Bladedancer [BD]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:35:17 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ryltar

Tutaj opisujcie wszelkie taktyki co do tatuazy,questow,broni,armorow itp. dla danej klasy.

UrShak

Mozecie dla mnei opisac tu BD? ale nie w co sie ubrac, tylko jak nim grac.
Na jakie mobki od poczatku chodzic, czy przed 40 lvl jest sens biegac z dualami? Jak grac  w pvp i pvm itp.

sebeq

Cytat-=Blade Dancer=-

Zalety:
-Duzy Power Attack
-Szybkosc ataku i ruchu
-Sting , Hex , Drain Energy
-Tańce (buffy)
-Wyglad

Wady:
-Baardzo maly p, def
-Bardzo mala ilosc HP
-Brak Stun'a
To wszystko co wiem o BD

skeema - sagittarius/sorcerer @ambereye

Ryltar

Dance of Fury-Najlepszy a zarazem pierwwszy taniec.Dobry do kazdego party jezeli sa tam nawet wojownicy.

Dance of Light-Buff dodaje holy do broni co zwieksza dmg przeciw nieumarlym a jak sie nie bije ich to szkoda many.

Dance of inspiracion-Taniec zwieksza accuary naszego party co sie przydaje gdy mamy w nim i wojownikow i lucznikow i sztyleciarzy.Mniej przydatny gdy sa klasy z bluntem ale niezastapiony w party na silne potwory.

Dance of Mystic-Zwieksza m.atk magowie beda ciebie wielbic i brac do party za ten taniec.

Dance of Concentracion-Zwieksza cast.speed i koncentracje party.Kolejny buff dla magow ale SK,DA,TK lub pal nie beda nim tez gardzic.

Dance of Warrior-Zwieksza P.atk pparty co przydaje sie gdy sa wojownicy(jak wskazuje nazwa).

Dance of Fury-Zwieksza P.atk speed co kochaja wojownicy,lucznicy itp.

Dance of Earth Guard-Zwieksza obrone przeciw czarom ziemi(np.root).

Dance of Protection-Zwieksza obrone przeciw czarom obszarowym(tempest itp.).

Dance of Aqua guard-Zwieksza obrone przeciw czarom wody(hydro blast).

Dance of Vampire-gdy dziala ten taniec to obrazenia jakie zadasz staja sie twoim hp.

sebeq

UrShak jak zapewne zauwarzyles BD to postac przystosowana do party :D

UrShak

no raczej ,czyli na pvp sie nie pobawie i nie bede mogl kilowac ?:P
bo wiecei zobaczylem sobie bd w akcji i tak mnie wzielo na a klase
http://www.pandora.tv/channel/prg/?mode=view&id=8119&btype=&ch_userid=gasolinez&categ_id=&month=&page=    ( zainstalujcie ActiveX)
a bd to tylko party czy na solo tez cos ubije i poexpie
aha i jakbym juz dobil ten 75lvl ( w co watpie) to jaka subklase bym mial wziąć?

sebeq

BD da rade sobie w sole, ale w party bedzie mu latwiej. Subklasa to kwestia serwera, na niektorych mozesz innych nie

Warlordzik

Server: idragon-Shadow
Race: Orc
Class:Overlord
Name: XxBlu3kxX
Klan:Khazavar

--NIEOBECNY DO KONCA SIEPRNIA--

THC

Też gram blade dancerem :] I ta postać jest świetna :] O co chodzi dokładnie w tych subclasach ?? Że dobijasz max level na danym serverze i robisz subclase i np jestes gladiatorem i blade dancerem ?? Nie czaje :P
T    H   C

Ryltar

Robisz tak jak napisales 75 lvl i robisz quest na subclasse np.glad.Idziesz do Grand Mastera i u niego zmieniasz sobie klasy z tym ze gladem jedziesz od 40.

System

ale wiesz np. jak BD ma juz dobre buffy i jak zbufujesz sie i przelaczys sie na swoja 1 postac to buffy sa co nie ? :D Tutaj jest server ze subbclassami
"Czekaj...Czy ja k***a lubię poziomki?"

Ashurei

Cytat: System/Boardale wiesz np. jak BD ma juz dobre buffy i jak zbufujesz sie i przelaczys sie na swoja 1 postac to buffy sa co nie ? :D Tutaj jest server ze subbclassami

Nie... Jak zmienisz klase to tracisz buffy

pecek

gram db dosc krotko bo jakis tydzien ale nie narzekam jak dostane jakies dobre bufy to z tancami zabieram sie na moby 4-3 lvl wyzsze
gralem wczesniej sk ale lepiej mi sie gra bd sam nie wiem czemu...
Abyss
Annya Silver Ranger 70+

Ryltar

Bo kazdemu char odpowiada jakims stylem mi najlepiej sie gra SK i Summonerami.

wajhaziom

a jaki set b grade dla BD??
SpellSinger 50+

Ashurei

BW albo Doom. Ja tam robilem BD dwukrotnie i zawsze biegalem w Doom bo wole te +HP i +CON niz wiekszy p atk. Nie wiem jak to wyglada u BD, ale Glad w BW mial tylko +63 p atk wiecej (na extreme), a to mi roznicy nie robi

Ryltar

Ja jestem zwolennikiem BW bo poc holere ci te HP? ty nie jestes tankiem wiec lepiej zadawac dmg niz obrywac.Zreszta doom to pokazuje pelna moc jak ma sie tarcze.

THC

Fajnie to robie BW :] A jakie dualki polecacie B grade, ja myślałem o SLS*Tsurgi lub Tsurgi*Tsurgi...

Ej nie wiem czego ale jak bufuje się (dance) to wiecej mi MP znika, powinno po 60 za każdy taniec, a tu za każdym następnym coraz wiecej. Nawet po 250 :/ o co biega ?
T    H   C

Ryltar

Duale to moim zdaniem albo SLS*SLS abo SLS*Tsugi chociaz nie gralem dawno zadnym operatorem duali wiec jak zadziala SLS*Tsugi nie wiem.A co do buffow tak jest kazdy kolejny zre o 60 MP wiecej i to nie bug tak ma byc.

Beatronix

ja powiem że jednak dom jest lepszy bo często dzięki tym 500hp ratujesz skóre, poza tym w doomie i slskami na levelu 59 (dancy + buffy propheta) expie w karikowie :D z BW by to nie przeszło bo za dużo hp by poszło

a tak w ogóle ashurei +63 p atk w dualach to jest dużo bo zadaje szybko te ciosy i sie róznica robi coraz większa i więkasza... ale i tak doom jest lepszy :)

Ryltar

Masz swiadomosc ze BD to postac do party a w party zazwyczaj jest mag,DD,Kleryk,Tank?

THC

Dobra to kolejne pytanie :D. Ma ktoś to sprzedania BW Heavy ?? Bo w sobote ide na siege pomagać AA ale bez armoru B grade nawet nie ma co, bo tylko wbiegne krytyk od łucznika i się nogami zakryje.
T    H   C

Art00Det00

Cytat: RyltarRobisz tak jak napisales 75 lvl i robisz quest na subclasse np.glad.Idziesz do Grand Mastera i u niego zmieniasz sobie klasy z tym ze gladem jedziesz od 40.

Sorry ale przy wybieraniu subclassy sa ograniczenia , na pryzklad bedac klasa BD u dark elves nie mozesz wybrac klasy rownorzednej z innej rasy (GLADIATOR) Warsmitha i Overlorda. Dodatkowo jesli jestes Elfen to nie mozesz wybrac zadnej z klas wystepujacych u czarnych elfow i odwrotnie.

Tutaj odaje link gdzie sobie mozna sprawdzic ktore klasy mozna wybrac:
http://www.lineage2.com/Knowledge/subclasses_2.html

Uprzejmie uprasza sie o wykasowanie tego posta, po 1sze jest on nie na temat, po 2gie cholernie sie pomylilem z tym Gladiatorem, przepraszam:P

FReemen

A teraz wypowie sie nowicjusz. Mam na dragonie BD 50 lvl. Co to jest ten BW i DOOM, gdzie go mozna dostać za ile, i przde wszytskim co one robia?

Art00Det00

BW to Blue Wolf, taka zbroja, tak samo Doom. Zbroje te polaczone z rekawicami, helmami i butami o takich samych nazwach (na przyklad Blue Wolf) dodaja roznorakie bonusy. Niestety na zadnym szanujacym sie serwerze nie kupisz tych zbroi w sklepie, co najwyzej od innych graczy. Jesli nikt takowej zbroi do sprzedania nie ma to musisz polowac na moby zeby dostac kawalki i recipe na te zbroje.
Blue Wolf Heavy armor ma nastepujace bonusy:
+7 Speed
+5.24% HP regeneration speed
+3 STR (Strength, wspolczynnik odpowiedzialny za sile fizycznego ataku i udźwig)
-1 CON (Constitution, odpowiedzialny za udźwig i ilosc HP, wplywa rowniez na podatnosc na Stun)
-2 DEX (Dexterity, odpowiedzialny za szybkosc ataku, celnosc, uniki, szanse na trafienie krytyczne oraz na czestosc udanego uzycia tarczy)

Doom Heavy:
+320 HP
Zwiekszona pojemnosc pluc
-3 STR
+3 CON
Jesli dodasz tarcze Doom czestosc uzywania tarczy zwieksza sie o 24%
Sorry, nie chce mi sie pisac jakie moby trzeba bic zeby uzyskac kawalki i recipes na to wszystko, aby otrzymac te informacje odsylam do stronki:
http://l2db.onlinewelten.com/