Dziwny błąd

Zaczęty przez Trinitty, Kwiecień 24, 2010, 08:14:25 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Trinitty

Witam was na początek.
Chciałbym przedstawić błąd w mojej grze więc mam klienta Interlude kilka razy ściągane i za każdym razem z innej strony. Bądź co bądź za każdym razem jak uruchamiam grę wyskakuje mi ten sam błąd może wiecie co z tym zrobić a błąd przedstawia się tak.

2010.4.24 20:11:20
CPU : AuthenticAMD PentiumPro-class processor @ 1053 MHz with 510MB RAM
Video : NVIDIA GeForce FX 5500 (Microsoft Corporation) (5673)

General protection fault!

History: NConsoleWnd::RequestAuthLogin <- NCAuthWnd::OnLoginBtnClick <- NCAuthWnd::OnPasswordDone <- NControl::SendEventMessage <- NCEditBox::OnKeyDown <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::PassToFocusedWindow <- NCVirtualWndMain::DispatchWndMsg <- NConsoleWnd::DispatchWndMsgX <- NConsoleWnd::DispatchWndMsg <- UWindowsViewport::ViewportWndProc <- WWindow::StaticProc <- DispatchMessage <- 005A00F4 256 <- MessagePump <- MainLoop

gustd

Cytat: http://www.i-slownik.pl/1,576,general,protection,fault,lub,blad,ochrony.htmlCo to jest General Protection Fault lub błąd ochrony?
- błąd pojawiający się w programie w sytuacji, kiedy program próbuje uzyskać dostęp do obszaru pamięci, do którego takowego dostępu nie ma. System operacyjny zarządza pamięcią operacyjną według jego potrzeb oraz potrzeb uruchomionych aplikacji. Jeśli zdarzy się sytuacja, że program zarządzający zasobami pamięci pozwoli na zapis danych do obszaru pamięci, który nie jest przeznaczony dla tej aplikacji, system wymusi zamknięcie aplikacji lub menedżera pamięci.

poszperalem troche po necie i z tego widzę to ten błąd pojawia się głównie ludziom próbującym odpalić l2phx na kronice interlude :o

Cytat: DonK. w Grudzień 24, 2010, 04:53:44 PM
Regulamin "zmieniono" po tym jak okazało się że admin chciał kupić ode mnie adene za złotówki :)
Teraz zgodnie z regulaminem offów  hahaha hahaha hahaha można sprzedawać/kupować.

Trinitty

Mam 1 pytanie co to l2phx?

Bo ja nigdy czegoś takiego na kompie nie miałem

DonKoks

z tego co widzę to masz 510 MB ramu? jak tak no to chyba jest to za mało, nie wiem jak z kartą graficzną...
Sprawdź wymagania gry.

Trinitty

Ale przedtem mi działało.