lol dmg. Na HR albo z mp potami może prędzej byś wyszedł na prostą.

tajemniczy122

Jak się sprawuje male SB/SH w gracia epilogue pod kątem oly , pvp , mass pvp , siege , tvt na tle innych profesji na ratach max x12 ?? Która profesja sprawia mu największe problemy ?? Czy grając tą trudną profesją dam radę ją opanowac ?? Czy postacią tą gra się ciekawie i przyjemnie ?? Ponoć to postać wymiatająca na oly , czy to prawda ?? Jeżeli tak/nie to dlaczego ?? I jaki buffer byłby najodpowiedniejszy ?? Myślałem najbardziej o wc/ee/ol i ewentualnie jeszcze pp , jednak chcę poznać wasze opinie .

Vanquish

Sprawuje sie bardzo dobrze nadal kradnie wszystkie buffy i jest ciezki do zlapania. Na pvp musi uwazac zeby nie pasc i pokrasc jak najwiecej buffow zeby reszta party mogla robic dmg, w mass i na siege podobnie.To czy ja opanujesz zalezy od twojego ogarstwa a gra sie nia ciekawie. Buffer to chyba wc albo pp ze wskazaniem na tego pierwszego do expa a na drugiego na pvp.

Kamal

Na takiego kurczaka to bardziej coś healem się przyda. Dobrze sprawdza się taki EE/SE, np. na ancient battleground na masówkach

orlok

1)1
Oly - świetna zabawa, masz przewagę nad większością klas. Jeżeli ogarniasz kamaela, dobrze go uzbroisz i skonfigurujesz to staniesz się poważnym enforcerem. Problem w tym, że jeżeli na serwerze jest kilku dobrych SH to droga do hero staje się męką. Trzeba wtedy robić nolife oly, bo wygra ten kto będzie wchodził najczęściej. A rzadko kiedy da się namówić ich na cb.
PVP - podobnie jak na oly. W 1vs1 zawsze SH jest groźnym przeciwnikiem. Jednak przeciwnicy mają więcej buffs, co za tym idzie większy dps i niektóre klasy (szczególnie magowie) stają się groźniejsi niż na oly. Świetną sprawą jest 1 vs kilku osobowe exp party. Odpowiednio grając można zaliczyć naprawdę ciekawe akcje.
mass/siege/tvt - tutaj zgarniamy zazwyczaj znacznie mniej fragów, ale rola SH jest bardzo znacząca. Można osłabiać pojedyńcze niebezpieczne cele a także skutecznie kontrolować tłum. Cancel target, para, Steal divinity, aoe nuki robią z SH poważne zagrożenie i powodują, że często jest szukany przez wrogów jako jeden z istotnych do szybkiego wyeliminowania cel. Ale i defensywnie nie pozostajesz bezbronny – celestial, UD/UE (f), blink/warp (f), cleanse, wysoki  speed, sixth sense, wysoki evasion powodują że nie padniesz aż tak szybko.
2)
Największe problemy w terenie ma z magami (oczywiście tymi porządnie przygotowanymi). Trzeba się mocno skoncentrować na resistach, oe biżuterii, augmentach. Zawsze problemem też jest MP, więc klasy drainujące mogą też stanowić zagrożenie. Też problemem jest dps, także im lepszą broń przygotujemy, tym mniejsza szansa że ktoś nas rozłoży. W przypadku SH jakośc sprzętu jest bardzo ważna i gdy gość z bronią 150 wydaje się często bezradny z 300 staje się nie do zabicia.
Na oly natomiast nukerzy muszą już mieć naprawdę farta/ przewagę lvl lub ostry sprzęt. EE/SE/PP natomiast mogą być problemem i bez talizmanów nie wygrasz. Tyrant/glad jest problemem dla female. Berserk potrafi być groźny. Daggerzy muszą się napracować, często zmieniać taktyki i wtedy mają szansę ale ciągle ze wskazaniem na kamaela. Tank jest zasadniczo bez szans, chyba że przygotuje pewną niespodziankę, ale to wymaga wprawy i słabszej koncentracji u dobrego kamaela.
3)
Oczywiście że dasz radę opanować jeżeli nie jesteś jakiś niepełno sprytny umysłowo :)
Trzeba jednak dużo ćwiczyć. Najlepszą ,,rozgrzewką" jest baranie buffów z ch i wbijanie w przeciwników niezależnie od tego czym dysponują.  Z czasem giniesz coraz rzadziej i jesteś w stanie położyć coraz więcej przeciwników przed zgonem.
4)
Jak dla mnie to najciekawsza postać w grze. Expi się szybko i przyjemnie. Dopiero na wysokich lvl zaczynają się schody. Żeby marzyć o 83+ trzeba liczyć na pomoc kumpli. Ale nie jest z tym tak źle gdy mają oni świadomość jaki potwór będzie ich potem wspierać :)
5)
Wymiata na oly lub się błaźni. Wszystko zależy od tego czy jest dobrze przygotowana. Wyciągnięty kamael z traina ma małe szanse zabłysnąć.
6)
Jeżeli chcesz robić 1 buffera to pp. Da się z nim dobrze expić  a następnie stanie się niezastąpiony przed pvp. Inni mają różne zalety, ale resisty >> All.