Błąd przy włączaniu l2

Zaczęty przez Shadow254, Kwiecień 01, 2010, 05:49:31 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Shadow254

Przy starcie l2 wyświetla się taki błąd:
Cytat2010.4.1 17:38:39
CPU : GenuineIntel                  Intel(R) Celeron(R) CPU 2.00GHz @ 2020 MHz 767MB RAM
Video : NVIDIA GeForce FX 5700LE (9371)
PosCode : LS8(83) 0:0:0 1/0 [512]

General protection fault!

History: UOrcMove::CalculateCRC32 <- 1.510000::0 <- UGameEngine::Init <- InitEngine
Mam gracje final i najnowsze sterowniki, ściągałem system od nowa i reinstalowałem l2 ale to nic nie pomogło. Rpg club na pewno jest na gracii final?

DonKoks

Już nie raz pisałem, w tym błędzie z tego co wiem napis InitEngine oznacza złą kronikę.A za pomocą czego włączasz grę?updater czy z folderu system?
A no i btw. z tego co widzę masz mało ramu (767mb?) to raczej za mało na tą grę...

Viz

Miałem te same crit errory. Sciagnij Gracie Final PTS ze strony rpga np z gamershella.

http://www.gamershell.com/download_43590.shtml

Mi to pomoglo i juz nie mam crt errorow.

Shadow254

To nie przez ram, miałem kiedyś gracje final i działała bez problemu.

RenifeRx

Napisali Ci przecież że przez clienta. Zapewne masz Gracie Final a potrzeba Gracie Final PTS. Najlepiej ze strony RPG. Powinno rozwiązać problem.
Orzeł moje godło, Reni moja godność.

Lokocz

Cytat: RenifeRx w Kwiecień 01, 2010, 06:30:47 PM
Napisali Ci przecież że przez clienta. Zapewne masz Gracie Final a potrzeba Gracie Final PTS.

zapewne to nie przez to :)

gustd

mialem ten blad bardzo czesto, reinstall klienta + update pomagal O_o

Cytat: DonK. w Grudzień 24, 2010, 04:53:44 PM
Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

Viz

Lokocz mialem identyczny problem rozwiazalem go za pomoca tego.. Ale nie kurwa Ty wiesz do chuj*a lepiej...

Shadow254

To przez clienta. Mam gracje live. Ściągniecie PTS pewnie pomoże.

Lokocz

Cytat: Shadow254 w Kwiecień 01, 2010, 07:06:36 PM
To przez clienta. Mam gracje live. Ściągniecie PTS pewnie pomoże.
Mam live na ktorym gralem na teonie i smiga mi zajebiscie.... pierdolenie

Shadow254

To nie przez clienta :( Mam PTS i nie działa.

RenifeRx

Tylko że teon to off i opiera się na kliencie Live. A my na PTS. Niektórym to pomogło jak mieli identyczny problem. Więc dlaczego teraz nie ?

To ja Ci polecam zrobić update z oficjalnego updatera do Epilogue i z niego odpalać później rpg. Updater dociągnie wszystkie pliki klienta jak i te schowane w systemie. Jeżeli to nie pomoże to coś z Twoim kompem :)

Shadow254

Ten updater strasznie się wlecze, około 20kb/s. Ściągnę to torrentem będzie 10x szybciej. Mam ściągnąć PTS?

gustd

wlecze się, ale masz pewność ze sciągasz to o co chodzi. :S

Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

Lokocz

Cytat: RenifeRx w Kwiecień 02, 2010, 12:21:14 PM
Tylko że teon to off i opiera się na kliencie Live. A my na PTS. Niektórym to pomogło jak mieli identyczny problem. Więc dlaczego teraz nie ?

To ja Ci polecam zrobić update z oficjalnego updatera do Epilogue i z niego odpalać później rpg. Updater dociągnie wszystkie pliki klienta jak i te schowane w systemie. Jeżeli to nie pomoże to coś z Twoim kompem :)
jeszcze raz:

MAM KLIENTA LIVE I GRAM NA RPG BEZ ZADNYCH PROBLEMOW

RenifeRx

Cytat: Shadow254 w Kwiecień 02, 2010, 01:10:43 PM
Ten updater strasznie się wlecze, około 20kb/s. Ściągnę to torrentem będzie 10x szybciej. Mam ściągnąć PTS?

Nie rozumiesz. Mówie że updater ściąga nie tylko clienta ale też pliki znajdujące się w systemie. Radze mimo wszystko updatera.

Shadow254

Ściągam updaterem, przyśpieszył i już ~30% jest :D Z finala PTS updatuje od razu do Epilogue czy do Live?

gustd

do najnowszej wersji ktora jest na retku atm

Shadow254

Update się skończył odpalam l2 i komp się resetuje :shock: Po dodaniu systemu z rpg znowu ten sam błąd :x

RenifeRx

Ty masz perfidnie coś z kompem ej.

Shadow254

Cytat: RenifeRx w Kwiecień 02, 2010, 07:47:54 PM
Ale na tym samym kompie działała gracja final i nie bylo żadnych błędów.

Vanquish

Dodaj folder z L2 do wyjatkow w antywirusie i firewallu zeby nie sprawdzal tych plikow moze przepusci...

Shadow254

Dodałem i nie pomogło, to nie antywirus, kiedyś działało z takim samym antywirusem. Spełniam minimalne wymagania:

RenifeRx

Cytat: Shadow254 w Kwiecień 02, 2010, 07:50:31 PM
Cytat: RenifeRx w Kwiecień 02, 2010, 07:47:54 PM
Ale na tym samym kompie działała gracja final i nie bylo żadnych błędów.

Nie chodzi mi o wymagania. Moim zdaniem masz coś w systemie nagrzebane. Ewentualnie usuń wszystkie L2 z kompa. Wszystkie rejestry i pliki z nim związane. Potem zainstaluj ponownie. Kiedyś tak miałem przez pozostałości po jakichś javach.

Shadow254

Odinstaluję l2 zrobię format dysku, na którym mam l2 i zainstaluję od nowa. Oby pomogło...inaczej zostanie mi dexbound na arionie :(