Pytanko

Zaczęty przez shauni, Styczeń 31, 2010, 06:45:22 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

shauni

Witam!
Jestem stosunkowo nowa na L2 i jeszcze nie wszystko kumam :D
A więc mam pytanie - Co to są te Donator Coiny? Jak i gdzie się je zdobywa/składa?
I skąd bierze się moonstony? (zauważyłam, że w Aden stoją dość wysoko...)

Ps. Pewnie temat już byl, ale opcja SZUKAJ mi nie działa! :/ Bo zaraz pod 'Forum' , 'pomoc' , 'szukaj' , 'użytkownicy' jest pasek z reklamą. Klikam na Szukaj, a okienko, gdzie wpisuje się fraze wysówa się POD reklame. Przydałoby się coś z tym zrobić..

shauni

Ah i oczywiscie gram na Dragonie.

Calmodi

http://l2vault.ign.com/View.php?view=Guides.Detail&id=357 
tam jest wszystko ladnie napisane jezeli chodzi o monstony i tak dalej..
coiny mozesz zdobyc na kilka sposobow, najszybsza metoda jest allegro :P  oczywiscie da sie je kupic od GMa ale to juz wyzsza szkola i trzeba troche sobie na nie poczekac ;p  mozesz zarobic rowniez na nie sam handlujac/farmiac

bloow

klikasz prawym na Szukaj, otworz w nowej karcie i jest ok.

shauni

ah czyli d. coiny nie są dostępne dla przeciętnego gracza :D

Bloow o tym otwarciu w nowej karcie nie pomyślałam. Hahaha takie proste :)

I jeszcze mam pytanie... Jak lepiej expić peta (dajmy na to stridera)? Ja wale potworki, a smok stoi przy mnie, czy idę na potworki o lvlu smoka i on je bije? Jest to bez różnycy, czy jakaś metoda jest bardziej opłacalna?

Elvin

Jesli jestes nowa na DN to mam mala rade, uciekaj z DN czym predzej xD jest tyle innych fajnych priv serwerow, ze nie musisz marnowac czasu akurat w Drakelandzie

shauni

a niby czemu na DN jest tak zle? mnie tam się nawet nie podoba :D

ScovY

Cytat: shauni w Luty 02, 2010, 06:57:26 PM
a niby czemu na DN jest tak zle? mnie tam się nawet nie podoba :D

Skoro Ci się nie podoba to powinieneś wiedzieć "czemu niby jest zle" ;]
Na DN przede wszystkim wygląda to tak ze bez dobrego sprzętu nic nie zdziałasz, ale wg mnie można się tam z dobrym klanem fajnie pobawić (przynajmniej na inf x5 nie wiem jak na innych serwerach)
Currentyl Lineage 2 essence
server red - "ScovY

retired Dragon Network
Infinity x5  - "RobinHood (sold) and many others..

shauni

aaaa sorry miało być bez NIE  :P

A no tu muszę przyznać rację, że łatwo tam nie jest, szczególnie jak gra się solo. Ja np nie jestem w żadnym klanie, pt też rzadko się zdarza... Ale jakoś daję rade...

shauni

jeszczeee jedno pytanko. A w zasadzie 2w1...

Pare dni temu dołączyłam do klanu i ludzie ciagle tam piszą o jakiejś golce i varce. Golka i varka - co to jest? :D jakies mobki, tak? ale co dokladniej ? :)

Heh pewnie glupie, banalne pytanie zadałam, ale jakoś muszę się dowiedziec przecież. Kazdy jakoś zaczyna :D

Calmodi

Golka to taki Raid Boss dzieki ktoremu mozesz zdobyc "horn" czyli item przy pomocy ktorego bedziesz mogl zrobic swoja upragniona subke, varka natomiast to quest poboczny przy robieniu 3rd. Polega na zdobyciu 300 q. itemkow z mobow, jest to dosc monotonne a itemki nie leca z kazdego mobka i pewnie dlatego prosza kumpli z klanu o pomoc.

/edit
tutaj masz opisane cos wiecej na temat horna i subki
http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,20503.0.html

shauni

Calmodi jesteś fantastyczny! Dzięki za odpowiedz :)

Calmodi

Cytat: shauni w Luty 07, 2010, 03:52:45 PM
Calmodi jesteś fantastyczny!

Zdaję sobie z tego sprawę

shauni

ah ta skromność!  :)

shauni

mam jeszcze jedno pytanie... dotyczące 3rd.
Od ktorego lvlva moge robic tą profkę? wiem, że główny q od 76... ale są jeszcze chyba jakieś q, ktore moge wziąć wczesniej, prawda?

Calmodi

tak, ally z ketra lub varka mozna zaczynac jak dobrze pamietam od 74 lvl podobnie jak quest na Hot Springs

shauni

uf 74 dopiero... ok dziekuje:)

shauni

I znowu muszę się Was drodzy forumowicze o coś zapytać.
Mój spoil jest już po 3rd na 78lvlu.
Chciałabym Zrobić mu jeszcze subklase, ale nie wiem jak sie za to zabrać... z resztą jedni mi piszą, ze musze robić sube, inni, że retail, a ja nic z tego nie kumam.
Gram na dragonie oczywiscie. Jak to tam wygląda?
Jesli chce np spoila/necro to co mam w koncu zrobić? Na co questa?  :shock:

shauni

Edit:

Teraz znalazłam ten temat http://forum.lineage2.com.pl/index.php/topic,21893.msg243405.html#msg243405 (zawsze zapominam o opcji 'szukaj'  :oops:)
Wnioskuje z niego, ze mając na moim spoilu juz 3rd to moge zrobic juz TYLKO crafta?  :?
Czy nadal mam możliwość zrobienia czegoś ciekawszego z moim krasnalkiem?

Calmodi

Raczej nic ciekawego juz nie zrobisz z tej postaci, chyba ze zadowoli Cie ty/spoil bez 3rd, ewentualnie pozostaje jeszcze spoil/craft co nie jest najgorsza opcja ;p

Elvin

ew mozesz zrobic spol | craft/nc tak for fun, na buffie czasem jakiegos fraga skrobniesz a i zdziwko jak stun wejdzie z AMki xD

shauni

czyli musialabym najpierw zrobic sube na crafta, a potem nc?
Eee dla mnie to czarna magia. Jak mialabym sie zabrac za zrobienie tego nc, jesli mialabym juz spoil\craft? :)
Nawet nie wiem czy dobrze zrozumialam...  :shock: ale chyba o to Wam chodzi? :D

Elvin

Cytat: shauni w Marzec 22, 2010, 11:38:57 PM
czyli musialabym najpierw zrobic sube na crafta, a potem nc?
Eee dla mnie to czarna magia. Jak mialabym sie zabrac za zrobienie tego nc, jesli mialabym juz spoil\craft? :)
Nawet nie wiem czy dobrze zrozumialam...  :shock: ale chyba o to Wam chodzi? :D
omfg.
Na DN sa subki retaillike i dn
retaillike to gdy masz w jednej postaci np SPS i WC, skille osobno, lvl osobno, jedyne wspolne to skin postaci.
Subka DN to gdy lacza Ci sie skille, subklase wybierasz z tej samej rasy (wersja prostrza) lub probisz mutanta (wersja troszke bardziej skomplikowana), i wybierasz dowolna subklase.

W twoim przypadku mowimy o mutancie, wiec majac spola, musisz zrobic retail subklase na necro, wyexpic go do tego minimum 76lvlu, bedac na statystykach necro, robisz subklase DN, wtedy zobaczysz ze mimo ze jestes necro to masz do wyboru subklase z dwarf race, robisz subke na crafta i gotowe masz spoil | necro/craft.
I subke DN mozesz miec tylko jedna, wiec jesli juz masz spoil/craft to juz nic nie zrobisz z tym.
Prosciej tego sie nie da wytlumaczyc.