Win7 i L2

Zaczęty przez styksu, Wrzesień 08, 2010, 05:09:46 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

styksu

Witam. Dzis zakupilem nowego lapka z windowsem 7 i pojawil sie maly problem. Oczywiscie gra dziala w 100%, jedyny problem jest taki zeby ja uruchomic trzeba czekac bardzo dlugo na zaladowanie sie okna. Gdy odpalam ikonke L2 w menadzerze proces stoi przez jakis czas na ok 6k, a z tego co pamietam to chyba przy ok 50k dopiero zalacza sie okienko z wersja L2. Czy da sie jakos to naprawic?

//Soulern: Temat leci do errorów...

br2yd4l

próbowałeś uruchomić jako administrator?

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...

styksu

tak, probowalem. Ale to nic nie zmienia. Zauwazylem ze jesli odpale jednego klienta i zaraz zamkne go w menadzerze(pomimo ze od razu sie nie zamyka) i odpale drugi raz l2, to wlacza sie od razu.. niby dziala ale to torche uciazliwe za kazdym razem :/

Materid

Kliknij prawym a nastepnie rozwiarz problemy ze zgodnoscia :) wybierz sam dowolny system XP Service Pack 3 zapewne ale radze wybrac automatycznie. Powinno pomoc
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

styksu

ze zgodnoscia tez probowalem :/ niby jest ustawiony domyslnie xp z sp3, probowalem pod viste jak i starsze sp w xp ale nic .. :/ na prawde nie wiem ocb

Materid

A probowales ustawic priorytet w menedżerze zadań?
Klikasz prawym na L2 i zwiekszasz priorytet na najwiekszy :) powinno smignac szybciej jak nie to nie wiem raczej co jest nie tak :/
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Duo

Pod 7ka dzieja sie dziwne rzeczy, ja naprzyklad na tym windowsie mam straszne lagi i delaye, podczas gdy przechodze na inna partycje ze starym zlagowanym, zapchanym poltora rocznym xpekiem i gra smiga bez delayi... probowalem juz wszystkiego, a bylem zmuszony zmienic system ze wzgledu na ilosc ramu i nowy procesor, ktorych xpek mi w pelni nie obsluguje.

Uploaded with ImageShack.us

styksu

priotytet tez ustawialem na najwyzszy i to samo... probowalem juz kazdej metody jaka znam i nadal nic...

btw zauwazylem ze nie tylko z l2 sa takie problemy. Zainstalowalem splinter cella i zeby go odpalic tez trzeba poczekac chwile... czy to moze byc problem 7?

Kamal

ściągnij wildcarda i zablokuj GameGuard, może pomoże (Jakoś na win7 L2 śmiga mi ok 50% szybciej, nie wiem co wy macie z kompami  :shock: )

veriox90

Cytat: Kamal w Wrzesień 11, 2010, 03:33:55 PM
ściągnij wildcarda i zablokuj GameGuard, może pomoże (Jakoś na win7 L2 śmiga mi ok 50% szybciej, nie wiem co wy macie z kompami  :shock: )
Potwierdzam Twoje słowa. Też mam win7 i wszystko pięknie śmiga. Nie bawiłem się w żadną zgodność, itp. Może to wina Antywirusa. Jaki masz? Kumpel miał podobny problem i był wywołany antywirusem  :D Nie wiem jak ale strasznie spowalniał l2, a czasami nawet usuwał l2.exe  :P

styksu

Posiadam McAfee, ale to nie to :/ dzis otwierajac menadzera w procesach zauwazylem, ze przy niektorych ikonach jest oznaczenie "*32". Win mam 64 bitowego.. czy to moze o to chodzic?

br2yd4l

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...