Frintezza x7 Epilogue . Start 16.07.10

Zaczęty przez rem, Lipiec 12, 2010, 05:23:21 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

rem

Info:

Exp: 7x
Sp: 9x
Adena: 7x  ilosc , 90% szansa
Spoil: 7x rate, 1x ilosc, Mats low/high : 2x/3x  ilosc
Drop: 7x rate, 1x ilosc
Quest: XP/SP Reward: x5
Quest: Adena Reward: x5
Repeatable Quests: x1 Items / x2 Adena
Quest Item Reward: x1
Common Item: x3 szansa
Hellbound Points x2
Raid Boss: 3x szansa 1x ilosc

Features:

Private Geodata / Dynamic Pathfinding
Private Antibot/Antihack with LameGuard
1 main + 1 box Allowed

- Isle of prayer
- Hellbound Isle
- Epilogue Skills
- Epilogue Buffs
- Offline shops
- Gracia Raid Bosses
- Gracia Continent w trakcie poprawiania :)
- Epic bosses AI w trakcie poprawiania :)
- Retail like olympiads / Anti feed beta system
- Kamaloka / Pailaka implemented
- Pailakas (Fortress/Castle Instances)
- Vitality system
- Augmentation system
- Territory wars
- Fortresses
- Enchants max 25 / safe +3 / rate 66%

Sprzęt:
Intel Bi Xeon E5530
2x 4x 2x 2.40+ GHz
24 GB DDR3 ECC (Upgradeable up to 144GB if needed)
Intel SSD X25-M 4x 80 Go Raid 0 (lagless)
1x 1000 GB SAS for backups
SwitchPort 1 Gbps upgradeable to 10Gbps (in case we have some script kiddies around).

Forum serwera :
http://frintezza.com/forum/forumdisplay.php?f=114

Facebook : http://www.facebook.com/group.php?gid=130842090286846

Pare słów podsumowania:
Kolejny projekt teamu Frintezza tym razem w oparciu o nowa generacje L2DC wykańczana przez 5 osobowa grupe developerow pracujacych tylko na potrzeby Tezzy.
Przewidywany online widze w granicach 2k, community jak to zwykle na tezzach miedzynarodowe. Wyróznia ten serwer wyjątkowo przyzwoita geodata dokupiona oddzielnie. Ponadto aktywnie udzielajacy sie admin i jeden z developerow na forum gwarantuja konkretna i rzeczowa pomoc w wypadku porblemow :). Na chwile obecna do piątku trwac bedzie beta z rate x500 wiec mozna bezstresowo obadac sprawe. Vitality dziala jak powinno, fortece i territory war  rowniez. Na chwile obecna główne prace developerskie to Seedy na Gracii . Skille dzialaja w 100%.
Jako ciekawostke podam że ostatnia edycja Frintezzy byla jedynym serwerem gdzie udalo sie zabic L2Control .

yeahu

Cytat: jh0ri w Listopad 06, 2010, 08:35:49 PM
Nie mogę sie zalogować staje mi po wpisaniu id i hasla
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

Cytat: Immunit w Styczeń 06, 2011, 11:37:19 AM
Start odbędzie się jutro a dokładniej jutro
beka xD

Lokocz

Cytat: rem w Lipiec 12, 2010, 05:23:21 PM
Info:

Exp: 7x
Sp: 9x
Adena: 7x amount and 90% chance
Spoil: 7x rate, 1x amount, Mats low/high : 2x/3x amount
Drop: 7x rate, 1x amount
Quest: XP/SP Reward: x5
Quest: Adena Reward: x5
Repeatable Quests: x1 Items / x2 Adena
Quest Item Reward: x1
Common Item: x3 chance
Hellbound Points x2
Raid Boss: 3x chance 1x amount

Features:

Private Geodata / Dynamic Pathfinding
Private Antibot/Antihack with LameGuard
1 main + 1 box Allowed

- Isle of prayer
- Hellbound Isle
- Epilogue Skills
- Epilogue Buffs
- Offline shops
- Gracia Raid Bosses
- Gracia Continent on constant updating
- Epic bosses AI on constant updating
- Retail like olympiads / Anti feed beta system
- Kamaloka / Pailaka implemented
- Pailakas (Fortress/Castle Instances)
- Vitality system
- Augmentation system
- Territory wars
- Fortresses
- Enchants max 25 / safe +3 / rate 66%

Sprzęt:
Intel Bi Xeon E5530
2x 4x 2x 2.40+ GHz
24 GB DDR3 ECC (Upgradeable up to 144GB if needed)
Intel SSD X25-M 4x 80 Go Raid 0 (lagless)
1x 1000 GB SAS for backups
SwitchPort 1 Gbps upgradeable to 10Gbps (in case we have some script kiddies around).

Forum serwera :
http://frintezza.com/forum/forumdisplay.php?f=114

Facebook : http://www.facebook.com/group.php?gid=130842090286846

Pare słów podsumowania:
Kolejny projekt teamu Frintezza tym razem w oparciu o rozwojową wersje L2DC wykańczana przez 5 osobowa grupe developerow.
Przewidywany online widze w granicach 2k, community jak to zwykle na tezzach miedzynarodowe. Wyróznia ten serwer wyjątkowo przyzwoita geodata dokupiona oddzielnie. Ponadto aktywnie udzielajacy sie admin i jeden z developerow na forum gwarantuja konkretna i rzeczowa pomoc w wypadku porblemow :). Na chwile obecna do piątku trwac bedzie beta z rate x500 wiec mozna bezstresowo obadac sprawe. Vitality dziala jak powinno, fortece i territory war  rowniez. Na chwile obecna główne prace developerskie to Seedy na Gracii .
Jako ciekawostke podam że ostatnia edycja Frintezzy byla jedynym serwerem gdzie udalo sie zabic L2Control .
z tego co udalo mi sie wyczytac to frintezza nie uzywa plikow l2dc (potwierdzone przez osoby z teamu l2dc), ludzie co testuja mowia ze w chuj lepsze niz l2dc, z tego co wiadomo to uzywaja plikow jakiegos innego teamu developerow, ale nikt nie potrafi powiedziec czyjego...
moze dogadali sie z ruskimi?

rem

Na pewno nie sa to te ruskie pliki bo brakuje np. Chamber of Delusion a to ruscy maja. Co do L2DC to na samym poczatku tej bety bylo widac logo l2dc zaraz po zalogowaniu. Poza tym pytalem jednego z GMow i z tego co mowil to panel jest rowniez przez L2DC firmowany. Co do braku potwierdzenia od L2DC teamu coz... mi to wyglada na grupe ktora odlaczyla sie od oficjalnego DragonClawa i na chwile obecna rozwija sie jako niezalezny projekt. Zrezta na taka opcje wskazuje jedna z wypowiedzi Piotresssa na forum mowiaca ze sa grupa ktora wybrala Frintezze jako platforme do dalszych prac nad tymi plikami z racji dobrego zaplecza sprzetowego. W kazdym razie jak na Jave jest to kawal naprawde niezlego softu ;p.

GenesiZ

L2DC super extra projekt któremu L2j nie dorówna nawet za 74 lata!
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

rem

Co do klanow to na chwile obecna pewne sa:
Avalon
GrotesQ
LaLegion
RedDragon
TroubleMakers

yeahu

Cytat: Foxy w Lipiec 12, 2010, 06:58:57 PM
czemu akurat 74 ?:E
Cytat: jh0ri w Listopad 06, 2010, 08:35:49 PM
Nie mogę sie zalogować staje mi po wpisaniu id i hasla
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

Cytat: Immunit w Styczeń 06, 2011, 11:37:19 AM
Start odbędzie się jutro a dokładniej jutro
beka xD

ugh

Co dobrze widać w bugach cerberusa :oops:

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

GenesiZ

Cytat: yeahu w Lipiec 12, 2010, 07:53:37 PM
czemu akurat 74 ?:E

mnie po prostu irytuje ze kazdy sie tak podnieca tymi plikami ze sa takie super extra fajne, niezastapione...
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Rickert

Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

rem

Problem polega na tym ze powyzej Interlude nie ma juz nic lepszego ;).Developing L2off zdechl w meczarniach ;p. Nie licze ofc tego co ruscy hoduja ale coz Dotwarsow nie toleruje na serwach innych niz rate 2k+

To co w tej chwili reprezentuje tezza i ichniejsza wariacja na temat tych plikow prezentuje naprade niezly poziom. Powiedzialbym ze jesli chodzi o pliki nie pochodzace zza wschodniej granicy nawet najlepszy .  Przypuszczam ze za jakis czas uslyszymy dokladnie jak sie ten nowy projekt zwie . O ile do tego czasu ruscy nie pojda po rozum do glowy i nie zaczna robic masowo miedzynarodowek. I bynajmniej nie mam na mysli lol rpg ani jeszcze wiekszego lol graciafinal.ru ^^. Poki co mozemy smialo przyjac ze to co Tezza ma do zaoferowania jest jednym z lepszych serwerow i w dodatku ciagle updatowanym

RazielIII

Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

pardi

Cytat: rem w Lipiec 13, 2010, 09:13:05 AM
Cytat: RazielIII w Lipiec 13, 2010, 01:02:49 AM
a co z poprzednimi serverami frintezza?

Koniec z racji konca developerki offowego 'hb'. Tudziez bandy szczeniakow ktora uciekla na rpg dobijajac serwer do reszty ;)

no sorry ale jak ktoś chce grac na serwerze retail like to wybiera ruska (rpg.graciaginal.ro) i nie ma gadania ze jakiś serwer retail like jest lepszy od tych dwóch. Nikt o zdrowych zmysłach grajacy na retail like nie pójdzie na l2jota kiedy ma do wyboru offa o podobnych ratach z 5k+ online o0.
Frintezza zaczęła się zakopywać kiedy zaczęła się bawić w retail like. Stary 7x nie wiem nie grałem. Ale następne dwa stacksuby były genialne i tylko to przyciągało ludzi na Frintezze. Jak ljuz pisałem: chcesz grac na serverze retail like wybierasz rpg. Chcesz grac for fun w cos innego nic retail like bo Ci sie juz nudzi jedno i to samo po tylu latach gry idziesz na frintezze stacksub. Ale niestety tezza nie ma juz serwera stacksub czyli tezza nie jest tezza jaka powinna być.

dziekuje dobranoc ide dalej pracowac...
@PSN: pardinek
pogram: bc2, bf3, mw, mw2, mw3, bo, bo2, moh, moh wf,  fifa11 pogram !

fithlaf

pardi nie wszyscy lubia zaczynac z takim opoznieniem + oczywiste jest ze na takiej frytce latwiej do czegos dojdzie i latwiej bedzie bawic sie w epiki itd + nie wszyscy chca sie bawic w cake na rpg ;]

rem

Jedyny xD. Stary serwer jest dobry tylko dla ludzi grajacych solo/szukajacych klanu. Dla klanow nie dysponujacych zergiem na xxx osob serwer pokroju RPG to strzal w stope.BTW kolejny klan ktory sie zapowiedzial na frytce to Team Zone ;)

InsOmnia-

Co do plików, frintezza posiada ukradzione pliki L2DC, rewizja 3000.

więc sry ale:

Cytat: Lokocz w Lipiec 12, 2010, 06:26:51 PM
z tego co udalo mi sie wyczytac to frintezza nie uzywa plikow l2dc (potwierdzone przez osoby z teamu l2dc), ludzie co testuja mowia ze w -_-' lepsze niz l2dc, z tego co wiadomo to uzywaja plikow jakiegos innego teamu developerow, ale nikt nie potrafi powiedziec czyjego...
moze dogadali sie z ruskimi?

loled hard
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features.
Let's Kick Python Out of L2J.

Kazuya

teamfloor wbija na tezze hahaha to już macie chłopaki pograne!
rpg x5 [gh85]

rem

Biorac pod uwage ze znakomita wiekszosc privow to kradzione pliki to na oryginalnosc sie tu nie wysilili. Z tego co widze to poszli w dobrym kierunku i fixuja bledy najbardziej charakterystyczne dla l2dc. No i w miare przyzwoita geodata bo na wiekszosci jav i dckow jest ona o kant rzyci potluc. Co do copyrighta to znikl on bodajze po 3 dniu od startu bety :P.
Btw gratuluje ogarniecia jak dopiero 2 miesiace temu dostali bana :) . Ten projekt tezza zaczela w okolicach grudnia :D, wiec albo przez pol roku prawie was w kija robili albo poprostu posluzyli sie l2dc jako baza pod calkiem nowe pliki ;).

InsOmnia-

Cytat: rem w Lipiec 13, 2010, 01:38:24 PM
Biorac pod uwage ze znakomita wiekszosc privow to kradzione pliki to na oryginalnosc sie tu nie wysilili. Z tego co widze to poszli w dobrym kierunku i fixuja bledy najbardziej charakterystyczne dla l2dc. No i w miare przyzwoita geodata bo na wiekszosci jav i dckow jest ona o kant rzyci potluc. Co do copyrighta to znikl on bodajze po 3 dniu od startu bety :P

Czy naprawili "typowe" błędy okaże się po starcie :), czy coś zmienili czy nie, nie mam pojęcia, startowali w 100% na kradzionych plikach.

Naito

Przypominam o tym, że jest to prezentacja serwera Frintezza w związku z czym 70% postów dotyczących ruskich serwerów napisanych w szczególności przeż użytkowników rem i pardi, których w tym momencie ostrzegam przed minusem została skasowana i znajduje się w koszu.

Następnym razem upomnienia nie będzie tak więc radze zastanowić się czy to o czym piszecie ma bezpośredni związek z prezentowanym serwerem przed napisaniem wiadomości.
Zapraszam na serwer Team Speak 3 - Dead Echo - Community of Gamers - Adres: deadecho.pl

W Lineage 2 gram na serwerze: EU Core | Nick: Naito | Clan: BlackSwans

Farmirez

Cytat: InsOmnia- w Lipiec 13, 2010, 01:44:28 PM
Biorac pod uwage ze znakomita wiekszosc privow to kradzione pliki to na oryginalnosc sie tu nie wysilili. Z tego co widze to poszli w dobrym kierunku i fixuja bledy najbardziej charakterystyczne dla l2dc. No i w miare przyzwoita geodata bo na wiekszosci jav i dckow jest ona o kant rzyci potluc. Co do copyrighta to znikl on bodajze po 3 dniu od startu bety :P

Czy naprawili "typowe" błędy okaże się po starcie :), czy coś zmienili czy nie, nie mam pojęcia, startowali w 100% na kradzionych plikach.
Przyjdź pograć, zobaczysz ew. różnice. :D

InsOmnia-

Cytat: Farmirez w Lipiec 14, 2010, 08:25:57 AM
Cytat: InsOmnia- w Lipiec 13, 2010, 01:44:28 PM

Przyjdź pograć, zobaczysz ew. różnice. :D

ja nie gram w ta gre :)

/Naito -- Pomimo tego ze nie masz pewnie sporo czasu ja na twoim miejscu pograłbym gdzieś chwilę, ponieważ nikt lepiej ci nie podpowie co i jak wygląda w l2 od strony graczy jak ty sam. Aktualnie sam jestem na etapie odświeżania swoich poglądów odnośnie rozgrywki w lineage 2 własnie poprzez praktykę, ktora jest niczym innym jak zwykłym graniem.

Nie gram ale jestem na bieżąco :), bo np jestem na każdym PTS na retailu, i mimo wszystko bardzo dużo muszę testować, sprawdzać zanim coś napisze, poprawie, naprawie :)

Lokocz

no mozecie miec zabawnie

Cytat: AdminWe are on test phase , next week we are going to have russian files. After tests give us some info we are going to give an ETA for anything.

rem

Stare i nieaktualne ;p . Dali sobie spokoj jak na jednego maila ruscy po 2 tygodnie odpisywali. W piatek rusza na tym co stoi obecna beta, dodam ze beta sie dzis konczy. Niech sie dzieje wola nieba z nia serwery stawiac trzeba  :D

Bulls

i pewno kamele nie dzialaja xD
juz widzialem ze  Blink od  SB  ma 0% landrate stuna :)