Żałoba Narodowa - Patriotyczny Apel

Zaczęty przez Soul, Kwiecień 10, 2010, 12:25:23 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Winiek

Ja też po przeczytaniu zwątpiłem i szukałem, czy to prawda.
Ale na gg fajnie się ludzi straszy :D

Eligos

:oops: :D :) :( :o :shock: :bump: :? 8) :x :P :afro: :noob:

RPG-CLUB  x15 NADCHODZĘ!!

Laner

Ja zastanawiam się jak wielkim trzeba być hipokrytą aby dzisiaj w tak pozytywny sposób wypowiadać się o prezydencie. Osoby pokroju Tuska czy innych jemu podobnych polityków nagle przed kamerami rozpaczają jaką to wielką stratę poniósł nasz naród. Dobija mnie jak widzę tą brygadę polityków z których każdy sili się aby tylko móc powiedzieć jaką to wielką stratę ponieśliśmy. Co za hipokryzja...
Ludzie opamiętajcie się! Jeszcze 2 dni temu liczyliście czas kiedy to nasz zły prezydent skończy swoją kadencję, i do władzy będzie mógł dojść super dynamiczny i postępowy prezydent z ramienia PO.

Nie rozumiem mojego narodu, kiedy wreszcie prezydentem została osoba wykształcona, odpowiednia do pełnienia tak ważnej funkcji ludzie dali się wciągnąć w jakąś chorą spiralę nienawiści do niego z przyczyn bliżej mi nie znanych. Najgorsze że teraz wszyscy lansują się tą żałobą, zachowanie polityków niektórych partii jest po prostu żenujące. Czyżby wzrost prezydenta nagle przestał być problemem? To już nikogo nie śmieszy? Krytykowaliście prezydenta za wszystkie jego decyzje, co nie zrobił było źle, wspomagał Gruzję która chciała zostać suwerennym państwem - źle, źle, źle - prezydent be, osłabił naszą pozycję na arenie międzynarodowej, przecież powinniśmy przymilać się Rosjanom, oni mają gaz, nie wolno ich drażnić. Historia jak widać zatacza koło...

Im dłużej przeglądam fora internetowe i słucham telewizji, tym bardziej nabieram przekonania w jakim zakłamaniu wszyscy żyjemy. Skończcie pisać swoje "*" i inne tego typu podobne bzdury.
Za kilka tygodni ludzie o wszystkim zapomną, wrócimy do swoich spraw, będzie nowy "postępowy" prezydent, Polska dzięki cudom pewnej partii stanie się krainą wiecznej szczęśliwości.

Odnośnie ataków na Polskę etc : Może mi ktoś wytłumaczyć po co ktokolwiek miałby nas atakować?
Niemalże wszystkie ważniejsze firmy znajdują się w zagranicznych rękach. Do władzy dochodzą "postępowi" politycy. Niszczenie struktur administracyjnych drogą zbrojną jest bez sensu, trzeba być ślepym żeby tego nie zauważyć...

Lech Kaczyński był wielkim człowiekiem bez którego wiele osób dzięki którym żyjemy i możemy mówić po polsku wciąż żyło by w zapomnieniu. Przyszłość: TAK, ale nie bez przeszłości.
Nie zapominajmy o tym.

ps.Nie jestem katolikiem ale to w cale nie oznacza że muszę popierać wyrzeczenie się własnej historii na rzecz doraźnych korzyści, co niestety jest znakiem naszych czasów.

Leningrad

Cytat: Laner w Kwiecień 11, 2010, 11:37:16 PM
Krytykowaliście prezydenta za wszystkie jego decyzje, co nie zrobił było źle, wspomagał Gruzję która chciała zostać suwerennym państwem - źle, źle, źle - prezydent be, osłabił naszą pozycję na arenie międzynarodowej, przecież powinniśmy przymilać się Rosjanom, oni mają gaz, nie wolno ich drażnić. Historia jak widać zatacza koło...
gruzja jest suwerennym panstwem i to gruzja "wypowiedziala" wojne rosji, a ze polski prezydent(tak samo jak jakies 70% spoleczenstwa) byl antyRU to wspomagal gruzje, problem tylko w tym ze ... my nie jestesmy mocarstwem za ktore w jego oczach uchodzilismy

a co do draznienia rosjan, powinnismy sie otworzyc na wschod a nie lapac focha za lata '45-'90 i oskarzac rosje o wszystko zlego co sie w polsce dzieje

Cytat: Winiek w Luty 24, 2010, 03:32:50 PM
A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY

Ryane

Jak ja widzialem Tuska, to nie wydawalo mi sie, by udawal, ze jest przygnebiony cala ta sytuacja.
I mysle, ze Polska powinna otworzyc sie w strone Rosji, a nie wchodzic ciagle w dupe USA

Kazuya

Cytat: Ryane w Kwiecień 11, 2010, 11:58:28 PM
Jak ja widzialem Tuska, to nie wydawalo mi sie, by udawal, ze jest przygnebiony cala ta sytuacja.
I mysle, ze Polska powinna otworzyc sie w strone Rosji, a nie wchodzic ciagle w dupe USA
w końcu z kim wygrał Kaczyński w wyborach i kto mógł być na jego miejscu 
rpg x5 [gh85]

Laner

Cytat: Leningrad w Kwiecień 11, 2010, 11:45:30 PM
Krytykowaliście prezydenta za wszystkie jego decyzje, co nie zrobił było źle, wspomagał Gruzję która chciała zostać suwerennym państwem - źle, źle, źle - prezydent be, osłabił naszą pozycję na arenie międzynarodowej, przecież powinniśmy przymilać się Rosjanom, oni mają gaz, nie wolno ich drażnić. Historia jak widać zatacza koło...
gruzja jest suwerennym panstwem i to gruzja "wypowiedziala" wojne rosji, a ze polski prezydent(tak samo jak jakies 70% spoleczenstwa) byl antyRU to wspomagal gruzje, problem tylko w tym ze ... my nie jestesmy mocarstwem za ktore w jego oczach uchodzilismy

a co do draznienia rosjan, powinnismy sie otworzyc na wschod a nie lapac focha za lata '45-'90 i oskarzac rosje o wszystko zlego co sie w polsce dzieje

Gruzja była agresorem i dlatego to właśnie na jej teren wjechały rosyjskie czołgi a nie odwrotnie? Dziwne

Nie napisałem że nie powinniśmy my się otwierać na wschód, powiedziałem jedynie że nie wolno nam zapominać o naszej historii, poświęcać naszego dziedzictwa narodowego w imię doraźnych korzyści gospodarczych związanych Federacją Rosyjską. Zgadzam się że należy współpracować w dziedzinie gospodarki, ale musimy również dbać o pamięć tych którzy oddali życie za to żebyś Ty teraz mógł wyrazić tutaj swoje zdanie, napisać że należy poświęcić historię gdyż Rosja jest silna i trzeba mieć z nią dobre stosunki bez względu na cenę.
Trzeba się pogodzić z Rosją, są to nasi sąsiedzi, ale musi być to na zasadach partnerskich, kiedy wspólnie przyznamy się do tego jaka była historia, bez żadnych przekręceń.

Gesty jakie wykonał Putin dały doskonałą sytuację aby uporządkować naszą sytuację z Rosją.
Dobrze by się stało gdyby śmierć Wielkich Polaków nie poszła na marne. Obyśmy wykorzystali sytuację jaka w obecnej chwili zaistniała...

Nie powinniśmy "wchodzić w dupę" ani jednym ani drugim, ale współpracować na zasadach partnerskich.

gustd

Cytat: Kazuya w Kwiecień 12, 2010, 12:02:27 AM
w końcu z kim wygrał Kaczyński w wyborach i kto mógł być na jego miejscu

jestes ku rwa takim kretynem, ze juz nigdy wiecej nie zwróce uwagi na twój post. nóż w kieszeni się otwiera, żal mi cie, szczerze ; (

Cytat: DonK. w Grudzień 24, 2010, 04:53:44 PM
Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

Koszałek Opałek

Kochani ... przeciez to nie ma znaczenia czy ktos lubil braci Kaczynskich, czy nie.

Faktycznie - cala "pompa" w TV i innych mediach opiera sie przede wszystkim na parze Prezydenckiej,
ale trudno sie dziwic - Pan Prezydent byl najwazniejsza osoba w Polsce.
Niezaprzeczalne jest natomiast to, ze zginela duza grupa wspanialych ludzi,
ktorzy tak po prostu, po ludzku byli dobrymi i wartosciowymi ludzmi.

Wielu ludzi zastanawia sie nad znaczeniem tej tragedii, nad tym co przyniosa nastepne dni ...

Jezeli mozna tak powiedziec - to mam nadzieje, ze ta tragedia bedzie dla wielu odpowiedzialnych ludzi powodem do zastanowienia sie przede wszystkim nad soba ...
Chcemy zmieniac swiat? Najlepiej zaczac od siebie.

Rozmawialem z Rosjanami na temat Katynia ... byli zaszokowani prawda, ktora poznali dopiro teraz, dzieki Wajdzie i jak by nie bylo tez Putinowi, bo gdyby on nie zgodzil sie - to do tej pory mielibysmy tak samo skuteczna polityke zaprzeczania, jak przez ostatnie 70 lat.
Niektorzy nie potrafili powiedziec jak bardzo im przykro ... chociaz maja dopiero po 20 (niektorzy wiecej) lat.

Jeden z nich powiedzial: "Gdyby nie katyn - do tej tragedii nigdy by nie doszlo ...."

Mamy "historyczny" i uzasadniony zal do Rosjan ... nalezy jednak pamietac o tym,
ze dzisiejsze pokolenie nie ma nic wspolnego z tamta zbrodnia.

Oczywiscie, ze nie wolno nam klasc na jednej szali Katynia 70 lat temu i dzisiaj.
Poprzednie wydarzenie wykopalo przepasc miedzy nami, natomiast to zblizylo do siebie oba narody.
Zwykli ludzie, ktorzy przezywali i przezywaja glebokie wzruszenie i ktorzy zdaja sobie sprawe z dramatu.

Zginelo wielu wspanialych ludzi ... na ich czele stal Pan Prezydent Lech Kaczynski,
ktoremu nalezy sie szacunek, bez wzgledu na to, czy zgadzalismy sie z jego pogladami, czy nie.
Dzisiaj nie ma to absolutnie zadnego znaczenia.

[EDIT:]

Czy zmieni to cokolwiek w naszej polityce? We wzajemnych stosunkach politykow roznych frakcji?
Szczerze powiedziawszy ... watpie ... i to jest najbardziej przykre w tym wszystkim.
"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

seken

Cytat: Laner w Kwiecień 12, 2010, 12:11:58 AM

Gruzja była agresorem i dlatego to właśnie na jej teren wjechały rosyjskie czołgi a nie odwrotnie? Dziwne

Nie napisałem że nie powinniśmy my się otwierać na wschód, powiedziałem jedynie że nie wolno nam zapominać o naszej historii, poświęcać naszego dziedzictwa narodowego w imię doraźnych korzyści gospodarczych związanych Federacją Rosyjską. Zgadzam się że należy współpracować w dziedzinie gospodarki, ale musimy również dbać o pamięć tych którzy oddali życie za to żebyś Ty teraz mógł wyrazić tutaj swoje zdanie, napisać że należy poświęcić historię gdyż Rosja jest silna i trzeba mieć z nią dobre stosunki bez względu na cenę.
Trzeba się pogodzić z Rosją, są to nasi sąsiedzi, ale musi być to na zasadach partnerskich, kiedy wspólnie przyznamy się do tego jaka była historia, bez żadnych przekręceń.

Gesty jakie wykonał Putin dały doskonałą sytuację aby uporządkować naszą sytuację z Rosją.
Dobrze by się stało gdyby śmierć Wielkich Polaków nie poszła na marne. Obyśmy wykorzystali sytuację jaka w obecnej chwili zaistniała...

Nie powinniśmy "wchodzić w dupę" ani jednym ani drugim, ale współpracować na zasadach partnerskich.
Zacznijmy od tego, ze nasz pakt NATO nie jest 4fun only...Moze i jest silna, naprawde myslisz/myslicie ze oni nas zaatakuja? Stosunkow nie trzeba miec bardzo dobrych i robic niewiadomo co... Tutaj selfown najpierw piszesz ze musimy byc z Rosja bez wzgledu za cene, a tu piszesz zeby nie wchodzic w dupe.Poprostu wystarczy byc neutralnym, nie nienawidzic ruskow, ale tez nie trzeba ich lubic.

Cytat: Koszałek Opałek w Kwiecień 12, 2010, 10:28:53 AM
(...)Czy zmieni to cokolwiek w naszej polityce? We wzajemnych stosunkach politykow roznych frakcji?
Szczerze powiedziawszy ... watpie ... i to jest najbardziej przykre w tym wszystkim.

Tutaj moze nastapic mala zmiana w Polsce, ze wzgledu ze zginelo bardzo duzo osob wykszalconych, byli politykami natomiast nowi moga okazac sie lepsi wyrazic swoje poglady, problem jest taki ze my niemamy wplywu na to czy prezydent jakiego pozniej wybierzemy zrobi to co obiecywal, w koncu on tylko nas zacheca, a jak oni to robia to juz nie bede komental...

//Koszalek: poprawilem tylko cytat, wrzucilem "code"

Ryane

Ta tragedia troche zblizy Polska do Rosji, oczywiscie duzo tez zalezy od tego jaka polityke bedzie prowadzil nowy prezydent. To co teraz robi Obama jest smieszne, wyraznie pokazuje, ze go Polska nie obchodzi. Od USA nie jestesmy uzaleznieni, od Rosji tak. Mysle, ze wystarczy dobra pozycja w Unii Europejskiej, do tego lepsze kontakty z Rosja. Ktore nam przyniosa glownie korzysci. A USA sobie jaja z nas robi, Kaczynski wszystko robil co chcieli, a Ci nawet wiz nie byli laskawi zniesc. A znajac zycie w Polsce nic sie nie zmieni i dalej bedzie takim malo znaczacym panstewkiem w Europie.

Laner

Cytat: seken w Kwiecień 12, 2010, 01:53:06 PM
Cytat: Laner w Kwiecień 12, 2010, 12:11:58 AM

Zacznijmy od tego, ze nasz pakt NATO nie jest 4fun only...Moze i jest silna, naprawde myslisz/myslicie ze oni nas zaatakuja? Stosunkow nie trzeba miec bardzo dobrych i robic niewiadomo co... Tutaj selfown najpierw piszesz ze musimy byc z Rosja bez wzgledu za cene, a tu piszesz zeby nie wchodzic w dupe.Poprostu wystarczy byc neutralnym, nie nienawidzic ruskow, ale tez nie trzeba ich lubic.

Cytat: Koszałek Opałek w Kwiecień 12, 2010, 10:28:53 AM
(...)Czy zmieni to cokolwiek w naszej polityce? We wzajemnych stosunkach politykow roznych frakcji?

Tutaj moze nastapic mala zmiana w Polsce, ze wzgledu ze zginelo bardzo duzo osob wykszalconych, byli politykami natomiast nowi moga okazac sie lepsi wyrazic swoje poglady, problem jest taki ze my niemamy wplywu na to czy prezydent jakiego pozniej wybierzemy zrobi to co obiecywal, w koncu on tylko nas zacheca, a jak oni to robia to juz nie bede komental...

//Koszalek: poprawilem tylko cytat, wrzucilem "code"

Dlaczego znów mieszasz tutaj sprawy wojskowe? W chwili obecnej nie sensu prowadzić wojny militarnej...
Nie zrozumiałeś co napisałem zatem spróbuję Ci to uprościć :

"...żebyś Ty teraz mógł wyrazić tutaj swoje zdanie, napisać że należy poświęcić historię gdyż Rosja jest silna i trzeba mieć z nią dobre stosunki bez względu na cenę...."

Mowa tutaj o osobach wyrzekających się własnej historii w imię dobrych stosunków z Rosją.

Soul

A ja się odwołam do wypowiedzi, że "Obama jest śmieszny i się nie interesuje". Fakt, że może sam prezydent wiele nic nie robi i tylko czyta to co podano mu na kartce papieru, ale zwróćmy uwagę na CNN. CNN praktycznie cały czas mówiło o Polsce. Oglądałem głównie CNN zamiast TVNu i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony tą sytuacją.

Co śmieszniejsze. Wielka Brytania, gdzie obecnie przebywa największa ilość Polaków, miała to wszystko w nosie. Stacja BBC zaledwie napomknęła na temat owej tragedii i zamiast mówić coś więcej, gdzie prawie wszystkie pobliskie kraje transmitowały i opowiadały, a Żydzi nawet "przerwali" Szabat, transmitowała program o rybkach i problemach w Kazachstanie...

To jest najbardziej szokujące i nawet nie przejmowałbym się Obamą, a raczej krajem, który wbrew pozorom winien być wdzięczny Polakom i który stał się dla wielu drugim domem...
Prepare for unforeseen consequences...

@ve

Cytat: NostradamusI wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy.
Serdecznie pozdrawiam.

Soul

I wtem wiele osób zbierze się w niewidzialnej poczcie i przeto zacznie głosić nowinę, jakoby mroczni najeźdźcy mieli zamiar zrujnować kraj pełen biało-czarnych ptaków, stających się jego symbolem.

Też tak umiem.

Leningrad

Cytat: @ve w Kwiecień 12, 2010, 07:15:13 PM
Cytat: NostradamusI wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy.
cool story bro

Cytat: Winiek w Luty 24, 2010, 03:32:50 PM
A normalnie tam mi piwo sprzedawali, jaram sobie tam, 0 odzywu do mnie...a teraz -_-' wie co będzie i o co chodzi, bo nam kazał dowodzikami poświecić na następny raz...  :dry:
A niedługo dobra impra tam będzie... :x
TECHNO ZDECHLO JEDZIEMY DO ENERGYYYYYYYYY

Soulern

Cytat: Soul w Kwiecień 12, 2010, 07:13:54 PM
Fakt, że może sam prezydent wiele nic nie robi i tylko czyta to co podano mu na kartce papieru, ale zwróćmy uwagę na CNN. CNN praktycznie cały czas mówiło o Polsce. Oglądałem głównie CNN zamiast TVNu i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony tą sytuacją.

Co śmieszniejsze. Wielka Brytania, gdzie obecnie przebywa największa ilość Polaków, miała to wszystko w nosie. Stacja BBC zaledwie napomknęła na temat owej tragedii i zamiast mówić coś więcej, gdzie prawie wszystkie pobliskie kraje transmitowały i opowiadały, a Żydzi nawet "przerwali" Szabat, transmitowała program o rybkach i problemach w Kazachstanie...

/agree, w dniu katastrofy postanowiłem zrobić użytek z tego dużego, czarnego prostokąta i sprawdzałem wszystkie stacje po kolei - polskie i zagraniczne - w poszukiwaniu informacji o Polsce i tragedii. Polskie stacje ofc wszystkie transmitowały na bieżąco najnowsze informacje, CNN ciągle również nadawało o tragedii i pokazywało live przemówienie prezydenta USA i pół godziny po live przemówienie naszego premiera (notabene, mieli jakiegoś niesamowicie kiepskiego tłumacza z rosyjskim akcentem :P), w BBC leciało jakieś święto w Rio De Janerio czy coś w tym stylu, w kilka godzin po katastrofie przerywane też paskami na dole ekranu, informującymi, że była tragedia w Polsce, że polski prezydent nie żyje, że zginęło 123 osoby (ta informacja pojawiała się przez cały dzień, mimo, że już po chyba dwunastej wiadomo było, iż ofiar było ~88, a nie ~120, jak podawali Rosjanie [którzy podawali pojemność samolotu, a nie faktyczną ilość pasażerów]), że Prezydent miał 60 lat, że Polska jest w Europie i inne takie pierdoły, w PTP Планета co ~pół godziny podawali newsy o Polakach, poza tym leciały jakieś dziady gadające o stanie dróg i ciągnikach, Rai Uno w ogóle się nie interesowało Polską... Oglądałem też jakąś niemiecką stację, której nazwy niestety nie pamiętam, jednak (być może to wina mojej słabej znajomości niemieckiego) niczego 'o nas' nie wyłapałem... Cóż, przynajmniej część świata się nami interesowała.

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

zxc

Nie wiem na jakiej to stacji było (albo tvn'y albo tvp'epy), bo szykowałem żarcie i tak tylko słuchałem... jak jakaś babka mówiła coś w stylu:
"Kaczyński jak i reszta pasażerów była zagrożeniem dla ELIT rządzących tym krajem... ja nie wierzę, że to był wypadek... ktoś za tym stoi. To wszystko było ustawione. Polacy muszą się w końcu "ocząsnąć"" :D:D itp. Normalnie szok, że jej nie przerwali. :D

seken

Cytat: zxc w Kwiecień 12, 2010, 08:21:57 PM
Nie wiem na jakiej to stacji było (albo tvn'y albo tvp'epy), bo szykowałem żarcie i tak tylko słuchałem... jak jakaś babka mówiła coś w stylu:
"Kaczyński jak i reszta pasażerów była zagrożeniem dla ELIT rządzących tym krajem... ja nie wierzę, że to był wypadek... ktoś za tym stoi. To wszystko było ustawione. Polacy muszą się w końcu "ocząsnąć"" :D:D itp. Normalnie szok, że jej nie przerwali. :D
Jasne, caly moj majonesofy tim czekal na samolot....Chlopie kamikaze to jest w islamie czy gdzie to tam...Nikt tego nie zrobil specjalnie, zwykly przypadek, ale juz o tym mowilismy Polacy jak to Polak zawsze musi cos wykombinowac i kogos wrobic.

Soul

Bo to pokazuje jak mali jesteśmy jako naród ciągle. Zamiast się jednoczyć i wyciągać wnioski, szukamy problemów.

Ryane

Ja tez slyszalem wersje, ze pilotowi zaplacono za to, by rozbil samolot. Szkoda, ze ten ktos kto to wymyslil nie pomyslal, ze pilot tez zginal ;]

Elenestir

Ja zastanawiam się jak wielkim trzeba być hipokrytą aby dzisiaj w tak pozytywny sposób wypowiadać się o prezydencie. Osoby pokroju Tuska czy innych jemu podobnych polityków nagle przed kamerami rozpaczają jaką to wielką stratę poniósł nasz naród. Dobija mnie jak widzę tą brygadę polityków z których każdy sili się aby tylko móc powiedzieć jaką to wielką stratę ponieśliśmy. Co za hipokryzja...
Ludzie opamiętajcie się! Jeszcze 2 dni temu liczyliście czas kiedy to nasz zły prezydent skończy swoją kadencję, i do władzy będzie mógł dojść super dynamiczny i postępowy prezydent z ramienia PO.

Nie rozumiem mojego narodu, kiedy wreszcie prezydentem została osoba wykształcona, odpowiednia do pełnienia tak ważnej funkcji ludzie dali się wciągnąć w jakąś chorą spiralę nienawiści do niego z przyczyn bliżej mi nie znanych. Najgorsze że teraz wszyscy lansują się tą żałobą, zachowanie polityków niektórych partii jest po prostu żenujące. Czyżby wzrost prezydenta nagle przestał być problemem? To już nikogo nie śmieszy? Krytykowaliście prezydenta za wszystkie jego decyzje, co nie zrobił było źle, wspomagał Gruzję która chciała zostać suwerennym państwem - źle, źle, źle - prezydent be, osłabił naszą pozycję na arenie międzynarodowej, przecież powinniśmy przymilać się Rosjanom, oni mają gaz, nie wolno ich drażnić. Historia jak widać zatacza koło...

Im dłużej przeglądam fora internetowe i słucham telewizji, tym bardziej nabieram przekonania w jakim zakłamaniu wszyscy żyjemy. Skończcie pisać swoje "*" i inne tego typu podobne bzdury.
Za kilka tygodni ludzie o wszystkim zapomną, wrócimy do swoich spraw, będzie nowy "postępowy" prezydent, Polska dzięki cudom pewnej partii stanie się krainą wiecznej szczęśliwości.

Odnośnie ataków na Polskę etc : Może mi ktoś wytłumaczyć po co ktokolwiek miałby nas atakować?
Niemalże wszystkie ważniejsze firmy znajdują się w zagranicznych rękach. Do władzy dochodzą "postępowi" politycy. Niszczenie struktur administracyjnych drogą zbrojną jest bez sensu, trzeba być ślepym żeby tego nie zauważyć...

Lech Kaczyński był wielkim człowiekiem bez którego wiele osób dzięki którym żyjemy i możemy mówić po polsku wciąż żyło by w zapomnieniu. Przyszłość: TAK, ale nie bez przeszłości.
Nie zapominajmy o tym.

ps.Nie jestem katolikiem ale to w cale nie oznacza że muszę popierać wyrzeczenie się własnej historii na rzecz doraźnych korzyści, co niestety jest znakiem naszych czasów.

Hmmm to dość kontrowersyjny temat, bo co by teraz politycy nie zrobili w oczach niektórych polaków będzie źle(jak zwykle...) Jak by nie było to był ich kolega, a przynajmniej znajomy z sejmu, widzieli go na co dzień, lubili mniej czy bardziej. Umarł więc nie mogą mówić jakim to był złym politykiem i naśmiewać się z jego wzrostu nadal... bo to było by nie na miejscu, mówią że o zmarłych mówi się dobrze, albo wcale. Powiem tak, nie wiem jak wy, ale gdyby mi umarł jakiś znajomy za którym nie przepadam w życiu codziennym, to na pewno bym poszedł na pogrzeb, zapalił znicz i powiedział kilka dobrych słów o nim. Podobnie jest teraz. Sądzę też że wiele ludzi nadal nie wie co o tym do końca myśleć, fakt że wiele osób na prawdę przesadza wysławiając go w niebo jakim to był mężem stanu i czego dobrego nie zrobił dla Polski, o tym jak to kierował się honorem, czy pamiętacie jak w kampanii wyborczej przytoczył że dziadek Tuska był w Wermachcie? Gdzie był wtedy jego honor? Ja osobiście nie przepadałem za prezydenturą Kaczyńskiego i mówię to też teraz, natomiast składam mu hołd, jak i wszystkim 96 osobom, bo zginęli w katastrofie i to w dodatku w drodze by pomodlić się za naszych oficerów...

gustd

Cytat: Leningrad w Kwiecień 12, 2010, 07:42:23 PM
Cytat: @ve w Kwiecień 12, 2010, 07:15:13 PM
cool story bro

ave rofl

http://www.mmwroclaw.pl/8828/2010/4/12/nostradamus-nie-przepowiedzial-katastrofy-w-smolensku?category=news

Cytat: DonK. w Grudzień 24, 2010, 04:53:44 PM
Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

Naito

Jako to sie mowi telewizja i gazety klamia tak ze i autor tego artykulu nie musi pisac prawdy aczkolwiek  na 99% to jest nie prawda i dobrze ze zostalo to rozwiane. Ale nie o tym chcialem napisac mianocie zalosne sa wypowiedzi tych polskich pseudo wizjonerow...... Sluchajac ich smiac mi sie chce i nie moge sie nadziwic ze ktos ich slucha a co najwazniejsze wierzy w to co oni mowia bo tyle co mowia i jak mowia to i ja moge przepowiedziec.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Koszałek Opałek

Wroce na chwile do roznych, miedzynarodowych stacji TV ...

Polska - wiadomo - na okraglo cos leci.

Niemcy - tu wyraze sie wulgarnie - wkurwilem sie, no po prostu mnie wpienili ...
Wzmianki sa ciagle, to fakt, zyczenia, kondolencje, komentarze ... ale wszedzie,
gdzie pada info o zbrodni katynskiej przed 70 laty, podawana jest liczba zamordowanych ofiar ok 4000 ...

USA - po za CNN - pojedyncze informacje, wlasciwie bez znaczenia, a na stronie CNN trzeba "poszukac", zeby znalezc info.

Wielka Brytania - jezeli chodzi o zwykla, "publiczna" - to jak wyzej, natomiast na BBC ciagle cos leci,
nawet na stronie BBC znajduja sie codzienne informacje i to w CENTRALNYM miejscu - otwierasz strone i PIERWSZE, co widzisz to Polska ... takze niezupelnie zgadzam sie z wami.

Rosja - i tu musze przyznac jestem zaskoczony - wszystkie wazniejsze portale, czy kanaly informacyjne trabia o wypadku, o pracach nad badaniem przyczyn itd., itp.
Musze powiedziec, ze wiecej mozna dowiedziec sie z Rosyjskich programow niz z polskich.
Jezeli chodzi o sama zbrodnie katynska - tu tez niespodzianka, na jednym z kanalow mozna bylo natknac sie na liczbe 20.000 ofiar ...

Co mnie najbardziej zdziwilo - temat jest jak najbardziej aktualny w arabskich informacjach, nawet w Chinach, czy Japonii ...

"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."