L2EX low rate x5 Gracia Epilogue

Zaczęty przez Gandam, Październik 02, 2009, 10:56:05 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

M4juS

Scorpion

Nie działają w pve, w pvp jest wszystko w porzadku(a to mnie najbardziej interesuje)
...

M4juS

Jak ma działać to wszystko.

Z tego co wiem to summoner na oly ma przerypane jak mu w summona Betray wejdzie bo nie może już nic z nim zrobić :)

shevra

waznymj aspektem jest wchodzenie debuffow - wchodza one zdecydowanie za czesto, a np stigme zjebali i nie dali jej 100% wejscia :O
and you will know my name is the lord when i lay my vengeance upon you

Leningrad

Cytat: M4juS w Październik 27, 2009, 10:32:42 PM
Z tego co wiem to summoner na oly ma przerypane jak mu w summona Betray wejdzie bo nie może już nic z nim zrobić :)
orly, ja jakos ostatnio(przedwczoraj/wczoraj) na PS CB widzialem co innego

Cytat: Winiek w Luty 24, 2010, 03:32:50 PM
A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY

Gandam

tak jak ktos napisal, na L2j nigdy wszystko dzialac nie bedzie poprawnie, chodz wedlug mnie jak na L2j to dziala tam bardzo duzo rzeczy :)
co do betry to z tego co ja wiem to zostal bug poprawiony :)
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

DukeNuk

muahaaha nie moge tego czytac bo kulam sie ze smiechu.

jeden wielki lol serv z lol adminem.

nie dziala nawet polowa rzeczy z finala.

- nie dziala lub dziala "randomowo" kupa skilli
- elemental system jest ale nie z finala
- mega lol geodata. nie wiem jak admin to zrobil ale geodata na serwie postawionym w domu lepiej sie spisuje.
- nie dzialajacy rift. potrafi cie wywalic po kilku minutach. mozesz spotkac inne pt w tej samej sali. spawni sie kilka Anakazeliw jednej sali.
- q i rb na hellbound nie dzialaja. recki na S80 sa u NPC w giran za shardy. black i white shard leca z bosow na varce/ketrze oraz epicow.
- lol enchant skilli. albo masz 4 skille z 20 do wyboru albo braknie "drogi" enchantu.
- zepsute 4s. przejsc rpzejdziesz ale masz 50% na to ze NPC pozwoli ci wybrac recke (super zabezpieczenie przed summonem powodujace bug przez ktory NPC uznaje ze nie zrobiles 4s i nie zabiles RB)
- slaby elemental master? alez skad. poszukajcie na forum screenow z critem 40k w bizu s grade.

to tylko przyklady. aaaaa no i pro admin

- zero update ze strony admina = community l2j naprawi to wprowadzi bo sam nie umie
- bot na bocie (tak, tak moi drodzy. jest duzo botow ale admin nie umie ich znalezc)
- nie umie zrobic zone w ktorym nie mozna chandlowac to postawil lol znaczniki i banda lol GM pilnuje sklepikow
- nie umie zablokowac botow i multiboxa to banda lol GM lata i pilnuje
- byl przypadek goscia ktory zrobil sobie nieistniejace itemy (Gm nie znalazl ich w bazie) i wydal sie tylko dlatego ze gosc sie zdropil na PK
- notoryczne wlamy na konta adminow (wspaniala akcja z mass banem polowy serwa)
- rekrutacja gmow ktorzy reklamuja inne serwy
- mega popularyzacja kultury (jail i ostrzezenie przed banem za to ze gosc trainy na PI robil ^^)

aha i bylbym zapomnial. robcie koniecznie magow bo woje nie maja czego tam szukac na RB (2 necro zabija RB w 10 minut a full pt lukow z s grade zabija go 30 minut. sprawdzone na przypadku Skylancera i Anakazela).

to tyle na razie z mojej strony. gralem tam wiec wiem co mowie.

P.S. chcecie sie tam rozerwac? napiszcie na ! ze jest bug a kochane community napewno was rozbawi ^^

wole l2off interlude niz lol nie istniejaca tak naprawde gracie.

Kwadrat

QQ?

Cytat: DukeNuk w Listopad 03, 2009, 03:16:21 PM

powodzenia w znalezieniu lepszego polskiego serwa
dopoki gralem to niedzialaly poprawnie 2 skile, nawet wiekszosc skili z 81-83 jest i dziala dobrze
wielka roznica czy 150 element czy 300...
- mega lol geodata. nie wiem jak admin to zrobil ale geodata na serwie postawionym w domu lepiej sie spisuje.
nie wiem o co Ci chodzi w sumie, bo w geodacie nie dopatrzylem sie nawet jednego bledu (no moze na hb sie troche wali)
- q i rb na hellbound nie dzialaja. recki na S80 sa u NPC w giran za shardy. black i white shard leca z bosow na varce/ketrze oraz epicow.
no i co z tego? trzeba sie natrudzic i tak
- lol enchant skilli. albo masz 4 skille z 20 do wyboru albo braknie "drogi" enchantu.
tu sie zgodze, ale enchant skili na element dziala, jak i 90% skili bez trzeciej profy (oprocz kamaeli)
- slaby elemental master? alez skad. poszukajcie na forum screenow z critem 40k w bizu s grade.
chyba jak byli bez bizu... kon zadawal mi (tyrant, bizu s+3/4) po 4k (150 water)
przynajmniej sie stara i nie kreci tak jak 90% adminow l2j

reszty nie bede komentowal bo juz tu nie gram, ale mam wrazenie jakbys dostal bana za multiboxa i chcesz sie wyplakac. dodam tylko ze to bdb serw, w porownaniu do innych l2j

DukeNuk

Cytat: Kwadrat w Listopad 03, 2009, 05:22:04 PM
powodzenia w znalezieniu lepszego polskiego serwa
a na co mi polski serwer? to ze polski nic nie zmienia.
dopoki gralem to niedzialaly poprawnie 2 skile, nawet wiekszosc skili z 81-83 jest i dziala dobrze
chyba tylko na twojej postaci
wielka roznica czy 150 element czy 300...
zdziwil bys sie jak wielka
nie wiem o co Ci chodzi w sumie, bo w geodacie nie dopatrzylem sie nawet jednego bledu (no moze na hb sie troche wali)
opusciles w ogóle miasto?
no i co z tego? trzeba sie natrudzic i tak
zrob prawdziwego questa na recki i wtedy mow ze na l2ex trzeba sie natrudzic.
chyba jak byli bez bizu... kon zadawal mi (tyrant, bizu s+3/4) po 4k (150 water)
i pewnie dlatego ze byli bez bizu wrzucali posta z raportem bledow. dodatkowo lubia bic sie na oly bez bizu.
Cytat: Kwadrat w Listopad 03, 2009, 03:16:21 PM
przynajmniej sie stara i nie kreci tak jak 90% adminow l2j
przestal sie starac juz dawno. teraz liczy sie tylko kasa i dlatego powstal x5
Cytat: Kwadrat w Listopad 03, 2009, 03:16:21 PM
reszty nie bede komentowal bo juz tu nie gram, ale mam wrazenie jakbys dostal bana za multiboxa i chcesz sie wyplakac. dodam tylko ze to bdb serw, w porownaniu do innych l2j
nie dostalem bana i mam tam nadal postac, a zebys nie wysunol kolejnej teorii TAK MAM POSTAC ZE SPRZETEM I WYSOKIM LEVELEM.

stwierdzam fakty, a ze sa takie jakie sa to nie moja wina.

Kwadrat

za duzo quote :P powiem tylko, ze te 2k ludzi, ktorzy graja na tym serwie dobrze wybralo. bo to swietny serw 4fun, a pliki tez ma niezle (i przesadzasz w niektorych miejscach, gralem tu 3 miechy i zero problemow z geodata na przyklad)

DukeNuk

sa lepsze i to duzo ale to wkoncu prywatnasprawa gdzie sie czas marnuje :)

Maniac

muahaaha nie moge tego czytac bo kulam sie ze smiechu.

- nie dzialajacy rift. potrafi cie wywalic po kilku minutach. mozesz spotkac inne pt w tej samej sali. spawni sie kilka Anakazeliw jednej sali.
- zepsute 4s. przejsc rpzejdziesz ale masz 50% na to ze NPC pozwoli ci wybrac recke (super zabezpieczenie przed summonem powodujace bug przez ktory NPC uznaje ze nie zrobiles 4s i nie zabiles RB)

- zero update ze strony admina = community l2j naprawi to wprowadzi bo sam nie umie
- bot na bocie (tak, tak moi drodzy. jest duzo botow ale admin nie umie ich znalezc)
- nie umie zrobic zone w ktorym nie mozna chandlowac to postawil lol znaczniki i banda lol GM pilnuje sklepikow
- nie umie zablokowac botow i multiboxa to banda lol GM lata i pilnuje
- byl przypadek goscia ktory zrobil sobie nieistniejace itemy (Gm nie znalazl ich w bazie) i wydal sie tylko dlatego ze gosc sie zdropil na PK
- notoryczne wlamy na konta adminow (wspaniala akcja z mass banem polowy serwa)
- rekrutacja gmow ktorzy reklamuja inne serwy
- mega popularyzacja kultury (jail i ostrzezenie przed banem za to ze gosc trainy na PI robil ^^)

aha i bylbym zapomnial. robcie koniecznie magow bo woje nie maja czego tam szukac na RB (2 necro zabija RB w 10 minut a full pt lukow z s grade zabija go 30 minut. sprawdzone na przypadku Skylancera i Anakazela).

to tyle na razie z mojej strony. gralem tam wiec wiem co mowie.

P.S. chcecie sie tam rozerwac? napiszcie na ! ze jest bug a kochane community napewno was rozbawi ^^

wole l2off interlude niz lol nie istniejaca tak naprawde gracie.

Zawsze sie znajdzie dziecko neo ktore bedzie plakac, serwer jedzie na l2j official wiec czego sie dziwisz, chcesz full wypas pliki idz na offa albo ruoffa
Lineage 2 Enigma is coming, most epic polish server ever!

id8675309

Nie spamujcie juz plox.
Gralem tu z tydzien i wiecej nie zagram. Nie chodzi mi o serwer tylko o L2j . To bylo moje pierwsze i ostatnie L2j.

Skusilem sie tym x5. Zeby zobaczyc jak wyglada gra gdy ruszy wszedlem na x10. No i co sie okazalo? Choc szukalem to ciezko bylo znalezc lucznika czy zwyklego woja DD. Expia sobie mysle czy co? Dzien pozniej czytam tutaj na forum ze 2 necro leje RB. A tyyyyle mialo dzialac... Bez jaj.

Juz stare dobre Interlude z plikami off jest x100 lepsze niz ten L2junk.

Dosc czepiania sie gry. Czepie sie graczy i najwiekszych klanow. Dwa slowa: to dzieciarnia. Dys-kultura, dys-deb1lo-ortografia, czy co tam jeszcze w gimanzjach z "dys-" popularne.
Istny  H O R R O R - przypomnialy mi sie privaty z WoWa.
Nikt nam nie wmowi , ze biale jest biale a czarne jest czarne!
Jestem !!! Koniec swiata!!!

Scorpion

CytatSkusilem sie tym x5. Zeby zobaczyc jak wyglada gra gdy ruszy. Wszedlem na x10. No i co sie okazalo? Choc szukalem to ciezko bylo znalezc lucznika czy zwyklego woja DD. Expia sobie mysle czy co? Dzien pozniej czytam tutaj na forum ze 2 necro leje RB. A tyyyyle mialo dzialac... Bez jaj.
Wiesz czemu tam sami magowie lataja? Bo mozna miec fullbuff na plecach na dualu,a wtedy mag>lolarcher. Poza tym w kwestii wojow to sie nie zgodze- lata juz mnostwo daggerow, a gladow i tyrkow ciagle przybywa. Pozno wszedł enchant na element, dlatego duzo osob zrezygnowala z gry wojami. Poza tym niedziałające resisty na mobach to faktycznie najważniejsza z rzeczy, ktore musza dzialac...(Btw tym tez sie juz zajeli, atm dzialaja)
...

Gandam

stuny wchodza :) welug mnie bardzo czesto :)

@DukeNuke
jak juz piszez to pisz prawde :) co do bookow z 81, qi na dynasty sety to mowisz o x10 a nie o x5 :> randomow skile dzialaja? chyba debufy :P geo slabe? sa pewne niedopracowania, czy aby na pewno grasz na l2ex? potwierdza to fakt ze ci rift nie dziala oO 4s w 100% poprawne, nigdy nei mialem z tym problemu 40k hity na oly? moze po feedzie zapomnial zalozyc bizu, umiescil temat a potem glupio mu bylo :) nawet jezeli takie cos bylo to juz zostalo to pewnie poprawione bo nie widzialem tematow o tym :)
co do admina
to ze nie pisze o nich, nie znaczy ze ich nie ma :) bardzo czesto robi je okolo 2-3 w nocy, tak aby zaklocic gre jak najmniejszej liczbie graczy (tu wielki + za poswiecenie) bot na bocie? chyba kpisz oO. Nie umie zablokowac graczy? mi nie zdarzylo sie widziec kogos kto dostal prenamenta :)
Wlamy na konta adminow? byl to 1x kiedy to all dostali bany lub jaile, nic wiecej, gdyz Gnat zabezpieczyl sie blokujac wiekszosc opcji GMom :)
co do traina na PI zgadzma sie z Toba, chodz zasady mid rate moga sie roznic jako tako od low, gdzie takie cos nie wystepuje :)

mysle ze admin jakis nadepnal ci na odcisk i teraz sie probojesz zemscic, robiac anty reklame :) weldlug mnie jest to na pewno najlepszy POLSKI serwer, jak nie najelszy na swiecie (mam namysli kronike GF jak i to ze na serwetrze nie ma dotacji ulatwiajacych rozgrywke :> )

czy aby jest dyspalanc klas?:> trudno mi to orzec, 1 klasa w polu super, inna na zamknietych terenach, inna do farmienia :) kazda klsa jakby nie patrzec cos wnosi :>

p.s.
DukeNuke prosze cie jedynie o to bys troche wiecej pomyslal zanim cos napiszesz, lub ochlonal, a najlepiej napisal dzien po tym jak sie wkurzysz na serwer :)

temat up! :>
http://www.thetenebrae.pl

Aeore Healer 97 Lilith

id8675309

Cytat: Rickert w Listopad 05, 2009, 10:36:40 PM
wiesz, po twoich wypocinach o exi panie id123423141234312341234 chyba dużo osób wyrobiło sobię zdanie o Tobie :<

Chyba? Zdecyduj się.
Jakie zdanie? Ze pisze prawde?

Jeżeli piszę, że serwer jest do d. to tak jest. Nie piszę o ilości online.

- moby zawsze stoją w tym samym miejscu
- jest ich 2-3 x mniej niz na serwerach z plikami off
- w czasie trainow mimo ze stoisz plecami do sciany, moby i tak powchodza ci na plecy skutecznie utrudniając ich bicie
- w miejscach gdzie łącza się tekstury map sa przerwy
- moby potrafią sie zagrować wszystkie z okolicy w czasie gdy jeden z nich sie zrespi (w cata np agruje cala sale) , przez co nie da sie i ich bic pojedynczo samemu
- moby ktore maja byc pasive tez sie agruja
- mob ubity po respawnie potrafi przebiec pol mapy zebi cie dopasc (agro na odleglosc)
- zbugowane questy - potrafi zebrac wszystkie itemy questowe albo usunac niektore istniejace, przez co jest ryzyko robienia kilku q na raz
- mag w stakato potrafi wyciagnac 10x wiecej materialow z questa niz spoil na tym samym levelu
- zbugowane kamaloki
- zepsuty system spolowania - uzywajac spoil festival wyciagniemy drop moze ze 2 mobkow max bo trupy znikaja 4x szybciej niz normalnie.

Na te chwile wiecej nie pamietam dopisze jak mi sie przypomni.

PS. Naucz się pisać. Zdanie zaczynamy wielką literą a kończymy kropką, nie pokemonem.

Ryane

Troszke ten dysbalans klas odstrasza, bledow jest mnostwo, ale jednak ludzie dalej tam graja. Nie wymagajcie od l2j nie wiadomo czego, to jest l2j i zawsze bedzie gorsze od l2 off i bedzie mialo bledy.

Scorpion

Cytat- w miejscach gdzie łącza się tekstury map sa przerwy
I dlatego z tym panem nie ma o czym dysktowac, jesli wini za to admina(rotfl)
...

id8675309

Cytat: Scorpion w Listopad 07, 2009, 05:09:35 PM
Cytat- w miejscach gdzie łącza się tekstury map sa przerwy
I dlatego z tym panem nie ma o czym dysktowac, jesli wini za to admina(rotfl)

I dlatego z tym panem nie ma o czym dyskutowac, bo nie umie czytac ze zrozumieniem...

Scorpion

CytatI dlatego z tym panem nie ma o czym dyskutowac, bo nie umie czytac ze zrozumieniem...
Wpisales to w wielka liste wad tego serwera, wiec wytlumacz mnie ciemnemu, ktory nie potrafi czytac ze zrozumieniem o jaki chuj ci chodzi?
...

id8675309

Cytat: Scorpion w Listopad 08, 2009, 12:25:00 AM
CytatI dlatego z tym panem nie ma o czym dyskutowac, bo nie umie czytac ze zrozumieniem...
Wpisales to w wielka liste wad tego serwera, wiec wytlumacz mnie ciemnemu, ktory nie potrafi czytac ze zrozumieniem o jaki -_-' ci chodzi?

Napiszę powoli skoro wolno i nie wszystko czytasz:
Pisalem o "L 2 j". Czyli o problemach ktore spotkasz na 99.9% takich serwerow.
W calym tym L2j nie chodzi o to czy cos dziala tylko o pogon za najnowsza kronika L2.
Czyli jest na ogol tak:
Duzo online (powyzej 1k, tak jak tu), ale 90% serwera to nukerzy, bo np resisty w armorach nie dzialaja. Nie dzialaja skile, questy, brakuje npc, itp. Zamiast dopracowac wydanie pod dana kronike, ludzie rzucaja sie na najnowsza i tak jak czegos nie bylo/dzialalo tak nie ma/nie dziala.

Podobnie ma sie sprawa z serwerami prywatnymi WoW.

Kolejna dawka rzeczy nie dzialajacaych :
- obstawa rb nie agruje sie po respawnie jezeli nie bijemy rb. W taki sposob bijemy obstawe pojedynczo (nie ruszajac bosa), a reszta mobkow z obstawy stoi i czeka swoja kolej. Po lajtowym ubiciu obstawy konczymy z rb. Tak udawalo mi sie wykanczac rbki majac do dyspozyji tylko 2destro i hp potki.
- nie dziala skill "Battle roar"
- drop z rb moze podniesc kazdy spoza party

Laner

Cytat: id8675309 w Listopad 08, 2009, 08:49:20 PM
Cytat: Scorpion w Listopad 08, 2009, 12:25:00 AM
Wpisales to w wielka liste wad tego serwera, wiec wytlumacz mnie ciemnemu, ktory nie potrafi czytac ze zrozumieniem o jaki -_-' ci chodzi?

Napiszę powoli skoro wolno i nie wszystko czytasz:
W calym tym L2j nie chodzi o to czy cos dziala tylko o pogon za najnowsza kronika L2.
Czyli jest na ogol tak:
Duzo online (powyzej 1k, tak jak tu), ale 90% serwera to nukerzy, bo np resisty w armorach nie dzialaja. Nie dzialaja skile, questy, brakuje npc, itp. Zamiast dopracowac wydanie pod dana kronike, ludzie rzucaja sie na najnowsza i tak jak czegos nie bylo/dzialalo tak nie ma/nie dziala.

Podobnie ma sie sprawa z serwerami prywatnymi WoW.

Kolejna dawka rzeczy nie dzialajacaych :
- obstawa rb nie agruje sie po respawnie jezeli nie bijemy rb. W taki sposob bijemy obstawe pojedynczo (nie ruszajac bosa), a reszta mobkow z obstawy stoi i czeka swoja kolej. Po lajtowym ubiciu obstawy konczymy z rb. Tak udawalo mi sie wykanczac rbki majac do dyspozyji tylko 2destro i hp potki.
- nie dziala skill "Battle roar"
- drop z rb moze podniesc kazdy spoza party

Im więcej Twoich postów czytam tym bardziej nabieram przekonania że Tibia byłaby dla Ciebie doskonałym rozwiązaniem

Scorpion

CytatNapiszę powoli skoro wolno i nie wszystko czytasz:
I dlatego twoj fail, bo to nie jest problem l2j, to samo dzieje sie na offie atm. Nc-soft schrzanil sprawe myslalem, ze taki spec bedzie o tym wiedzial a tu prosze.
Btw battle roar mi dzialalo na gladzie, wiec watpie ze sie zepsulo w czasie 1,5 miesieca odkad tam nie gram.
...

id8675309

Cytat: Scorpion w Listopad 08, 2009, 10:43:05 PM
CytatNapiszę powoli skoro wolno i nie wszystko czytasz:
I dlatego twoj fail, bo to nie jest problem l2j, to samo dzieje sie na offie atm. Nc-soft schrzanil sprawe myslalem, ze taki spec bedzie o tym wiedzial a tu prosze.
Btw battle roar mi dzialalo na gladzie, wiec watpie ze sie zepsulo w czasie 1,5 miesieca odkad tam nie gram.

Czlowieku nie pisz glupot bo zainstaluje  te gracjie i frapsem ci udowodnie ze nie dziala. Ekhmm.. Czolg mi pojedzie jak to zrobie w dziale serwerow L2j...

Wg ciebie to wina NCSoftu ze L2j nie dziala? WTF? LOL?

Skoro nie grasz tam od 1,5 miesiaca to znaczy ze od 0,5 miesiaca masz skasowane postacie.... ;)
Na Dex-ie np stworzylem postac 4 lata temu i do dzisiaj ma 48 lvl. :D. Nie gram tam bo LAG. Ale fakt  jest faktem ze postac tam mam ciagle. Tu po miesiacu admin ci mowi bye-bye!. Ze zacytuje pewnego moba z WoA (ci co graja w L2j pewnie nie skumaja): "Muhahahahahaha!".

Scorpion

CytatWg ciebie to wina NCSoftu ze L2j nie dziala? WTF? LOL?
Głupi czy jaki? Wiesz w ogole o czym jeszcze mowa? Mowa byla o przerwach w miejscu laczeniu sie tekstur, co JEST wina nc-softu, u nich takze to tak wyglada- dotarlo panie "inni nie potrafia czytac ze zrozumieniem"?(lol)
A battle roar pewnie dziala, tylko wrzucales majac btb.
...