Treasure Hunter [TH]

Zaczęty przez Ryltar, Grudzień 10, 2005, 12:28:05 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Vearth

Cytat: bula w Sierpień 19, 2010, 12:10:33 PM
Cytat: Vearth w Sierpień 19, 2010, 11:56:13 AM
Co zrobić żeby nie resistowali tricka i switcha na pvp i na oly??
zmniejszyc im lvl i zabrac mental shielda
ta na hr x5000 naprzyklad

bula

Cytat: Vearth w Sierpień 19, 2010, 12:47:31 PM
Cytat: bula w Sierpień 19, 2010, 12:10:33 PM
Cytat: Vearth w Sierpień 19, 2010, 11:56:13 AM
Co zrobić żeby nie resistowali tricka i switcha na pvp i na oly??
zmniejszyc im lvl i zabrac mental shielda
ta na hr x5000 naprzyklad
ale ja napisalem calkiem serio, innego wyjscia nie ma

Azella

głupie pytanie głupia odpowiedź nie wiem czego się spodziewałeś  :shock:
Quis penis aquam turbat? sie pytam!!!

Yoker

na focus chance w ogole szkoda sp
jesli zas chodzi o detargety to tak jak bula napisal. Innego rozwiazania nie ma - nie da sie tego zenchantowac, nie ma bizuterii 'increase mental attack' czy cos w tym stylu.

RazielIII

mozesz miec cos w stylu mental shielda z aug jeweli
Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do being far from reality. This is my own world, I just wanna hear the music.
http://www.youtube.com/watch?v=lVvG_dy94LM NEW ONE!
http://www.youtube.com/watch?v=U81wZ2khvFs

L2@retired

WS - Rankar x5 DC 84
RPG - CLUB x15 SWM 85 / DC 85
RPG - CLUB x5 SD 84
DEX - Wrath x9 SD 85  
Reloaded x15 SD 83
eXistence x4 SD 78
Azarath x15 SD 78
Nanaki x15 SD  77
Celes x7 SD 77

Itherus

Cytat: RazielIII w Sierpień 19, 2010, 02:09:25 PM
mozesz miec cos w stylu mental shielda z aug jeweli

usless bo te statystyki podnoasza sie o ok 1%, wole miec full TW bizu i nie dropic sie z tego.

Do niedawana chance byl uzywany tylko i wylacznie  z hero pole. Bo zwieksza czestotliwosc krytykow jednak panuja pewne opinie a moze nie opinie a dokladny opis ze wpływa to rowniez na blowy.  Osobiscie majac FD nie zrezygnuje z niego, ale end game TH dlaczego nie, wiekszosc z nich na 84-85 z epic bizu nie odpala nawet focus power bo 60% blow idzie na ryj a szczegolnie teraz z tymi wszystkimi resistami.

casteam123

czy są już osoby które grają/ły na Freyi TH i mogą powiedzieć co nie co o zmianach typu:
Dyes
Certyfikaty
nowe skille
inne zmiany

Itherus

certyfikaty te same , dyes tez bez zmian byle nie -9str, skille nie dochodzą.

Apocalyptik

Mam pare pytan zwiazanych z nowszymi kronikami, na ktorych malutko gralem (GF, Epilogue, Freya).

Cytat: Itherus w Wrzesień 03, 2010, 09:21:25 AM
byle nie -9str

1. Rozumiem, ze cos sie zmienilo w krytykach ze skilli, lethalach itp. Jakies dane liczbowe?
2. Kiedys mignelo mi cos takiego "zmieniony bazowy land rate blow", tez widze ze ludzie do dexa nie dodaja wiec pewnie cos w tym jest, ktos moze cos opisze dokladniej?
3. Czy trick i switch to w ogole jest sens uzywac teraz w pvp 80+, szczegolnie na tych top lvlach 83-4-5?

I jedno pytanie bardziej ogolne.
Tarcza mozna zablokowac/zmniejszyc dmg czegos innego niz strzaly/zwykle hity?

We ride together, we die together.

Ryltar

Osrany land rate to ma.

Trick 80%
Switch 50%

Wiec jak juz to Trick uzywaj na end game.

Rickert

Zależy od lvla przeciwnika. :)
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

Itherus

Cytat: Apocalyptik w Wrzesień 04, 2010, 06:53:37 PM
Mam pare pytan zwiazanych z nowszymi kronikami, na ktorych malutko gralem (GF, Epilogue, Freya).

Cytat: Itherus w Wrzesień 03, 2010, 09:21:25 AM
byle nie -9str

1. Rozumiem, ze cos sie zmienilo w krytykach ze skilli, lethalach itp. Jakies dane liczbowe?
2. Kiedys mignelo mi cos takiego "zmieniony bazowy land rate blow", tez widze ze ludzie do dexa nie dodaja wiec pewnie cos w tym jest, ktos moze cos opisze dokladniej?
3. Czy trick i switch to w ogole jest sens uzywac teraz w pvp 80+, szczegolnie na tych top lvlach 83-4-5?

I jedno pytanie bardziej ogolne.
Tarcza mozna zablokowac/zmniejszyc dmg czegos innego niz strzaly/zwykle hity?

1.Kryty z blowa zaleza od siły podobnie jak lethale,
2.Tak jak napisales G+ bazowy land rate dla wszystkich klas został podniesiony.
3.Dexa zawsze warto podniesc ale nie jest on juz tak bardzo wazna statystyka ze wzgledu na to ze dysponujesz shadow stepem i hide od h5 dochodzi shooting blow na 80 lvl.
4.switch trick zawsze warto odpalac szczegolnie na TH jedynym ressitem jest +wisdom epic bizu.
5.Kiedys nuki o charakterze pocisku np death spike jak jest dzisiaj nie wiem.

Scorpion

5. All nuki oprocz hydroblasta no i ofc all skille oprocz tych z ignore shield defence.
...

x3nomorph

Cytat: Scorpion w Wrzesień 06, 2010, 01:54:33 PM
5. All nuki oprocz hydroblasta no i ofc all skille oprocz tych z ignore shield defence.

Jeszcze stone z augu.
new future.

Scorpion

Mozliwe, gladem gram wiec malo mnie to rusza xD
...

casteam123

jak to jest z tym zywiolem we freyi i podbijaniem skilli czy nadal warto w element z broni podbijac czy teraz +power albo +duel pvp ??

Blitz

zalezy, jak masz 150 atri to chyba lepiej duel, jak 300 to ele

Itherus

tak czy siak element opłaca sie najbardziej, duel tez jest fajny ale jak masz na +30. Przynajmniej tak wynika z matematycznych kalkulacji wnikliwego umyslu analizujacego wszelkie statystyki Diego:)

Alarion

ten duel dopiero stanie się popularny za jakiś czas. Póki co jest stosunkowo dosyć łatwo zebrać 300 atri w broni (na pewno dużo łatwiej niż kronikę temu) a jakby nie było poza garstką największych farmerów mało kto będzie miał więcej jak ~~150-180 resistu. Siłą rzeczy te 300 w broni + enchant skilli na dany atrybut daje ze sporą dozą prawdopodobieństwa szansę na uzyskanie końcowego efektu 150 vs 0. Ofc to będzie jednak mniej niż kronikę temu, ale na pewno te ~~ +45% damage będzie więcej niż ten duel +30.

Sytuacja zmieni się w momencie, gdy powszechnym będzie wkładanie 120/120/120 zamiast po 60/60/60 w każdą część armoru, co raczej jeszcze potrwa...

Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Scorpion

Cytat+45% damage będzie więcej niż ten duel +30.
Liczac ze dagger juz nie jedzie max po str to duel nie da wiecej jak 30% dmg ze staba, w przypadku innych klas jest calkowicie usless(u glada z  4k p attack duel da 25% dmg wiecej z tssa, w przypadku reszty skilli-porazka)
...

Alarion

akurat glad od Freyi ma znow ciezke zycie. 1 vs 1 jakos to jeszcze wyglada (o ile nie walczy z jakims healerem) ale w party vs party damage zmniejszony, skille dalej zra w cholere many i splukuje sie taki gladzik biedny z many szybciutko. Dagger zalozy dual daggery z 300 holy i PvP cancel i cos podziala, tyrek ogarnia na zaelocie i totemie z sucharow, nawet SB i zerk bez many wiecej zdzialaja niz glad. Ciezkie ma zycie ta profka teraz, trzeba grac naprawde rozsadnie i uzywanie TSS-a ze wzgledu na koszt many jest teraz bardzo rzadkie.
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Scorpion

Jak ma te 45% dmg z ele to nie jest jeszcze tak zle, po prostu trzeba pakowac all kase w oe duali zeby wyciagnac jak najwiekszy p atack(buff tez trzeba pod tym katem,a to juz troche komplikuje sprawe). Skoro innym dmg tez spadl, to mozna sie pozbyc troche defensywy na korzysc pierdolniecia.
...

OneGeer

Dager tez bedzie mial ciezkie zycie bo raczej na backstapa juz skladac nie bedzie nukow, w ogole czas pvp sie wydluzy o 100%+ co mnie bardzo cieszy bo przynajmniej pvp nie bedzie wygladalo vort slug i to village :) Przypominaja mi sie czasy c4 :D
http://fpscs.net/?sid=339d13730fed9a68d80cf8eebf73ff78- polska sieć gry Counter Strike, zapraszam!!

Madith

teraz w pvp glownie liczy sie dobry debuff, cancel i zgranie party. Bic 1 target, ktorego ktos musi pozbawic buffow (sb,da etc) lub zdebufowac jak sie da najbardziej.

Jak jest duza roznica w sprzecie to pvp szybko sie konczy. Im sprzet bardziej wyrownany tym to pvp dluzsze sie robi ale i ciekawsze i imo przyjemniejsze :D
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

pant

Czy mógłbym kogoś uprzejmie poprosić by napisał mi cały TH setup na gracii epiloque, tak wszystko w jednej kupie Dye exp pvp elementale SA talizmany :)

Jeżeli tak wyślę komuś na prawdę BAAAAAAAAAAAAAARDZO Dużę piwko :)