Jak enchantowac skile na zywiol?

Zaczęty przez KubaVpl, Kwiecień 17, 2010, 08:44:54 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

KubaVpl

troche zagrace to forum, bo nie przepadam za opcją "szukaj" :D
To moje zapytanie brzmi: Gdzie się enchantuje skile na żywioły?
Yhym

Calmodi

Tzn. nie bardzo łapie o co ci chodzi, zakładam że wiesz jak można wbić atribute do broni (za pomocą stonow/cystali/jeweli). Kolejna opcja jest tak jak piszesz enchant skili po jakiś żywioł, robisz to u tego samego NPC u którego enchantujesz skile. Działa to na tej samej zasadzie co enchant double shota u HE na "power" z tym ze zamiast tego klikasz "wind" "fire" "earth" w przypadku double shota masz tylko te 3 opcje jak dobrze pamiętam.

KubaVpl

Ja nie ogarniam tego tematu :D  gram glad/pp i mam wszystkie skile aktywne na enchancie power+9 no i kilka pasywnych, ter power+9. Nigdy nie widziałem jak enchantowałem skile żeby był jakiś atrybut, jak klikałem na skill było do wyboru np : Triple sonic slash power/ cost czy jakos tak
Yhym

Calmodi

Teraz kiedy mamy HB jest znacznie więcej możliwości enchantu skili, trzeba jednak pamiętać że nie każdy skill można enchantowac pod jakiś żywioł.

KubaVpl

A jak to się robi? Dokładniej czego potrzeba, żeby zrobić u destro Crush of Doom(czy jakoś tak) na att fire? BoG? czy coś innego?
Yhym

Calmodi

Robi się to w identyczny sposób co enchantowanie reszty skili, potrzebujesz tylko boga. Jak juz napisałem nie każdy skill możesz enchanotwać pod żywioł ale w przypadku Crush of Doom idziesz do NPC u którego destro enchantuje skile i masz tam do wyboru 2 opcje "power" lub "Fire Attack" ale np w przypadku kolejnego skila u destro: Fatal Strike masz już troche więcej opcji. Mianowicie możesz sobie wybrać pomiędzy "power", "Fire Attack", "Wind Attack", "Earth Attack" lub "Cost".
Myślę że łatwiej się już tego chyba nie da wytłumaczyć :P

KubaVpl

Yhym

rogo952

A ja się podczepię bo zastanawiam się czy jeśli mam sh/ol mam attrybut w am na wind lv4 to teraz lepiej enchantować huriccane na wind czy power.

jac0l

CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej