[Filmy] Co kto ogląda...? [Ankieta]

Zaczęty przez System, Wrzesień 28, 2007, 05:41:49 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Co kto ogląda? Jaki rodzaj.

Horror
Komedia
Wojenne
Sensacyjny
Thriller
Romantyczne
Dramatyczne
Dokumentalne
Anime
Inne...

Tirius

Chyba takie pojedyncze w stylu co kto szuka, możesz założyć nowy, jak będę w temacie, pojaram się z Tobą ^^
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Alice

Dwa dni temu obejrzałam "V for Vandetta".
Pierwsze wrażenie pozytywne. Ale czuję, że jest to jeden z tych filmów, które trzeba oglądnąć przynajmniej dwa razy, żeby pochwalić czy skrytykować.
Remember remember the fifth of november;)
W życiu nie ma nic niemożliwego. Są jedynie wydarzenia w najwyższym stopniu nieprawdopodobne.

Frohike

Cytat: Alice w Czerwiec 15, 2010, 12:26:41 AMDwa dni temu obejrzałam "V for Vendetta".
Świetny film. Obejrzałbym go sobie jeszcze raz, bo już niewiele pamiętam :P

Tirius

Cytat: Frohike w Czerwiec 15, 2010, 12:56:47 AM
Cytat: Alice w Czerwiec 15, 2010, 12:26:41 AMDwa dni temu obejrzałam "V for Vendetta".
Świetny film. Obejrzałbym go sobie jeszcze raz, bo już niewiele pamiętam :P

Dla mnie osobiście to zapomniane arcydzieło. Dużo lepszy od Matrixa, ponadto masa cytatów z Szekspria. Miałem nawet napisać, ale że nikt nie pisał w topicu od dawna to jakoś odechciało mi się ^^

Frohike

Tirius

Cytat: Frohike w Czerwiec 15, 2010, 10:56:02 PM
Pisz ile wlezie :P

No niech Ci będzie.. ;p

Ostatnio miałem przyjemność obejrzeć dość ciekawy dramat Reign Over Me z Adamem Sandlerem w roli głównej. Dziwne? Zapewne. Aczkolwiek świetnie zaprezentował się w dramatycznej roli i moim zdaniem jest to jego życiowa rola. Dość ciekawa fabuła, typowy klimat dramatu. Ogólnie to bardzo dobry soundtrack zaprezentowany został w tym filmie, więc warto. Ode mnie 8/10

Przed chwilą obejrzałem dość ciekawą produkcje Children Of Men. Ciekawa fabuła, chociaż trochę zmarnowany potencjał. Akcja dzieje się w niedalekiej przyszłości, gdzie od 18 lat nie narodziło się żadne dziecko. Świetnie ukazana antyutopia, polecam tym, którym spodobał się V for Vendetta - podobna tematyka. Ponadto, GENIALNA, GENIALNA pracy kamerą, świetne ujęcia niczym z filmu wojennego no i potrafi wzruszyć, na prawdę film godny polecenia, chociaż momentami czuje się niedosyt. Naciągane 8/10.

Marc1n

Transporter 1 2 i 3.
Jakbym był w gimnazjum to bym ocenił 8/6/5 po kolei części, teraz 5/3/3. Nie mogę poprostu oglądać aż tak bzdurnych rzeczy podanych z największą możliwą porcją powagi i dramatyzmu momentami ;D
HATE ME MOAR!

Kazuya

repo men - dosyć ciekawy + dobra gra aktorska 7.5/10
a-team - coś w stylu transportera da się obejrzeć z nudów 5.5/10
Remember the Titans - co prawda z 2000 roku ale najlepszy dramat sportowy jaki widziałem 9.5/10
rpg x5 [gh85]

kochamziolo

jak mam czas przez dzien to obowiazkowo jakols komedie obejrze, z kolei wieczorkiem jakis horror ewentualnie akcja w stylu S.Segal

Jak komus sie chce to poprosze o jakies ciekawe pozycje z gatunku horror/komedia lub jakis mix :afro:
Cos dla fanow L2 Obczaj a nie pozalujesz    http://13k.pl/-/sugestia.php

<-_->

Tirius

Cytat: Kazuya w Lipiec 17, 2010, 01:38:39 PM
repo men - dosyć ciekawy + dobra gra aktorska 7.5/10
a-team - coś w stylu transportera da się obejrzeć z nudów 5.5/10
Remember the Titans - co prawda z 2000 roku ale najlepszy dramat sportowy jaki widziałem 9.5/10

Z sportowych polecam Glory Road, Coach i już mniej dobry, ale z doborową obsadą (Al Pacino) - Męska Gra. Generalnie takie filmy nasycone są zbędnym patosem, ale miło pooglądać coś takiego.

Cytat: kochamziolo w Lipiec 17, 2010, 05:55:42 PM
jak mam czas przez dzien to obowiazkowo jakols komedie obejrze, z kolei wieczorkiem jakis horror ewentualnie akcja w stylu S.Segal

Jak komus sie chce to poprosze o jakies ciekawe pozycje z gatunku horror/komedia lub jakis mix :afro:

Horror + komedia = raczej kiszka w stylu Scary Movie.

Winiek

Film, horror: ,,Paranormal Activity" mnie w miarę urzekł.
Film owy jest podobno na faktach, więc miałem wieczorem mały problem ze snem.
Na prawdę mocny, jeżeli się wczujesz w klimat, tak po zmroku.

seken

Taki fabularny i w miare smieszny  to "Klik I Robisz Co Chcesz" w sumie ma takie jakby przeslanie.
Dobrych horrow nie podam, bo ostatnio niemoge na nie trafic albo rola jest tak zalosnie odgrywana, ze to nie jest strasznie tylko smieszne.

Kazuya

komedie - Orange County, Miss marca, jutro będzie futro, dziewczyna z ekstraklasa.
Horrory - Oprhan
rpg x5 [gh85]

Tirius

Cytat: Kazuya w Lipiec 18, 2010, 09:33:31 PM

komedie - Orange County, Miss marca, jutro będzie futro, dziewczyna z ekstraklasa.
Horrory - Oprhan
Nie rozśmieszaj mnie.. Orphan horror? Thriller i to średniej klasy.

A Paranormal, no cóż film ma swoje uroki, ale generalnie zostawiłbym tylko te straszne chwile i zrobił z tego krótkometrażowy, bo te wątki za dnia są nudne i amatorskie totalnie. Autorzy chyba właśnie chcieli urzec amatorszczyzną. No nic, zobaczymy co będzie z dwójką.

Generalnie z komedii polecić mogę wszystko związanego z Woodym Allenem np. Annie Hall, ale nie spodziewać się total naked postaci, czy też humoru w stylu American Pie, Allena albo się lubi, albo nienawidzi. Ja go osobiście ubóstwiam  :D.
Z komedii w stylu "haha" od biedy ujdzie jeszcze  Kac Vegas, ewentualnie bajkę, przy której również się uśmiałem - WALL-E.

Kazuya

Cytat: Tirius w Lipiec 18, 2010, 11:07:57 PM
Cytat: Kazuya w Lipiec 18, 2010, 09:33:31 PM

Horrory - Oprhan
Nie rozśmieszaj mnie.. Orphan horror? Thriller i to średniej klasy.

A Paranormal, no cóż film ma swoje uroki, ale generalnie zostawiłbym tylko te straszne chwile i zrobił z tego krótkometrażowy, bo te wątki za dnia są nudne i amatorskie totalnie. Autorzy chyba właśnie chcieli urzec amatorszczyzną. No nic, zobaczymy co będzie z dwójką.

Generalnie z komedii polecić mogę wszystko związanego z Woodym Allenem np. Annie Hall, ale nie spodziewać się total naked postaci, czy też humoru w stylu American Pie, Allena albo się lubi, albo nienawidzi. Ja go osobiście ubóstwiam  :D.
Z komedii w stylu "haha" od biedy ujdzie jeszcze  Kac Vegas, ewentualnie bajkę, przy której również się uśmiałem - WALL-E.
rzadko teraz oglądam horrory, a te nowe co wychodzą to praktycznie każdy ma taki sam motyw :d grupka przyjaciół jedzie w góry, morze itp. psuje im się auto w lesie, polowa zostaje zjedzona przez mutantów itp. jak horrory to tylko te stare Koszmar z ulicy wiązów <3
rpg x5 [gh85]

Tirius

Teraz re-make Freddiego wychodzi, ciekawe jak im to wyszło. Może się skuszę na to, by pójść ^^

Generalnie ktoś prosił o mix horror + komedia, z takowego poleciłbym Zombieland.

GenesiZ

Cytat: Tirius w Lipiec 19, 2010, 10:04:54 AM
Teraz re-make Freddiego wychodzi, ciekawe jak im to wyszło. Może się skuszę na to, by pójść ^^

Ja słyszałem że nic specjalnego
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Tirius

Jak większość filmów w tych czasach, o horrorach nie wspomnę nawet, bo ostatnio nic, naprawdę nic dobrego nie wyszło.

Avatar też nie był "specjalny", poza efektami, mimo to, ludzie chodzili do kin, jakby rozdawali tam darmowe jedzenie ;)

GenesiZ

nie można się w dzisiejszych czasach doczekać dobrego filmu, a jak już taki wychodzi to jest na krótką metę i po krótkim czasie ludzie o nim zapominają :<

Tirius

Takie czasy i realia ;) Ciężko zrobić coś nowego, niekonwencjonalnego i takiego, by dobrze zostało przyjęte przez krytykę. Swoją drogą, wielkimi krokami zbliża się Incepcja Nolana, can't wait  :afro:

Kazuya

Cytat: Foxy w Lipiec 20, 2010, 10:50:44 AM
nie można się w dzisiejszych czasach doczekać dobrego filmu, a jak już taki wychodzi to jest na krótką metę i po krótkim czasie ludzie o nim zapominają :<
jak nie można jak można Prestige, Gran Torino, American Gangster np.
rpg x5 [gh85]

Tirius

Ok, podałeś film z 2006 roku i 2 inne świetne filmy (Eastwood <3), ale my tu mówimy o 2010 i o tym, co nadchodzi i było w ciągu ostatnich paru miesięcy. I najlepszym przykładem jest to, że nawet Akademia Filmowa (a.k.a Oscary) przyznaje trofea takim filmom jak The Hurt Locker (dobrze, że nie Avatar). Z roku na rok USA coraz bardziej stara się manipulować kinematografią.

Kazuya

Bękarty wojny 2009, Shutter island 2010  :D ja bym chciał zobaczyć remake scarface :)
rpg x5 [gh85]

Tirius

No i te przypadki są już z prawdziwego zdarzenia, oba świetne i niedocenione. Shutter Island za późno stworzony, Bękarty przyćmione przez Avatara.

Ja z kolei czekam na biografię Facebooka ^^

GenesiZ

oglądał ktoś ''Kroniki Riddicka'' bo zastanawiam się czy to oglądać. Z recenzji i ocen widać że jest dobry ale wolę się jeszcze tu zapytać ^^