Flame, dyskusje itp.

Zaczęty przez ZjemCie, Luty 08, 2010, 08:06:13 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Aran

Sprawdź mój profil w grze i ja chętny. Dziś shaco+ktośtam focusowali nasusa i chyba myśleli, że są true :<

Shen

ja ciagle trafiam na takich asów i zazwyczaj po 5 minutach juz jest po grze   

Alarion

Dlatego nei gram z randomami tylko z paczką kumpli. Wtedy na spokojnie możemy sobie wyjasnić gadając ciągle na skype, co ew. zrobiliśmy źle, bez użerania się z debilami, co nawet czytać nie umieją co do nich piszesz. Szkoda nerwów na gry solo bez pre made w ogóle w tej grze...

Tylko, ze ostatnio tylu nas gra, że ja muszę sobie kolejki zaklepywać wcześniej, bo inaczej jest nas za dużo ; p
Alarion - EdgeWalker   {Amber} Party Leader
ArcheAge  Server: Kyprosa! / West side

Cat Drama Maker

Shen

U mnie niestety kumple graja na us w wiekszosci.

Alarion

od nas nawet część się poświęciła i zrobiłą konto na UE. Teraz jest nas okólo 10-12 (wiadomo, że rzadko kiedy wszyscy online jednoczesnie, z reguły średni olnine wieczorem 7-8 osób)

Cat Drama Maker

Shen

Spore poswiecenie sie przeniesc z us gdy ma sie 30lvl, wykupione runy, skiny itd.

Kupilem Gragasa bo w grze go widzialem ze trzy razy moze, smieszna postac, zadowolony jestem z niego.

Alarion

Poświęcenie? My gramy dla funu i możliwości gry z wieloletnią paczką, a nie by ownić z runami itd. bo po ciul ci to, skoro miałbyś grać sam, ew 2-3 osoby?  W L2 też bym daaawno temu przestał gdyby nie fajna ekipa w constans party, z którą można by grać w cokolwiek innego gdybyśmy mieli taką chęć wszyscy. To jest idea gier MMO, a nie pyaknei solo (przynajmniej od któregoś momentu)

Cat Drama Maker

Shen

Ich na us jest wiecej, wiec to ja sie powinienem dostosowac ;p ale wydalem troche kasy i szkoda mi tych skinow. Dwoch sie przenioslo ale musza 30lvl dobic i tak zeby grac na ranked.

Gragas fajna sprawa, robiac go pod castera tymi beczkami mozna niezly zamet robic. Jeszcze Eza odkurzylem po dluzszej przerwie, tyle razy go oslabiali a nadal mozna nim niezle wymiatac.

seken

Cytat: Alarion w Październik 02, 2010, 02:04:42 PM
Poświęcenie? My gramy dla funu i możliwości gry z wieloletnią paczką, a nie by ownić z runami itd. bo po ciul ci to, skoro miałbyś grać sam, ew 2-3 osoby?  W L2 też bym daaawno temu przestał gdyby nie fajna ekipa w constans party, z którą można by grać w cokolwiek innego gdybyśmy mieli taką chęć wszyscy. To jest idea gier MMO, a nie pyaknei solo (przynajmniej od któregoś momentu)
A w l2 chcialoby Ci sie zaczynac od poczatku? Watpie.

Tirius

Porównywanie L2 do LOLa się trochę mija z celem, bo w Lolu pograsz z 30 lvl kumplami mając low, w L2 na początku z wyfarmionymi nie  :P
"Oto i on, boski prototyp,
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji,
Zbyt pokręcony by żyć i zbyt rzadki by umrzeć."

Alarion

obecnie wbicie w L2 (nawet na rusku) tego +70 by śmigać ze swoim party to zakładając, że się ogarnia co i jak kwestia kilku tyg. W LoL'u wbrew pozorom podobną ilość trzeba spędzić na ten +30, ze 4-5 dobre postacie unlokowane i zestaw run conajmniej dla 2 z nich.  Obydwie gry pochłaniają masę czasu gdy chce się tam coś dobrego osiągnąć. Inna sprawa, że dla mnie LoL to tylko odskocznia na dni gdy akurat jestem przy kompie, a party ma dzień wolny. Generalnie to jednak tamta gra dostarcza dużo więcej frajdy a LoL mógłby się szybko przejeść, gdyby ktoś w niego nolife'ił.

Cat Drama Maker

seken

Cytat: Alarion w Październik 03, 2010, 11:40:12 AM
obecnie wbicie w L2 (nawet na rusku) tego +70 by śmigać ze swoim party to zakładając, że się ogarnia co i jak kwestia kilku tyg. W LoL'u wbrew pozorom podobną ilość trzeba spędzić na ten +30, ze 4-5 dobre postacie unlokowane i zestaw run conajmniej dla 2 z nich.  Obydwie gry pochłaniają masę czasu gdy chce się tam coś dobrego osiągnąć. Inna sprawa, że dla mnie LoL to tylko odskocznia na dni gdy akurat jestem przy kompie, a party ma dzień wolny. Generalnie to jednak tamta gra dostarcza dużo więcej frajdy a LoL mógłby się szybko przejeść, gdyby ktoś w niego nolife'ił.
Powiem tak..
Sa gusty i gusciki...
l2 daje wiecej frajdy? Moze dla Ciebie, w l2 musisz farmic miesiacami, zeby cos znaczyc na pvp.W lol wystarczy umiec myslec.
Teraz l2 jest tak na takiej kronice, ze Ekwip> all, tego nie zmienisz...
Poprostu jakos zaczyna odrzucac mnie MMORPG, bo musze ciagle cos robic, zeby na dobra sprawe pod koniec miec to swoje pvp....

Alarion

Jeżeli raczyłeś obejrzeć naszego frapsa, to możesz z łatwością dostrzec, że nei trzeba miesięcy olbrzymiej farmy (średnio 2-3 dziennie w naszym przypadku, czyli pewnie podobnie jak ty w LoL'a) by się dobrze bawić na PvP.

Tak, masz rację, epiców nie zrobimy, ani aden nei zdobędziemy, ale nie jest to moją ambicją, więdząc, że i tak 80% serwera jest na poziomie mojego party i na brak PvP nigdy nie będę narzekał. Powiem więcej, nie zaczęliśmy jak niektórzy PvP od 80+ lvla. Ja go miałem tyle samo expiąc DO 80+ co mam teraz po +80. Tylko ofc lało się inny typ enemy (i tak nie raz nei raz mocniejszych od siebie, ale wykorzystując fakt, że ruskie to fest nieogary. )

I w L2 też musisz myśleć, jak chcesz PvP wygrać, szczególnie gdy grasz tam, gdzie ruskie myślą, że mając te kilka lvli i sprzęt o klasę wyższy, mogą cię pokonać bez kłopotu ; )

Just watch fraps

A żeby w LoL'a mieć satysfakcję z topowych pojedynków, to i tak musiałbyś mieć niesamowity premade. My tworząc pre made 5 vs 5 trafiamy na duuuużo lepszych przeciwników niż gdy zagramy tylko w 2-3. Ale jest też dużo większa satysfakcja, nawet przegrywając taki mecz ; >

Cat Drama Maker

seken

Moze i tak, ale naprawde w LoLu na high elo trzeba sie wiecej wysilic niz wygrac pvp z ruskimi, ktore jak juz wspomniales nie ogarniaja...
LoL sam w sobie jest gra bardziej strategiczna, bo musisz umiec przewidziec ruch przeciwnika i kontrolowac cala mape, zeby nagle Cie nie zgangowali 5v1.Momentami (tutaj bardziej 3v3 mapa) jak padniesz i nic nie zrobisz, musisz poczekac 50 sekund (late game), a w tym czasie enemy spokojnie pocisna was 3v2 i rozwala turrety.
W l2 gralem od koncowki c4, jak juz zaczynalo sie c5.Gralem glownie na privach, z tydzien na ruoffie.
Na takim siege sam nie jestes w stanie nic zrobic na dobra sprawe, a w lolu jesli nic nie bedziesz robic w team fighcie to przegracie i tyle.
Tak samo gra tankiem w LoLu jest o wiele ciekawsza, niz gra tankiem w l2, ktory ma xxxx defa, xxxx m defa nikt nie chce go nawet uderzyc.
Rownie dobrze moge powiedziec o uzywaniu skilli...Grajac tankiem w l2 spamujesz aggro i mass agro (i uzywasz inne skille zaleznie od tego jakim tankiem jestes tzn jaka klasa.), w LoLu jak uzyjesz zle taunta grajac shenem/wbijesz w zlym momencie/uzyjesz ulti na zla osobe z teamu/ to jestes useless do konca team fightu i prawdopodobnie przegracie...

Nie mozna porownywac l2 (MMORPG) do LoLa (MOBA) gdzie liczy sie strategia, a potem ekwip i inne duperele...

Alarion

nie porównuje tyle samych gier, co "sposoby gry i podejścia do obydwu z nich" (zakładając, że jest to twoja main gra)

Ogólnie masz rację, trudno to ze sobą zestawiać. A tak BTW, taka gra tankiem jak opisałeś, to była, ale ze 3-4 kroniki temu. Teraz tank jest niezwykle wymagającą profką na PvP i śmiało ci mogę wyliczyć ze 20 skilli, których możesz musieć użyć w każdej chwili na PvP (głównie mass i party na party). W LoL masz tylko 4. Co prawda wymagają naprawdę dobrego wyczucia (+ summoner spelle i czasem active skille itemków), ale w L2 też nie odpalasz ich na chama jak leci i co najmniej do 15 z nich musisz mieć również wyczucie i team play. A z ruskimi to jest taka rekompensata ich nieogarstwa, że przychodzą ci albo na wżyszych lvlach/lepszym gearze, albo więcej niż 1 party. Wtedy takie PvP też robi się wymagające, szczeólnie, że w tej kronice PvP się baaardzo wydłużyły (vide nasz czy inny fraps z Freyi).

A poza tym skoro mówisz o tych top pojedynkach na najwyższym poziomie w LoL'u to masz swój skład na takie premad'y? ; )

Cat Drama Maker

Zonk

seken jak ty mozesz miec 30lvl i brak nawet jednego kompletu run? :noob:

Alarion

zapewne kupuje ciągle nowych hero ; p

Ja kupiłem na początku eza (nawet nie wiedząc, że to swego czasu range carry nr 1) to go znerfili.
Potem kupiłem malza (kolejny 6300) i chcę kupić jeszcze miske (znów 6300 >.<) i mam tylko kilka runek ; /

Cat Drama Maker

Shen

Warto sobie zrobic chociaz jakis uniwersalny zestaw runek, boost daja niezly.

Kazuya

Cytat: seken w Październik 03, 2010, 04:42:42 PM
Cytat: Alarion w Październik 03, 2010, 11:40:12 AM
Powiem tak..
Sa gusty i gusciki...
l2 daje wiecej frajdy? Moze dla Ciebie, w l2 musisz farmic miesiacami, zeby cos znaczyc na pvp.W lol wystarczy umiec myslec.
Teraz l2 jest tak na takiej kronice, ze Ekwip> all, tego nie zmienisz...
Poprostu jakos zaczyna odrzucac mnie MMORPG, bo musze ciagle cos robic, zeby na dobra sprawe pod koniec miec to swoje pvp....
a w lolu jest inaczej ? bez dobrych itemów raczej dużo nie zabijesz 
rpg x5 [gh85]

Alarion

bardziej chodzi mu o to, że te dobre itemy potencjlanie zdobywasz w każdej rozgrywce, która trwa od 20-60 minut zazwyczaj. Ale to akurat argument średni, bo na tych płaszczyznach tych gier bym nie porównywał.

Cat Drama Maker

seken

Cytat: Alarion w Październik 03, 2010, 11:35:38 PM
A poza tym skoro mówisz o tych top pojedynkach na najwyższym poziomie w LoL'u to masz swój skład na takie premad'y? ; )
Niemam, mowiac najwyzszy poziom mam na mysli Elementza i reszta.Mnie nawet nie ma co porownywac do nich...Masz racje z tym tankiem to troche przesadzilem, ale w l2 to jest taka chodzaca puszka, ktora malo kto uderzy.W lolu, zeby uciekali od tanka to musi byc juz late game...

Cytat: Zonk w Październik 04, 2010, 01:37:23 AM
seken jak ty mozesz miec 30lvl i brak nawet jednego kompletu run? :noob:
Ano, co chwile kupuje champow, mam juz 6 champow za 6,3k IP, co chwile kupuje champy zamiast runy, poprostu nie moge znalezc postaci, ktora mi sie nie znudzi po 20 grach...

Kazuya, w lolu itemy duzo nie znacza.Owszem daja sporego boosta, ale jak ogarniesz to nawet zniszyczysz goscia z troche lepszym eq (nie mowie tu o grze jako DD przeciwko vladowi z leviathanem i meja gdzie ma na obu po 20 stackach, bo go nawet w 2 sie nie ubije).

Shen

Pogralem Sona i podoba mi sie, tylko nie wiem czy ja kupic czy odkladac dalej na Miss Fortune ;p

Kazuya

rpg x5 [gh85]

Zonk

Kazuya

sam gh z as+cd poszedł dosyć tanio za 325 zł chyba
rpg x5 [gh85]