L2Sabbath Epilogue, low/mid

Zaczęty przez Evil Sabbath, Styczeń 08, 2010, 02:52:54 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shiny

Serio nie oczekiwalem w tej kwestii odpowiedzi admina tylko jakiegos z graczy :)
kkthxbye - Cardi - L2Sublimity [Hot Problems]

[Wspieram akcję WSKU]
[ENGLISH MOTHER F*****]

vind

e.. KA sobie dobrze radzi jak na razie bez ally. i ma wciaz wojne z preto.

a co do allajuff to zawsze nastepuja jakies rotacje/zmiany/wymiany etc.

rexatras

z tego co wiem ;] to do KA został wcielony inny klan wiecej online im wzrosło, może bedzie wiecej fun na servie

Matim

Doszły mnie słuchy, że "ktoś" udupił wam dzisiaj (parę min temu) stronę.

HellSign

Cytat: Matim w Luty 17, 2010, 07:36:06 PM
Doszły mnie słuchy, że "ktoś" udupił wam dzisiaj (parę min temu) stronę.

Nie ma to jak html :)
RPG CLUB x3 Empire
HellSingus "Pieczątka Diabła" - Destroyer wanna be - Motivated & Nolife 1week mode ON

Witcher Sabbath

Byłem w pracy, wracam patrze a strona jak stała tak stoi zatem chyba trza zmienić informatora.

Matim

Cytat: Witcher Sabbath w Luty 18, 2010, 01:56:46 AM
Byłem w pracy, wracam patrze a strona jak stała tak stoi zatem chyba trza zmienić informatora.

No to chyba musisz to uczynić, ponieważ strona leżała wczoraj pare długich godzin.

Witcher Sabbath

Zapraszam na server po update. Wprowadzono min. enchant skilli z 3 profy i dodano kamaelowi skille do enchantowania, oraz wiele innych, o których bym napisał ale padam na twarz. Wejdz i sprawdz sam/a.

vind

tak aktywnej administracji servera dawno nie widzialem

polecam!

Eoina

Jako gracz na serwerze Sabbath mogę z cała pewnością powiedzieć ze jest to dobry serwer nad którym Admini ciężko pracują. Dobra gospodarka, brak lagow, niewielkie błędy które są na bieżąco naprawiane ;). Jedynie czego potrzeba serwerowi to większa ilość graczy :D

Evil Sabbath

Jeden z naszych graczy stworzył film o serwie, zapraszam do obejrzenia.

http://www.youtube.com/watch?v=jOh4I026dJg

Storhamar

Serwer jako l2j mid Epilogue prezentuje się blado patrząc przez pryzmat innych serwerów. Jest wiele bugów, a by je zgłosić trzeba przynajmniej 1/3 odpowiedzi graczy serwera co jest trochę uporczywe.
Przedstawię krótką recenzję subiektywną po spędzeniu miesiąca na tym serwerze.

EXP bug
Dotyczy nieumiejętnego skryptu w javie na offline shopy. Powoduje stratę całodniowego expa do ostatniego restartu tylko dla losowej/losowych postaci. Ostatnio rzadko występuje, ale może to dlatego, że po zgłoszeniu tego buga wytłumaczono GMowi gdzie leży serce problemu. W każdym razie informacji o fixie tego buga nie było(może sam się naprawił).

Enchant skill bug
Po wprowadzeniu możliwości enchantu skilli nastąpił kolejny bug. Niestety GMowie po raz kolejny przekombinowali co efektem było robienie skilla np. +1 cost, a wychodziło +30 power. Dość ciekawa forma enchantowania, gdzie GM zapiera się iż na wielu serwerach to występuje(osobiście spotkałem się z tym 1 raz, a testowałem już wiele serwerów). W efekcie GM zagroził perm banem każdej osobie, która w ciągu kilku dni na forum nie napisze swojego nicku wraz ze zbugowanym skillem. Ciekawe co pomyślą sobie osoby, które przez te kilka dni grać nie mogły...
Należy tu również dodać niepoprawną formę enchantu skilli, gdzie nie można zrobić mobilnego UD czy aura flasha ze stunem. Co do samych Kamaeli, enchant został wprowadzony w wersji b.ubogiej.

Geodata
Jak na każdym serwerze l2j niestety niskiej jakości. Co ciekawe zgłoszenie takowego buga grozi odpowiedzią GMa: "Nie chrzań".

Do niedawna jak na Polski serwer wyglądało  to nieźle(ok. 800 online bez offline shopow), obecnie po pewnych incydentach, w których główną rolę odegrał GM wynosi w szczytowej formie około 300.

Klany, rynek

Oba systemy ubogie. Serwer stał się typową farmą, więc nie liczcie na jakiekolwiek PvP. Dla wiekszosci klanow nazywa się to "strategią", dla mnie osobiście tylko bzdurą. Na 14 warów tylko 1 dwustronny. Co do rynku jest bardzo ubogi.

Administracja

Tak na zakończenie chciałbym powiedzieć coś dobrego, więc może się uda.
GM Evil - szalenie pozytywnie wspominam tę osobę. Prowadził mnóstwo eventów(co prawda za określoną ilość vote na hopezonie, ale bylo!), załatwiał każdą sprawę od ręki, kulturalny oraz pomocny.
GM Witcher - i tu niestety zaczyna się cała katastrofa tego serwera. Z początku myślałem, że jest to osoba odpowiedzialna, z zasadami, celami odnośnie serwera. Rzeczywistość okazała się inna.
Trzeba mu niestety tłumaczyć wiele spraw dotyczących samego lineage 2(w szczególności jeśli chodzi o crystal caverns), a zeby to zrobić, należy mieć poparcie 1/3 serwera. Sprawy załatwiane są jak w sejmie, niestety. Osoba wysoce kulturalna, ale niestety stronnicza. Gracze z jednego ally za opryskliwe słowa otrzymują jaila 3h/perm bana, z drugiego zaś są chwaleni za to na forum lub celowo omijani. Osoba ta, ma również duży wpływ na online serwera. Po wpadnięciu w geodatę przez pół klanu spytał się wrogów tego klanu czy powinien ich wyciągnąć z tej geodaty(mimo że stał przy całej sytuacji i się przyglądał). Po wielu dniach sprawa stanęła na tym, że Valakasa trzeba bić w lawie bo w innym przypadku jest to celowe bugowanie go w Geodacie(dość marne tłumaczenie, ale zawsze). Oczywiście jest to moja subiektywna ocena i domyślam się, że duża rzesza fanów Witchera oraz serwera, która nie skończyła jeszcze 14 roku życia nie pozostawi na mnie suchej nitki.

Serwer oraz administracja marnie wygląda, dlatego nie polecam tego serwera.

vind

z przykroscia stwierdzam ze zaangazowanie administracji strasznie upadlo chyba im sie znudzilo gmowanie.... eh szkoda chyba cza znalesc sobie inny server ;/

Witcher Sabbath

Dwa w/w posty napisały osoby, które w sposób delikatnie mówiąc niewybredny wypowiadały się o administracji na shoucie. Jakich epitetów używali nie bedę nawet starał się przytaczać, gdyż do tej pory jak sobie to przypomnę, to włosy jeżą mi się na głowie. Owi gracze próbowali przekonać Admina, że powinien ich ściągnąć do legowiska Valakasa, ponieważ przez laga wpadli w geodatę. Nie szło im wytłumaczyć, że ingerencja na tym poziomie, pozwoli później innym graczom na powoływanie sie na ten wyjątek i żądania ściągania pod inne epiki pod byle pretekstem.
Co do enchantu skilli, tu się zgodzę jest bug, nad którym pracuję i który naprawię do końca weekendu. Najprostrzym sposobem byłoby całkowite usunięcie enchantu skilli z 3 profy, my jednakże na łatwiznę iść nie zamierzamy i chcemy to naprawić i naprawimy, na tą chwilę wszystkie skille Dark elfów są już naprawione i działają jak powinny, weekend mam wolny od zawodowej pracy, więc naprawię resztę.
Klan kolczaste Anioły dał popis swojego hamstwa na shoucie, co widziała cała populacja serwera, żaden Administrator opłacający z własnej kieszeni za serwer nie pozwoli, by zwracano się do niego w tak chamski sposób, na szczęście nie wszyscy są chamami i niektórzy potrafili przeprosić za swoje zachowanie.
Kończąc powiem, że Storhamar już 4 dzień odchodzi z klanem z serwera i nie może odejść, oczywiście, to, że inne klany nie chca mu oddać wara to też wina administracji.

Storhamar

Przepraszam Cię Witcher, ale niestety przynajmniej jedna z tych dwóch osób była w stosunku do Ciebie kulturalna, więc pleciesz głupoty. Wszystko co opisałem to moja subiektywna ocena, a co do serwera to już dawno mnie nie widziałeś na Sabbath, od czasu do czasu wpadam komuś pomóc na forum, bo niestety na Ciebie nie można liczyć. Straciłeś poparcie u ludzi poprzez swoją niekompetencję i oszczerstwa, a tego nie da się odbudować na tych wszystkich kłamstwach, które rzucasz pod adresem ludzi. Ktoś mądry Ci na forum napisał, uderz się w pierś, powiedz że się po prostu pomyliłeś i zacznij budować nowy, lepszy wizerunek administracji, bo w tej chwili brniesz w swoich pomówieniach i tracisz coraz więcej ludzi. Pozdrawiam

vind

Po 1 lubisz wyciagac pochopne wnioski i znow to robisz
po 2 szczyt swojego hamstaw ty pokazales
po 3 nie ogarniasz gry przez co myslales ze ktos chce zbugowac valakasa gdzie byl zwyaczajnie sciagany z lavy, wiadomo dlaczego.
po 4 jako gm powinnes swiecic przykladem a nie obrazac graczy
po 5 chyba masz zle wspomnienia z dziecinstwa, nie wszyscy chca cie oszukac
po 6 ogarnij sie i bedzie dobrze tyle z mojej strony, bo duzo robisz ale zostan przy tym co umiesz nie ingeruj w gre skoro jej nie znasz.... zostaw to Evilowi.

Genesiss

Witcher a ja mam pytanko :D

Kiedyś był taki GM Witcher ( Polak) na takim serwerze greckim nie pamiętam nazwy. To byłeś Ty? ;>

Gothican

Osobiscie powiem, ze serwer poza tym jednym incydentem z valaksem jest bardzo przyzwoity i warto na nim zagrac. Jedyna wada jest mentalnosc ludzi, ktorzy boja sie oddac war'a i nawet pomimo pol pt pk w a/s gratach boja sie przyjsc ich zabic. PvP na razie na tym serverze nie ma i to glowna wada imo.

Witcher Sabbath

Vind poprosze o screena jak kogoś obrażam, ja mogę dać x screenów z Waszym "dzieciencym" zachowaniem, ale to forum nie służy raczej temu. Jeszcze raz powtarzam, jak mieliście nadzieję że Was TP-nę pod Valakasa to musieliście nas pomylić z innym serwerem. Nigdy nikogo nie TP-ne pod żadnego Epica ani nawet pod zwykłego RB niezależnie od powodu. Wam się wydawało, że jak powiecie "bo odchodzimy z serwera" to wymusicie na mnie określone zachowanie. Niestety przeliczyliście się i to Was boli.

@Genesiss, nie mam nic wspólnego z tamtym GM-em.

Evil Sabbath

Dzieci przestańcie się kłócić, osobiście czytałem logi po zbanowaniu pół klanu KA i czytałem teksty jakie pisali odnośnie GM. Co do decyzji Witchera o banach i jailach nie mam żadnej pretensji. Jak na serwie grało Preto i ubijało Valdka wiele razy nigdy nie było laga który powodował wpadnięcie pół klanu w ścianę, ale bili go uczciwie i nie kombinowali.

Osobiście cieszę się że znowu temat ruszył bo znaczy to że serwer żyje. Szkoda tylko że wcześniej nie mogliście napisać tu kilka postów. Teraz wszyscy wielce obrażeni odradzają grę na serwerze. Świadkami całego zajścia była cała populacja serwera i jakoś nikt z pozostałych klanów nie potępił decyzji GM odnośnie klanu KA, a wręcz przeciwnie. Wszyscy grają dalej i nikt prócz KA nie ma zamiaru odchodzić, a widzieli całe zajście z pierwszej ręki.

Co do angażowania się GM do gry ten tydzień miałem straszny w robocie. Po prostu nie miałem sił na organizowanie eventów, ale nieustannie monitorowałem grę. Teraz sytuacja w pracy się uspokoiła i ruszamy dalej.

Storhamar

Ja jako gracz wielu już serwerów wyraziłem własną opinię na temat serwera i jeśli ją przeczytałeś z uwagą, to z pewnością zauważyłeś że nie dotyczyła jednej sytuacji tylko ogólnej niekompetencji.
I wcale się nie dziwię osobom, które dostały bana za to słownictwo chociaż tego nie popieram. Też byłem wściekły widząc, jak GM romansuje sobie z połową serwera rzucając fantastyczne hasła.
Mówisz, że nas nie poparli? A pokazał Ci Witcher co mu odpowiedzieli, gdy spytał czy faktycznie był lag?
Szukał zaczepki, więc zadał jakże piękne pytanie, które można było zrozumieć na różny sposób i wcale nie określało żadnej sytuacji. Mówisz o płaczu, gdy ktoś pisze recenzję, która Cię nie zadowala, to ciekawe.

Naito

O kurcze oO ! "2012 zbliza sie wiekszymi krokami niz myslalem i robi sie coraz bardziej widoczny" Go go go uber, pro, hiper, najepsza, najuczciwsza, majaca zawsze czas dla wszystkich i nigdy nie omylna admistracjo serwera !

azeby nie robic spamu pOLECAM sERWER !!!
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Evil Sabbath

Dzięki Naito za dobre słowo, widzę że nadal nie możesz się pogodzić z upadkiem swego serwera, zapraszam do nas wielu znajomych z inheritance gra, powspominacie stare dzieje :).

Naito

Upadkiem ? Jakbys nie zauwazyl to ten serwer aktywnie istnial przez 8 miesiecy w wersji drugiej bez wipe a lacznie z pierwsza ponad rok  i istnieje nadal przy czym byl serwerem latwym ba mozna nawet  powiedziec przejsciowym dla tych, ktorzy zaczynaja przygode z l2 a dla tych, ktorzy osiagneli juz wszystko wczesniej na innych serwerach miejscem w ktorym mogli milo spedzic czas nie meczac sie w jaki kolwiek sposob z racji tego, ze byl npc buffer, buffki 1h i ustawienia serwera skierowane w strone graczy, serwerem na ktory ludzie ci ktorzy graja u ciebie chetnie by wrocili bez najmniejszego zawachania gdyby kiedys jeszcze bylo mu dane wrocic i nie ze wzgledu na pliki ktore my mielismy  tylko na administracje poniewaz nie traktowalismy nikogo jak zabawki i nie gralismy razem z innymi pomagajac im czy cokolwiek innego co by bylo nie uczciwe w stosunku do graczy w przeciwienstwie do wiekszosci "loladministracji" - tyczy sie tych ktorzy tacy sa na prawde nie koniecznie was tak wiec nie ciagnac za to zdanie.

Wystarczy przeczytac ten temat i widac w jakiej atmosferze ludzie odeszli z serwera na ktorym jeszcze mozna grac do 20 marca z bardzo duzymi ratami.
http://forum.epigames.net/showthread.php?tid=249&page=1

Osiagnij cos takiego to pogadamy bo jak na razie to co napisalem post nad twoim slusznie oddaje to co sie dzieje u was a i w tym temacie.

Ale to nie temat o serwerze Inheritance nie wiem po co go wspomniales nawet... no chyba ze masz jakies sugestie co do niego i wiesz co bylo w nim nie tak ze nie mogl byc z racji ustawien serwerem na ktorym byloby co robic po roku grania. Zrobilismy cos innego niz inni wczesniej laczac hr z low rate co dalo nam serwer medium jak wyszlo tak wyszlo ale nikt gotowej recepty na sukces nie dal i nie zrobil nam plikow serwerowych jak wam jakas osoba z maxcheaters.... Pozdro pocwicz i tyle w tym temacie.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Witcher Sabbath

Nie interesuje nas zdanie kogoś kto położył swój serwer na łopatki. Do tego kłamiesz mówiąc, że na naszym serwerze gra ktoś z administracji i zapewne nie potwierdzisz tego dowodami, ale do twojej chorej wyobraźni już się przyzwyczailiśmy to nie u nas GM grał na serwerze tylko u Ciebie (patrz HATAKE). U nas na serwerze w przeciwieństwie do twojego UBER PRO serwera nikt nie położy RB na 84 lvlu w pojedynkę i Frintezzy w 2 osoby, ale to na marginesie.
Zatem jak masz zamiar nas oczerniać, to podeprzyj się dowodami będziesz bardziej wiarygodny a jak takowych nie masz to zamilcz bo wypalisz się do reszty ^^.
W temacie na który się powołujesz piszą Twoje przydupasy, które w pojedynkę lały RB i ich klan przeważnie, zatem co mieliby pisać?