DOTA -> Jak zacząć!

Zaczęty przez Medium, Lipiec 01, 2010, 03:10:37 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Medium

Mały poradnik dla tych co chcieliby zacząć grać w DOTĘ.

1. Potrzebujesz Gry Warcraft III: Reign of Chaos i dodatku Warcraft III: The Frozen Throne Expansion. Nie popieramy piractwa, więc liczymy na to, że masz oryginalną wersję gry!

2. Po zainstalowaniu tego musimy ściągnąć najnowszy patch: 1.24e
http://www.dota-utilities.com/2010/03/official-warcraft-124e-patch-download.html Na tej stronce możecie zassać patcha

3. Kiedy masz już wszystko zainstalowane i wersja Twojego W3 to 1.24e musisz ściągnąć mape (najnowsza 6.67c) ze stronki http://www.getdota.com/

4. Teoretycznie jesteś gotowy do gry, potrzebujesz jeszcze klienta gareny:
http://www.garena.com/downloads.html
To właśnie dzięki niemu będziesz mógł grać ze znajomymi przez internet.

5. Kiedy masz już zainstalowaną garenę, musisz już tylko stworzyć konto:
http://www.garena.com/user/register.php

Jeśli są jakieś pytania PM na forum. Proszę o podklejenie.

Pheonix

wiec nie muszę ale powinienem mieć oryginalna kopie gry?

Medium

Nie musisz, ale wiesz, z racji tego, ze to forum nie popiera piractwa, sugeruje oryginalna ^^ Ale oczywiscie mozesz zassac z warezow/torrenta.

treD

Ryane

Na oryginalnej wersji gry wchodzisz na battle neta i wybierasz sobie moda. Patch sam sie aktualizuje, mapki same sie sciagaja i nie trzeba bawic sie z ta garena :)

Pheonix

kupie oryginał ;) do gry trzeba podchodzić już ze stworzonym team'em czy dobór ludzi jest losowy?

Medium

Jak przeszedłeś mutację, to możemy Cie wziąć na pare gierek. Ogólnie masz tyle pokoi, że zawsze znajdziesz jakąś grę. Tylko trzeba uważać na leaverów i n00bów ;p

Pheonix

team bez problemu złoze z kolegami bo chcieliśmy wcześniej grac ale nie wyszło. znając podstawy w3 dam sobie rade?

treD

Cytat: Ryane w Lipiec 02, 2010, 03:07:06 PM
Na oryginalnej wersji gry wchodzisz na battle neta i wybierasz sobie moda. Patch sam sie aktualizuje, mapki same sie sciagaja i nie trzeba bawic sie z ta garena :)
na battle necie masz fajnie bo wszyscy na 1 pokoju siedza

Cytat: Pheonix w Lipiec 02, 2010, 03:08:12 PM
kupie oryginał ;) do gry trzeba podchodzić już ze stworzonym team'em czy dobór ludzi jest losowy?
mozesz grac sam, max team sklada sie z 5 osob
od siebie moge dodac tyle ekipa+komunikator to podstawa do dobrej zabawy, osobiscie wole ryska po gimnazjum od dobrego rumunskiego randoma

Medium

Troche musisz poćwiczyć, aczkowliek wiedza z W3 daje bardzo dużo ;)

treD

to ta gra co sie buduje obozy?

Pheonix

jeszcze tylko usrername do Gareny trzeba wymyślić i będę ownił z randomami aż się kumple nie zmobilizują :D
nie będzie problemów z instalacja na w7?

Medium

Pheonix

muszę inna wersje w3 ściągnąć bo to co mam teraz to jakiś rip jest

Medium

Poszukaj jakiś reuploadów, na warezie coś było ostatnio bo pare osób ściągało. Polską wersję polecam, bo odgłosy niektórych jednostek FTW ;p

swan

hmm nie wiem czy mozna linki wrzucac w razie czego niech ktos usunie

//Pheonix: niestety nie można. ale już mam dobre źródło

Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 01:38:09 PM
Nie wiem jak teraz, ale kiedy startowałem pół roku temu na Lancerze
Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 03:58:53 PM
Myślę, że po ponad roku gry, śmiało jesteśmy gdzieś w top 10 constów
Cytat: Alarion w Wrzesień 19, 2011, 10:39:26 AM
ze startujac na Lancerze na przelomie lutego/marca w 2010

Medium

Tylko i tak trzeba najnowszego patcha zassać niestety ;/ Ale jak ściągasz to mimo wszystko polska wersja rox ze względu na same odgłosy jednostek ^^

Pheonix

a może być patch 1.24e do wersji pl?

Medium

Tak tylko musisz chyba poszukać polskiej wersji z tego co pamiętam. Może upne potem jak będę go jeszcze mieć na dysku.

Pheonix

mam już wszytko tylko acc zrobić

Medium

No to rób ^^ Mój nick na garenie to Soneloes jak coś.

swan

poniewaz niektore osoby maja problemy z zainstalowaniem patcha podanego przez mediuma (wyskakuje error) to tutaj dam inna opcje ktora poki co dziala wszystkim:
http://www.dota-utilities.com/2010/03/warcraft-124e-switcher-warcraft-version.html
-sciagamy jeden z peirwszych dwoch linkow (WVS-124e-by-DotA-Utilities.rar (mirror 1) or WVS-124e-by-DotA-Utilities.rar (mirror 2))
-wypakowywujemy i wrzucamy sobei to gdize chcemy (ja mam w folderze z w3)
-odpalamy plik wvs (jak nam wyskoczy blad ze sciezka to wybieramy nasza sciazke do folderu z w3, czasem wyskakuje error ale wystarcyz nacisnac ok i mozna normalnie zmienic wersje)

-po tym jak wyskoczy nam panel klikamy pierwsza ikonke od lewej (switch version), nastepnie klikamy dwa razy na 1.24e i naciskami yes. jak wersja gry sie zmieni zamykamy program i gotowe. jak wyjdzie nowy patch to wtedy wystarczy juz z tej samej stronki sciagnac sama wersje w formacie .zip (w tym wypadku ten trzeci link)
-odpalamy garene i mozemy juz karac plebs. FUCK YEAH!

Pheonix

a teraz poproszę mały poradnik jak zacząć grac żeby nie zrobić z siebie nooba

swan

jak chcesz to mozemy an tsie/skype pogadac to wejde z toba do gry i ci wytlumacz eco i jak mniej wiecej
noobme mimo wszystko i tak bedziesz sporo czasu setki skilli i itemow i prawie 100 psotaci czekaja ;d

Pheonix

wchodze do gry a tu 1 gra dostępna na jakieś zwykłej mapie ;/