[Zapowiedź] L2Maivery - 15x- Gracia Epilogue- 20.08.2010

Zaczęty przez Valkyrie, Lipiec 22, 2010, 02:22:24 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aras9

Ricert jesteś zajebisty jak wiesz x) fail fail komu się chce pisać w takich tematach wiadomo pociągnie parę dniu i tyle z serwa. Like l2 edge

Rickert

No cóż ja mam tylko nadzieje że nie będzie ogromnego przypływu serwerów robionych przez nie ogarniętych 14 latków tylko dlatego, że dostali nieco lepsze pliki od dostępnych na necie. Tylko się zdziwią jak w samym configu się zgubią. ;d
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Myzreal

Dobra więc po kolei.

Cytatdużo działa? to co na każdym l2j...
Na każdym L2j działa Gracia, cały Hellbound, wszystkie Pailaki i Kamaloki i epiki? Tylko na tych lepszych, zamkniętych softach, ale tego nie można nazwać "każdym l2j". Proponuję zapoznać się z tym co jest dostępne na otwartym sofcie L2j.

Cytatmoże wykupcie sobie domene?
Strona jest w budowie, domena będzie w raz z serwerem, tak samo jak porządne forum. Ja wiem że to forum nie jest jakieś super, ale spełnia swoją funkcję.

CytatMnie nie, bo admin się dzisiaj dowiedział że domene można umieścić na bezpłatnym hostingu. No ale jak sie ma 14 lat...
To co tu napisałeś jak i w innych Twoich postac w tym topiku powoduje, że w moich oczach jesteś typowym trollem. Sorry, ale nazywanie 14 latkiem kogo o kim nie masz pojęcia o tym świadczy.

CytatMożliwe ,że nawet nie wstanie .. Zaangażowanie administracji serwera jest masakryczne
A tego nie rozumiem? Soft jest dobry, postaraliśmy się też o nienajgorsze geodaty (150$). Przygotowany jest serwer dedykowany, serwer na tych ustawieniach jest przetestowany. Rozumiem, że brak zaangażowania wnioskujesz po tym, że nie ma profesjonalnej stronki? Jak mówiłem, jest w przygotowaniu. Wolałem skupić się na Javie i dopracowaniu softu, niż na stronie.

CytatHaha, i zapewne 85% bugów które tam były nawet ich nie zmienią.
Przykro mi, ale się zdziwisz.

CytatNo cóż ja mam tylko nadzieje że nie będzie ogromnego przypływu serwerów robionych przez nie ogarniętych 14 latków tylko dlatego, że dostali nieco lepsze pliki od dostępnych na necie. Tylko się zdziwią jak w samym configu się zgubią.
Kolejny troll. Wypowiadasz się o nas, a nie masz o nas pojęcia.

Do wszystkich piszących "pociągnie miesiąc i padnie, wiadomo": współczuję Wam Waszego pesymizmu.

W związku z tym, że rzekomo mam 14 lat i ogarniam jedynie configa, kilka słów o sobie.
Mam 21 lat, jestem studentem. Programowanie w Javie zacząłem na Allseronie (l2jfree), pewnie większość z Was słyszała o tym serwerze. Na pewno Ci, którzy słyszeli, wiedzą że jest tam mnóstwo bugów. Poprawiając niezliczoną ich ilość uczyłem się coraz więcej. Od poprawiania bugów w skillach przeszedłem więc również kolejno do programowania w datapacku, tworzeniu NPCów. Potem wziąłem się za "coś większego", napisałem dla Allseronu Frintezzę oraz partymatching system, którego share dla L2J możecie zobaczyć tutaj: http://www.l2jfree.com/index.php?topic=7754.0. Od niedawna programowałem trochę na Dementii, kiedy jeszcze jechała na zwykłym L2J. Dałem im między innymi napisaną wcześniej Frintezzę, poprawiłem trochę bugów, napisałem kilka pierwszych Seven Sign Epic Quests, zrobiłem nie działający tam system przymierzania akcesoriów i kilka innych rzeczy. Napisałęm również wszystkie Pailaki oraz całkowicie od zera Hellbound działający do 9 stage'u. Łącznie jakieś półtora roku programowania zarówno w Core jak i w datapacku, a ostatnio również coraz częściej modyfikuję pliki klienta.

Spodziewałem się wiecej po tym forum, zawiodłem się niestety. Jest to ista wylęgarnia trollów, a ten topik jest tego dowodem.

Zapraszam na serwer wszystkich chętnych.

Pozdrawiam,
Admin L2Maivery.

PS. Data startu 20-08-2010 - 01-09-2010   jest tak napisana celowo. Jak wspomniane jest w prezentacji, jest to nasz pierwszy projekt, bierzemy więc pod uwagę że pierwszy start może nie wypalić i serwer może mieć obsuwę. Chcieliśmy po prostu żeby gracze wiedzieli o tym wcześniej.

GenesiZ

Cytat: Myzreal w Lipiec 22, 2010, 08:23:11 PM

CytatHaha, i zapewne 85% bugów które tam były nawet ich nie zmienią.
Przykro mi, ale się zdziwisz.

czyli potwierdzasz że korzystacie z L2DC?
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Yoko

Fakty sa takie ze teraz latem powstalo mnostwo serwerow.
Moim zdaniem 80-90% to byly faile (slomiane zapaly adminow - dzieci zakladajace serwer , indolencja w zarzadzaniu serwerem czy tez braku ludzi od czarnej roboty - programowaniu, poprawianiu bledow, brak kasy - brak odpowiedniego sprzetu czy tez zwykly brak czasu. Mozna by pewnie jeszcze dlugo wymieniac :x)
W zwiazku z powyzszym wcale sie nie dziwie tym "trollom"  :D Poprostu zbyt wielu obiecywalo zlote gory a konczylo sie mniejszymy - wiekszymi klapami.
Ja ze swojej strony zycze temu serwerowi i ludziom pracujacym przy nim jak najlepiej. Powodzenia.
P.S. na Rickerta posty juz dawno mam Ignore wlaczane :s zreszta jestu tu na forum pare takich "perelek" co maja wode zamiast mozgu ale to juz inna historia

Rickert

Lato czy nie lato to ludziki i tak będą tworzyć serwery. Mnie najbardziej śmieszy odpowiedź na często zadawane pytanie przez gracza - "Dlaczego właśnie na Twój serwer mamy wbić?" Admin - "Mamy wykupioną maszynę na rok z góry dlatego serwer nie padnie! bla bla bla..."
Fail servery to never ending story więc nie ma co już się dziwić czy też pienić jeżeli jakiś serwer nie wstanie/padnie.

Cytat: Yoko w Lipiec 22, 2010, 10:53:02 PM

P.S. na Rickerta posty juz dawno mam Ignore wlaczane :s zreszta jestu tu na forum pare takich "perelek" co maja wode zamiast mozgu ale to juz inna historia
Fajnie, że oceniasz to po forum, gdzie 90% pisałem na nie poważnie.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Grande

Nie dziwcie sie że wiekszosc ludzi nie bierze już serwerów polskich na poważnie przecież to istny jeden wielki syf i nic wiecej, i najlepsze jest to że polskie serwery pogrążają sie coraz bardziej przez kolejne faile i brak jakichkolwiek umiejetności związanych z prowadzeniem serwera l2. Osobiscie od kilku lat gram tylko na zagranicznych ale co jakis czas patrze co tam sie dzieje na polskich i nie spotkałem jeszcze żadnego admina który znał by sie i miał wystarczajace chęci żebu prowadzic porządny serwer. Wydaje mi sie że teraz jak by nawet powstał jakiś godny uwagi polski priv to i tak każy by go olał juz mając w pamieci coraz to kolejne zapewnienia o swoich umiejetnosciach adminów serwerów które jak maja dużo szczescia stoją max pare miesiecy, inne pare dni, a jeszcze inne nawet wystartować nie potrafia. Taka prawda i trzeba sie pogodzic z tym ze dobrego polskiego serwera nie było, nie ma i nie bedzie nigdy tyle w tym temacie.

DredziQ

Dobra prezentacja, ogarnięci admini, którzy umieją pisać po polsku, mają dev team.
Daję serwerowi 2 tyg życia.

Vortighern

Atakujecie forumowe wróżki, admin obala ich wróżby itp.
Ale mój post pominął, nie odniósł sie QQ.
Więc napisze jeszcze raz:
KORZYSTACIE BEZPRAWNIE Z PRACY INNYCH OSÓB UŻYWAJĄC KRADZIONYCH PLIKÓW.
Pieknie nam tu admin opisał swoje przygody z programowaniem ale kto mi zagwarantuje, że nie będzie rozdawania itemów na serwerze, "cichej" doty itp, skoro już na starcie jesteście nieuczciwi?
Piszesz koleś co napisałeś sam, że Hb że Epic q itp. To napisz sam reszte, a nie przywłaszczasz sobie prace innych.
Ortografia polska to sztuczny wymysł 20-lecia miedzy wojennego.
NIE pisze poprawnie po Polsku!!!

aenima

Cytat: seken w Lipiec 23, 2010, 01:00:41 PM
Dobra, gl&hf blakaj sie dalej po smiesznych loll2jretailwannabe.Jest pare servow z plikami pts gf, ale oczywiscie Ty wolisz zbuggowana GE.Ja tylko mowie, ze server nie postoi dlugo, bo ludzie sa robia nadzieje, ze ma dedyk na 1 rok to bedzie stal 1 rok.

loll2jretailwannabe...no no, gdzies sie Pan tu jeden kreci co sygnature zapelnia takowymi ;] niestety potrzebna chyba, bo w kolo duzo ostatnio jak tych grzybow po deszczu sie zrobilo...a czasu szkoda...to tez ktorys raz z kolei widze jak chlopaki na dzien dobry negatywnie jada i tak zamiast prezentacji serwera 666 stron spamu w wojnie o lizaki i mojszej racji...poczekaj az bedzie, zalozysz sobie konto, pokoxasz, popkujesz i bedzie cacy - wypowiadajcie sie do woli...fusy z herbatki babuni...chociaz przyznam moglby w koncu jakis dobry serwerek stanac, moze w koncu ogarna GE, moze beda dobre pliki, moze, moze, moze....
ahhh i wole swietlane miecze rycerzy jedi niz na zmiane spamowac nuk ze sleepem....mhm, wole zbugowana GE...poczekaj zaraz freya wejdzie, beda wieksze cyrki ;p GE to male piwko ;p
nie jestes jedyny hastour ktory szuka dobrego serwera, ale ciezko znalesc w jak to gdzies przeczytalem wylegarni trolli czy cos ;p
"...countin' bodies like sheep to the rhythm of the war drums..."

Yoko

Seken napisal :
CytatJa tylko pisze, bo szkoda mi osob, ktore biegaja od servera do servera z nadzieja, ze gdzies posiedza dluzej niz 3 miesiace.
Sam skonczylem takie bieganie po 2 serverze.
Not true :) Seken przyznaj przeciez latales po wielu serwerach. W ostatnich 2-3 miechach widzialem Cie na conajmniej szesciu :P Byles(ja tez:)) wiecej naiwny na to wszystko przez to bierze sie ten jad przed startem polskich serwerow:P

Cytat: Vortighern w Lipiec 23, 2010, 09:22:14 AM
Pieknie nam tu admin opisał swoje przygody z programowaniem ale kto mi zagwarantuje, że nie będzie rozdawania itemów na serwerze, "cichej" doty itp, skoro już na starcie jesteście nieuczciwi?

Znalazl sie ten uczciwy co nie ma w domu zadnego KRADZIONEGO PLIKU Z JAKIMS FILMEM, MUZYKA CZY GRA. Daj spokoj stary z takimi tekstami...
Na zadnym serwie nie masz pewnosci czy nie bedzie korupcji......

seken

Cytat: Yoko w Lipiec 23, 2010, 01:23:50 PM
Seken napisal :
CytatJa tylko pisze, bo szkoda mi osob, ktore biegaja od servera do servera z nadzieja, ze gdzies posiedza dluzej niz 3 miesiace.
Sam skonczylem takie bieganie po 2 serverze.
Not true :) Seken przyznaj przeciez latales po wielu serwerach. W ostatnich 2-3 miechach widzialem Cie na conajmniej szesciu :P Byles(ja tez:)) wiecej naiwny na to wszystko przez to bierze sie ten jad przed startem polskich serwerow:P

Znalazl sie ten uczciwy co nie ma w domu zadnego KRADZIONEGO PLIKU Z JAKIMS FILMEM, MUZYKA CZY GRA. Daj spokoj stary z takimi tekstami...
Na zadnym serwie nie masz pewnosci czy nie bedzie korupcji......
Jak mozesz podaj mi te 6 serverow ;p.No l2epilog i l2ex to wszystko  :).
Poprostu pisze o tym,bo szkoda po raz kolejny sie rozczarowac.Zmieniac servery tym samym marnowac czas na nic i psuc sobie nerwy.Z reszta has (cos tam cos tam) chcesz to badz fanem tego servera.Ja koncze rozmowe, bo poprostu to sensu niema tak jestem trolem, jestem debilem, jestem wrozbita, jestem twoim ojcem, twoim pieskiem i kogo Ty tam jeszcze masz.Zadowolony? To nie zmienia faktu, ze server szybko padnie.

Valkyrie

Atakujecie forumowe wróżki, admin obala ich wróżby itp.
Ale mój post pominął, nie odniósł sie QQ.
Więc napisze jeszcze raz:
Piszesz koleś co napisałeś sam, że Hb że Epic q itp. To napisz sam reszte, a nie przywłaszczasz sobie prace innych.

Korzystamy Bezprawnie z pracy innych osób używając kradzionych plików?
http://pl.wikipedia.org/wiki/GNU

A L2Dc jest na licencji GNU. Tak jak L2J.

btw. W paczce od L2DC możesz nawet znaleźć pliki Myzreala ^^
Poza tym, w którym miejscu jesteśmy nieuczciwi? Nie nasza sprawa/ wina, że im pliki wyciekły bądź ktoś je ukradł, ściągnęliśmy to z ruskiej strony. Nie możesz nas nazwać złodziejami lub/i nieuczciwymi, bo nic nie zrobiliśmy abyś tak myślał.

Myzreal

@Foxy
Starałem się z Tobą dyskutować, ale widzę, że to po prostu nie ma sensu. No bo w jaki sposób można dyskutować z argumentami:
Cytatpowodzenia z poprawianiem bugów tej paczki Pro Dev team'ie
Cytatjakiś Myzreal pro dev o którym 1 raz słyszę ale GL

Przecież to jest zwykły rage. Nie wiem, może wylewasz tu jakieś swoje frustracje, nie obchodzi mnie to. W każdym razie chyba nie nauczyłeś się nigdy dyskutować.

"Pro dev o którym pierwszy raz słyszę". Nie każdy przechwala się każdą poprawką na 10 forach. Jedną z nich postanowiłem podzielić się z L2J i linka możesz znaleźć w poprzednim poście. To całkiem spora poprawka. Innymi się nie dzieliłem bo to zbyt kłopotliwe a ja nie miałem czasu.
Ja sam zresztą nigdy nie twierdziłem, że jestem pro dev, za to ładnie przedstawiłem się osobom, które być może zamierzają przyjść na ten serwer. Żeby wiedzieli, czego mogą się spodziewać. Naprawdę, zupełnie nie rozumiem Twojego trollowania. Chyba taki typ po prostu.

@Seken
Przecież w poprzednim poście wymieniłem rzeczy, które napisałem. Chyba, że nie uznajesz np. partymatchingu, HB lub Pailaki za "ważne" update'y.

Powstała stronka oraz nowe forum, tak jak pisałem. Wszystkich chętnych zapraszam do odwiedzin, linki w pierwszym poście pozamieniane.

Valkyrie

Ostatni Update:
* Naprawiony problem z wsiadaniem na statek Gludio<->Gracia.
* Naprawiony problem z Frintezzą nie ruszającą się po morphie.
* Typhoon zaimplementowany jako poruszający się po danym terenie RB.
* Naprawione dodawanie Vitality po zakończeniu Pailaki.
>> Dodana nowa ankieta dotycząca kilku customów, zachęcam do odwiedzenia! http://l2maivery.ownbb.com/viewtopic.php?f=8&t=6

Myzreal

Powstał nowy okresowy event, swoiste połączenie znanego wszystkim Hide and Seek oraz Bingo. Event w pełni zautomatyzowany.

W przygotowaniu są kolejne eventy oraz system przyznawania punktów fame za udział w TvT, w zastępstwie za Underground Coliseum, które to powinno dawać graczom możliwość uzyskania fame a zostało zastąpione przez L2j-owe TvT.

Nobis

Zanim zaczniecie grać zapytajcie kogokolwiek z Alka o opinie na temat przyszlej Pani Admin  hahaha

hastour

Cytat: Nobis w Lipiec 28, 2010, 02:01:48 PM
Zanim zaczniecie grać zapytajcie kogokolwiek z Alka o opinie na temat przyszlej Pani Admin  hahaha

Kazdy czlowiek, posiadajacy mozg, sam sobie wyrabia opinie na temat danego admina/czlowieka/ksiazki/potrawy. Biorac pod uwage jego kulture wypowiedzi, sposob prowadzenia serwera, traktowania graczy, etc. etc. Nie interesuje tutaj nikogo opinia paprotki, sasiadki, wroga na forum, wroga w grze, przyjaciela w grze, dowolnego pieniacza ani jakiegos noname'a rzucajacego debilne insynuacje, z poziomem kultury wnetrza toi toi'a. Jak masz cos do powiedzenia, na temat Pani Admin, to sie nie krepuj, wal wprost i poprzyj swoje zdanie konkretami. (kiedys w regulaminie alka na forum, bylo uscislenie co to jest konkret. Konkret to nie jest np.: slyszalem, mam przeczucie, sasiad mi powiedzial, wywrozylem z dupy.)

Ale, ze raczej konkretow od Ciebie nikt tu nie uswiadczy, moze pojdz tam gdzie spamuja pozostale trolle. Na pewno beda partnerami dla Ciebie, do rozmow na tym poziomie. :]

Pozdrawiam!
Moze czasami sie zastanawiasz, czemu akurat sie przypieprzam do Ciebie. Spojrz w avatarek. To moj idol. Jest zabojca trolli. A Ty, jestes trollem...

Nightmare997

Cytat: hastour w Lipiec 28, 2010, 02:16:22 PM
Cytat: Nobis w Lipiec 28, 2010, 02:01:48 PM

Kazdy czlowiek, posiadajacy mozg, sam sobie wyrabia opinie na temat danego admina/czlowieka/ksiazki/potrawy. Biorac pod uwage jego kulture wypowiedzi, sposob prowadzenia serwera, traktowania graczy, etc. etc. Nie interesuje tutaj nikogo opinia paprotki, sasiadki, wroga na forum, wroga w grze, przyjaciela w grze, dowolnego pieniacza ani jakiegos noname'a rzucajacego debilne insynuacje, z poziomem kultury wnetrza toi toi'a. Jak masz cos do powiedzenia, na temat Pani Admin, to sie nie krepuj, wal wprost i poprzyj swoje zdanie konkretami. (kiedys w regulaminie alka na forum, bylo uscislenie co to jest konkret. Konkret to nie jest np.: slyszalem, mam przeczucie, sasiad mi powiedzial, wywrozylem z dupy.)

Ale, ze raczej konkretow od Ciebie nikt tu nie uswiadczy, moze pojdz tam gdzie spamuja pozostale trolle. Na pewno beda partnerami dla Ciebie, do rozmow na tym poziomie. :]

Pozdrawiam!
+2
z ta paprotka to sie usmialem  :afro:
btw. Pani Admin -> Pani Karolina adminka server typu l2 lansers?? : >

haran

Cytat: Naito w Grudzień 12, 2016, 05:06:56 PM
Drobne przepychanki słowne czy lekko prowokujące słowa są jak najbardziej wskazane

Veris

akurat jesli chodzi o czas oczekiwania to bardzo dobrze przynajmniej dali sobie czas na reklame co sie chwali

Kamal

Cytatbtw. Pani Admin -> Pani Karolina adminka server typu l2 lansers?? : >

Chciałbym się dowiedzieć, czy to nie ta sama osoba (później wyjaśnię dlaczego). Ale tak szczerze ;)

Valkyrie

Nie ta sama osoba, tak szczerze. A teraz chcę wiedzieć dlaczego :P

Valkyrie

Na 5 dni przez startem serwera, planujemy odpalić bete. Na którą zapraszamy.
Jeśli ktoś ma jakieś sugestie dotyczące całości, miło by było aby się z nami podzielił.

Pozdrawiam i Zapraszam.

Praszam za Duble Post ;)