ruoff Bot - dyskusja

Zaczęty przez PrinceFTR, Maj 04, 2010, 07:22:16 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

L2walker na ruoffie, czy używasz?

używam bota i ide afk
używam bota i go pilnuje
używam okazjonalnie
nie używam bota, gram full legit.

PrinceFTR

Witam

Ankieta zrobiona przy okazji bo w gruncie rzeczy chciałem zadać troszkę inne pytanie. Czy na offie da się bocić? Czy ludzie zaraportują Cię od razu czy najpierw spróbują zagadać, sprawdzić? Dużo botów biega? Czy odpalić walkera da się tutaj w ogóle (widziałem jakieś zabezpieczenia przy odpalaniu ruoffa)? No i pytanie z ankietki, czy sami używacie w jakimś stopniu bota?

Czemu w ogóle pytam? No cóż myślę nad tym żeby zacząć tam grać więc chciałbym się wywiedzieć ile się da na temat botów i dopiero wtedy zdecydować czy grać tu.

Pozdr.

(mam nadzieje, że rozmawianie o botach jest tutaj dozwolone.)

Roxis

Odpalic bota mozna, troche na nim pobiegac niby tez mozna, ale nieustanne aktualizacje zabezpieczen sprawiaja ze jest to uciazliwe :)
Do tego dochodzi duze ryzyko wylapania banana

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

DonK.

Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

PrinceFTR

DonK.

aoe w tully to chyba najlepszy exp w grze i nie ryzykujesz bana.
Hapszasin

PrinceFTR

Pojęcia nie mam co to, zrzeszą trzeba mieć
a.) kogoś kto chce mieć leechera
b.) trzeba dobić do tego 65 wcześniej
c.) podejrzewam, że to jakaś lokacja z łatwymi do trainowania i bicia mobami i dużym expem per mob.

Dolendil

Cytat: PrinceFTR w Maj 04, 2010, 10:41:55 PM
c.) podejrzewam, że to jakaś lokacja z łatwymi do trainowania i bicia mobami i dużym expem per mob.
To idź do cytadeli na 4-te piętro i sprawdź czy łatwo robi się trainy z 3 salek.  :o

PrinceFTR

Czy wy w ogóle czytacie siebie nawzajem czy tylko autora tematu >.>

DonK.

nie czytam ani 1 ani 2, wazne ze sa lepsze sposoby na szybki exp niz ryzykowanie bana(oczywiscie 75+).
Hapszasin

coshoo

Cytat: Dolendil w Maj 04, 2010, 10:44:08 PM
Cytat: PrinceFTR w Maj 04, 2010, 10:41:55 PM
To idź do cytadeli na 4-te piętro i sprawdź czy łatwo robi się trainy z 3 salek.  :o

2 piętro > 4 piętro :P
Nikodem, Eva's Saint, Hindemith -> Phoenix... - stare dobre czasy...

PrinceFTR

Cytat: DonK. w Maj 04, 2010, 10:57:56 PM
nie czytam ani 1 ani 2, wazne ze sa lepsze sposoby na szybki exp niz ryzykowanie bana(oczywiscie 75+).

No jasne, a przed 75+?:P

DonK.

przed 75 expi sie na tyle szybko ze /care.
Hapszasin

DonK.

Hapszasin

PrinceFTR

Cytat: DonK. w Maj 04, 2010, 11:12:35 PM
przed 75 expi sie na tyle szybko ze /care.

Szybkość expa w l2 to pojęcie strasznie względne.. Mnie osobiście w ogóle nie chce się farmić :P Po graniu w l2 parę lat pragnie się pvp, a nie klikania w mobki. :/

RedHarvester

cashed out

Oblique

lol Ten o botach a wy o trainach  :shock:  :D

Botować? można, ale po co? bana wyłapiesz zaraz, w ogóle jaki sens ma botowanie  :o

Co do "używam bota i go pilnuje,, To trochę jak granie bez bota tyle, że można drapać się po jajach obiema rękami  :afro:

Warhead

Gram legit i ide afk na moim lv można tak :P :D
Ru OFF Lancer

Eltharion  Bishop 62+

Outcasters Clan Member & NosenseTeam Squad Leader

Quentim

Cytat: PrinceFTR w Maj 04, 2010, 11:38:53 PM
Szybkość expa w l2 to pojęcie strasznie względne.. Mnie osobiście w ogóle nie chce się farmić :P Po graniu w l2 parę lat pragnie się pvp, a nie klikania w mobki. :/

To zmien gre.

Cytat: Alarion w Marzec 07, 2013, 08:44:01 AM
na razie chodzi by poinformować dużą ilość osób, szczególnie, że tym razem uczestnictwo za darmo, więc jak pisałem, nawet forumowi prosi mogą się popisać swoim skillem w "nabijaniu" : )

Madith

Kazdy dazy do pvp ale jedno bez drugiego nie istnieje. Boty powstaly po to, by dorobic sie eq/lvla szybciej niz przeciwnik...

Jak tutaj chcesz botowac to musz albo baardzo uwazac albo liczyc sie z tym, ze szybko bana wylapiesz. Jezeli chcesz botowac 24/7 to idz na EU :)
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

PrinceFTR

Cytat: Oblique w Maj 05, 2010, 03:39:42 AM
lol Ten o botach a wy o trainach  :shock:  :D

Botować? można, ale po co? bana wyłapiesz zaraz, w ogóle jaki sens ma botowanie  :o

Co do "używam bota i go pilnuje,, To trochę jak granie bez bota tyle, że można drapać się po jajach obiema rękami  :afro:

Szczerze mówiąc wolę się drapać po jajach niż klikać w mobki.. A poważnie mówiąc, że w farmie najgorsza jest jego nudność, monotonność i marnotrawstwo czasu, który lepiej spożytkować na coś konstruktywnego.

Cytat: Quentim w Maj 05, 2010, 12:33:28 PM
Cytat: PrinceFTR w Maj 04, 2010, 11:38:53 PM

To zmien gre.

Nie. :) Wy pewnie wszyscy bardzo kochacie pve. Nie wiem, dla mnie to dziwne. Pve w l2 jest nabijaczem kasy dla twórców.. i tyle (raczej nie samo pve ale jego ilość).

Cytat: Madith w Maj 05, 2010, 12:59:04 PM
Kazdy dazy do pvp ale jedno bez drugiego nie istnieje. Boty powstaly po to, by dorobic sie eq/lvla szybciej niz przeciwnik...

Jak tutaj chcesz botowac to musz albo baardzo uwazac albo liczyc sie z tym, ze szybko bana wylapiesz. Jezeli chcesz botowac 24/7 to idz na EU :)

No to oczywiste, jednak po dłuższym czasie gry to nabiera też innego sensu bo sama gra w sobie staje się nudna. Ludzie w l2 grają po parę lat nie po to żeby pooglądać sobie śliczne teksturki, animacje i poczytać o lore - bo to już mają w jednym palcu, tylko żeby się poklepać z innymi. Ludzie którzy tak bardzo lubią pve to po prostu ludzie dla których w l2 liczy się coś więcej niż tylko pvp i rywalizacja, super, ich wybór - ja wolę pvp. :)

W ogóle celem mojego pytania było co innego. Chcę gry fair play, jak będę miał pewność, że boci nie więcej niż 5% populacji serwera to nie będę czuł potrzeby bocenia. Za to bot jest dla mnie must-have jeśli większość przeciwników ma wybocone chary i eq. Po prostu dążę do fair play, a nie oszukiwania.

Nervoson

tutaj gra na bocie 6% i wyp.

Madith

hehe fajne masz argumenty, z tym fair play...nawet ja takich nie uzywalem swego czasu..

Wiadomo, ze pve jest nudne..mnie tez sie nie chcialo i nie chce klikac miliard razy w te same moby zeby wbic XX %...ale jezeli jestem w party z ludzmi, ktorych lubie i dodatkowo moge z nimi pogadac na vt/ts to zawsze jest co robic. Mozna isc na labe, kame, inste, rb, samemu na paliake. Zupelnie inaczej sie gra. Jakbym mial grac sam to pewnie tez bym sobie bota ustawil. Ale mam dosc botowania po Franzu, dlatego poszedlem na ruoffa. Tutaj wiem, ze jak kogos zaatakuje na expie to mi odda albo bedzie plakal, ze go bije..Na franzu przewaznie konczylo sie to cisza i pk z mojej strony ^^ No chyba, ze sie trafilo na Bielaka to zawsze bylo +1 dla mnie albo +1bsoe u niego ^^

Jezeli chcesz grac na ruoffie to imo lepiej bez bota.
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Eldalote

Fair Play'a a nie chcesz poświęcać czasu na farm? Z takim nastawieniem to powodzenia, nie dogonisz nawet 10% rusków, którzy grają więcej niż miałeś zamiar mieć ustawionego bota
Changed forum acc => Bubacz

PrinceFTR

Cytat: Madith w Maj 05, 2010, 03:58:16 PM
hehe fajne masz argumenty, z tym fair play...nawet ja takich nie uzywalem swego czasu..

Wiadomo, ze pve jest nudne..mnie tez sie nie chcialo i nie chce klikac miliard razy w te same moby zeby wbic XX %...ale jezeli jestem w party z ludzmi, ktorych lubie i dodatkowo moge z nimi pogadac na vt/ts to zawsze jest co robic. Mozna isc na labe, kame, inste, rb, samemu na paliake. Zupelnie inaczej sie gra. Jakbym mial grac sam to pewnie tez bym sobie bota ustawil. Ale mam dosc botowania po Franzu, dlatego poszedlem na ruoffa. Tutaj wiem, ze jak kogos zaatakuje na expie to mi odda albo bedzie plakal, ze go bije..Na franzu przewaznie konczylo sie to cisza i pk z mojej strony ^^ No chyba, ze sie trafilo na Bielaka to zawsze bylo +1 dla mnie albo +1bsoe u niego ^^

Jezeli chcesz grac na ruoffie to imo lepiej bez bota.

Wiem, że z tym "fair play" to może dziwnie brzmi ale to najlepiej oddaje tym czym kieruje się w większości grach i to co jest dla mnie ważne. Dla mnie rywalizacja ma sens tylko w momencie kiedy jai przeciwnik mamy mniej więcej takie same możliwości (chodzi mi też o możliwości farmu). Insta.. rb.. kama szczerze mówiąc przerabiałem to już tyle razy, że mnie w ogóle nie bawi, może faktycznie jestem już za stary na l2, ale ciężko do siebie dopuścić taką myśl^^

Cytat: Eldalote w Maj 05, 2010, 05:43:43 PM
Fair Play'a a nie chcesz poświęcać czasu na farm? Z takim nastawieniem to powodzenia, nie dogonisz nawet 10% rusków, którzy grają więcej niż miałeś zamiar mieć ustawionego bota

Nie napisałem, że nie chce poświęcać czasu na farm. Napisałem, że nie lubie tracić czasu na farm. Poświęcać czas na farm chętnie będę o ile wiem że moi przeciwnicy lepsi/gorsi przeszli/przejdą to samo co ja w aspekcie farmu. :) Dlatego pytam o boty. Tęsknie za czasami kiedy każdy grał na zbugowanych privach i jeszcze nikt nie wiedział co to w ogóle bot^^ (no dobra, zdecydowana większość nie wiedziała). Jednak lubię "nowe" l2 i nie chciałbym zrywać z nim kontaktu, że się tak wyrażę.

A teraz na serio - czytałem trochę wątków i jedni piszą, że to ruoff bez botów to mit, a jedni że nigdy nie widzieli bota. I co tu myśleć?

Eldalote

Cytat: PrinceFTR w Maj 06, 2010, 01:56:54 AM
A teraz na serio - czytałem trochę wątków i jedni piszą, że to ruoff bez botów to mit, a jedni że nigdy nie widzieli bota. I co tu myśleć?

100% bez botów nie ma, ale co środę masz update frosta i serię nowych banów :) Wątpię, żeby boty ktoś botował na 80+ postaci, bo się po prostu nie opłaca...
Changed forum acc => Bubacz