Allseron (x2) Gracia Epilogue start 01.10.2004

Zaczęty przez Allseron, Wrzesień 28, 2010, 01:06:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Myzreal

A tutaj Allseronowi filmik ze znanym każdemu allseronowiczowi Heńkiem Szelką w roli głównej, z odpalonym płaszczem niewidzialności (wtedy jeszcze nie obcinał dmg) a więc niewidzialnemu dla mobków, w akcji. Wyobraźcie go sobie teraz z bronią S lub S80 +50/20  ;)   http://www.youtube.com/watch?v=QH1dAcv0O3s&feature=related

Filmik co prawda dość stary, ale pokazuje do czego mogą prowadzić te różne "bajery".

Moler

Obstawiam że to była kronika C4 gdzie mag kosił wszystko :P I Heniek miał wtedy jeden z większych lvl na servie. Faktycznie płaszczyk mu sie przydał szczególnie w IT i ToI, ale dlatego teraz zmiejsza on zadawny dmg więc nich teraz by spróbował walczyć na płaszczyku :)

Danesz

Czołem !
Gram na allku 6 lat, dotowałem ( druiga czerwona broń na serwie była moja i nei miała + 50 ale + 21 :P ). Tak sie bardzo wszyscy obawiają doterów ? Powiem jedno. Ludki z dotowaną bronią szybko traca umiejetność walki. Szybko w grę zaczyna wchodzić czysty Matk/Patk wynikający z dopału jakim jest OE. Szybko się zapomina jakie się ma umiejętności i tak dalej.
Rzecz jasna w 1:1 2:2 taka osoba będzie całkiem niezłym zamiataczem. Ale pamiętajcie ze L2 to gra zespołowa, gdzie bardziej liczy się grupowe ogarnięcie od jednostkowego.
Poza tym, w realiach Allseronowych bardziej liczy się kwestia "polityki". Umiejętność dogadywania się z ludźmi, odpowiedniego zawierania sojuszy czy też "paktów". To daje więcej niż banda doterów.
A jeszcze co do doty. Starczy popatrzeć na oli.  Jakoś czołówka to nei sa osoby max zdotowane.
Tak czy inaczej, ze swego punktu widzenia serdecznie zapraszam.
Osoby które twierdzą że u nas administracja jest do doopy, proszę aby się zapoznały z poczynaniami GM-ów z oficjalnych serwerów NCSoftu.
Pozdrawiam - Kali.

Allseron

Nie będę komentował postów Myzraela, biednego skrzywdzonego chłopca który bardzo chciał mieć swój serwer ale mu nie wyszło.
Każdy uwierzy w to co chce. Ze swojej strony powiem tylko tyle że 90% tego co ten człowiek wypuszcza ze swoich ust (bo trudno to nazwać mówieniem) to bzdury, kłamstwa i pomówienia.

Jeśli chodzi o ten płaszcz, to był to bug który został naprawiony. Błędy zdarzają się na każdym serwerze.

Materid

Myzrael post polecial, prosze o ewidentne dowody dotyczace tych spraw w ciagu 24h to przywroce posta.
Materid - Naia (Off) - Phantom Ranger - 40 lvl (Imperlot)
Salianka - Naia (Off) - DE Warrior - 10 lvl (Imperlot Academy)
http://www.dogorybrzuchem.pl - autorski blog o kulturze i spoleczeństwie.

Myzreal

Dowody na co? Że można tam dotować sprzęt na +50? To przecież wie każdy. Na to, że ekipa robi przekręty? Dowodem na to jest świadectwo grona osób, starczy też spojrzeć na forum które wcześniej podałem. Można też próbować dociec u admina, Eliota, za co tak wielu dawnych ekipantów zostało wyrzuconych.
Byłem częścią tego serwera bardzo długi czas i opisuję swoje doświadczenia z nim związane, nikogo przy tym osobiście nie obrażając a post jest wywalany na jakiej podstawie? Bo przedstawiłem serwer w złym świetle?

Swoją drogą ciekawi mnie, czemu wywalane są posty, w których, właśnie nie obrażając nikogo, opisuję swoje doświadczenia z tym serwerem, natomiast wjazdy trolli i posty z osobistymi docinkami (patrz np. ostatni post użytkownika Allseron) są nie tknięte.

Zresztą, do takiej z pupy cenzury też można było przywyknąć na Allseronie i takiej też możecie się spodziewać, przyszli gracze Infinitium. Będziecie słyszeć o postach, które omawiają niewygodne dla administracji sprawy, ale tylko nieliczni zdążą je przeczytać ;)

Mai.

Allseron

Wiarygodności to ty nie masz za grosz. Ataki konkurencji to akurat żadna nowość. Więc wyssywane z palca historie jakoś nas nie ruszają.
Nie damy się wciągnąć w bezsensowną pyskówkę z dziećmi.

Sadek

Tu ludzie mają zamiar grać nawet jeśli będziesz oczerna=iał ten serwer (zresztą nie podstawnie) więc sobie daruj.

Na forum dalej przychodzą nowi urzytkownicy więc dołączcie do na. Gwarantujemy wam nie zapominane przezycia w gronie przyjaciół jak i w pvp szczególnie jak nastanie czas zmieżenia się infinitum z allseronem.

FokuSs

Na prawdę trzeba niedawno się urodzić żeby nie wiedzieć jak to się na tym serwie wszystko odbywa.... 
Cytat: Dyma w Styczeń 12, 2012, 09:14:32 PM
a ja tam jestem zadowolony bo na razie hb czyli klan z offa jest jedynym side a nie jakieś rumuńskie dzieci privow

Sadek

nając życie jestem starszy od ciebie i mam gdzieś jak to się odbywało na Allseronie. Teraz powstaje nowy serwer gdzie będzie wszystko działało innaczej.

Laner

Mam małą prośbę do wszystkich "wujków dobra rada". Czy możecie umieszczać screeny na potwierdzenie tego co piszecie? Lub jakikolwiek inny dowód na to że to co piszecie jest prawdą? Jeśli nie to proszę grzecznie abyście przestali się udzielać w tym temacie, jeśli wciąż macie zamiar spamować i obrzucać bezpodstawnie server bluzgami to mam nadzieję ze administracja zajmie się Waszymi bezsensownymi podbiegającymi pod spam postami(już wyjaśniam czemu pod spam : napisanie posta niezwiązanego z serverem jest spamem, a pisząc o rzeczach które nie mają miejsca na serverze musicie pisać o innym serverze lub też fantazjujecie, a w obu przypadkach jest to spam)

Więc jeśli nie ma nic ciekawego do napisania - NIE PISZ.

JasnyElf

http://img545.imageshack.us/gal.php?g=beztytuubu.jpg

Gdzieś jeszcze miałem screena baiuma +xx, na serwerze x2 grałem parę ładnych lat, ekipie niewiele można zarzucić, podczas mojej zabawy na Allseronie zdarzały sie przekręty, jak wszędzie zresztą, reakcja ekipy zawsze była pozytywna. Co do tych dotacji na sprzęt +xx to może ekipa wyciągnęła jakieś wnioski, rozumiem ze serwer musi sie z czegoś utrzymywać, mam nadzieje ze dotacja nie bedzie wprowadzała takiego debalansu. Jak po merge serwerów UE nic sie nie zmieni to zawitam na ich nowym serwerze.

Moler

Nie rozumiem troche tych screenów co podałeś...A co do baiuma +xx jest to nie możliwe, gdyż epików nie mozna było dotować   :bump:

raiderek

Keeee? Jaak?
To może sam Allseron się wypowie odnośnie dotacji na tym x5? Bo jeśli to ma być graveland v2.0 to GL.
To wszystko zniechęca do gry...do tego wchodząc na bugtracka można zobaczyć naprawdę elementarne bugi.
Wasting time since 2004
Ru off.

JasnyElf

Nie można było dotować a jednak był za dotacje, bodajże za wyjątkowo duże wpłaty czy z jakiejś loterii dla doterów. Na screnach chciałem pokazać latarki, jakimi będą wam świecić po oczach podczas gry i to głupota, jeśli ktoś twierdzi ze np. luk +50 nie wprowadza debalansu, bo liczą sie umiejętności.

Eron

Wypadaloby wypowiedziec sie o serwerze na ktorym spedzilem dobre pare lat jak i jego administracji.

Jezeli chodzi o dotacje na safe enchant to wbrew pozorom nie byl to jakis problem nie do przeskoczenia,wprawdzie osoby z dotowanym sprzetem potrafily dac w kosc ale nie bylo to na tyle znaczace zeby jakos zaklocalo rozrywke.Prawde mowiac to chyba najbardziej odczuwalne to bylo w PvE.
Gdy jeszcze gralem na allseronie to epiki,dobrze dobrany augment w broni i pare innych rzeczy potrafilo bardziej dac popalic niz nawet dotowany sprzet.Zreszta w historii allka znajdzie sie masa ludzi ktorzy bardzo dobrze radzili sobie na olimpiadzie czy PvP nie majac jakiegos ogromnie zdotowanego sprzetu.

Jezeli zas chodzi o przekrety graczy czy Administracji to istnialo to zawsze na kazdym serwerze,poprostu czasem jest ciezko to wychwycic.Na Allseronie tez zdarzaly sie przekrety ale ogolnie rzecz biorac dosc szybko bylo to wylapywane.Tym samym zawsze znajdzie sie jakas grupka skrzywdzonych graczy ktorzy beda odbijac to sobie sapami czy innym zachowaniem.

Anyway Allseron jako serwer zawsze mial jedna niepowtarzalna ceche wyrozniajaca go sposrod masy innych serwerow : spolecznosc tego serwera.
Pomimo tego ze nie raz mialem specia z Eliotem czy innymi osobami z Administracji to maja oni zdrowe podejscie,ilu z was mialo przyjemnosc grac na serwerach gdzie w sklad GM'ow wchodzili kompletni idioci?

Nasuwa mi sie tylko jedno pytanie,skoro to wlasnie Spolecznosc Allseronu byla jego najwieksza zaleta co takiego moze zaoferowac nowy Serwer Infinitum gdzie nie bedzie zadnego systemu przesiewu idiotow?Ba,nawet sporo takich mozna bylo znalezc na Allseronie.
Domyslam sie ze ta najwieksza zaleta zniknie a nowy serwer bedzie poprostu kolejnym nie oferujacym nic wyjatkowego.

@up

JasnyElf jasne ze gear w l2 stanowi jakies 80% wplywu na wygrana w PvP,gdy jeszcze gralem potrafilem miec rowne szanse z osoba posiadajaca SoMa +3x(o ile dobrze pamietam :P) samemu majac AMke,ale wtedy wlasnie byl problem z przeliczaniem M.ataku w zaleznosci od broni i ogolnie najwiekszy boost mialy dotowane luki i 2 reczne miecze (Destro na FR z latarka).Nie wiem jak ta sytuacja wyglada teraz ale tak jak wspominalem,to ze powiedzmy z 10 osob bedzie latac z czerwona bronia nie bedzie wprowadzac az takiego debalansu(wnioskuje to z wlasnego doswiawczenia na Allseronie)

Moler

Cytat: JasnyElf w Październik 03, 2010, 12:39:55 PM
Nie można było dotować a jednak był za dotacje, bodajże za wyjątkowo duże wpłaty czy z jakiejś loterii dla doterów. Na screnach chciałem pokazać latarki, jakimi będą wam świecić po oczach podczas gry i to głupota, jeśli ktoś twierdzi ze np. luk +50 nie wprowadza debalansu, bo liczą sie umiejętności.

Co do dotowania epików niech sie wypowie Allseron, ale szczerze wątpie zeby takie coś miało miejsce, grałem tam 4lata i nie spotkałem nigdy sie z czymś takim, jedynie wiem że było AQ +15 czy ileś tam ale to i tak dzieki temu  ze przez chwile był bug z enchantami ktore wybieralo sie od kotka za medale i te enchanty działały jak crystall :P I nie przesadzaj z tymi latarkami, zrobiłes jedynie screeny Guandela-który faktycznie był jednym z większych doterów :P Ale to nie było tak, że nikt go nie mogł zabić, na oli nie jednokrotnie padał(oczywiscie od osob ktore nie dotowaly). Jeśli nikt by nie kupował tych  enchantów to dotacje na nie by nie istniała(a w tym serwer), więc oczywiste że znajdzie sie pare osób ktor mają zdotowana bron...

DivaGurth

Witam.

Też się wypowiem jako ciemna strona mocy ;p.

Dotowany sprzęt - grałem na Allseronie kilkunastoma postaciami. Wśród nich zdarzały się takie jak Juharon – Draco Bow +50, Draconic Amor +6/+20 a także Fallwen – Samurai +50, Draco Bow +16 (tadam: http://img99.imageshack.us/img99/3957/anglia.jpg PS to nie ja dotowałem żeby nie było :D). I powiem Wam że gdzie wrogów kupa tam i Juharon dupa. W tej grze liczy się zerg, i żaden świr z OE+50 tego nie zmieni. Na serwerze wciąż grają postacie z sprzętem w przedziale +20 do +50. Nie zgodzę się także co do olimpiady. Dobry przykład Helfir – zawsze miał hero pomimo że to Guandel miał czerwoną latarę. Drugi przykład Aquarius, miał zwykły sprzęt, a tak mi zawsze naklepał na Oli (paladyn vs paladyn – Aquaris vs Fallwen), że aż się przykro robiło ^^. Tak by można długo wymieniać, wszystkie Sickve, Redoxusy i inne (i tak wam nic te nicki nie mówią wiem ;p). Skill i zerg rządzi, nie donate. Poza tym doterzy są w każdych klanach, więc szanse są wyrównane. Ograniczenie dota do +20 chyba spełnia wymogi sapaczy że tylko do tylu można na off.

Przekręty – wśród ekipy owszem były, w tym summonowanie sprzętu. Heh ale gdzie niby nie było? Poza tym to daje tyle co bot, black market czy inne -_-'o. I tak w końcu ktoś Cię dogoni z sprzętem i lvl i naklepie w polu. Wśród graczy cóż.. selekcja przy podaniach miała także ujemny wpływ – trafiło się kilku wybitnie uzdolnionych ludzi, w tym informatyków którzy robili co chcieli. Wałki były, są i będą, wszędzie, jaki jest sens porównywać serwery pod tym kryterium?

Allseron ma swoje plusy i minusy. Plusy na pewno społeczność, mimo wszystko po selekcji jakiejś tam wstępnej i stabilność serwera. Minusy to mieszanie się ekipy w sprawy graczy, ale na Infinitum tego nie będzie więc nie macie się o co martwić.

Korzystając z okazji (już mnie i tak wyprzedził Myzreal) chciałbym zaprosić wszystkich którzy zamierzają grać na Allseronie czy Infinitum na alternatywne forum graczy - http://forum.takie.pl . To generalnie forum społecznościowe, nie znajdziecie tam opisów questów, broni czy innego popularnego staffu, także osoby z poza serwera raczej nic tam dla siebie nie znajdą. Jedynie rzeczy dziejące się obecnie na serwerze (bez jakiejkolwiek cenzury) oraz sprawnie działający black market, dział software etc. Nie wnikajmy tutaj w moralność, bo każdy gra jak lubi, jedni klepią moby, drudzy idą na skróty. Nie mniej była potrzeba to znalazło się i forum gdzie jest wszystko, i nie giną żadne posty. Serdecznie zapraszam jak i na forum, tak i na serwer, bo pomimo minusów warto dać mu szansę na start.

Sickve

To ja wypowiem się trochę z innej strony. Grałem na tym serwerze od 2005 roku więc będzie z 5 lat. Grałem postacią o nicku Sickve. Przez 2 lata żaden inny SPS nie potrafił mi zabrać tytułu Hero - nawet Ci z AMkami + 8/+30 i wyżej. Wielu próbowało. Chciałbym się odnieść do tej dotacji bo wiele osób się zniechęca - słuchajcie to naprawdę nie jest nic wypasionego, możecie mi uwierzyć na słowo. Zarówno ja jak i wiele innych osób radziło sobie bez najmniejszego problemu z osobami, którym bronie świeciły aż miło. Nie piszę, że byłem nie do zabicia, ale jeśli ja z perspektywy szarego gracza, nie dotującego, dorabiającego się sprzetu w sposób czysto NCSoftowy, czyli takim jakim go stworzyli panowie programiści - nie oszukując i nie botując potrafiłem sobie poradzić, to wiem, że Wy też sobie poradzicie. Moja postać skończyła banem permanentym nie za dualboxy czy oszustwa tylko za moją wyszczekaną buzię, bo prawdę mówiąc nikt nie lubi jak się obraża ekipę i jest to zabronione na większości serwerów.

I teraz tak - skoro grałem na allseronie 5 lat - mogę powiedzieć wiele. Mogę też Was zapewnić, że nie ma i nie będzie 2 takiego serwera. Większość się pewnie ze mną zgodzi - bo to serwer na długie lata gry, mimo tego, że obecne L2 jest już wyeksploatowane od dłuższego czasu. Ci, którzy mają opory - to poprostu zawiść - bo albo zostali zbanowani, a ich konflikt z administracją ma tak głębokie podłoże psychologiczne, że nie potrafią sobie poradzić albo po prostu chcą zrobić na złość. Możecie iść grać na RUoff, możecie iść grać na offa ale jak ktoś napisał wcześniej tam cyrylica, gdzie indziej same boty. Skoro ja zaczynałem od 0 na ratach x2 i zrobiłem sobie hero (wcale nie piszę, że małym nakładem pracy, wręcz przeciwnie - ale czysto bez czitów i dotacji) i utrzymałem je przez 2 lata to znaczy, że każdy z Was da sobie radę. Ja mogę Was tylko serdecznie zaprosić i z góry podziękować za nasze przyszłe PVP bo to jest właściwy smaczek tej gry ! Jakby ktoś miał jakieś pytania, niejasności - proszę się nie krępować i pisać na PM, chętnie odpowiem w przypływie wolnego czasu. Znam serwer od strony technicznej, administracyjnej a przede wszystkim od strony graczy - i tutaj i w L2 i w realu. Naprawdę jest to warte uwagi !

Do wszystkich grających Mystic Muse - myślicie, że gracie tą postacią lepiej ode mnie ? Że dacie mi radę ? ZAPRASZAM !

SERDECZNIE WSZYSTKICH ZAPRASZAM i do zobaczenia !

Pozdrawiam

Sickve

x3nomorph

A ja mam takie pytanie do Ciebie hero SPS'ie, ile miales nabitych pvp po 5 latach gry?
new future.

Danesz

Ooł Jee. Wujek Sikawa :D
Sickwe. Pewnie tym razem będziem się łomotać, a nie razem łomotać ;)
Pozdrawiam - Kali

Sickve

PVP mówisz ? Gdy dostawałem perma byłem 2 osobą na serwerze. Pierwszy był STS zwany Murandem xD jego licznik wachał się około 17k pvp. Ja byłem 2 i mój licznik oscylował w granicach 9,5 - 10k pvp. Nie jestem w stanie stwierdzić dokładnie bo bana dostałem prawie pół roku temu więc ciężko mi to spamiętać, naprawdę.

@ huhu 1 uwaga bo źle sprecyzowałem - Sickve jako postać ma 3 lata. Od 5 lat gram na Allku ale zaczynałem innymi postaciami. Pozdrawiam.

@ ah i nie patrzcie na moje posty z perspektywy chama i chwalipięty (jakim niewątpliwie jestem) - chodziło mi raczej o zaznaczenie tego, że dotacja nie wpływa na grę jeśli ktoś wie jak prowadzić postać i potrafi wykorzystać to w pvp. Długo toczyły się na forum allseronu tematy w stylu "w pvp nie ma finezji, tylko utarte schematy dla każdej profesji i potem zostaje klepanie F1, F2, F1, F2" *tutaj pozdrawiam Vallarra. Wszyscy wiemy, że są GRACZE i GRACZE. O to mi chodziło, reszta historii tylko celem pokazania, że się da - da i to bez problemu. Oczywiście zanim ja się nauczyłem grać SPSem byli inni wymiatacze, ale to już temat na kolejny post. Hejo o/

ugh

Na pewno bronie +20 w górę nie wprowadzają dysbalansu :P Właśnie z powodu doty znajomi odchodzili z tego serwera.

Finaly retired, L2 is not fun anymore.

Phishy

Statystyki Sickve: PVP/PK:    9238/4

Co do Myzreala: był GMem, ale nie jakoś bardzo długo, o ile mnie pamięć nie myli, to został "urlopowany" bo się obijał i reprezentował swój klan i niewiele więcej ;) (aż przekopaliśmy z Lorienem forum, bo jakoś Myzek nie zapadł nam w pamięć jako GM). Jako dev pracował dużo i ciężko, nie można mu tego odmówić.

Nie traktujcie Infinitum jak Allseronu. Na Infinitum administracyjnie mamy zamiar ingerować jak najmniej. Co widać już choćby na forum nowego serwera. Serdecznie zapraszam.
Matka Ryba.

Sickve

Ueee to wydawało mi się, że mam więcej pvp. OK może być też 9238 - natomiast co jest ważne byłem osobą, która udzielała się w pvp i bardzo to lubiła i mówiąc mi, że Twoi koledzy odeszli z serwera przez to, że nie radzili sobie z osobą z bronią +20 to po prostu znaczy, że nie znaleźli na owego delikwenta strategii. Mi naprawdę nie przeszkadzały osoby z wyśrubowanymi broniami bo skoro dało je radę bezproblemowo unieszkodliwić postacią zrobioną na czysto od zera bez dotacji i ingerencji materialnej w postaci PLNów to chyba o czymś świadczy, prawda ? Stawiam, że to był tylko pretekst lub, że po prostu słabo znali mechanikę L2 a co za tym idzie, nie bardzo ogarniali swoje postacie. Ja na Allku spędziłem wiele lat i gdyby nie perm ban pewnie nadal bym grał - mniej, przez to, że studia się skończyły a praca nie bywa lekką ale jednak dalej bym grał. Nadal serdecznie zapraszam na Infinitum - jesli się nie spodoba, pewnie macie gdzieś postacie już potworzone ale jeśli okaże się strzałem w 10 chociażby ze względu na te RvsR to możecie potem żałować. Do zobaczenia na szlaku !

Pozdrawiam

Sickve