Allseron (x2) Gracia Epilogue start 01.10.2004

Zaczęty przez Allseron, Wrzesień 28, 2010, 01:06:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

siemasz123

tasiorex

Z wielka checia zawitam. Gralem na allseronie kilka lat temu i wspominam bardzo dobrze ;].

Allseron

Na forum mamy już ponad 60 użytkowników. Serdecznie zapraszamy! W przyszłym tygodniu odpalimy krótką betę aby każdy mógł sprawdzić działanie klienta i połączenie z serwerem.

Pozdrawiamy !
Ekipa

Ryane

Cytat: vathes w Wrzesień 30, 2010, 02:38:44 PM
Cytat: Laner w Wrzesień 30, 2010, 02:18:08 PM
Zgadzam się w 100%! Dostępność biżuterii B grade z eventu wprowadza niewyobrażalny dysbalans. Kto to widział żeby GM dawał nagrody za event. Jeśli już, to powinien dawać takie które nie wpływają na rozgrywkę, żeby było mniej chętnych do uczestniczenia w eventach a tym samym GM będzie miał mniej pracy.

Mam nadzieje że to był sarkazm  :D

W swoim czasie był na roxy event w którym można było wygrać taki łuczek które strzelał serduszkami, niby fajna zabawka nie ingerująca w grę  ale okazało się że skillem z tego łuku można całkiem ładnie koksac ^^  po czasie przestawili skilla i było normalnie ;p   

Co innego wygrać nawet takiego Core ,a co innego jakieś jevelery b ;p

A ja sobie posiedze godzine/dwie na BS i mam caly secik bizu a grade common... A na x5 dobicie 60lv+ jest kwestia kilku godzin. A boty ludzie zawsze beda uzywac :) Jak cos jest co moze ulatwic gre to czemu z tego nie skorzystac? :)
60 userow to nadal troche malo, nawet jak na serwer klimatyczny. Teraz ponad 50% graczy quituje z serwera po miesiacu, bo wychodzi im cos nowego :)

Sadek

Może 60 userów to mało ale z każdą godziną z wrasta ta liczba, a do startu mamy jeszcze 10 dni więc ta liczba powinna wzrosnąć miejmy nadzieję 10x więc myślę, że z onlinem nie będzie problem:)

Po za tym większość pewnie będzie się rejestrować w przed dzień startu serwera:)

Allseron

Zgadza się, rozwijamy powoli community. Ogłaszam że za namową graczy zdecydowaliśmy że beta jednak będzie.

perfecT

Ale ze stroną infinitium si nie postaraliście.
I tak nie ma gdzie grać ,więc pewnie tu wbije

bleble12

Cytat: dejv w Październik 01, 2010, 08:58:23 PM
Ale ze stroną infinitium si nie postaraliście.
I tak nie ma gdzie grać ,więc pewnie tu wbije

Zrób lepszą QQ moarr
nope

perfecT

No ta allersona x2 według mnie jest zajebista ,ale ta 2 to już nie za bardzo ;)
Nie zrobię ,ponieważ się tym nie zajmuję

bleble12

Cytat: dejv w Październik 01, 2010, 10:49:50 PM
No ta allersona x2 według mnie jest -_-'ista ,ale ta 2 to już nie za bardzo ;)
Nie zrobię ,ponieważ się tym nie zajmuję

Co ma strona do servera  :oops:

Bardziej ludzi interesuje co server sobą wniesie ,a nie strona sama sobą
nope

Sadek

Racja i z tego co widzę serwer bardzo dużo wniesie do świata L2.

perfecT

Cytat: bleble12 w Październik 01, 2010, 10:57:28 PM

Co ma strona do servera  :oops:

Bardziej ludzi interesuje co server sobą wniesie ,a nie strona sama sobą

A czy ja powiedziałem ,że strona jest ważniejsza od serwera ? Wy robicie wszystko ,żeby nabić sobie posta albo żeby zaczął się flame.

Tumulec

Ciekawe jaki będzie online tam :-) Bo może bym wpadł chodź to troszkę mały exp jak na moje lata ale zawsze można polatać po lokacjach od czasu do czasu :-) Pozdrawiam i czekam na wasze przypuszczenia co do ilości ludzi na start.
Tylko (L)

Piszę poprawnie po Polsku. Znaczy staram się :D

bleble12

Fajnie by było gdyby jakies 1k + było .Z tego co Admin pisał spokojnie 3k+ może server utrzymać więc pozostaje czekać :)
nope

ugh

Cytat: bleble12 w Październik 02, 2010, 10:27:04 AM
Fajnie by było gdyby jakies 1k + było .Z tego co Admin pisał spokojnie 3k+ może server utrzymać więc pozostaje czekać :)

Zapomnij o 1k. Allerson jest zamknięty na obcokrajowców, a samych polaków nie uzbierasz takiej liczby.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

Moler

Cytat: ugh w Październik 02, 2010, 10:30:34 AM

Zapomnij o 1k. Allerson jest zamknięty na obcokrajowców, a samych polaków nie uzbierasz takiej liczby.

Ja obstawiam na około 500online na starcie. A co do tego że 1k jest nie możliwe do osiągnięcia, to jesteś w błędzie. Allseron w czasach świetności mial z 800 online? może więcej trochę już nie pamiętam, a nie był nawet reklamowany.

bleble12

Cytat: ugh w Październik 02, 2010, 10:30:34 AM

Przepraszam bardzo ,ale gdybyś chociaż odwiedził forum nowego servera ,to byś wiedział iż admin nie ma nic przeciwko osobom grającym z poza Polski .Poza tym z tego co ludzie napisali ,to planują właśnie z takimi osobami przyjść na server więc  :oops:

Poza tym mowa nie jest o allseronie ,tylko o drugim z serverów
nope

Allseron

Na Allseronie mamy przeszło 19000 kont, są to osoby wyłącznie z polski, wyłącznie te którym udało się konto zdobyć drogą (dość skomplikowanej jak na warunki L2) rejestracji. Nawet jeśli 10% z tych kont to drugie konto "kogoś" to zostaje ponad 17000 potencjalnych graczy. Sądzę że to dość dużo :) Na Allseronie rekord online wynosił około 1050 graczy (przypominam, serwer z zamkniętą rejestracją).
Nie będziemy wyrokować jaki będzie online na Infinitum, to w gruncie rzeczy zależy od Was !

Jeśli chodzi o stronę, to cały czas pracuje nad nią sztab grafików, obecnie woleliśmy zająć się dopracowaniem technicznym serwera, strona zostanie poprawiona w następnej kolejności.

Pozdrawiamy i zapraszamy!

P0G0

po failach wszystkich praktycznie serverow ktore mialy wstac/wstaly 01.10.10 mysle ze jednak na infiniti sporo graczy zawita, bo w koncu to jakis serv prowadzony przez ogarnieta administracje ktore ma niemale doswiadczenie

Rival

ja myśle ze te realm vs realm, unikalne custom eventy, przyciągną wiele osób ^^

siemasz123

Laner

Cytat: Myzreal w Październik 02, 2010, 03:29:48 PM

Zgadzam się. Słyszałem również że administracja servera utrzymuje kontakty z pozaziemskimi cywilizacjami, a co najgorsze przywódca kosmitów otrzymuje regularnie tokeny od administracji w zamian za ochronę. Ponadto ostatnimi czasy zdarzają się przypadki inwigilacji administracji servera przez kosmitów. Ponoć główny administrator ma takie specjalnego robala w mózgu, który steruje jego zachowaniem.

Kosmici nie są jednak największym problemem. O wiele większy stanowią jaszczuroludzie. Jaszczuroludzie Ci niezwykle bogaci, a wszystkie zarobione pieniądze wykorzystuję na dotowanie servera, to właśnie oni są tymi graczami-fortecami o których Myzreal pisze (jako że wbicie na przyzwoity plus całego używanego uzbrojenia kosztuje około 50 tysięcy złotych to tylko Ci Jaszczuroludzie mogą sobie pozwolić na takie wydatki).

Dlatego nie polecam servera, gdyż jest on opanowany przez kosmitów i jaszczuroludzi doterów.

ps.Jak tam Twój Maivery? Nie martw się Allseron nie ukradnie Ci graczy (bo online i tak pewnie wynosi 0-1:P)

Moler

Zgadza się moge potwierdzic ze Maithel był czescia ekipy przez jakis czas. Jednak muszę się nie zgodzić z tobą w niektórych kwiestiach. Nie było w cale takich osób jak piszesz, że rozwalali całe pt(jedynym wyjątkiem był Aqu :P Ale on nie miał zdotowanej broni o ile mi wiadomo) A broni S+50 to było chyba 2. O przekrętach ekipy nie mogę się wypowiedzieć, gdyż nic o tym mi nie wiadomo. A co do szarek w FoGu to za C6 wcale nie trzeba było mieć dzidy +50 żeby robić siekę. Dla przykładu ja destro w Draco+TG(tallum glavie) I oczywiscie z antkiem i zakenem dawałem rade zabijać 2salki(to zaraz napoczatku wraz z ta po prawej stronie i tą na dole) Bez zadnych Tancow czy Songow, wystarczylo frenzy i zealot. Faktycznie z graczem który miał broń na +50 (którzy i tak nie bywali często w PvP :P ) Nie było łatwo wygrać, jednak tu będzie ograniczenie do +20 a to już nie jest aż tak dużo.

Myzreal

Taak.. powyższy post (ten Lanera) to próba ironicznej odpowiedzi i "ośmieszenia" problemu, żeby wydał się mniej poważny, tak? Dodać do tego ostatnie zdanie, które jest zaczepką bardzo niskich lotów, i wychodzi nam post typowego trolla.

Niestety, to wciąż nie zmienia faktów o których napisałem :)  Grałem na Allseronie od 2005 roku, długi czas byłem GMem a później devem, na prawdę dobrze wiem o czym mówię.

PS. Jak ktoś chce kupić sobie itemy na Allseronie lub chociaż poczytać o kilku ciekawych rzeczach które tam miały miejsce, to jest od tego specjalne forum ;)  http://forum.takie.pl/

Laner

Cytat: Myzreal w Październik 02, 2010, 04:10:07 PM
Taak.. powyższy post (ten Lanera) to próba ironicznej odpowiedzi i "ośmieszenia" problemu, żeby wydał się mniej poważny, tak? Dodać do tego ostatnie zdanie, które jest zaczepką bardzo niskich lotów, i wychodzi nam post typowego trolla.

Niestety, to wciąż nie zmienia faktów o których napisałem :)  Grałem na Allseronie od 2005 roku, długi czas byłem GMem a później devem, na prawdę dobrze wiem o czym mówię.

PS. Jak ktoś chce kupić sobie itemy na Allseronie lub chociaż poczytać o kilku ciekawych rzeczach które tam miały miejsce, to jest od tego specjalne forum ;)  http://forum.takie.pl/

Ależ skądże!? Wypraszam sobie. Wszystko co napisałeś jest w 100% prawdą i zgadzam się z tym. To bardzo poważny problem (szczególnie jaszczuroludzie - ludzie fortece)