Tyrant [Tyr]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:36:27 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ractail

A mógłby ktoś opisać taktykę walki na oli z innymi klasami? Najlepiej ktoś grający na offie i z własnego doświadczenia ;)
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

seken

Cytat: Kwadrat w Luty 02, 2010, 01:53:16 PM
Cytat: ractail w Luty 02, 2010, 12:42:42 PM
Jeśli masz takie doświadczenie to daj kilka wskazówek co i jak robić ;)
odpalasz przed walka final secret i rabbita, dobiegasz, cripple + stun (jak wejdzie to gf) i zbijasz mu cp. jak juz zbijesz to ladujesz sie na maxa i walisz hurri + blaster + ewentualnie obszarowki jak przezyje. jak jest wykoksany to powtarzasz wszystko i liczysz na kryta ;p
Taa a bish/ee nie umia trance na oly wsadzic?
Walka pewnie bedzie polegala na tym ze typ ciagle bedzie Ci mp spalal i sleepowal, jak ten ee/bish maja agu z nukiem to mozesz juz sobie darowac.Jak nie bedzie mial to spali mp/sleep odpali inquisitora (co prawda inqui duzego dmg nie zadaje, ale ten tragiczny m def tyrka...)

sosula

Cytat: seken w Luty 03, 2010, 04:21:09 PM
Cytat: Kwadrat w Luty 02, 2010, 01:53:16 PM
Cytat: ractail w Luty 02, 2010, 12:42:42 PM
Jeśli masz takie doświadczenie to daj kilka wskazówek co i jak robić ;)
odpalasz przed walka final secret i rabbita, dobiegasz, cripple + stun (jak wejdzie to gf) i zbijasz mu cp. jak juz zbijesz to ladujesz sie na maxa i walisz hurri + blaster + ewentualnie obszarowki jak przezyje. jak jest wykoksany to powtarzasz wszystko i liczysz na kryta ;p
Walka pewnie bedzie polegala na tym ze typ ciagle bedzie Ci mp spalal i sleepowal, jak ten ee/bish maja agu z nukiem to mozesz juz sobie darowac.Jak nie bedzie mial to spali mp/sleep odpali inquisitora (co prawda inqui duzego dmg nie zadaje, ale ten tragiczny m def tyrka...)

Dlatego wlasnie przeciw nim warto na zaelocie wychodzic
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Kwadrat

ic set/vesper + mental + forti + war frenzy + 2 pasywy - powodzenia z wsadzeniem trance dla ee, ktory po drugie nie bedzie mial na to czasu
Walka pewnie bedzie polegala na tym ze typ ciagle bedzie Ci mp spalal i sleepowal, jak ten ee/bish maja agu z nukiem to mozesz juz sobie darowac.
walka bedzie polegala na tym, ze ee dostanie 3 skille i sie zlozy
Jak nie bedzie mial to spali mp/sleep odpali inquisitora (co prawda inqui duzego dmg nie zadaje, ale ten tragiczny m def tyrka...)
a ee ma tragiczny p def ;/ btw jaki ee/bish idzie na oli bez nuka w augu? ;p

Rusoma

Jak nie bedzie mial to spali mp/sleep odpali inquisitora (co prawda inqui duzego dmg nie zadaje, ale ten tragiczny m def tyrka...)

O tak, -60% pvp dmg czy może więcej z INQ vs tyrek na ogrze. Serious business...
Cytat: nenef w Luty 07, 2010, 05:05:21 PM
o czym ty znowu pieprzysz? nie gram na wrath i gral nie bede...jak umiesz czytac to bys wyczytal, ze przenosimy sie na nowego dexbounda /rpg club. jakich nas rushowaliscie? o ile sie nie myle to od miesiaca nie jestem w ph, a dh na epiki nie chodzi. btw. jesli to byly 2 pt to nie mam pytan =]

skoncz juz wreszcie klamac czlowieku, bo jeszcze troche i zaczniesz wlasnej matce wmawiac, ze jestes synem Baracka Obamy i Paris Hilton...
p.s dales mi minusa i mi sie przykro zrobilo raziel :<

Wiemy lol :<

Azarael

Nie mam ochoty przedzierać się przez 59 stron więc zapytam:
Co sądzicie o takich dye:
+4dex -4str
+4con -4str
+dynasty hvy force master? :?

Madith

Chyba dobre ;P

A powiedzcie mi, jakiego totemu uzywac do bicia rb ??

Hawka? Ogra ? Rabitta ?:P

Probowalem tych 3, najlepiej chyba wychodzilo na ogrze, bo i dmg byl wiekszy i cryty porownywalne z Hawkiem.

Tyr w S gratach na fullbuffie.
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Kwadrat

Cytat: Azarael w Luty 10, 2010, 11:35:11 AM
Nie mam ochoty przedzierać się przez 59 stron więc zapytam:
Co sądzicie o takich dye:
+4dex -4str
+4con -4str
+dynasty hvy force master? :?
moga byc ale wg mnie nie oplacalne bo dex gowno daje, lepiej -9dex

Cytat: Madith w Luty 10, 2010, 03:21:31 PM
Chyba dobre ;P

A powiedzcie mi, jakiego totemu uzywac do bicia rb ??

Hawka? Ogra ? Rabitta ?:P

Probowalem tych 3, najlepiej chyba wychodzilo na ogrze, bo i dmg byl wiekszy i cryty porownywalne z Hawkiem.

Tyr w S gratach na fullbuffie.
hawk

Azarael

Głównie chodzi mi o spam skilli i dlatego dałem +4dex, a co do RB to hawk, chyba że ktoś zbije Ci hp i wtedy zealot+bizon

omleT

hawk + focus w fistach i focus +30 pasywny z suby  [ na rb ]

Madith

Cytat: omleT w Luty 10, 2010, 04:28:02 PM
hawk + focus w fistach i focus +30 pasywny z suby  [ na rb ]

Cytat: Azarael w Luty 10, 2010, 04:18:37 PM
Głównie chodzi mi o spam skilli i dlatego dałem +4dex, a co do RB to hawk, chyba że ktoś zbije Ci hp i wtedy zealot+bizon

dzieki :*
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

TaZ

Siema mam pytanie. Ostatnio na moim serwie zaczęły działać Questy na Bronie s80. Mam tyra 84 set s80 light, fisty DS found + hp ( dye -8 dex +4 str +4 con) i właśnie mam pytanie czy opłaca się w ogóle brać te fisty s80? Zauważyłem że nie da się wbić Health  :x Chodzi mi tylko o pvp bo w sumie w moim pvp opieram się tylko na dmg ze skilli więc takie SA jak focus czy haste nie jest mi zbytnio potrzebne.
Czy może lepiej polować na DS +++ np chyba +8 = s80. Doradźcie mi coś bo za bardzo nie wiem za co mam się zabierać.
pozdro

Kwadrat

zostan przy dsach, p atak ma naprawde niewielki wplyw na dmg ze skilli
i zmien ten s80 light o_O ic +6 jest 3 razy lepszy

TaZ

Hmm a co byście powiedzieli o agu Passive PvP P.Atk? Czyli Duel Might 10lv. To działa jak normalny P atk tylko do PvP? Czy tylko w Duelach/oly/war nie wiem noobowskie pytanie może ale nie mogłem znaleźć info na ten temat.

Kwadrat

dobry augu, ale dla tyra i tak lepszy shield 10 (ew. magic barrier)

Azarael

Agu działający podczas walk z innymi playerami, sam wolałbym celestiala trafic  :D :D 20 sec nieśmiertelności mamy wtedy  :P

sosula

Na ktorej nic nie mozesz zrobic tylko sobie biegac.
BTW to chyba 17 sek.
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87

Azarael

Zealot+bison+barrier/cele i nic nie zrobie? :?

sosula

Od jakiegos czasu juz celka znika jak kogos uderzysz.
Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87

Azarael

Ehhh mój błąd...więc jestem za duel might:D

Scorpion

Cytat
Od jakiegos czasu juz celka znika jak kogos uderzysz.
Ta z agu nie dziala po staremu?
...

Azarael

Jeżeli z agu działa normalnie to wolę ją niż duel might, przez chwilę chociaż będę bezkarnie okładać a na zealot+bison lekki ten dmg jest :P

AndyBishop

ta z agu działa po nowemu. tylko celes z sub skila działa po staremu.
a co do dmg to dmg z ogra i skili> dmg z zelota + bizona.
Masz za mało buffów żeby masakrować, a crytyk z huri boli jak mało co.

Azarael

Ale powiedzmy na ch/pp/ol buff juz chyba nie co? pytam bo dopiero zaczynam ogarniać tego tyrka xD

AndyBishop

wszytko zależy od tego jak ci pliki działają. czy chodzisz sam. czy masz mp potki.
Jak chodzisz  nie full bufed bez dance songami i masz albo rechargera albo mp potki to skilami zrobisz więcej. Jeżeli masz full bufa to na bizonie zrobisz bardzo duzo ale to tylko ok. 1.5 m (włączenie i czas zalota)