Flame, dyskusje itp.

Zaczęty przez ZjemCie, Luty 08, 2010, 08:06:13 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

ZjemCie

Jakieś opinie na temat tej nowej nawalanki przez neta, ja osobiście gram od 3 dni i nie mogę wzroku od komputera oderwać :P
Można ugadać się na jakiś meczyk.

zxc

Podobne do w3, do doty... a tu czytam "from creators of DOTA" :P

Emerlast

Niby podobne do Doty jednak różnice są ogromne. Przede wszystkim kto dłużej gra ten ma lepszego hero, z czasem (lvl gracza) lub jeśli wyda się dodatkową kasę, można kupić runy które pomagają w trakcie gry (wystarczy, że masz max run na mana regen i już niektórymi herosami jesteś imba).

Sama gra jest raczej śmieszna, jedna akcja nawet w 10 minucie może przesądzić o całej grze (budynki mają zdecydowanie za mało hp/pancerza).

Ta gra stawia na indywidualizm, nie na team play. Raczej przyszłości w e-sporcie im nie wróżę.

Jeszcze inaczej mówiąc DotA > LoL

cOmboss

Cytat: Emerlast w Luty 08, 2010, 09:56:49 PM
Niby podobne do Doty jednak różnice są ogromne. Przede wszystkim kto dłużej gra ten ma lepszego hero, z czasem (lvl gracza) lub jeśli wyda się dodatkową kasę, można kupić runy które pomagają w trakcie gry (wystarczy, że masz max run na mana regen i już niektórymi herosami jesteś imba).

Sama gra jest raczej śmieszna, jedna akcja nawet w 10 minucie może przesądzić o całej grze (budynki mają zdecydowanie za mało hp/pancerza).

Ta gra stawia na indywidualizm, nie na team play. Raczej przyszłości w e-sporcie im nie wróżę.

Na inwidualizm? Proszę Cię, ile meczy grałeś? Gdybyś grał wystarczająco dużo, to byś wiedział, że gra solo w lane w mid game jest totalnie nie oplacalna, bo praktycznie 90% szansy na to, że zostaniesz zjedzony przez ganka.
Fakt wieżyczki nie mają zbyt dużo hp, ale ma to swoj sens. Już nawet w mid game można dosyć niezle pushować lane, ale tylko grając teamplay. Zdarzaja się wyjątki ale to jest zależne od bardzu wielu czynników. A tak btw gdyby wieżyczki mialy wiecej hp/pancerza to wyrownana gra trwała by nawet z poltorej godziny, co jest moim zdaniem za duzo.
w8ing for rpg club 5x.
-----------------------------
League of Legends
Shaco.
Ashe.
Master Yi.

Kostek(...)

Cytat: Emerlast w Luty 08, 2010, 09:56:49 PM

moja najkrotsza rozgrywka trwala 30 minut...

rexetin

Shen

sciagam instalke wlasnie. bohaterow na stale mozna kupowac tylko za prawdziwa kase?

d366

Za normalną kase możesz kupowac wszystko, za punkty w grze (za mecze tzw. IP) możesz kupować wszystko oprócz Skinów (jakby ktos nie wiedział - wygląd / ubranie / kolor postaci). Gra jest calkowicie bezplatna, gram w nią już sporo czasu, i nie zauwazam niczego co by krzywdziło "darmowych graczy". Co do kolegi ktory pisal ze gra jest nastawiona na solo, w cale tak nie jest. Moze poczatkujący gracze tak grają, jednak z czasem gdy zdobywasz lvle grasz z bardziej "doswiadczonymi" przeciwnikami, sam nie zrobisz nic (tu wspomne o silniku wyszukiwania graczy do danego meczu - im masz wyzszy lvl, tym przeciwnicy z wyzszymi lvlami zostaja przydzieleni do meczu).

Co do pytania Shena, postacie/runy ktore kupujesz czy to za punkty IP(darmowe)/RP(Riot points - płatne punkty), są na stałe dostępne (oczywiscie na danym koncie na ktorym je "odblokowales".).

BTW: W LoL'u jest postać o nazwie "Shen" :)

A dla tych co chcieliby zaczać grać, radze ściągnać klienta europejskiego, poniewaz server są postawione w Niemczech (opóźnienia są duzo mniejsze nic na klientach US).

EU - http://eu.leagueoflegends.com/

Shen

Wiem, wlasnie zbieram na Shena ;p calkiem niezla postac z tego co czytalem. Gra wciaga, chociaz mecze sa czasem za dlugie gdy druzyny sa na podobnym poziomie umiejetnosci.

Pogralem troche i radze kazdemu trzymac sie od tej gry z daleka, chyba ze zbierze stala ekipe do grania. Po wejsciu do gry nie mozna wyjsc poki runda sie nie skonczy, co w polaczeniu z tym ze jest masa botow i typow afk ktorzy farmia expa czlowiek tylko sie wku#$% bo musi walczyc 1vs3 itp. Nie polecam.

//Soulern: Minus za doublepost. Nie jestem od przeklejania waszych postów, a ty jesteś tu wystarczająco długo, by znać zasady.

Mam nadzieje że zbytnio Cię nie zmęczyło skasowanie jednego posta. Nie dość że Ci nie płacą to jeszcze masz tyle obowiązków, tragedia.

//Soulern: Jeden post to niewiele, jednak pomnożony o liczbę użytkowników, których doubleposty muszę ciągle usuwać wychodzi na coś kompletnie innego... Dlatego wolę wstawiać minusy, by zniechęcić takowych użytkowników.

piempek

bump, moze ktoś walnąć krótką recenzje (mając na względzie DOTE)?
Guild Wars 2 Aurora Glade- Yvety 80lvl Ranger
DOTA 2 Steam ID: Winford
Diablo 3: Yvette#2536

Shen

Cytat: piempek w Czerwiec 07, 2010, 08:06:07 PM
bump, moze ktoś walnąć krótką recenzje (mając na względzie DOTE)?
ta, lol > dota  [jesli masz z kim grac, z randomami nie ma zabawy]

bula

dota > Lol

bo klimatu uruki nic nie przebije
bo baterflaje for the win
bo traxex jest no skillowy

malo tego ale tyle pamietam na szybko

no i jeszcze roshan > ryhu

cOmboss

Dota > lol  >.<

enuff said, pogralibyscie troche wiecej w ta gre a tak to dostaliscie facestamped i od razu QQ dota lepsza

Tak sie sklada, że ta gra ma prawie wszystko to co ma dota i do tego ma wiele mozliwosci, nie jest ograniczona przez system w3.
w8ing for rpg club 5x.
League of Legends
Shaco.
Ashe.
Master Yi.

Neural

Pograjcie lepiej HoNa (Herose of Newerth) znacznie lepsze od LoLa...
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

seken

Gracie na Europejskim kliencie czy Polnocnej Ameryki?

Shen

Cytat: Neural w Czerwiec 15, 2010, 02:36:32 PM
Trzeba placic i jakos postacie tam mi sie nie podobaja

cOmboss

Cytat: Neural w Czerwiec 15, 2010, 02:36:32 PM

lepsze bo?
w8ing for rpg club 5x.
League of Legends
Shaco.
Ashe.
Master Yi.

Shen

Chyba tylko graficznie lepiej, bo rozgrywka podobna.

Neural

Grałem w obydwa , moim zdaniem HoN jest lepszy dzięki już wspomnianej grafice, a także balansie bohaterów. Co do rozgrywki to jasne że jest podobna obydwie gry powstały na podstawie Doty.
S.h.O.c.k  Team
Neural Siegel Knight 99

seken

Cytat: Neural w Czerwiec 17, 2010, 10:40:46 AM
Grałem w obydwa , moim zdaniem HoN jest lepszy dzięki już wspomnianej grafice, a także balansie bohaterów. Co do rozgrywki to jasne że jest podobna obydwie gry powstały na podstawie Doty.
Mi tam grafika w LoL'u nie przeszkadza, balans tez nie jest taki zly.W HoN'a nie gralem, ale ktos wspominal, ze jest platny.

rexetin

HoN ok. 90 zł. Biorąc pod uwagę że LoL nie jest gorszą grą od HoN to nie ma sensu kupować.

Soulern

Closed. Otworzę na wniosek autora tematu.

Edit:  Nie, w sumie źle zrobiłem. Odmykam, wywalam shit, ostrzeżenie słowne dla muchosQQ za
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,33905.msg422458.html#msg422458 i Medium za
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,33905.msg422464.html#msg422464

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

muchosQQ

Pierwszy minus dla LoL - wolny update :(

Shen

Ostatnie co by mi przyszlo na mysl to szukac tematu o lol w dziale w3.  :o Komus sie nudzi i kombinuje jak kon pod gore.

Mi update zawsze leci z max predkoscia, masz odznaczone w opcjach peer-to-peer transfer?

Aran

Da się jakoś ustawićskróty na itemy w ekwipunku?