[Filmy] Co kto ogląda...? [Ankieta]

Zaczęty przez System, Wrzesień 28, 2007, 05:41:49 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Co kto ogląda? Jaki rodzaj.

Horror
Komedia
Wojenne
Sensacyjny
Thriller
Romantyczne
Dramatyczne
Dokumentalne
Anime
Inne...

Tirius

Nie chodzi o obrzydzenie, ale o denność tego filmu, bo jest po prostu makabrycznie słaby, od 3 w góre. Bo 1 jest całkiem niezła, 2 ujdzie, ale dalej zaczyna się coś co nudzi, zamiast przerazić.

Co do obrzydzenia to również mnie takie rzeczy nie brzydzą :)
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Winiek

Cytat: Alice w Styczeń 05, 2010, 03:43:07 PM
Haha Winiek nie wspominaj nawet... Widziałam to kiedyś i brak mi słów po prostu by skomentować to -_-'o:) Poza skalą.
Heh. Mnie ten film dosyć poruszył.
Film może i monotonny, ale mi się spodobał...może mnie nie wciągnął jak jakieś dobre filmy z Deppem, ale jakoś mnie zaintrygował.

Tirius

Przed chwilą obejrzałem. Film moim zdaniem świetny, to taki , którego moim zdaniem nie da się opisać słowami, czyli taki - jaki powinien być.

http://mechanik.filmweb.pl/

Alice

CytatHeh. Mnie ten film dosyć poruszył.
Film może i monotonny, ale mi się spodobał...może mnie nie wciągnął jak jakieś dobre filmy z Deppem, ale jakoś mnie zaintrygował.
Nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy. Ja miałam na myśli "Two girls, one cup" ^^
W życiu nie ma nic niemożliwego. Są jedynie wydarzenia w najwyższym stopniu nieprawdopodobne.

Winiek

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Brak Consensusu...xd
Już myślałem, że obrażasz film, który mnie na prawdę poruszył.
Zwracam honory! :)

Kazuya

http://hero.filmweb.pl/
http://www.filmweb.pl/f242219/Nieustraszony,2006

dobre filmy, ogólnie jaram się filmami w których główną role gra Jet Li    :)

oglądał ktoś Dorian Gray?
rpg x5 [gh85]

Tirius

Znajomy mi polecił, mówił , że niezły jak na te nowe czasy :p Całkiem fajną fabułę ma.

Alice

A ja byłam wczoraj na "Avatar" (3D) i rzeczywiście film ładny, te animacje są piękne. Fabuła strasznie schematyczna, prymitywna i przewidywalna. Gdzieś się spotkałam z określeniem, że scenariusz jest bardzo podobny jak w Pocachontas. Mogę się z tym zgodzić. Również trochę mi się z Eragonem ten film kojarzy, to chyba przez te "smoki". Ogólnie rzecz biorąc nie żałuję, ale film nie wywarł na mnie wrażenia przełomowego.
W życiu nie ma nic niemożliwego. Są jedynie wydarzenia w najwyższym stopniu nieprawdopodobne.

Soulern

Cytat: Alice w Styczeń 11, 2010, 09:30:31 PM
A ja byłam wczoraj na "Avatar" (3D) i rzeczywiście film ładny, te animacje są piękne. Fabuła strasznie schematyczna, prymitywna i przewidywalna. Gdzieś się spotkałam z określeniem, że scenariusz jest bardzo podobny jak w Pocachontas. Mogę się z tym zgodzić. Również trochę mi się z Eragonem ten film kojarzy, to chyba przez te "smoki". Ogólnie rzecz biorąc nie żałuję, ale film nie wywarł na mnie wrażenia przełomowego.

Pokahontasowaty wątek miłosny (spotkanie w nienawiści do siebie z niewiedzy, podejrzliwe dokochiwanie się, upojna noc i wzajemna miłość, nagłe rozstanie z niedomówienia, znowu zejście razem) jest niemal w każdej bajce, romansidle i innym takim dziele... również w Avatarze. Punkt dla Pocahontas za to, że niebiescy khajiici byli wyraźnie wzorowani na Indianach. Mi też od razu smoki skojarzyły się z Eragonem, tam też wszystkie rasy do walki z Głównym Złym podrywał jedyny w swym rodzaju smoczy jeździec... Najwyraźniej nikt nie zastanawiał się głębiej nad fabułą.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

doman18

JA właśnie jestem po Paranolmal Activity i Titanicu.

Co do PA to film jest dość dobry, momentami straszny ale jak dla mnie zbyt niedorzeczny żeby był doskonały. Jednak warto obejrzeć choćby po to że niektórzy mogą nie widzieć tych niedorzeczności i się przestraszą. Baardzo dobry pomysł choć zmarnowany. Echh może jakby to nie robili amerykanie byłoby co innego.

Co do Titanica to jest to moje drugie obejrzenie po 12 latach. Kurde nie żałuję ani jednego punkta na film (dałem 10/10). Film jest przezaje*isty i wciąż fajnie się go ogląda. Znów musiałem pod koniec spojrzeć przez okno na cokolwiek żeby się nie poryczeć :D.

Naprawdę szkoda że Cameron nie uraczył nas tak dobrą fabułą w Avatarze.
It's nice to be important but it's more important to be nice

In every life we have some trouble
When you worry you make it double

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.
Smash you head into the keyboard. YYYAAARRRGGGH!!!

Teh Snuffzord

bo fabułę z avatara sam wymyślał a Titanic był(powiedzmy...) na faktach? ;)
We Are Linux. Will Assimilate You. Resistance Is Futile.

Tirius

Liczy się, że kasę zarobił i to niezłą.

Propos PA, oglądałem ostatnio 2 razy, ogólnie film nudny, ale oglądając o 3 w nocy można się przestraszyć. Raz oglądałem z dziewczyną, to potem sama w domu się bała zostać.

Co do horrorów, ostatnio lubię oglądać późno w nocy, więc oglądałem Egzorcyzmy Emily Rose, [Rec] i właśnie PA, ten 1szy całkiem niezły, ale to taki horror z ciekawym wątkiem, a Rec nie jest wybitnie straszny, ale w napięciu trzyma.

Ogólnie uważam, że horrory należy oglądać w nocy, najlepiej samemu :P

Winiek

Film Nic śmiesznego.
Dopiero teraz się na niego zajawiłem xD

Albo bardzo dobry film Monachium.
Jeżeli go nie oglądałeś, to musi się to jak najszybciej zmienić. :)

doman18

Dom zły - już dawno nie oglądałem tak dobrego polskiego filmu. Świetna intryga, wątek retrospekcyjny, genialni aktorzy. Na prawdę kawał dobrego kina. Polecam!

Cytat: narisHow to PvP with a lock: Bind 1/3 of you keyboard to fear, 1/3 to dots and 1/3 to destruction spells.

doman18

NARESZCIE!

W końcu dorwałem drugi najbardziej przeze mnie oczekiwany film o którym już wspominałem - Droga. Od razu muszę się przyznać że ściągałem z torrentów ale na szczęście trafiłem na prawdziwego screenera! Żadnych CAMów i innego chłamu.
Film świetny, poruszający wierny w każdym detalu z książką. Trochę bałem się o niego bo trailery wskazywały że będzie parę zmian które bardzo mogły popsuć film - zrobić z niego amerykańską papkę dla 13latków. Ale na szczęście nic takiego się nie stało. Bardzo polecam!
A później przeczytajcie nowelę Cormaca MacCarthy. Czyta się 3 godziny więc nie jest długa. Dla fanów Fallouta lektura obowiązkowa

Uwaga!
Film nie jest efekciarski więc jeżeli kogoś nużą filmy w których się nie strzelają, biją a boscy (i zawsze czyści na twarzy) bohaterzy ratują świat to niech się trzyma z daleka od tej produkcji. To nie jest Księga Ocalenia!!!

Winiek

Postapokaliptyczny film!
OWN!!!
Masakra, to trzeba oglądnąć!
:O
Jak dobrze Cie mieć za informację filmową :)
Nawet bym nie wiedział, że ten film już jest

Tirius

Od dawna na niego czekam, muszę ściągnąć, skoro mówisz , że już jest całkiem ok wersja.

doman18

Ja tam nie namawiam do piracenia. Ale radzę się śpieszyć bo trackery co jakiś czas są czyszczone przez obrońców praw autorskich

Tirius

http://www.filmweb.pl/f375787/Pojedynek,2007

Polecam. Film, w którym są ciekawe dialogi oraz kunszt aktorski. Pokazuje jak dialogi mogą przyćmić efekty specjalne. Bardzo dobre kino.

Alice

El Topo-The Mole
Według mnie bardzo dobry film. Spora dawka surrealizmu i groteski do tego wiele symboli, odwołań do religii, filozofii, nawet próba interpretacji Nowego Testamentu. Film jest trudny, bo wymaga dużej wiedzy ale warty obejrzenia. Nie chcę spoilować więc nie napiszę nic więcej;)

doman18

O tak, El topo (Kret) to zdecydowanie film dla kinomanów. Dużo symboliki, ale jeżeli ktoś się skupi i podejdzie do filmu poważnie to nie powinien mieć problemu z odczytaniem większości. Aż dziw bierze że dopiero 2 lata temu pokazał się w polskich kinach (oczywiście nie w multipleksach).
Trzeba dodać że film zawiera naprawdę sporą dawkę przemocy.

Ja wczoraj obejrzałem Bękarty Wojny i Wyspa Michaela Baya (Transformers, Twierdza, Armageddon).
Co do pierwszego to nie ma co dużo pisać. To film Tarantino więc tutaj nie mogło być skuchy. Tym bardziej że rzeźnie nie wypełniają już 70% jak było w Kill Billu i jest naprawdę sporo genialnych scen dialogowych. Widać że gdzie trzeba to Tarantino nie nie unika rzeźni ale nie jest tu ona celem samym w sobie i nie stanowi głównej osi. Dlatego wyszła prawdziwa uczta dla zmysłów. Film ogląda się świetnie.

Wyspa - zgadzam się z poniektórymi opiniami że to chyba najlepszy film Baya. Szkoda że okazał się dla niego finansową porażką. Nie będę się rozpisywał żeby nie zdradzić fabuły, powiem tylko że pomimo paru nieścisłości film jest interesujący. Oczywiście to kino sensacyjne ale udało się zamieścić kilka problemów wartych przemyślenia. Co prawda w większości przypadków bohaterowie mają więcej szczęścia niż rozumu ale naprawdę warto obejrzeć.

Kazuya

rpg x5 [gh85]

Tirius

Czekam na dvd ripa, ew. jak będzie w kinach niedaleko ^_-, ogólnie czekam na ten film z rok >.< A póki co same TSy z ruskim lektorem i masa fake'ów na isohunt.

Pewnie charakterystyczne kino Gilliama , jak ktoś lubił Monty'ego Pythona to pewnie w tym też znajdzie urok.