AoE PvE - WL vs Tyr vs Glad

Zaczęty przez Kepos, Wrzesień 12, 2010, 09:24:11 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kepos

Jak w temacie.
Która postać jest najlepsza do AoE ?
Czy pomiędzy np WL, a tyr/glad jest wyraźna różnica w dmg ze skili ?
Czy power w skilach oznacza ich realny dmg +p.atk ?
Czy naładowania soniców do maxa u glada i tyranta wyrównuje tą wielką różnice w powerze?

Posłużę się danymi z http://lineage2.rochand.com/ (opis skili na 64 lvl)

Warlord -
Thunder Storm - Swings a spear to attack nearby enemies with 1513 power added to P. Atk. and causes stun for 9 seconds. Requires a polearm to be equipped. Ignore shield defense. Over-hit and critical hit are possible. ( 93 MP)

Power Crush - Attacks the enemy with 2388 Power added to P. Atk. Over-hit and Critical hit are possible. ( 67 MP)

Whirlwind - Swings a spear to attack nearby enemies with 1990 Power added to P. Atk. Requires a polearm to be equipped. Ignore shield defense. Over-hit and Critical hit are possible. (65 MP)

Tyrant -
Force Burst - Supplements user's P. Atk. with 387 Power in a powerful burst of energy. Requires a hand-to-hand weapon whose 1st energy stage has been recharged. Consumes 2 Energy Stones. Over-hit and critical hit are possible. (90 MP)

Force Storm - Supplements user's P. Atk. with 387 Power in a powerful indirect energy blast. Requires a hand-to-hand weapon whose 1st energy stage has been recharged. Consumes 2 Energy Stones. Over-hit and critical hit are possible. (90 MP)

Gladiator -
Sonic Buster - Supplements user's P. Atk. with 332 Power in a powerful burst of energy. Requires a sword, blunt weapon or dualsword weapon whose 2nd energy stage has been recharged. Consumes 3 Energy Stones. Over-hit and critical hit are possible. (77 MP)

Sonic Storm - Supplements user's P. Atk. with 332 Power in a deadly energy storm. Requires a sword, blunt weapon or dualsword weapon whose 2nd energy stage has been recharged. Consumes 3 Energy Stones. Over-hit and critical hit are possible. (77 MP)

Rickert

Tyr/glad. Wl bardziej do stuna się przyda.
Never regret anything because at one time it was exactly what you wanted

sosula

Core:
Gozbar - Archer 89
Lancer:
Gozz - Warrior - 87
Morfeusz - Enchanter - 87

Kepos

Mhm :P Dwie opinie i dwie inne. Niby, z opisu skili wychodzi, że mniej many żrą i więcej dmg zadają skile WL niż Tyra, ale in game jak na acient battleground robiłem trainy to nie widziałem różnicy pomiędzy WL, a tyrem tzn. nawet wydawało się, że tyr lepiej wyrabia się z maną Oo

Blitz

glad do aoe, ma bufki na rozne typy mobow i mniejszy reuse skilli od tyra
jak masz duzy p atk(w miare mozliwosci) to mocniej bijesz skilami glada niz wl

Yoker

Cytat: Blitz w Wrzesień 12, 2010, 11:29:47 PM
glad do aoe, ma bufki na rozne typy mobow i mniejszy reuse skilli od tyra
jak masz duzy p atk(w miare mozliwosci) to mocniej bijesz skilami glada niz wl
wydaje mi sie (choc pewnosci nie mam), ze w gracii final zostaly zrownane

Shen

Do aoe to wl, ma te swoje stuny i debuffy.

a power crush to skill na jeden target wiec nie rozumiem po co go tu wrzuciles?

Rickert

Pokaż mi glada który teraz na mass pvp z top eq podbiega i bije z TSS'a czy DSS'a. Ino Aoe Skillami napierdziela.

Madith

u mnie w pt bije glad + tyr aoe w fogu. Calkiem ladnie to schodzi, z mana wyrabiaja na 2 trainy ale, ze jest ee+kurczak w pt to wlasciwie zadko kiedy trzeba robic resty (chyba, ze mamy akurat bp bez balansa bo i tak sie zdarza to wtedy czesciej )

Bilem tez z destro z pole, z wlem tez sie zdarzalo..Tak i tak jest dobrze, destro na limitach tez ladnie to rozwala, imo z wlem troche dluzej sie bije ale nie jest to jakos znaczac roznica. Za to w razie jakiegos pvp to imo tyr > wl :P
Arrissa, Franz
ADV80+/WC75+ nobless //retired

Kherith, Lancer
GH84+/DA75/WL75/BD62+  //retired

Madith, Core
Yul 85+                                  //retired

Diablo 3 Clan League

Rickert

Tu bardziej chodziło o AoE skille a nie postać do trainów.

Madith

Cytat: Soprano w Wrzesień 12, 2010, 09:24:11 PM
Jak w temacie.
Czy naładowania soniców do maxa u glada i tyranta wyrównuje tą wielką różnice w powerze?

Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Rickert

Jakimi skillami robisz deską Aoe?

DonK.

Cytat: Rickert w Wrzesień 12, 2010, 09:42:01 PM
Tyr/glad. Wl bardziej do stuna się przyda.
uahah, dziecko zacznij w l2 grac badz zamilknij.
aoe: destro>wl>glad/tyr.
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Rickert

Gdzie ty tutaj w ogóle widzisz pytanie na temat destro...?

Wl kwestią dmg > glad/tyr?

Nigdy Wl'em nie grałem, ale zazwyczaj widząc walki przeciwko niemu, starał się on utrzymywać na stunie.

DonK.

jakie walki, temat jest o pve, o czym ty pieprzysz.
Hapszasin

ex- DoomCryer 82/sps@Lancer
ex- PhoenixKnight 81/sr/wl@Lancer
/get.your.envelopes_ _time.to.address.the.haters/

Rickert

Cytat: Soprano w Wrzesień 12, 2010, 09:24:11 PM
Jak w temacie.

:oops: a ja tylko to przeczytałem.. ;<

Madith

padlo pytanie odnosnie tego ktora z klas jest lepsza na aoe exp.

dodalem jeszcze, ze destro z pole tez jest bardzo dobry, na limitach sciaga duze trainy w momencie..
Arrissa, Franz

Kherith, Lancer

Madith, Core

Diablo 3 Clan League

Drah

Tak jak pisał Donk Deska>wl>tyr/glad

Sam gram Gladem na Lancerze i wiem jak on jest mano żerny nawet w dynasty+clar+songi a wcale nie bije jakoś oszałamiająco 

Arimas

Dobry WL może bić w fogu traina za trainem, a deska bez limita to dópa.

/summon bubacz
choć i tak pewnie nie przyjdzie  :D

We weep for the blood of a bird, but not for the blood of a fish. Blessed are those with a voice.

jac0l

Dobry wl może bic w fogu train za trainem a średnio ubrana deska bez limita może robić to samo O.o
CytatGimnazjaliści moderatorami forum. To smutne.

Cytatserv na max 2-3h mam all +16 i co dalej

sommer

ogolnie to zalezy od setupu pt:  tyr/glad bija skilami i potrzebuja full disco+bp+ee ( slabo to idzie)
deska i wl bija pole'ami wiec moga sie wyleczyc z VR od BD i niepotrzebuja stalego recharge'u, wiec bez  cardiego  dasz rade :)
jesli chodzi o samego wl/destro, to deska jest dobra tylko jak zejdzie na limit. WL ma ta przewage, ze bije wiecej mobkow, ma poteznego stuna i debuffy.
na low lokacjach typu fog tego nieodczujesz, ale juz na cryptach deska wymieknie na duzym aoe, gdzie WL daje rade :)

jest jeszcze jedna opcja AOE z zerkiem :)  na szybki koks najlepsza, bo wystarczy duo z EE :)
L2 Paradise  Zayl- glad
L2 DEX Zayl- PP
Lancer Gorst- WC
Skelth Gorst- WC

Kepos

A WL co nie spamuje skilami? VR przecież nie działa tak jak kiedyś, skile ma mocne i mniej zżerają MP od tyr/glad.
Na clarity i songach z samym SE od mp, a SE z kurakiem przez całe 4s regenu nie trzeba było robić ani razu.

Drah

Owszem też bije skilami ale moje skile - glada kosztują więcej many np Wirhlind kosztuje 74 many a sonici glada 90+ do tego mają power 5 x mniejszy...

sommer

Cytat: Soprano w Wrzesień 14, 2010, 12:31:11 PM
A WL co nie spamuje skilami? VR przecież nie działa tak jak kiedyś, skile ma mocne i mniej zżerają MP od tyr/glad.
Na clarity i songach z samym SE od mp, a SE z kurakiem przez całe 4s regenu nie trzeba było robić ani razu.
mozesz to jakos rozwinac? bo niekumam  :o
napisalem ze WL>all bo wystarczy mu ladowarka w pt, leczy sie z vr (to ze go oslabili, nieznaczy ze go niema  :shock: ) i na swoim selfie potrafi uderzyc w duza grupe mobow (niema potrzeby spamic skilami) , a jak ma za mocno poprostu stunuje all i wsadza debuff
L2 Paradise  Zayl- glad
L2 DEX Zayl- PP
Lancer Gorst- WC
Skelth Gorst- WC

Kepos

Wiem dziwnie to napisałem :P Wszystkiego się już dowiedziałem czego chciałem. Dzięki wszystkim za odpowiedzi.