Crash Report

Zaczęty przez Oli, Lipiec 11, 2010, 03:40:24 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Oli

Witam
Ostatnio znowu zainstalowałem L2 i wszystko było ok ale jakiś czas temu zaczęły się pojawiać crash raporty. Na krótki czas pomagało przeinstalowanie sterowników karty graficznej ale ostatnio nawet format nie pomaga. To mój crash http://img132.imageshack.us/i/crashh.jpg/ . Proszę o pomoc bo już nie mam pomysłów co może być przyczyną.

Kamal

Grasz w trybie fullscreen albo jakieś nietypowej rozdzielczości?

Oli

Próbowałem już na różnych rozdzielczościach grać i dalej dostawałem błędy krytyczne. Jeszcze raz próbowałem odpalić L2 i po 20 minutach grania wyskoczył mi taki crash http://img691.imageshack.us/i/crash2gv.jpg/ . Macie jakieś inne pomysły dlaczego tak się dzieje?

Kamal

Oli

Directx 9.0c świeżo zainstalowany

seken

W sumie to nieznam sie na tym, ale ja na starym kompie czesto wlasnie takie crashe mialem jak za malo pamieci wirtualnej bylo.

Oli

Nigdy nie dostawałem na tym komputerze komunikatów mówiących że brakuje pamięci wirtualnej, więc myślę że nie to jest powodem moich crashów. A czy Ty dostawałeś takie komunikaty?

seken

Cytat: Oli w Lipiec 11, 2010, 10:38:11 PM
Nigdy nie dostawałem na tym komputerze komunikatów mówiących że brakuje pamięci wirtualnej, więc myślę że nie to jest powodem moich crashów. A czy Ty dostawałeś takie komunikaty?
Roznie.Ogolnie komputer byl strasznie zasmiecony, czasami dostawalem komunikaty przed uruchomieniem gry, czasami nie.Ogolnie zadko kiedy komunikat dostalem.

Kamal

Problem tkwi w grafie, tyle mogę powiedzieć. Komp mnie też nie przekonuje cd. jego możliwości w l2. Spróbuj z wirtualną, jak mówi seken, ale wątpie czy pomoże.

Oli

Cytat: seken w Lipiec 11, 2010, 10:40:04 PM
Roznie.Ogolnie komputer byl strasznie zasmiecony, czasami dostawalem komunikaty przed uruchomieniem gry, czasami nie.Ogolnie zadko kiedy komunikat dostalem.
Czyli raczej można od razu wykluczyć pamięć wirtualną ponieważ nie miałem z nią problemów.

Cytat: kamalgi w Lipiec 11, 2010, 10:41:47 PM
Problem tkwi w grafie, tyle mogę powiedzieć. Komp mnie też nie przekonuje cd. jego możliwości w l2. Spróbuj z wirtualną, jak mówi seken, ale wątpie czy pomoże.
Ale chodzi Ci o to że grafika jest za słaba czy że jest uszkodzona? Kartę kupiłem jakieś 4 miesiące temu więc myślę że nie ona jest problemem. Chociaż pewności nigdy nie ma. Komputer może faktycznie nie jest najlepszy ale wcześniej chodziło bez zarzutu.

seken

Cytat: Oli w Lipiec 11, 2010, 10:47:56 PM
Czyli raczej można od razu wykluczyć pamięć wirtualną ponieważ nie miałem z nią problemów.

Ale chodzi Ci o to że grafika jest za słaba czy że jest uszkodzona? Kartę kupiłem jakieś 4 miesiące temu więc myślę że nie ona jest problemem. Chociaż pewności nigdy nie ma. Komputer może faktycznie nie jest najlepszy ale wcześniej chodziło bez zarzutu.
Hmm moze ramy? Moj komputer mial 600 cos i naprawde slabo szlo ciagle low detale i wlasnie crashe.Moze sobie ustawiles high detale przez przypadek i dlatego nie mozesz wejsc?

Kamal

Wcześniej, czyli kiedy?

Oli

Cytat: seken w Lipiec 11, 2010, 10:51:38 PM
Cytat: Oli w Lipiec 11, 2010, 10:47:56 PM

Hmm moze ramy? Moj komputer mial 600 cos i naprawde slabo szlo ciagle low detale i wlasnie crashe.Moze sobie ustawiles high detale przez przypadek i dlatego nie mozesz wejsc?
Ramu jest 700 i myślę że to też nie jest przyczyną. Robiłem test kości programem MemTest i nic nie wykazało. Dodatkowo sprawdzałem czy wszystko działa na innym kompi i również nie wykazywało błędów.

Cytat: kamalgi w Lipiec 11, 2010, 10:56:34 PM
Wcześniej, czyli kiedy?
Wcześniej czyli jakieś 2 miesiące temu. Grałem bez żadnych błędów czy crashów. Jak zainstalowałem na nowo jakieś 3 tyg temu to przez 2 tyg też nie było problemów ale po tym czasie zaczęły się problemy.

seken

Powiesz mi jaka kronike masz zainstalowana?

Oli

Cytat: seken w Lipiec 11, 2010, 11:12:09 PM
Gracia Epilogue. Od razu powiem że update klienta także nic nie pomaga.

seken

Cytat: Oli w Lipiec 11, 2010, 11:15:38 PM
Podasz mi link do servera na ktorym grasz? od razu powiedz czy podmieniasz folder system czy jeden z drugim laczysz?

Oli

Cytat: seken w Lipiec 11, 2010, 11:20:43 PM
Podasz mi link do servera na ktorym grasz? od razu powiedz czy podmieniasz folder system czy jeden z drugim laczysz?
Gram na serverze AdenaGate. Link: http://www.adenagate.com/ . Ale to nie wina servera ponieważ próbowałem zainstalować inny server ale nadal dostawałem Crashe. Usuwam folder system z katalogu z grą i wklejam ten z servera na którym chce grać.

seken

Cytat: Oli w Lipiec 11, 2010, 11:24:33 PM
Gram na serverze AdenaGate. Link: http://www.adenagate.com/ . Ale to nie wina servera ponieważ próbowałem zainstalować inny server ale nadal dostawałem Crashe. Usuwam folder system z katalogu z grą i wklejam ten z servera na którym chce grać.
Moze, ale male szanse, ze pomoze to sproboj.Przeinstalowac l2, bedziesz mial oryginalny folder system i/moze od razu blad sie usunie.Potem sciagnij system servera.System serva skopiuj i wklej do oryginalnego systemu.Oczywiscie jak bedzie pytalo czy chcesz zamienic to kliknij tak dla wszystkich albo cos w tym stylu.Nie wiem, raz mi to pomoglo, ja ide spac.Moze jutro cos wymysle.

Oli

Cytat: seken w Lipiec 11, 2010, 11:34:10 PM
Cytat: Oli w Lipiec 11, 2010, 11:24:33 PM
Moze, ale male szanse, ze pomoze to sproboj.Przeinstalowac l2, bedziesz mial oryginalny folder system i/moze od razu blad sie usunie.Potem sciagnij system servera.System serva skopiuj i wklej do oryginalnego systemu.Oczywiscie jak bedzie pytalo czy chcesz zamienic to kliknij tak dla wszystkich albo cos w tym stylu.Nie wiem, raz mi to pomoglo, ja ide spac.Moze jutro cos wymysle.
Może faktycznie to pomoże. Spróbuje i dam znać czy pomogło. Dzięki wielkie za pomoc.

Oli

I jednak nie pomogło... Zainstalowałem L2 na innym dysku, zrobiłem full check files, system z serwerem wkleiłem do oryginalnego systemu i dalej Crash. I na dodatek znowu inny błąd: http://img194.imageshack.us/i/crash3a.jpg/ . To że Crashe są za każdym razem inne też może o czymś świadczyć. Tylko nie wiem o czym... Może wy będziecie wiedzieć?

Kamal

sprawdź czy masz zainstalowany .net najnowszy, spróbuj zainstalować nie do folderu lineage 2 tylko do np lineage 2 GrE. Walnij porządny defrag :P

seken

Hm wiecej pomyslow juz niemam moze sproboj jeszcze raz rozpakowac l2, moze czegos zapmnialo.Albo sciagnij jeszcze raz l2 sam tak mialem, ze jak sciagnelem to jakis blad itp itd.Tak wiec sciagnij jeszcze raz l2.

Oli

Cytat: kamalgi w Lipiec 12, 2010, 10:49:10 AM
sprawdź czy masz zainstalowany .net najnowszy, spróbuj zainstalować nie do folderu lineage 2 tylko do np lineage 2 GrE. Walnij porządny defrag :P
mam zainstalowanego najnowszego .net. Defragmentacje tez już wykonałem.

Cytat: seken w Lipiec 12, 2010, 02:51:52 PM
Hm wiecej pomyslow juz niemam moze sproboj jeszcze raz rozpakowac l2, moze czegos zapmnialo.Albo sciagnij jeszcze raz l2 sam tak mialem, ze jak sciagnelem to jakis blad itp itd.Tak wiec sciagnij jeszcze raz l2.
I chyba trzeba będzie tak zrobić. Ściągnę klienta jeszcze raz tylko tym razem z innego źródła. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.

Ryane

Jesli przy instalacji nie pojawil sie bład nie ma sensu sciagac kolejnego. Sprawdz czy to samo Ci sie dzieje, gdy bedziesz laczyl sie tylko przez host, bez zadnej modyfikacji w folderze "system".

Oli

Cytat: Ryane w Lipiec 12, 2010, 11:34:04 PM
Jesli przy instalacji nie pojawil sie bład nie ma sensu sciagac kolejnego. Sprawdz czy to samo Ci sie dzieje, gdy bedziesz laczyl sie tylko przez host, bez zadnej modyfikacji w folderze "system".
Możesz mieć racje bo żadnych błędów nie dostawałem. Mimo to i tak ściągnę ponieważ zostały jeszcze tylko 2 godz. Chodzi Ci o to żeby na ten serwer "AdenaGate" wejść używając tylko pliku host? Ale zastanawia mnie to że za każdym razem błąd jest innej treści. Może Ty będziesz wiedział co to może znaczyć? Zwykle błędy są jednej i tej samej treści.