Temple Knight [TK]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:33:26 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kwadrat

jestes pewien ze dales dobre sety/statsy itd? bo 2 dexa to nie jest 15 speeda czego bys nie zrobil

Ryltar

Vanquish

Nitrous naucz sie obslugiwac calculator ...

Pierwsze staty jakie podales byly z ww2 a drugie z ww1 ...

Vascius

glady i tyrki robiące dye -9dex nie tracą nawet tyle speeda, jakbyś miał jakiekolwiek pojęcie o grze to byś sam się zorientował że coś źle ustawiłeś w calcu.

filipo0

Jakie dye dla tk na hight rate pod pvp mam s84 z góry thx.

Duralex

Finwe

Wien że juz takie pytanie pewnie padlo, tylko ciezk przejżec 41 stron o tk. jakie dye dla tk na lov rate do expa, pvp  i oly? mam 77 i do tej pory latalem +5 str - 5 con. ogolnie dawalem rade zarowno w expie i pvp. mam jeszcze talluma hevy i dle na razie clean ale zamiezam rsk. focus wsadzic. jakie skille enchantowac?
Może ktoś gral tk na oly i mogłby powiedzieć jakich dye używal?  czytalem w tym temacie o różnych koncepcjach np. +dex czy str ale z tych sprzecznych informacji nic nie moge wybrać, dlatego prosze o pomoc kogos kto gral na oly lub ma duze doswiadczenie w grze tk.
Aktuaknie:
Core: Sigel Eva's Templar 96

Ryltar

Cytat: Finwe w Październik 15, 2009, 09:10:51 PM
Wien że juz takie pytanie pewnie padlo, tylko ciezk przejżec 41 stron o tk. jakie dye dla tk na lov rate do expa, pvp  i oly? mam 77 i do tej pory latalem +5 str - 5 con. ogolnie dawalem rade zarowno w expie i pvp. mam jeszcze talluma hevy i dle na razie clean ale zamiezam rsk. focus wsadzic. jakie skille enchantowac?
Może ktoś gral tk na oly i mogłby powiedzieć jakich dye używal?  czytalem w tym temacie o różnych koncepcjach np. +dex czy str ale z tych sprzecznych informacji nic nie moge wybrać, dlatego prosze o pomoc kogos kto gral na oly lub ma duze doswiadczenie w grze tk.

Jeden uj bo i tak wleci zaraz jakis "Tró Tank Fanboj" i ci powie ze masz dawac +5 con i +4 dex -(najlepiej) str bo tank to nie dps.Do tego Yaksa z health i jakims agu na HP z Doomem.

A jezeli chodzi o mnie to dye i gear masz dobry jezeli ciebie stac(znaczy to i tak duzo nie da) mozesz dowalic sobie +4 dex -4 con(chociaz to co masz styka) zeby jeszcze ciut dps zwiekszyc(i tak life ciebie leczy).Co do dziar na koncu to dajesz +5 str +4 wit od GF to sa w sumie uniwersalne dziary dla kazdego tanka.Co do enchantu skilli dajesz +chance,land rate,reuse,time,decrase(jeden kij jak to sie pisze) penetly itp. poszukaj w tematach z innymi tankami od jakiegos czasu enchanty i dziary wygladaja tak samo dla kazdego tanka.

hEnIuŚ

Słyszałem, że blessed spiritshoty wpływają na cubiki np. zwiększają heal z life cubika czy dmg ze strrma.. Prawda to?

Kwadrat

Ryltar

Cytat: hEnIuŚ w Listopad 08, 2009, 06:53:07 PM
Słyszałem, że blessed spiritshoty wpływają na cubiki np. zwiększają heal z life cubika czy dmg ze strrma.. Prawda to?

Zalezy od priva lol.

Zet

Hmm, co na TK (pod PvE) się bardziej opłaca? DC Hvy (+ do blokowania tarczą [co wydaje mi się, że jest głównym atutem TK] i heala) czy NM hvy? Czy plus do leczenia odnosi się także, do leczenie cubica?
Kolejne pytanie: Jak się TK prezentuje w nowych updateach L2? Jakie Dye? Bron S dalej z focusem, a do tankowania wystarczy yaksa z hlth?, jakie są nowe skille i jakie dye powinienem zrobić, aby walczyć w miarę na oly, ale nadal móc efektywnie tankować?

Scorpion

Obydwa sety to fail do pve(do pvp tez)
...

Chadwao

Tu mu napisz jakie są nie "fail" jeśli możesz w swojej łaskawości napisać coś co pomoże.

ugh

PVE: Tallum, Majestic
PVP: Majestic

Nie ma co tu dużo główkować jeśli chodzi o A grade.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

Scorpion

CytatTu mu napisz jakie są nie "fail" jeśli możesz w swojej łaskawości napisać coś co pomoże.
Masz 4 sety do wyboru, 2 z nich to fail, wiec mu napisalem posrednio co ma do wyboru.
...

Dev

15 spd to duza roznica na oly ;)
Throne and Liberty - Dagger/Longbow lvl 55 - Judgement Server
Lineage 2 Project Wolf - Varkas lvl 83
Lineage 2 Essence (L2 Reborn) - Divine Templar lvl 91
Lineage 2 Reborn Origins x1 - Adventurer lvl 77

kaseven

Ja się wetnę w dyskusję z całkowicie inym pytaniem  :)
Otóż, po półrocznej przerwie od L2 postanowiłam wrócić i szukając klanu moim [przyszłym, jeszcze Trial of the Summoner argh..] Es'em CL zapytał się czy nie mam jakiejś innej postaci, powiedziałam, że jeszcze TK ale nie wiem czy będą go potrzebowali. O dziwo, CL wolał tanka niż ES'a  i jestem teraz jedynym tankiem w klanie.

Wczoraj od razu po przyjęciu do klanu poszliśmy spróbować swoich sił na RB. Od razu mówię, że były to faile i raczej nie z mojego [czy też powodu innego tanka-o tym za chwilę] tylko braku DD. Obecni byli ja, bd, wc, 2x summoner [warlock i es], pw, EE, sh, warsmith, he oraz pp - po "rajdach" wiedzieliśmy, gdzie są nasze słabe punkty - brak desek, nuków, sws [czyli nikt nie obwiniał mnie juhu xD]

Pierwsza poszła Ishka na DV. Sam Ishka był dla mnie żółty, obstawa chyba biała. Aura of hate i pierwszy zonk - 20-30% hp znikło przy pierwszym uderzeniu. Dopiero jak włączyłam UD hp się trochę unormowało. jednak po skończeniu się UD nie było różowo, a EE chyba mnie nie pokochał. Obstawa padła 3 razy, Ishkę też trochę nadszarpnęliśmy, jednak wahania mojego hp trochę mnie martwiły - EE dawał radę z healami [sądzę, że gdyby był jeszcze SE/ jeden EE postalibyśmy dłużej] - chociaż może nie powinny, ponieważ moje *ekhm* uzbrojenie to sama klata Compo i square shield [o ile pamiętam] i buty/rekawice/helm d gr[o biżu nawet nie zacznę..] więc może nie było źle..

Drugi RB misiek i dzika świnia [jak ją w klanie określili] kolo Angel Waterfall-tankował paladyn w majesticu - misiek padł, świni zbiliśmy pół hp i było soe :)

Dobra, wstęp mi wyszedł nie ma co.. Moje pytanie - na poprzednich stronach odradzaliście mi raczej Dooma mówiąc, że dmg spadnie mi poniżej linii akceptowalnej [i zapewne będę tylko zbiornikiem hp], więc obrałam kierunek Avadon, ale teraz mam pewne obiekcje czy Ava sprawdzi się w roli setu dla tanka, który będzie main tankiem na RBki [a w cata/gdziekolwiek to nie wątpie, że się sprawdzi.]

Z góry dziękuję za odp.

Edit: Małe poprawki literówek lub braków literek...

Kwadrat

jak masz dobre pt, to mozesz tankowac i golkonde w compo secie, tyle z mojej strony

kaseven

Cytat: Kwadrat w Grudzień 22, 2009, 12:41:04 PM
jak masz dobre pt, to mozesz tankowac i golkonde w compo secie, tyle z mojej strony

O "dobre party" jeszcze może być ciężko - klan jest młody, jeszcze brakuje sporo podstawowych osób [sws/bish, nie mamy chyba też SE] - Golke pewnie i można tankować w compo i owszem, ale to chyba w pt musiałabym mieć samych healów/rechargerów i ciagły heal na mnie, a chyba nie o to chodzi, prawda?
Chociaż może i się mylę - szczerze powiedziawszy to pierwszy raz jak gram tankiem tak na serio [paladyna na DN joku nie liczę, bo tam pt jakiekiekolwiek dla mnie ograniczało sie do /target & /assist i "czemu nie masz pantery"]

PS. Żeby Wam się nie wydawało - w tym poście nie miałam zamiaru brzmieć ironicznie/sarkastycznie/rozzłoszczenie :)

Ryltar

@kaseven

Jak jeszcze gralem na allku (chyba C4 wtedy bylo nie pamietam) to to wszystko co opisalas tankowalem.Ze znajomymi zalozylismy taki klan ze sie umawialismy na RB robilismy je(wszystkie w granicy lvl) i kazdy robil potem co chcial.

Ogolnie nasze pt wygladalo tak:

Ja tank(czyli SK lub jak wtedy kazdy gadal postac ktora udaje tanka).
2x SE lub SE+EE(roznie to bylo)
BD
4-6 Nukerow.

Z tego wszystkiego 1 SE mnie leczyl a drugi byl odpowiedzialny za recharge.Jedynie kiedy walilem UD to jak w 4 osoby cos uwalalismy(tylko slabsze RB nie na naszym lvl xD) lub jak addy za bardzo mnie jechaly na poczatku.Najwieksze problemy mialem na poczatku przed 60 bo nie mialem Aegis bo potem moglem biec i blokowac plecami(dziwnie to brzmi).

Teraz jak masz zonka i boss wali ci za duzo dps mozesz odpalic SF albo GS i SF.Fakt ze mana bedzie sie spalac szybciej ale pozyjesz dluzej i nie bedzie oom dla healerow.Jezeli naprawde macie problemy to mozesz sobie dac dziary w defensywe ale wtedy solo exp odpada(ja w sumie dlugo tak mialem doom i +5 con +4 dex -9 str ale koxalem z klanem aoe).

Co do sprzetu to tez mialem Avadon do tankowania potem dostalem dooma (jak pisalem wczesniej do aoe koxu) a na koncu Majestica i Talluma za zaslugi jak klan sie rozpadl.Bron to mialem jakis gowniany blunt czy sword C z health w sumie to bez roznicy bo taki sam bonus masz z S80 z health a z C ktory ma health.

Ogolnie to pamietaj ze masz jeszcze SF i GS no i bron z health plus mozesz sobie podniesc kondyche dziarami.Do group pve mozna isc w "warzywko" ale jak masz zamiar koxac solo lub robic jakies wojny to nie polecam.

kaseven

Tak w zasadzie to w skilach mam tylko gs, i nie wie mogę rozszyfrować skrótu "fs" :)

Co weapon to wiem ze na rbki cokolwiek z health [nawet c :]]

Armor - nie wiem czy opłaca mi się pchać w B gr. skoro jeszcze 6 lv do a gr. A jeślibym chciała A gr armor to jaki byłby dobry głównie na pt klanowe? [ponieważ sądzę, że RBki nie będą robione codziennie]Ja zastanawiałam sie nad DC.

Jak już pisałam, wg. mnie dałam radę ogólnie, biorąc pod uwagę to, że moim armorem jest w zasadzie tylko klata composite, utrzymałam na sobie Ishkę z obstawa, który nota bene jest dla mnie żółty. Poza ty szczerze to było moje pierwsze tankowanie raid bossa - padliśmy, ale ze względu na brak DD - Ty mówiłeś, że chodziliście w 3 nukerów u nas był jeden SH w C gr :) i jeden healer [EE] również C gr

Co do party to sądzę, że będą raczej klanowe - a nawet jakby nie było ja solo nigdzie nie latam, bo niestety pow. 55lv to już jest masochizm w najczystsej postaci [3 lv do 55 sama nabiłam, żeby nie było :P] Teraz xpie z Clem [gra Prophetem] na DV - on rzuca buffki i afk, a ja latam i zabijam żółte moby jak rasowy DD ^^

Co do Avadona - właśnie tak teraz zobaczyłam na Zubei, w Zubeiu jest więcej defa [z bonusa], ednak Ava daje % do bloku tarcza i hp [które się przekonałam nie jest takie ważne w pt] Zaczynam się przychylać do Zubeia z armorów B gr...

Ryltar

CytatTak w zasadzie to w skilach mam tylko gs, i nie wie mogę rozszyfrować skrótu "fs" Smile

SF=Shield Fortress.Z GS i SF zre mane jak posrany ale naprawde tak obrona skacze ze szok.

CytatArmor - nie wiem czy opłaca mi się pchać w B gr. skoro jeszcze 6 lv do a gr. A jeślibym chciała A gr armor to jaki byłby dobry głównie na pt klanowe? [ponieważ sądzę, że RBki nie będą robione codziennie]Ja zastanawiałam sie nad DC.

No jak mozesz Avadon tanio skolowac(to naprawde genialny set jak na cene i staty) to warto ale jak bedzie tani.Co do A setu to bez roznicy kwestia ceny ale DC bardziej defensywny.Pewnie grasz female a w L2 jest tak ze albo postac w heavy wyglada jak kurwa albo jest za bardzo ubrana wiec wyglad chyba tez jest bez roznicy (no u mnie kumpela na sk skladala dc dla wygladu a i tak mj z tego wyszedl xD).

CytatTy mówiłeś, że chodziliście w 3 nukerów u nas był jeden SH w C gr Smile i jeden healer [EE] również C gr

No u mnie to kazdy byl A/B grade no i to byl priv jeszcze.

CytatCo do party to sądzę, że będą raczej klanowe - a nawet jakby nie było ja solo nigdzie nie latam, bo niestety pow. 55lv to już jest masochizm w najczystsej postaci [3 lv do 55 sama nabiłam, żeby nie było Razz] Teraz xpie z Clem [gra Prophetem] na DV - on rzuca buffki i afk, a ja latam i zabijam żółte moby jak rasowy DD ^^

No ja sie pozniej koxalem z SE/WC i BD to tez ladnie lecial exp :P

CytatCo do Avadona - właśnie tak teraz zobaczyłam na Zubei, w Zubeiu jest więcej defa [z bonusa], ednak Ava daje % do bloku tarcza i hp [które się przekonałam nie jest takie ważne w pt] Zaczynam się przychylać do Zubeia z armorów B gr...

Kwestia ceny jak mowilem.Jak zubei za dajmy 2M zlozysz a Avadon za 3M to lepiej Zubei.

kaseven

Aaa, oświeciłes mnie ^^ Shield Fortress jeszcze nie mam >>jeszcze<<

Z B gr. u nas na serwie jest taki kłopocik, że jest ich strasznie mało - prędzej kupię A/S gr niż B :/ No ale sie zobaczy. Co do A gr. skłaniam się bardziej w DC - NM odejmuje od dex a mi się podobają moje criticale ^^ Poza tym NM wydaje mi się bardziej ofensywny setem/setem dla SK, pewnie i w nim byłabym dobrym tankie ale +4% oraz para. resist. wydają się b. fajne. Wiem, że odejmuje od STR i dodaje CON [w końcu się przekonałam, ze naprawde ilosć HP nie ma znaczenia, wczoraj śmigałam po DV solo, a potem z naszym EE i TH i hp oscylowało wokól 1k [z prawie 2.5k] i dawaliśmy radę ale wydaje mi się, że dobry miecz w lapie i warzywem nie będe.

Co do wyglądu - na jasnych elfach wszystkie BW i DC [robe, light, hvy] wyglądaja świetnie i mi sie bardzo podobaja, wiec dla mnie tu problemu nie ma żadnego :D [Doom tez wyglada ciekawie, dość oryginalnie]

-----

No mój TK zaczyna pokazywac pazurki. Wczoraj na DV trochę mnie "znajomy" z klanu [nota bene BD, który na pierwszy mój okrzyk "tance" wyjechał z tekstem "Dla mnie te dance g* dają"... No cóż, jak się potem okazało, ten pan powinien trzymac sie od BD i innych waznych klas jak np. healer z daleka, a do ręki brać HE lub PP-chociaż pp móglby nie ogarnąć] widzac jak tłuką mnie moby/mob - które były dla mnie wtedy żółte/białe walnął tekstem "To templarzy są tacy słabi?".. Miałam ochotę go rozszarpać...

Jednak wieczorem mieliśmy pt do Apo [warsmith, SH, ja, WC no i w/w pan] - znaleźlismy sobie ladny duży room z Errant Knight/ephilim Kn. i jeszcze jakimiś dwoma mobkami i czyścilismy Zgadnijcie, kto nie ogarniał tańcow i tanczyl jak krasiu biegł na spotkanie z mobem albo ja ściagalam... Było kilka nieciekawych sytuacji, gdzie już szykowaliśmy droge powrotną do cata - jednak dzięki ogarnieciu SH, która mnie leczyła przeżyliśmy - krasiu mimo, że również beczka hp nie wytrzymywał ataku 3-4 mobów na raz [nie mówiąc o BD..] W ogólnym rozrachunku nikt nie padł prócz naszego "biednego" BD. Raz było na tyle goraco, że kraś i wc tlukli dwa knighty [bd leżał]a ja musiałam odbiec w korytarz z trzecim, lecząc się potką grocerową xD Ale przezyliśmy. Mimo, że czasem wydae mi się, że jstem całkowicie niepotrzebna i deska mógłby mnie z powodzeniem zastapic w takich chwilach serce pęka z dumy ^^

Ryltar

Ta u nas taka SWS biegala ze podczas pull rzucala buffy.Well z expem na koncu wyszla -3% shit happends xD