Wybór serwera abyss.

Zaczęty przez Destro, Listopad 11, 2009, 12:46:27 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Destro

Mam standardowy problem z którym musi się uporac każdy nowy grasz na serwerze Abyss. Od pewnego czasu szukam sobie odpowiedniego serwera Lineage 2 w końcu sie zdecydowałem że Abyss będzie najlepszym wyborem. Ale następną kwestią jest wybór pod serwera i tutaj się zastanawiam nad x13.

x13 - Z tego co wiem jest najmłodszy ze wszystkich serwerów co za tym idze przepaśc miedzy początkującymi a starymi wyjadaczami nie powinna byc tak duża jak na innych serwerach i właśnie głównie z powodu wieku serwera oraz rate jestem nim najbardziej zainteresowany. (czy może jednak się mylę i 80% serwera biega w S grade??)
Czy siła Poloni na serwerze ma jakieś większe znaczenie czy może serwer jest zdominowany przez Rosjan??

Co warto powiedzec na temat tego serwera i czy może jednak jakiś inny pod serwer byłby lepszym wyborem??

Gold dragoN

Serwer x13 ma piorunujaco niski online i prawdopodobnie bedzie wcielony do x10 alpha
The Abyss x3:

Insomnia clan www.insomnia.home.pl

Ten rozdział życia mam już za sobą

Na Forum od
    Listopad 27, 2005

Destro

Cytat: Gold dragoN w Listopad 11, 2009, 01:06:18 PM
Serwer x13 ma piorunujaco niski online i prawdopodobnie bedzie wcielony do x10 alpha

około 2k postaci on-line to jest piorunujaco niski online??  :shock:
Z mojego punktu widzenia jest to dosyc pokaźna liczba graczy, tylko pytanie brzmi czy z tych 2k postaci 1000 jest z dualBoxa następnie 950 to Ruscy i z tych 50 osób co nam zostało jest 3 polaków :P Bo jak do swobodnej gry na tym serwerze bedzie mi potrzebna znajomosc tych krzaczków naszych wschodnich sasiadów to podziekuje serwerowi x13.

Z kolei jaki inny pod serwer jest godny uwagi??
x3 ma spora ilośc aktywnych graczy, lecz jest to chyba jeden z najstarszych serwerów co pewnie wiąże się to z widokami ala Star Wars ,a i są to bardzo niskie raty co jeszcze zwiększa przepasc między mna ,a wymiataczami z serwera.
x7 Wydaje się już lepszym wyborem: bardziej anglojęzyczny serwer, no i wieksze raty. No ale ten serwer też już ma tradycje liczona w latach i na dodatek liczba ludzi on-line wypada kiepsko jak na wiek serwera.
Z powodu tych kilku wad raczej zmniejszyło się moje zainteresowanie tymi dwoma serwerami
x300, x1, x10Beta - tych serwerów nawet nie biorę pod uwagę
Pytanie jak wygląda sytuacja na serwerach x10Alpha oraz x13?? Jak maja je połaczyc ze sobą to może byc pokaźne towarzystwo graczy tylko jak wygląda sytuacja z mniejszością narodową?? Te dwa serwery sa mocno zdominowane przez Rusków?? I jak tam sytuacja z nasza Polonią?? Liczymy się tam czy może jesteśmy tylko uzupełnieniem wielonarodościowych klanów :)
Jest jeszcze serwer x5 ,który jakoś mnie niczym nie zainteresował :P

jac0l

http://la2.theabyss.ru/ - > x13  - 127 graczy
nie warto brać pod uwage serverów : x5,x13,x10 Beta, Moim zdaniem to jest marnowanie czasu zaczynać na tych servach.
Polecam ci x3 , x10 Alpha lub x7, na x7 jest Bardzooo Dużo polski i anglojęzycznych klanów :)
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

Destro

wwooooaaa dopiero teraz zobaczyłem ,że ma znaczenie czy jestem na anglo czy rus języcznej wersji strony...  :? Pewnie nie jednego to zmyliło...
No to więc zmiana planów.
Na dana chwile moim moje zainteresowania zostają przeadresowane na serwery x7 oraz x10Alpha :)
Jak wygląda sytuacja na x10 Alpha?? Bo z tych 2 serwerów jednak wole ten z większym rate i większa ilościa graczy.
Czy znajdą się liczące siły naszej Poloni na tym pod serwie?? ;>

fita391

Cytat: Destro w Listopad 11, 2009, 06:41:27 PM
Cytat: Gold dragoN w Listopad 11, 2009, 01:06:18 PM

około 2k postaci on-line to jest piorunujaco niski online??  :shock:
Z mojego punktu widzenia jest to dosyc pokaźna liczba graczy, tylko pytanie brzmi czy z tych 2k postaci 1000 jest z dualBoxa następnie 950 to Ruscy i z tych 50 osób co nam zostało jest 3 polaków :P Bo jak do swobodnej gry na tym serwerze bedzie mi potrzebna znajomosc tych krzaczków naszych wschodnich sasiadów to podziekuje serwerowi x13.

Z kolei jaki inny pod serwer jest godny uwagi??
x3 ma spora ilośc aktywnych graczy, lecz jest to chyba jeden z najstarszych serwerów co pewnie wiąże się to z widokami ala Star Wars ,a i są to bardzo niskie raty co jeszcze zwiększa przepasc między mna ,a wymiataczami z serwera.
x7 Wydaje się już lepszym wyborem: bardziej anglojęzyczny serwer, no i wieksze raty. No ale ten serwer też już ma tradycje liczona w latach i na dodatek liczba ludzi on-line wypada kiepsko jak na wiek serwera.
Z powodu tych kilku wad raczej zmniejszyło się moje zainteresowanie tymi dwoma serwerami
x300, x1, x10Beta - tych serwerów nawet nie biorę pod uwagę
Pytanie jak wygląda sytuacja na serwerach x10Alpha oraz x13?? Jak maja je połaczyc ze sobą to może byc pokaźne towarzystwo graczy tylko jak wygląda sytuacja z mniejszością narodową?? Te dwa serwery sa mocno zdominowane przez Rusków?? I jak tam sytuacja z nasza Polonią?? Liczymy się tam czy może jesteśmy tylko uzupełnieniem wielonarodościowych klanów :)
Jest jeszcze serwer x5 ,który jakoś mnie niczym nie zainteresował :P

sytułacja polakow na tym serwie jest taka

_gram  ja i dwoch kumpli i na tym koniec nie warto kicha straszna ale z ruskimi da sie dogadac