Soul Hound vs Shillien Templar

Zaczęty przez nowak188, Maj 30, 2010, 07:54:20 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Alarion

no wiadomo, że część osób ma zamiłowanie do konkretnej profki. Ja np lubię grać healerami głównie i czuć się odpowiedzialny za party. (tank po częsci też w PvE ma tę rolę).

Tylko co do tego expa, to wiesz, tak naprawdę w WoW'ie masz tyle samo farmy. Tylko tam max lvl robisz powiedzmy 2 tyg a dalej jedynie grindujesz sprzęt. Nie powiesz mi chyba, że w WoW'ie po wbiciu max lvla możesz stanąc do duelu na równi z innymi, co mają sprzęt z instancji farmiony od kilku miechów. To samo miałem w Aionie. Cieszyłem się, że szybko (1,5 miesiąca) zrobilem 50 lvl, ale szybko sie uswiadomilem, ze to dopiero poczatek farmy. Że jakies 2 x tyle czeka mnie na zlozenie topowego PvE sprzetu i jakieś 4-5 x tyle na zebranie topowego PvP sprzętu. W praktyce wychodzi podobnie, tylko trochę w inny sposób jak w L2 ; p
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Yoker

Cytat: Ryltar w Lipiec 01, 2010, 11:02:48 PM
(czyli ze jak zdycham to mam szanse na drop EQ i trace exp)
jesli nie jestes PK to nie dropisz eq od ... dawna. Nie powiem Ci, ktora kronika, ale ladnych kilka wstecz ;)

swan

CytatTyle, że musisz mieć włączoną opcję "Enter chat" co powoduje, że żeby coś napisać na chacie, musisz wpierw wciasnąc enter i dopiero zacząć pisać. Inaczej klawisze będą działać jak bindy, tudzież customowe skróty klawiszowe.

To mi nie przeszkadza bo tak w wow bylo.W sumie fajnie bo jakbym mial teraz wciskac F1-F12 to bym jobla dostal.
nostromo ; )

Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 01:38:09 PM
Nie wiem jak teraz, ale kiedy startowałem pół roku temu na Lancerze
Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 03:58:53 PM
Myślę, że po ponad roku gry, śmiało jesteśmy gdzieś w top 10 constów
Cytat: Alarion w Wrzesień 19, 2011, 10:39:26 AM
ze startujac na Lancerze na przelomie lutego/marca w 2010

Ryltar

CytatTylko co do tego expa, to wiesz, tak naprawdę w WoW'ie masz tyle samo farmy. Tylko tam max lvl robisz powiedzmy 2 tyg a dalej jedynie grindujesz sprzęt. Nie powiesz mi chyba, że w WoW'ie po wbiciu max lvla możesz stanąc do duelu na równi z innymi, co mają sprzęt z instancji farmiony od kilku miechów. To samo miałem w Aionie. Cieszyłem się, że szybko (1,5 miesiąca) zrobilem 50 lvl, ale szybko sie uswiadomilem, ze to dopiero poczatek farmy. Że jakies 2 x tyle czeka mnie na zlozenie topowego PvE sprzetu i jakieś 4-5 x tyle na zebranie topowego PvP sprzętu. W praktyce wychodzi podobnie, tylko trochę w inny sposób jak w L2 ; p

Ta to jest zaleta L2 ze nie musisz farmic 15 setow do pve/pvp dla kilku roznych drzewek + inne gemy i enchanty dla kazdego specu.
Cytat
jesli nie jestes PK to nie dropisz eq od ... dawna. Nie powiem Ci, ktora kronika, ale ladnych kilka wstecz ;)

W sumie za to L2 i Tibia byly fajne ze jak komus dowaliles i cos mu polecialo to przynajmniej wiedziales ze go to bolalo :P Z drugiej strony kiedy dostajesz fire ball na ryj,padasz na glebe spadaja ci spodnie a potem na ciebie pada kumpel ktoremu tez spadly spodnie to wyglada to troche gejowsko.

Cytatnostromo ; )

Pod WoW nie kupilem to pod L2 tez nie kupie :P

RazielIII

Cytat: Yoker w Lipiec 02, 2010, 12:01:46 AM
(czyli ze jak zdycham to mam szanse na drop EQ i trace exp)
w c5 juz to wylaczyli
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Scorpion

Bo boterzy plakali, ze im ludzie trainy robia i eq traca  :P
...

Alarion

Cytat: Ryltar w Lipiec 02, 2010, 12:22:38 AM

Cytatnostromo ; )

Pod WoW nie kupilem to pod L2 tez nie kupie :P

To chociaż myszka "oscar". 1) że dobra myszka 2) że poustawiasz macra i spam cp.

Cat Drama Maker

Ryltar

Na chwile obecna uzywam tego wynalazku:

Myszka jest duza wiec jako ze mam duze lapy jest ok.
Moge regulowac jej ciezar a jako ze lubie ciezkie myszki tez jest ok.
Dwa dodatkowe przyciski tez sie przydaja w wow sluzyly mi za shift i ctrl (powodzenia przy wciskiwaniu ctrl+c w miare szybko i nie lamac sobie nadgarstkow przy tym).
No i tez moge pisac macra.

Alarion

czyli ma soft jak oscar. Mógłbyś zatem w L2 porobić kilka macr jak właśnie ten spam cp itd.

Ja mam np takie:

- Właczenie/wyłaczenie spamu CP
- Assysta na wybranego członka party (ustawiam odpowiedni target przed part) i stigma na jego assisst. (mogę też resztę debuffów skoro mam już enemy na targecie)
- nuk z augu
-Auto celka na siebie

+ pobindowane 1 2 3 4 5 6 qwerty asdf zxc

Sprawdza się bardzo dobrze, szczególnie na PvP.

Cat Drama Maker

Ryltar

No tam jest mozliwosc robienia makr(przycisku nie widac na zdjeciu bo zlal sie z tlem) wiec problemu nie ma.

Rozumiem ze bindowac mozna inne skille z paskow np. majac tam jakis debuff na 2 pasku to jak wcisne przykladowo F to on bedzie uzyty?

Alarion

Cytat: Ryltar w Lipiec 03, 2010, 04:02:49 PM

Rozumiem ze bindowac mozna inne skille z paskow np. majac tam jakis debuff na 2 pasku to jak wcisne przykladowo F to on bedzie uzyty?

tak

Cat Drama Maker

Ryltar

To w sumie jedna z najwiekszych wad L2 jest w koncu usunieta.