Dark Avenger -prezentacja

Zaczęty przez MakePeaceOrWar, Grudzień 07, 2007, 07:42:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kwadrat

Cytat: Shinen w Listopad 14, 2009, 12:27:51 PM
Moim zdaniem DA został tu omówiony mocno jednostronnie - wyłącznie z perspektywy solo PvP. Po mojemu jednak mimo wszystko DA to tank - a główną funkcją tanka w jakimkolwiek pt nie jest zadawanie dmg (bo i tak będzie w tym gorszy od daggera czy łuka), tylko przyjmowanie na siebie tego, po czym inni po prostu by padli - czy będzie to nuk, dagger czy łuk. Z tej perspektywy ten tak zwany "lolset" bynajmniej nie jest setem złym - powiem więcej, na mass pvp (czy jakimkolwiek pt w pve) to właśnie skasowanie DA połowy życia i szansy na resist Stuna (do czego sprowadza się -12 Con) aspiruje do miana lolset. Wątpię, żeby znalazło to-to jakieś bardziej godziwe miejsce w klanie.
od czegos jest ten luk i ud/vg decrease penalty...
btw -str to lol set, niewazne co bys robil

Azella

Moim zdaniem DA został tu omówiony mocno jednostronnie - wyłącznie z perspektywy solo PvP. Po mojemu jednak mimo wszystko DA to tank - a główną funkcją tanka w jakimkolwiek pt nie jest zadawanie dmg (bo i tak będzie w tym gorszy od daggera czy łuka), tylko przyjmowanie na siebie tego, po czym inni po prostu by padli - czy będzie to nuk, dagger czy łuk. Z tej perspektywy ten tak zwany "lolset" bynajmniej nie jest setem złym - powiem więcej, na mass pvp (czy jakimkolwiek pt w pve) to właśnie skasowanie DA połowy życia i szansy na resist Stuna (do czego sprowadza się -12 Con) aspiruje do miana lolset. Wątpię, żeby znalazło to-to jakieś bardziej godziwe miejsce w klanie.

to jeszcze mi pokaż klasę która na selfach wyciąga +320 crit rate :D
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Shinen

Cytat: Azellato jeszcze mi pokaż klasę która na selfach wyciąga +320 crit rate
Z tym nie polemizuję. Ale nie wykorzysta tego tak jak choćby SwS z porządnym dwuręcznym +focus.

Cytat: kwadratbtw -str to lol set, niewazne co bys robil
Dlatego że Ty tak rzekłeś? Dobrze wiedzieć. Na pewno się przyda.

Cytat: bulanie, wlasnie DA zostal omowiony z perpektywy party pvp, nikt nie kaze robic -12 con ale -str to jest idiotyzm, a "tankowanie" tank z -12 con moze tak samo robic tyle ze ma hp mniej na jednego nuke'a ...
I zamiast resist stuna 75% ma powiedzmy 25%. To oznacza że z dużą dozą prawdopodobieństwa ten kontrolny Stun Shot od PRa czy Shield Stun od Pala jednak wejdzie. A wtedy po pierwszym i kilku hitach idzie kolejny... i kolejny... Może przesadzam, ale różnica 12 Cona (-6 zamiast +6) może sprawić znaczne urealnienie powyższego scenariusza. W teamie z bardziej "klasycznym" tankiem - owszem. Ale czy to nie mija się nieco z celem?

bula

Cytat: Shinen w Listopad 16, 2009, 10:11:43 PM
Cytat: bulanie, wlasnie DA zostal omowiony z perpektywy party pvp, nikt nie kaze robic -12 con ale -str to jest idiotyzm, a "tankowanie" tank z -12 con moze tak samo robic tyle ze ma hp mniej na jednego nuke'a ...
I zamiast resist stuna 75% ma powiedzmy 25%. To oznacza że z dużą dozą prawdopodobieństwa ten kontrolny Stun Shot od PRa czy Shield Stun od Pala jednak wejdzie. A wtedy po pierwszym i kilku hitach idzie kolejny... i kolejny... Może przesadzam, ale różnica 12 Cona (-6 zamiast +6) może sprawić znaczne urealnienie powyższego scenariusza. W teamie z bardziej "klasycznym" tankiem - owszem. Ale czy to nie mija się nieco z celem?
tylko ze -12con to bedzie MAX -12% resist na stuna a nie -50%, gratz znajomosci mechaniki gry, poczytaj troche a potem probuj ludziom wciskac gowno

Vanquish

yyy chyba zapomniales o blunt +health i doom hvy...

Azella

Cytat: Azellato jeszcze mi pokaż klasę która na selfach wyciąga +320 crit rate
Z tym nie polemizuję. Ale nie wykorzysta tego tak jak choćby SwS z porządnym dwuręcznym +focus.

huh??? na oly przy 3 mobilnych ud mając draco z focusem i DW nie wykorzystasz tego??? nawet z fb bijesz nie chudo zwłaszcza w roby a odganiając deagerów od własnych piżam też możesz ich zdrowo nastraszyć
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Kwadrat

Dlatego że Ty tak rzekłeś? Dobrze wiedzieć. Na pewno się przyda.
nieee no proste lepiej jest miec 500 p ataku i przezyc 5 nukow niz miec 1000 p ataku i przezyc 4 (tylko ze nikt Cie nie targetuje wiec liczy sie dps/wylaczanie waznych enemy z gry)
jestes pro wiesz? 12 cona to 50% resista na stuna lol...

Ryltar

OMG -_-'a a juz myslalem ze ludzie dali sobie z tym siana kij jedziemy...

Cytata główną funkcją tanka w jakimkolwiek pt nie jest zadawanie dmg (bo i tak będzie w tym gorszy od daggera czy łuka), tylko przyjmowanie na siebie tego,

No no bo przeciez nie mozna zadawac dmg i tankowac naraz to sprzeczne z mechanika tej gry bo jak mozna byc w defensive stance i battle stan...oh snap nie ta gra.

Cytatpo czym inni po prostu by padli - czy będzie to nuk, dagger czy łuk.

No tak bo kazdy targetuje od razu tanka a nie daggera i to nie tak ze kazdy jedzie na assist.

CytatZ tej perspektywy ten tak zwany "lolset" bynajmniej nie jest setem złym

lolset is evoluting!
lolset evoluted crapset!

Cytat
na mass pvp (czy jakimkolwiek pt w pve) to właśnie skasowanie DA połowy życia i szansy na resist Stuna (do czego sprowadza się -12 Con) aspiruje do miana lolset.

Jak tak nie wiem jak u ciebie to jest w klanie ale u mnie jak gralem w L2 to zawsze byl EE ktory mi wrzucal ressist shock.Dodatkowo -12 con to o ile sie nie myle dla DA CALE 14% ressist ale /agree to jest game breaking.Co do hp.Ta na 12 con mam 8k hp a w full vegetable cale 12k czyli 1 nuk wiecej.Moze ty masz zonka z klanem ale ja nie mialem ale jak ludzie nie wierza ze tank cos potrafi zadac w pvp i ci wmawiaja ze masz nosic taki i -_-'ki set to go nosisz i jestes po praniu "musku".Nawet jak mowisz z PoV pve to pamietaj ze tanka hit ma x2-x3 wiecej aggro niz zadaje(czyli uderzasz za 500 a masz 1500 aggro) czyli tank z str=wiecej dmg=wiecej aggro.

CytatZ tym nie polemizuję. Ale nie wykorzysta tego tak jak choćby SwS z porządnym dwuręcznym +focus.

SWS z 2h to fail powinien nosic doom +5 con +4 dex i najlepiej -14 str zeby na dziarach zaoszczedzic.Dodatkowo Blunt C grade z health bo to nie dps tylko buffer i nigdy nie zada takiego dmg jak dagger albo luk a moze jak tank padnie to i przy tankuje?

See what i did there?

CytatI zamiast resist stuna 75% ma powiedzmy 25%. To oznacza że z dużą dozą prawdopodobieństwa ten kontrolny Stun Shot od PRa czy Shield Stun od Pala jednak wejdzie. A wtedy po pierwszym i kilku hitach idzie kolejny... i kolejny... Może przesadzam, ale różnica 12 Cona (-6 zamiast +6) może sprawić znaczne urealnienie powyższego scenariusza. W teamie z bardziej "klasycznym" tankiem - owszem. Ale czy to nie mija się nieco z celem?
Cytat: Ressist ShockIncreases resistance to stun attacks by 40% for 20 minutes.

Ja nie wiem wy na te pvp bez buffow chodzicie czy was nie buffuja bo szkoda many?

@bula,Kwadrat,Azella

Graliscie kiedys tankami? Bo mi sie wydaje ze nie! A jezeli tak to powinniscie zrobic srs L2P bo tank to +12 con i basta!

myha

szczerze mówiąc nie wiem skąd wzięło wam się te -12con
jeśli mówimy o obecnej kronice to jedyne sensowne dye dla tanka to +5str-5con(ewentualnie jeszcze coś na magiczne) i tylko tyle,
a nawet jak mówimy o kronice starszej to jak niby zrobić -12con? +5str/+4dex-9con skąd 3 dodatkowe punkty?
Auto Giełda:
http://mmoto.eu

Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Ryltar

Od setu albo ktos zydzi na dziarach.

Kwadrat

Cytat: myha w Listopad 18, 2009, 05:13:03 PM
szczerze mówiąc nie wiem skąd wzięło wam się te -12con
jeśli mówimy o obecnej kronice to jedyne sensowne dye dla tanka to +5str-5con(ewentualnie jeszcze coś na magiczne) i tylko tyle,
a nawet jak mówimy o kronice starszej to jak niby zrobić -12con? +5str/+4dex-9con skąd 3 dodatkowe punkty?

zapytaj jego

to właśnie skasowanie DA połowy życia i szansy na resist Stuna (do czego sprowadza się -12 Con) aspiruje do miana lolset. Wątpię, żeby znalazło to-to jakieś bardziej godziwe miejsce w klanie.

RazielIII

Boicie sie -12 con na tanku, a ja -9 con nosze na SD...czasem musze sciagnac jakiegos daggera z plecow healera i jakos nie narzekam na stuna.
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77