Soul Hound -Steal Divinity

Zaczęty przez Diablator, Luty 19, 2010, 02:37:32 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diablator

mam klika pytań odnośnie tego skilla:
1. czy land rate zależy od lvlu? czy np. 55 kamael ściągnie buffy dla załóżmy 85lvla?
2. czy jest to skill typu "cancel" i czy Hero Berserker / UD/ Chant Of Spirit (resist cancel) pomogą obronić się przed tym skillem
3. czy zdejmuje buffy losowo? czy może jest ustalone, że ściąga tylko te ostatnie
4. czy ten skill może zabrać transformacje?
ST85/Destro75/BD75/STS79 lolpriv (Raid Fightx4)

TrzymSie

mam klika pytań odnośnie tego skilla:
1. czy land rate zależy od lvlu? czy np. 55 kamael ściągnie buffy dla załóżmy 85lvla?
nie, od lvlu skilla zalezy ile kradniesz buffkow, z 85 tez ściągniesz buffy
2. czy jest to skill typu "cancel" i czy Hero Berserker / UD/ Chant Of Spirit (resist cancel) pomogą obronić się przed tym skillem
dunno czy Hero berk broni przed tym, nie biłem sie z hero, reszta nie pomaga, ponadto ud ląduje jako ostatni buff na liście wiec jak ktos odpali to masz prawie pewnosc ze mu go ukradniesz
3. czy zdejmuje buffy losowo? czy może jest ustalone, że ściąga tylko te ostatnie
7 ostatnich na ostatnim lvlu skilla, na pierwszym chyba 2 buffy jeśli dobrze pamietam
dunno

Azarael

Jak wyżej
To nie de-buff więc nie można się przed nim obronić.
Jak wyżej
Nie może ;)

Diablator

Cytat: Azarael w Luty 19, 2010, 06:28:21 PM
To nie de-buff więc nie można się przed nim obronić.
chodziło mi bardziej o resist cancel, czy jest to skill typu cancel ?
Jakieś przydatne rady jak uniknąć steala ?:P czy nie ma szans

ractail

Na chwilę obecną nie da się tego zresistować. Skill ma 100% szansy na wejście.
Lancer:
Specnaz team
Naver - Aeore Healer 85+

Azarael

/agree
Zero szans uniknięcia to czyni z kamaela baaaaardzo groźnego przeciwnika. Steal i nie mamy buffka;] a on jest na + :x

Diablator

Cytat: ractail w Luty 20, 2010, 12:36:28 AM
Na chwilę obecną nie da się tego zresistować. Skill ma 100% szansy na wejście.

co masz na myśli? w jakiejś kronice przychodzi zbawienie ?

Vanquish

nie wiadomo jeszcze kiedy ale jak cos jest w L2 overpower to predzej czy puzniej dostaje nerfa

gustd

Cytat: Vanquish w Luty 20, 2010, 10:56:34 PM
nie wiadomo jeszcze kiedy ale jak cos jest w L2 overpower to predzej czy puzniej dostaje nerfa

yup. masz za przykład dance of fire(tudziez fury), czy chociazby frenzy

Cytat: DonK. w Grudzień 24, 2010, 04:53:44 PM
Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

Bled

Vanquish

Winiek

Cytat: Vanquish w Luty 20, 2010, 10:56:34 PM
A w Graci Epilogue nie dostał nerfa czasem?
Niezwykle wolno się ten skill castuje, nawet na full buff!
Nie wiem, czy to wina serwa i pisać petycje o gm o naprawę tego skilla, czy to teraz jest norma.
Pomoże ktoś?

Azarael

Wina serva raczej:) to jest szybko castujący się skill więc może być bug

Winiek

No, a dokładnie na full buff wraz z magnusem castuje sie 1.20 min...  :shock:
Bez przesady...a reuse trwa 15 min...co to ma być, co to ma znaczyć?
A przed oly skille powinny się przecież reusować od razu...mam racje? Czy już tak nie ma?

Alarion

fajny priv... castuje się około sekundy, re use 12 sekund.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Winiek

Cytat: Alarion w Marzec 23, 2010, 11:10:53 AM
fajny priv... castuje się około sekundy, re use 12 sekund.
Oooo...tego mi trzeba było.
Reuse'a!
Teraz mam dane jak to powinno wyglądać.
Dziękuje za info.

Diablator

Touch of Life - Gives a holy blessing by sacrificing oneself. Restores HP by 50%, and for 2 minutes, increases resistance to buff cancel attacks by 100%, resistance to de-buff attacks by 30%, and the power of received HP recovery magic by 30%. Restores 50 HP every second.
Range: 40

to też da rade zabrać bez problemów ? :/

Vanquish

wszystko da rade zabrac i wywal ten obrazek :p

tajemniczy122

Hmm , nie wiem czy tak jest na officialu , ale na l2extreme było (i chyba nadal jest , ale nie mam pewności) , że jak się odpali celestial , do steal divinity nie weźmie buffów . Ja to na tym privie zauważyłem , jednak jak jest na offie więc nie wiem . Czy ktoś mógłby to przetestować na offie ??

Alarion

na ofie ukradnie celke i kolejne buffy. ten priv (jak 95% privw) dziala zle...

Cat Drama Maker

tajemniczy122

Aha , no to przepraszam zatem , nie znam skutecznej obrony przed Steal Divinity ;(

Alarion

Jest prosta. Jak najmniej odpalać istotne buffy, które bardziej pomogą SB niż tobie, ew te o bardzo krótkim czasie działania rzucać zaraz po tym jak ukradnie buffy (wtedy kolejne ściągnięcie zabierze ostatnie kilka sekund trwania buffka). Na koniec przed walką ładować sobie jak najwięcej śmieci, w stylu jakieś lol potki, kiss of eva, resist nieistotne itd.

A najlepszą metodą jest go po prostu szybko zabić, albo wyssać z many.

Cat Drama Maker

tajemniczy122

Ta tylko ja zamierzam sam zagrac soul breakerem :P

Blitz

pp jest dobrym "smieciarzem" jesli chodzi o buffy ;D

tajemniczy122

Jeszcze mam takie pytanko . Czy steal kradnie celestial z certyfikacji ?? Bo słyszałem że jednak nie , jednak chcę się upewnić .