Nie umiem włączyć l2

Zaczęty przez Piotrek, Kwiecień 28, 2010, 01:37:09 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Piotrek

Mam taki problem przy logowaniu ... :?

//Soulern: Grrrr nazwa tematu. Przeczytaj regulamin i ja zmień.

...
Nick:Piotrek
Serwer:L][ Wish
Classa:Duelist
Lv:80+

PuFF

Piotrek

Pobrałem L2 i chce grać na Wish ...

Ryane

Pewnie zle wgrales patcha albo firewall ci blokuje... Bardziej prawdopodobne to pierwsze

Piotrek

Ja nic nie wgrywałem tylko za instalowałem Lineaga 2 !! I się zarejestrowałem ...Napiszcie mi na GG co mam zrobić bo tak trudno pisać ...

PuFF

żeby zagrac na "pirackim" servie musisz albo hosta albo system podmienic.

Piotrek

Pobrałem system ... Ale nie wiem co z nim zrobić ani za pomocom jakiego programu otworzyć ...

Ryane

Jak nie podasz wiecej informacji nikt Ci nie pomoze. I zainstaluj sobie firefoxa, on tak fajnie bledy poprawia ;]

PuFF

ściągnij win rara
i wypakuj wypakowany system wytnij a tamten co masz usuń.

ScovY

A ja bym polecił użycie opcji "szukaj"  :)
Currentyl Lineage 2 essence
server red - "ScovY

retired Dragon Network
Infinity x5  - "RobinHood (sold) and many others..

Piotrek

Cytat: PuFF w Kwiecień 28, 2010, 08:34:56 PM
ściągnij win rara
i wypakuj wypakowany system wytnij a tamten co masz usuń.
Nie rozumie może trochę bardziej po polsku pliz i podaj link pliz THX :shock:

Ryane

Tutaj masz taki poradnik "jak zagrac na prywatnym serwerze"

Cytat. Chronicle *

Na samym początku musicie dowiedziec się, na której kronice(wersji) działa serwer (C1, C2, C3, C4, C5, Interlude, Kamael). Zwykle informacja ta umieszczona jest w logo strony lub w bardzo widocznym miejscu. Jeśli jej nie ma poszukajcie w dziale FAQ lub INFO.

*oznacza kronikę(wersję (C1, C2, C3, C4, C5, Interlude, Kamael)

II.Ściągnięcie gry

Następnie musimy pobrać takową wersję z oficialnej strony producenta gry: http://www.lineage2.com, lub poprostu poszukać jej w internecie (google).

III.Zakładanie konta

W zależności od serwera możemy wyróżnić 3 podstawowe sposoby zakładania konta:

a) na stronie serwera w menu znajdziemy odnośnik (create account lub register),

b) musimy najpierw zarejestrowac się na forum/stronie danego serwera, aby uzyskać dostęp do zakładania konta w grze (create account lub register),

c) konta są zakładane automatycznie podczas I logowania do gry (to co wpiszemy zostanie zapisane jako konto).

IV.Patch (łatka)

Gdy już posiadamy konto należy pobrac specjalną łatkę (patch) do danego serwera znajdujący się w dziale download odpowiedniego serwera. Istnieją dwa rodzaje patchów:

-automatyczny instalator, któremu podczas instalacji wystarczy wskazac folder z grą,

-spakowany folder o nazwie "system" , którym należy zastąpic oryginalny folrder "system" znajdujący się w katalogu z grą.**

A co kiedy nie ma patcha?

Wiele serwerów nie posiada patcha, natomiast połączyć się z nim możemy edytując odpowiedni plik o nazwie "host" w systemie Windows. (C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\). Edycja polega na otworzeniu pliku "host" w np. notatniku oraz zmiana ostatniej linijki (jest to numer IP), na tekst który znajdziemy na stronie serwera (najczęciej dział FAQ lub CONNECT).

Pewnie i tak nie zrozumiesz

Piotrek

Już wszystko zrobiłem przy Starcie pisze tak

Rickert

Zapewne Twój server nie jest na tą kronikę. Radziłbym Ci więcej poczytać o prywatnych serverach, kolega wyżej trochę Ci uściślił. Podaj mi link do Twojego serveru, to krok po kroku powiem Ci jak to zrobić.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Kamal

System wypakował w złym miejscu....

Piotrek

ScovY

Jeśli wybrany przez Ciebie serwer jest np na kronice interlude to instalujesz Lineage 2 interlude.
A ściągnięty i wypakowany system wklejasz do głównego folderu z grą tak aby go podmienić.
Niżej screen gdzie powinieneś wkleić "nowy system"
http://img413.imageshack.us/img413/4164/systeml2.jpg

/edit
Zresztą w tym co podał  Ryane jest wszystko pięknie ładnie krok po kroku opisane.
server red - "ScovY

retired Dragon Network

Piotrek

ZNOWU NIE DZIAŁA !!!

Piotrek

Blitz

nie potrzebnie dodales _ do nazwy systemu, ty masz po prostu go wkleic i zamienic

seken

Cytat: Blitz w Kwiecień 29, 2010, 01:02:51 PM
nie potrzebnie dodales _ do nazwy systemu, ty masz po prostu go wkleic i zamienic
Nie zawsze zamienic, czasami trzeba usunac stary i wkleic nowy.Chociaz zazwyczaj to wystarczy zamienic pliki...
Moze Piotrek podalbys link na jakim servie grasz?

Mateles

Podaj link do strony serwera (tam gdzie się zarejestrowałeś), jak nie podasz to nikt Ci nie pomoże i uznamy to conajwyżej za marną prowokację :P

Piotrek

L][Wish - Gracia Epilogue private server http://195.2.196.229/acm/index.php ... I czemu mi nie działa??

ScovY

No więc tak.
Potrzebujesz "Lineage 2 Gracia Final - Epilogue" Jeśli już takiego klienta posiadasz instalujesz go sobie na swoim komputerze ;p

Następnie ściągasz i wypakowujesz folder system stąd:
http://www.4shared.com/file/219420893/4a867e6/LWish.html

Gdy już masz zainstalowaną grę oraz ściągnięty system. Odpalasz folder z grą i usuwasz "system" który tam jest.
A w jego miejsce wklejasz system który ściągałeś ze stronki.
Odpalasz grę z ikony "l2.exe" która znajduje się w folderze "system"
I jeśli posiadasz założone konto na stronce to powinieneś móc cieszyć się grą na L][wish
http://195.2.196.229/acm/index.php
server red - "ScovY

retired Dragon Network

Piotrek

Wszystko zrobiłem ... A pojawia mi się ta denna tabliczka  :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x