Zaken

Zaczęty przez Matim, Lipiec 15, 2010, 10:13:28 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Matim

Witam, czy ktoś z aktualnych graczy - Was.. uczestniczył w ofensywie na Zakena?

Cóż potrzebuje jak najwięcej informacji o Instanced Zakenie (Nocny, dzienny)

Tutaj już założyłem temat - jeśli ktoś ma jakieś info, to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

Nawet screeny okienek od NPC, który teleportuje do instancji będą bardzo przydatne. Z góry dzięki.

Co do tego NPC to tu jest info o nim:

Cytat# A Pathfinder NPC is stationed on the deck of Zaken's ship, near the chamber gate entrance. This NPC offers information and requirements for the Zaken raid, and contains a teleport link that will send you into the instance.
# If pulled too far away, Zaken's henchmen will return to their original locations.
# The rewards for defeating Zaken have been modified.

lempartus

może ja zacznę
1  dd 81+ to absolutne minimum inaczej nie ma co się wygłupiać
2. Wszyscy DD muszą cały czas być bez many - Zaken drainuje mane i nią się leczy
3. Jeśli agruje się na robe usera - robe user pada nie ma sensu go leczyć
4. Potrafi naprawde mocno uderzyć - zdarzają się hity po 10 k w full s80 z atri
5. Disco zajmuje się pojawiającymi się mobami, dd biją zakena healerzy stoją w rogu
6. Każdy musi mieć potke na dark resist i scrolle na death penalty
7 Jeśli Zaken padnie w czasie krótszym niż 15 min członkowie party mają szansę na dodatkowy drop

Z racji tego że nie mamy ludzi z lvl 83+ robimy Zakena w 3 party. Nasz czas łącznie ze znalezieniem go to ok 30 min

Info dotyczy dziennego zakena lvl 83
Lider party  Luciferion
Troszczymy się o wszystkich
www.outcasters.info

Cytat: NotTheFakeTazman w Wrzesień 23, 2012, 08:14:20 PM
Masz racje pala mi stoi jak mysle o antku i baiumie .

Matim

Chodziło mi bardziej o informacje, które pozwolą mi napisać instancje Zakena pod L2J, ale jestem wdzięczny za te informacje, wszystko się przyda.

I może ktoś orientuje się na jakiej zasadzie to polega.. ta cała zmiana na dziennego i nocnego Zakena? Czy to zależy od porady dnia w grze..? Może godziny w grze?

Roxis

Poweru skilli nie sa wstanie podac, nazw skilli tez nie sa, zachowanie rbka moga jedynie opisac a dialogi npc pokazac po rosyjsku.. wiec jak to na l2j przystalo lepiej cos zrobic 'po swojemu' ;p

L2 EU Vinuz !
Lineage 2 official server Luna
Vinuz/Sqn: Adventurer 82lvl
Piti: Soul Breaker 76lvl
L2RU
Sqnik: Rouge 86 / 75 WL / 75 WC / 75 DA  @ Lancer

Matim

Cytat: Roxis w Lipiec 15, 2010, 11:22:02 AM
Poweru skilli nie sa wstanie podac, nazw skilli tez nie sa, zachowanie rbka moga jedynie opisac a dialogi npc pokazac po rosyjsku.. wiec jak to na l2j przystalo lepiej cos zrobic 'po swojemu' ;p

No to nie jest pod zwykłe L2J, takie informacje zdobędę najwyżej z tych EU/USA offków, ale jak ktoś ma inne info to walić.

/edit - Ok NPC'a już nie trzeba, już mam, teraz szukam informacji na temat tego:

CytatEach corridor within the ship now contains a barrel with a candle on it.

Jak to wygląda? Ma ktoś jakieś screeny lub opis tego?

damoon

Cytat: Matim w Lipiec 15, 2010, 11:34:10 AM
Cytat: Roxis w Lipiec 15, 2010, 11:22:02 AM

No to nie jest pod zwykłe L2J, takie informacje zdobędę najwyżej z tych EU/USA offków, ale jak ktoś ma inne info to walić.

/edit - Ok NPC'a już nie trzeba, już mam, teraz szukam informacji na temat tego:

CytatEach corridor within the ship now contains a barrel with a candle on it.

Jak to wygląda? Ma ktoś jakieś screeny lub opis tego?

Przy wejsciu do kazdego pokoju stoja beczki ze swiecami, po aktywowaniu ktorych zapala sie plomien. Zaken pojawia sie w tym pomieszczeniu otoczenym przez beczki, w ktorych plomien pali sie na ciemno niebiesko. Zaken zatem pojawia sie losowo w roznych pomieszczeniach. Zapalanie plomieni na beczkach to metoda na odnalezienie wlasciwego pomieszczenia.

PS. Nasze party z 2 tyr i 1 deska spokojnie zabija go ponizej 30 min. Postaram sie porobic screeny przy nastepnej akcji.

Matim

CytatPS. Nasze party z 2 tyr i 1 deska spokojnie zabija go ponizej 30 min. Postaram sie porobic screeny przy nastepnej akcji.

Byłbym baardzo wdzięczny  :)

Blad3PL

Cytat: lempartus w Lipiec 15, 2010, 10:57:53 AM
może ja zacznę
1  dd 81+ to absolutne minimum inaczej nie ma co się wygłupiać
2. Wszyscy DD muszą cały czas być bez many - Zaken drainuje mane i nią się leczy
3. Jeśli agruje się na robe usera - robe user pada nie ma sensu go leczyć
4. Potrafi naprawde mocno uderzyć - zdarzają się hity po 10 k w full s80 z atri
5. Disco zajmuje się pojawiającymi się mobami, dd biją zakena healerzy stoją w rogu
6. Każdy musi mieć potke na dark resist i scrolle na death penalty
7 Jeśli Zaken padnie w czasie krótszym niż 15 min członkowie party mają szansę na dodatkowy drop

Z racji tego że nie mamy ludzi z lvl 83+ robimy Zakena w 3 party. Nasz czas łącznie ze znalezieniem go to ok 30 min

Info dotyczy dziennego zakena lvl 83

83 Zaken jest we Freyi, a Matim chce chyba napisać Zakena pod Epiloga czyli tego 55+ ;D

Matim

A teraz takie bardziej teoretyczne pytanko dotyczące dziennego Zakena.

Otóż te całe beczki ze świecami.. one mają statyczne położenie (nie zmieniają swojego położenia ?)

I jak to z nimi dokładnie jest, a raczej z ich zaświecaniem. Docelowo są one "zgaszone" ? I jeśli zaken jest blisko to świecą na niebiesko, a jeśli daleko to na czerwono ?

Ale gdzieś czytałem, że Zaken się przemieszcza.. czy oznaczałoby to także, że paląca się na niebiesko świeczka.. może zacząc palic sie na czerwono np gdy Zaken oddali się nieco?

Co do położenia tych beczek to znalazłem taką mapkę:

CytatThere are totally 36 candles, but 4 of them (around the room with Zaken) are blue, so there are 32 red candles left... Candles are not only on letters A, B, C, D, but also on all "blue points" on each floor... see picture below...

damoon

Beczki nie zmieniaja swojego położenia, zawsze znajdują się tam gdzie zaznaczyles na obrazku. W momencie otworzenia instancji (wejscia party), zaken losowo przdzielany jest do jednego z pokoi np. 1,2,3,4 na twoim obrazku. Party przchodzi kolejno przez pokoje w poszukiwaniu zakena. W momencie zapalania swiec pojawiaja sie mobki, ktore trzeba zabic a niestety czas plynie. Jezeli  zapalimy swiece D i bedzie ona na niebiesko to wiadomo ze zaken jest w pokoju sasiednim czyli 1 lub 3. Albo jak zapalimy swiece B to wiadomo ze jest w pokoju 3 lub 4. Jezeli przypuszczamy, ze jest w pokoju nr 4 to musimy zapalic jeszcze swiece C i dwie pozostale z dolnego prawego rogu obrazka. W przypadku jak wszystkie beda na niebiesko, mamy kilka sekund zanim pojawia sie mobki wraz z zakenem. Zaken z wlasnej woli nie opusci danego pokoju (nie probowalismy go wyciagnac, bo i po co).

Ogolnie co najlepszego to moge odesłac do elliebelly:
http://v3.elliebelly.net/index.php?option=com_kunena&Itemid=55&func=view&catid=15&id=12322

Matim

Dzięki wielkie za informacje, ta strona bardzo dobra, to z niej miałem ten obrazek.

:)

Kolejne moje pytanie.. to zapalanie polega po prostu na 2 krotnym kliknięciu na tą beczkę ze świecą? Czy może pojawia się jakieś okienko z wiadomością.

I zastanawia mnie kolejna rzecz. Czy nie można by było poprostu odszukac zakena bez zapalania świec?

Czy to działa na takiej zasadzie, że przy wejściu do Instancji.. Zaken ma przypisane położenie, dajmy na to pokój X, piętro Y i aby się pojawił to musimy zapalic 4(?) świece na niebiesko ?

Azella

tak właśnie jest.

zapalenie 4 świeczek przywołuje go/summonuje. Możesz biegać po całym statku a go nie będzie.
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

damoon

Muszą zapalić się wszyskie cztery świece na niebiesko, zeby pojawił sie zaken. Dokładnie tak, czyli zaken ma przypisane miejsce przy otwarciu instancji (za każdym razem losowe) i party musi znaleźć dany pokój za pomocą własnie zapalania świec. Bez zapalania świec, nawet jeżeli jakims cudem bysmy zgadli gdzie on jest to i tak sie nie pojawi.
W sumie to nie wiem czy pojawia się jakis komunikat przy 'zapaleniu' świec, raczej obstawiam na podwójnym kliknięciu. Moja rola w party ogranicza sie do destrukcji wszyskiego co się rusza;p Dzis robimy zakena, także postaram się zapodać dokładniejsze informacje.

Matim

Kolejne dzięki Azella i Tobie damoon, jeśli robił byś dzisiaj Zakena i byś miał odrobinę chęci to bardzo proszę, rób screeny czego się da, beczek, pojawiających się moobów itp, bardzo bym prosił.

Oraz gdybyś nie zapomniał a mógłbyś zrobic /loc zaraz po przeteleportowaniu do Instancji.

Azella

do instancji nie wejdziesz jak jesteś w combat a pod zakenem jest normalna lokacja. Peace zone jest tylko w giran harbour skąd jest teleporter

Matim

Zna się tutaj ktoś na snifferze (czy jak to się nazywa) oraz na przechwytywaniu pakietów przy pomocy tego programu?

Cóż, muszę w jakiś sposób odszukac pakiety odpowiadające za zmianę koloru płomienia tej durnowatej świeczki.

Matim

Aras9

Bawiłem się kiedyś tym snifferem ale to już trochu dawno było więc nie wiem czy pomogę ale jak coś to napisz od mnie na gg : >

Matim

Witam, ta beczka ze świecą wygląda w ten sposób?

Na mój gust pali się ona na kolor czerwono, chociaż niezbyt okazały ten płomień.

Eldalote

Przedstawiony wyżej zrzut ekranu przedstawia zapalający się płomień(ani czerwony\ani niebieski).
Changed forum acc => Bubacz

Matim

Czyli, że co, tak wygląda gdy nie jest "zapalony przez gracza" ?

Blad3PL

Cytat: Matim w Lipiec 20, 2010, 07:15:50 PM
Czyli, że co, tak wygląda gdy nie jest "zapalony przez gracza" ?

Dokładnie.

Matim

Dziwne to trochę teraz, ma ktoś jakiegoś screena, na którym widać jak wygląda ZAPALONA świeca?

Zastanawiam się ponieważ jest także taki NPC, a na świeca nie pali się wcale, jest jedynie lont.

Azella

dziś zaken to ci zrobię

Matim

:hu_5_3: :hu_5_3: :hu_5_3: :hu_5_3: :hu_5_3:

Na elliebelly zablokowali mi konto.. bo napisałem, że jestem Developerem, najs.