Quest na ORC rider

Zaczęty przez JARZAB, Listopad 18, 2005, 07:25:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

JARZAB

nie potrafie tego przejsc questa. nie wiem gdzie blad robie. moje problemy zaczynaja sie jak mam odnalesc Orc betrayer Chichi. Znalazlem tego stwora ale po zabiciu glowa mi nie wypada! i nie wiem dlaczego?

znalazlem angielski poradnik:

There is a mistake in the game for Betrayer Chichi, because the Orc Bertayer Chuchu is really Orc Betrayer Chichi if you draw Chichi. The two betrayers you have been given to find are on the mainland.

3. The orc betrayers you have drawn should be any 2 of the following list. Just ask some people near the ones you are looking for. I think they will know where it is. Each orc betrayer drops a head. Bring these heads to Prefect Kasman in Gludin Village. Perfect Kasman is located near the magic shop. Note that the supplied coordinates are APPROXIMATIONS only and the betrayer could spawn somewhere in this vacinity. Orc Betrayers spawn in in a 10 - 30 minute time frame after it is killed and you need the specific ones given you to kill to complete the quest .... beware of farmers / bots killing it before you can get to it.

Betrayer Sue : 36749/173824 On a hill top just outside of Floran (or whatever the name is) off the road on the right as you head toward Giran Harbor.

Betrayer Minsku : -23119/214950 Can see along the road from Gludin to Giran Harbor just before Wasteland turnoff. Will be off the right side of the road on the beach. (Actually Minsku Spawns at about -9000 207000. I spent forever looking only to find out the npc server was screwed. they rebooted and he was right here)

Betrayer Chuchu : 4545/168776 West of Floran.

-----
czy mam odnalesc Betrayer Sue, Betrayer Minsku ? aby przejsc do dalszego etapu w tym quescie?

Prosze o szczera odpowiedz. Jestem nowym graczem w LINAAGE wiec wybaczcie mi moj topik

Kirdan

Z tego tekstu wynika że masz przynieść 2 głowy "orczych zdrajców", więc wybierasz dwóch z podanej przez NPC listy i bijesz doputy nie zdobedziesz ich głów.

btw. masz tu spolszczony quest:

I profesja: ORC RAIDER
Lokacja początkowa: ORC VILLAGE
* Porozmawiaj z Prefect Karukia, dostaniesz Goblin Dwelling Map(1).
* Zabijaj Goblin Grave Robbers. Musisz z nich zebrać 25 Green Blood - wyskoczy wtedy Karuka Ratman Leader. Po zabiciu wypluje Karuka Ratman Teeth. Powtórz ten punkt 10 razy (masz w końcu mieć 10 zębów:P )
* Idź do Karukii, dostaniesz 2 Betrayers Reports. Dowiadujesz się, iż idziesz zebrać dwie (losowy wybór) głowy zdrajców.
* Głowy ma otrzymać Prefect Kasman siedzący w Gludin.
* Porozmawiaj z High Prefect Osborn, staniesz się Orczym ....yyyy.... (?)

*quest skopiowany z http://www.allseron.zh.pl/forum/viewtopic.php?t=985&highlight=questy

Beatronix

teoretycznie to co napisał elurogos to prawda, masz zabić 2 których będziesz miał na liście w zakładce questy nie tych co podali tam w opisie bo betrayerzy są wybierani losowo

poza tym jest na niektórych serwrach taki bug że zawsze pisze że masz zabić betrayer chichi (chuchu) a po jego zabiciu nie dostaje sie głowy, nie wiem jak go rozwiązać, jak ja go robiłem to było wszystko w porządku (w czerwcu)

JARZAB

dzieki za szybko odpowiedz....juz wiem co mam robic!

Mam podane nawet wspolrzedne geograficzne ale nie wiem jak znich z korzystac. Czy znacie program lub serwer na ktorym mozna zlokalizwoc te wspolrzedne??

dzieki  :D

Beatronix

wpisz podczas gry komende /loc i albo ci sie zrobi dc albo ci pokaże twoje obecne wsółrzędne zależy od serwera :]

JARZAB

wiec tak... odnalazlem orc ktorego mialem odszukac. Jest nim orc betrayer Umbar. Zabilem go i automatycznie glowe dostalem do ekwipunku. Zaczekalem 10-15 min i sie nastepny pojawil. Gdy go zabilem juz glowy nie dostalem! A mam nad nim napisane Quest Monster. Poczekalem na nastepnego i znow to samo glowy NIE MAM!!! I CO MAM TERAZ ROBIC? zdarzylo sie komus cos podobnego?

Kirdan

Musisz odnaleźć drugiego, innego orca. Spróbuj np. z Betrayer Sue albo Minisku

Beatronix

betrayera musisz zabić raz a przynajmniej dopoki ci tej głowy nie da później musisz zabić następnego którego masz na liście

JARZAB

No wiem doskonale na tych dwoch listach jest napiaane aby zabic Orc Umbar. Zabijam,zabijam i glowa nie dostaje :? Gram na serwerze Lineage2world2 i napisze dzisiaj do ich adminow  :)

Kirdan

Mam lepsze rozwiązanie tego problemu - Kup sobie marke u NPC Mammona za 100k :]

JARZAB

tak chyba zrobie..a czy moge prosic o wskazowki gdzie on sie znajduje?

Beatronix

zależy na jakim serwerze na l2extreme np możesz kupic marki w gm shopie (titan, kastien) l albo w lux shopie (staris, tempest) tylko tam nie ma marków na pierwszą profesje a tak w ogóle napisz na jakim serwerze grasz

JARZAB

blodziu

ja rownie mecze sie wlasnie z tym questem. prosze o pomoc z tymi markami. gdzie moge je zakupic i jak wykorzystac. gram na serwie mobl2.

smigolPL

a jak to kupie to mam qesta z głowy

borsio

mógl by mi tos powiedziec gdzie mam szukac tych orków. Najlepiej na mapie wskazać albo chociaż powiedziec w okolicach jakiego miasta ich szukac

'Dev!L

Pisalem w dziale o servie Extreme 7x ale nikt nie odpisuje, moze tutaj ktos zagląda...
Mam problem ze zdobyciem 2 glow z questa na orc raider.
Bylem juz w 6 lokacjach z 9 dostepnych i w zadnej nie dostaje glowy (. Czekalem po kilka razy na jednego typka i tez nic . Bylem w Girian ale ten item na questa kosztuje 1.000.000, a to suma na ktora 20lvl-ca niestac. Czy cos moge jeszcze zrobic czy poprostu na Serverze STARIS jest bug. ??  

quest -> http://lineage.pmfun.com/list/quest/orc-raider