czy drop zalezny jest od levelu

Zaczęty przez czapa1963, Grudzień 06, 2005, 03:37:16 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

czapa1963

mam pytanie czy drop z mob jest zalezny od levlu tz chodzi mi oto że mob ktory dropuje dany przedmiot ma lv 40 a postac ktora walcze ma 50 przedmiot jest dropwany 1/30 to czy on wypadnie po 30 czy moze sa tu jakies zaleznosci im wieksza roznica w lv tym bardziej utrudniony drop

Imanel

L2 - koniec
Forum - jeszcze nie ;P
RO - moze niedługo zaczne xD

Geko

jeśli zabijasz potworki słabsze od siebie (tylko na błękitnym tle, lub granatowym) praktycznie nie będziesz dostawać dropa jest on zmiejszony do 0,000000000 itd...

Jancia

Bez przesady... drop jest zmniejszony, ale nie az tak  :P Jednak nie zmienia to faktu, że najekonomiczniej bić na białych i zielonych mobkach fighterem, a magiem najlepiej na zółtych.
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

Soulern

Na żółtych, zle tylko bardzo wolnych :roll: Raczej trudno magiem rozwalić takiego Bugbeara, tylko dlatego, że jest na żółto :roll: Czasem zaklęcia działające na spowalnianie mogę nie zadziałać dobrze przy żółtym mobie :) Mnie kiedyś taka klęska spotkała :P

And the odd crowd packed all around
Is listening still
Nobly
Subtly

http://dragcave.net/user/Nathel

montezuma

Najleszy spsob expowani dla magoa solo to znalesc mooby ktore zabija sie 1 strzlem z bsps.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Papier

a jak jest kiedy mob jest silniejszy (np czerwony) drop jestpodwyzszony czyobnizony?
serwer: Hobby
Spoiler---PW------SPS
34-------60-------59
Glumin--Loanel----Papier

Tyr

to chyba nie ma zanczenia :D bo widzisz kazy mob ma w sobie zaprogramowane co rzuca i z jakim procentem :D poźniej to jest mnozone przez rates :D i amsz drop :D
Lineage 2 Classic EU

Jancia

nah... zależy... największy drop z białych i czerwonych :P
P.S. Montezuma... masz racje, teraz kiedy troszku sie magiem pobawiłem muszę przyzna, że masz racje :P
Server: Teon
KrejziBicz -Shilen Saint 77/Blade Dancer 52+
Kathia -Warsmith 40+

Tyr

Lineage 2 Classic EU

GlooM

powiem tylko ze jezeli monter cos napisze na temat l2 to znaczy ze ma racje... no moze w 99% :)

major76

Imo, najlepsza kasa i najwieksza szansa na drop adeny/itemu jest na mobach 5lvl nizej od wlasnego lvl, gram juz dlugo a na DR testowalem wlasnie ten motyw i tak to sie przedstawia wg mnie. Przedewszystkim z kazdego krita leciala adena w 99% (zobaczcie na bialych/zoltych np czy za kazdym razem leci adena), poza tym najwiecej i najlepsze dropy mialem wlasnie z takich kritow.
btw piszac to mam na mysli serwy niskorejtowe w tym przypadku DR x3
Nemo est casu bonus.
offensive|Fenomen +20 Rogue
Hindemith Full C5