Gladiator [Glad]

Zaczęty przez Dohid, Listopad 27, 2006, 06:48:51 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

widelec

Cytat: Scorpion w Październik 15, 2009, 08:35:06 PM
To, że enemy byli jeszcze gorsi niz on nie znaczy jeszcze, ze tak sie powinno grac. Widywalem gorszych niz on, ale do najlepszych mu daleko.

Jakie błędy robi? Pytam z ciekawości.

Twierdząc najlepszych masz na myśli DanielDefo?

http://www.youtube.com/watch?v=_4VNNeYqcWM  :D

Scorpion

To tak po kolei:
-bije bez ds i war cry
-nie laduje sie na maxa
-za malo obszarowek uzywa(powinien praktycznie przed kazdym tssem/dssem pakowac z aoe, zeby zmaxymalizowac dps)
-po tssie bije z dssa bez ladowania(fail)
-uzywa triple slasha xD
-w czesci z g final nie ma skilli na ele porobionych- a to duzy blad  :P

Co do tych dobrych duelistow z offa- rivell byl najlepszy za czasow IL(lepiej sie grac gladem nie da, to jest max, co mozna z glada wyciagnac-chyba, ze lepsze radary/boty do spamu cp itp xD). Daniel sie wyrobil ostatnimi czasy, ale na IL imo byl tylko lekko powyzej przecietnej.
...

Rusoma

Cytat: widelec w Październik 15, 2009, 08:56:19 PM
Cytat: Scorpion w Październik 15, 2009, 08:35:06 PM
To, że enemy byli jeszcze gorsi niz on nie znaczy jeszcze, ze tak sie powinno grac. Widywalem gorszych niz on, ale do najlepszych mu daleko.

Jakie błędy robi? Pytam z ciekawości.

Oprócz tego co napisał Scorpion to w dodatku, 0 (zero) myślenia w pvp. Mowa o akcji 2.20. Na początku bije jakiegoś TH, goni go pół mapy gdy obok niego stoi HE w DC i pauje z DB. Za chwile zmienia target na tego HE, gdy na plecach ma da, th i sws i nie dalego ee leczacego jego target. Za chilw znowu zmienia target na SR zamiast zabić pantere ktora go bije. Zabija sws (w między czasie zabili healera z jego pt). Ofc EE z wara nie stargetował ani razu bo i po co. W końcu po ponad 2 minutach zabija healera i sws...
Cytat: nenef w Luty 07, 2010, 05:05:21 PM
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

Scorpion

No ja bledy od stony technicznej opisalem- wybierane tagety sobie darowalem, bo ze wybieral zle, to raczej ciezko nie zauwazyc.
...

Rusoma

Cytat: Scorpion w Październik 16, 2009, 11:32:42 AM
No ja bledy od stony technicznej opisalem- wybierane tagety sobie darowalem, bo ze wybieral zle, to raczej ciezko nie zauwazyc.

Nie wszyscy zauważyli, a tu dla przykładu filmik DanielaDefo z RUoffa. Nie jest to może imbapr0 duelist, ale uważam go za bardzo dobrego gracza i warto obejrzeć jak walczy.http://www.youtube.com/watch?v=hrtX964pVVA&feature=fvw
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...

Scorpion

Daniel sie wyrobil, teraz imo gra b.dobrze. Targety tez czasem dziwne obieral, ale to raczej z racji tego, ze mial przewage w eq, wiec co by na cel nie obral i ilu by to cos nie mialo za soba healerow to i tak musialo by pasc.
Smaku mi narobil zwiastunem walk na oly, ale ponoc bana dostal i po odbanowaniu eq stracil.
...

MastJedi

Obejrzałem filmik Daniela i jakoś nie mam pojęcia czym się tak zachwycacie? 79 lvl (o ile dobrze widziałem), dobry sprzęt, postać mająca w miarę przyzwoity PDef + sprzęt wbiega w ludzi w gorszych ciuchach i na bank niższych lvlach. Toż nie dziwne, że ich rozwala. A chciałem zauważyć, że również nie zaczynał od healera - tak jaki mieliście zarzut do poprzedniego filmiku (akcja na Varce).
Wystarczy mi jeśli widzę, że glad rozwala kolesi jednym sonikiem.

I czym tu się podniecać?

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

pawel89

Witam
wiem ze temat byl przerabiany gdzies w tych 85 stronach, ale gram na serverze pvp i mam dostepny kazde dye jakie sa jetsem na 85lvl to jakich dye najlepiej uzywac?

widelec

Cytat: MastJedi w Październik 17, 2009, 08:52:42 AM
Obejrzałem filmik Daniela i jakoś nie mam pojęcia czym się tak zachwycacie? 79 lvl (o ile dobrze widziałem), dobry sprzęt, postać mająca w miarę przyzwoity PDef + sprzęt wbiega w ludzi w gorszych ciuchach i na bank niższych lvlach. Toż nie dziwne, że ich rozwala.

brawo odkryłeś sens robienia frapsów xD

Rickert

Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Scorpion

Mnie tam tssy po 4,5k w daggerow w s grade podniecaja w uj, do tego wtedy jeszcze nie mial duelist spirit na +, no i bez final secret byl . I 1,8k z tssa w paladyna na ai tez robi wrazenie. Poza tym nie chodzi tu o to, ze zabija, tylko o to, jak zabija- wyprowadza dobre combo, w porownaniu do omawianego wczesniej lolka.
Po prostu gra gladem tak, jak sie grac powinno. Osobiscie mnie to nie rusza, bo to norma(a 3 lata grania gladem za soba tez robia swoje), ale fajnie sie oglada, a przecież o to we frapsach chodzi.
...

GeForce

1) Dostał glad jakiegoś kopa po interlude?
2) Jakie dye włożyć na end game (vasper etc.)
3) Zaczyna coś działać na większych ustawkach?

Rusoma

Cytat: GeForce w Październik 19, 2009, 05:01:22 PM
1) Dostał glad jakiegoś kopa po interlude?
Oprócz tego że bije gdzieś 160% mocniej w porównaniu do IL, TSS odnawia się w 4 sekundy, blaster w 2 i dostał focusa którym się ładuje od razu z 0 do 8 to chyba nie  :D

Cytat2) Jakie dye włożyć na end game (vasper etc.)

Nie grałem w tej kronice end game gladem, ale chyba się nic nie zmienia, a zwłaszcza że już - dex nie bedzie opóźniał reuse skilli to -9dex/+5str,+4con

Cytat3) Zaczyna coś działać na większych ustawkach?

Niby może podbiec na SM i zatłuc healera i jeszcze może z 2/3 nuków o ile go nie stargetują, ale raczej rewelacji nie będzie. Za to w gank pt radzi sobie świetnie.

Medion93

Witam. Mam nadzieję że w dobrym temacie piszę , jak nie to proszę mnie poprawić...

Więc tak... zamierzam grać Gladem na serverze x10-15 Gracia final... I tutaj sie zastanawiam tylko nad jednym... Jak takim Gladem ogarnąć z kasą na EQ?? Każdy znajomy z innego servera (x50 xP) Pisał że na low/midle ratach Glad to Kox jak cholerka... To to wiem ale kurcze ni cholerki nie wiem jak nim zarabiać.. Jakieś pomysły (Oprocz manora) ??

jac0l

Siedź na rynku - kup tanio spredaj drogo.Znajdź jakiś klan który pomoże Ci w grze.
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

Medion93

Widze zle przeczytałeś... MI chodzi JAK ZAROBIĆ gladem a w "kup tanio sprzedaj drogo"... raczej mija się z celem.. nie rajcuje mnie jakieś 10kk zarobku (w tym czekanie miesiąc aż się sprzeda)...

Jakieś porady macie dla mnie ? (wiem manor dobry zysk ale co poza tym :P ?)

Rusoma

Cytat: Medion93 w Październik 29, 2009, 07:22:58 AM
Widze zle przeczytałeś... MI chodzi JAK ZAROBIĆ gladem a w "kup tanio sprzedaj drogo"... raczej mija się z celem.. nie rajcuje mnie jakieś 10kk zarobku (w tym czekanie miesiąc aż się sprzeda)...

Jakieś porady macie dla mnie ? (wiem manor dobry zysk ale co poza tym :P ?)

Manor? Glad to klasa melee więc mu łatwo siać ziarenka. Poza tym exp w miejscach gdzie są Q na recki/matsy, dzieki czemu oprócz expa i dropów będziesz mieć dodatkowy zarobek. Może spróbuj jeszcze w cata do pt się wkręcić (czasami się uda znaleźć) i tam ma Q na blanki + AA + całekiem niezła szansa na full dropa. Zakładam, że grasz bez klanu.

MastJedi

@Medion93 lol, man, to ja widzę, że to Ty masz problem z czytaniem. Albo wyrażaniem swoich myśli. Pytałeś:
Cytat: Medion93 w Październik 29, 2009, 07:22:58 AM
(...)JAK ZAROBIĆ gladem (...)
dostałeś najlepszą odpowiedź z możliwych, i kręcisz nosem. A że Ciebie nie rajcuje handel, to już Twój problem.
Najlepsze sposoby zarobku - jakąkolwiek postacią to:
- handel
- manor
- kraft
- OE
krasie mogą dorzucić selfcraft lub spoil.
A że trzeba swoje wysiedzieć, no cóż. Urok tej gry.
Kiedy przyjmiecie do wiadomości, że w normalnym L2, normalnie grając, nie da się zarobić expem/farmą porządnej kasy na wszystko. Bo nawet jak przy postaciach 80+ w np. duo w dark roomie w Pagan (mowa o oficjalu) można wyciągnąć 15-30 kk dziennie + (jak szczęście) coś z full dropa to gdzie to do _bilionów_ adeny potrzebnych na przynajmniej S80, epików itd. O szotach, potach nie wspominając.

Pozdrawiam
Piszę poprawnie po polsku
Official/Retail NA serv.Hindemith->Phoenix->Chronos-> Naia
Heallweg Iss Enchanter 99 /Siegel Knight 99 /ElementalSummoner80/ HawkEye80  - Clan: Einheit (Nova) Ally: Twilight
Ponadto: Feoh; Aeore; Yul;

NightBird

jakie subki robic dla glada (chodzi o certyfikaty)
Lineage SINCE 2005 !

Classic club - Dion x3
NightBird -  [lvl.x]

Kwadrat

wg mnie knight ud / warrior haste / boost cp

Scorpion

...

RazielIII

chyba ze nie grasz na Graci Final, to wtedy celestial zamiast boost cp
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Alarion

Kilka osób mówiło, że te celestial działa po staremu mimo zmian w GF. LFC (najlepiej z ofa albo ru ofa)
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Alchard

Cytat: Kwadrat w Listopad 05, 2009, 09:17:35 PM
wg mnie knight ud / warrior haste / boost cp
Hmm powie mi ktoś czemu haste z warriora skoro w GF atk.spd. nie wpływa na reuse skilli?
Co takiego się stało z celestialem w GF?
The Abyss x3|Duelist|76+

Scorpion

CytatHmm powie mi ktoś czemu haste z warriora skoro w GF atk.spd. nie wpływa na reuse skilli?
Hmm bo od pewnego czasu glad stal sie dobry w pve, w fog czy na HB spokojnie moze robic za głównego dd z racji detect weakness. W połączeniu z warrior haste expi sie nim naprawde przyjemnie, a lvli i sp na oe skilli nigdy za wiele. Poza tym w sumie nic ciekawego inne suby mu nie daja.
...