Ankieta o grach L2 i WOW do pracy licencjackiej

Zaczęty przez Eri, Lipiec 08, 2010, 07:05:41 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Eri

Witam, właśnie piszę pracę licencjacką dotyczącą gier, graczy MMO RPG takich jak L2 i WOW i w związku z tym przygotowałam 2 ankiety dotyczące społeczności graczy, sposobów tworzenia postaci i spojrzenia "niegraczy" na graczy również. Zapraszam do wypełniania ankiet 8) i z góry dziękuję

http://www.ankietka.pl/ankieta/45072/gry-komputerowe.html

http://www.ankietka.pl/ankieta/45119/ankieta-dla-graczy-mmo-rpg.html

RazielIII

Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

swan

w ankiecie dla graczy MMO niektore pytania maja imo troche zle odpowiedzi:
9. Najważniejszą rzeczą dla mnie jest: * - tutaj zaznaczylbym  rodzine i przyjaciol (real ofc) niestety mozna tlyko jedna opcje zaznaczyc.
10. Najczęściej gram postacią : * - tutaj np chcialbym zaznaczyc healer/support niestety tez tylko jedna mozliwosc zaznaczenia.
11. Najczęściej wybieram rasę: * - tu tez ciezko powiedziec (przydalaby sie opcja: nie zwracam uwagi na rase przy wyborze postaci)
16 & 17. Mężczyźni/Kobiety są lepszymi: * - tutaj przydala by sie ktoras z tych odpowiedzi: trudno powiedziec/zalezy/plec nie ma wplywu

anway wypelnione, jak skonczysz to udpostepnij wyniki prosze

Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 01:38:09 PM
Nie wiem jak teraz, ale kiedy startowałem pół roku temu na Lancerze
Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 03:58:53 PM
Myślę, że po ponad roku gry, śmiało jesteśmy gdzieś w top 10 constów
Cytat: Alarion w Wrzesień 19, 2011, 10:39:26 AM
ze startujac na Lancerze na przelomie lutego/marca w 2010

Widel

Pzdr, Widel

Koszałek Opałek

"Myśląc, budujemy z niewidocznego materiału coś, co siły do siebie przyciąga - dla naszej pomocy lub szkody,
stosownie do charakteru myśli, któreśmy wysłali."

"Myśli nasze tworzą nasze oblicze i nadają mu właściwe indywidualne piętno.
Nasze myśli określają ruch, postawę i kształt całego ciała."

Polgara

Cytat: swan w Lipiec 08, 2010, 07:51:40 PM
w ankiecie dla graczy MMO niektore pytania maja imo troche zle odpowiedzi:
9. Najważniejszą rzeczą dla mnie jest: * - tutaj zaznaczylbym  rodzine i przyjaciol (real ofc) niestety mozna tlyko jedna opcje zaznaczyc.
10. Najczęściej gram postacią : * - tutaj np chcialbym zaznaczyc healer/support niestety tez tylko jedna mozliwosc zaznaczenia.
11. Najczęściej wybieram rasę: * - tu tez ciezko powiedziec (przydalaby sie opcja: nie zwracam uwagi na rase przy wyborze postaci)
16 & 17. Mężczyźni/Kobiety są lepszymi: * - tutaj przydala by sie ktoras z tych odpowiedzi: trudno powiedziec/zalezy/plec nie ma wplywu

anway wypelnione, jak skonczysz to udpostepnij wyniki prosze

Zgadzam się z przedmówcą

a co do punktu 11 też przydała by się możliwość zaznaczenia więcej niż jednej opcji

Ankieta wypełniona

Ryane

Sebal

Sebal- Life ...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Eri

Tak, wyniki będą, ale jeszcze trochę pozbieram;]

co do 10. to raczej specjalnie, bo jakby było kilka możliwości do zaznaczenia, zdarzałoby się, że ludzie by zaznaczali 4, a przynajmniej 3. Bo jest sporo takich osób, które mają po kilka postaci i widząc takie pytanie mogłyby zaznaczyć więcej.
Hm a jak grasz bp/support czy jakimś innym charem, to może, która z tych sub jest dla Ciebie ważniejsza
9. ok zgadzam się, że mogłoby być wielokrotnego wyboru;)
11. To z jakiej rasy masz najwięcej charów - bo może nie zwracasz, ale jednak jakaś przewaga jest :)
16/17. chodzi mi trochę o badanie poglądów na sprawy płeć-postać płeć-społeczeństwo płeć-role i hm, nie wiem, czy jakbym nie dała takiej odpowiedzi, że nie ma znaczenia, to by ją większość zaznaczyła bo jest poprawna politycznie. Tutaj trochę zmuszam do określenia.

W każdym razie dzięki za uwagi, a literówkę poprawię :D

DonKoks

Done.

Jeśli chodzi o najczęściej wybierane rasy to Kamael jest przez 2m(Kammael) ;)
No i czas gry to za małe ilości, pewna ilość osób gra ponad 6h dziennie i wątpie czy ktoś gra kilka godzin w roku :D
To tylko takie moje uwagi, reszta bardzo dobrze wykonana :)

Vanquish

DonKoks

Cytat: swan w Lipiec 09, 2010, 11:13:30 AM
Cytat: DonKoks w Lipiec 09, 2010, 09:37:46 AM
Done.

Jeśli chodzi o najczęściej wybierane rasy to Kamael jest przez 2m(Kammael) ;)
No i czas gry to za małe ilości, pewna ilość osób gra ponad 6h dziennie i wątpie czy ktoś gra kilka godzin w roku :D
To tylko takie moje uwagi, reszta bardzo dobrze wykonana :)
po -_-' wypelniasz jak grasz w co innego?

Nie no wszystko dobrze!
swan uspokój się, twoja wypowiedź nie była trafna...

Eri

ok, dzięki:) Kamael poprawiony. Ciężko robić ankiety o grach, bo WORD nie podkreśli literówek, albo podkreśli wszystko bo nie ma takich wyrazów :D

swan

ktos mi usunal posta widze wiec jeszcze raz ci napisze DonKoks - zle cie zrozumialem, myslalem ze chodzi o to ze ty uwazasz ze powinno byc przez 2m, sorry. a jak mod tak bardzo chce usuwac posty to niech usunie wszystkie dotyczace tego temu, oprocz pierwszego posta koksa

//Soulern: Posty do usunięcia zostały usunięte, te które mogą się na coś (poprawienie błędu) przydać autorowi tematu - zostawiłem...

Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 01:38:09 PM
Nie wiem jak teraz, ale kiedy startowałem pół roku temu na Lancerze
Cytat: Alarion w Wrzesień 18, 2011, 03:58:53 PM
Myślę, że po ponad roku gry, śmiało jesteśmy gdzieś w top 10 constów
Cytat: Alarion w Wrzesień 19, 2011, 10:39:26 AM
ze startujac na Lancerze na przelomie lutego/marca w 2010