Allseron (x2) Gracia Epilogue start 01.10.2004

Zaczęty przez Allseron, Wrzesień 28, 2010, 01:06:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Allseron

Dziś za namową graczy uruchomiliśmy wersję beta serwisu. Testy potrwają do soboty wieczorem.

Allseron

Rate beta testu podniesiony do x50. Dziękujemy za testowanie!

wlador

No cóż o Eliocie jedynie mi wiadomo że jest kłamcą, korzysta z leaku L2DC, który bóg wie jak bardzo jest zbugowany, a więcej możecie poczytać tu:
http://forum.takie.pl/index.php
Jest to forum graczy Allseronu, gdzie można poczytać prawdę o tym serwerze, na forum Allseronu oczywiście nic nie znajdzecie bo posty są kasowane non stop.

Co do mojego zarzutu o kłamstwo itd.
Pan Administrator Allseronu, zarzekał się że powiedziałem mu że Myzrael dał mi ich soft po 1 nigdy z nim nie rozmawiałem, po 2 pierw używałem zwykłego L2J, do którego wprowadzaliśmy poprawki, a potem leaku L2DC z la2base.ru.

CytatAutorskie oprogramowanie oparte na L2JServer z wdrożonymi rozwiązaniami z pozostałych teamów L2j, L2jfree, L2DC, L2Dream, L2Open a nawet L2OFF (3 lata serwer opierał się na oficjalnych plikach, skonwertowaliśmy się do L2j niecałe dwa lata temu).
Jak pisał ich główny developer używali oni l2jfree - jeden z najgorszych silników L2J, z odrobiną własnych poprawek - a potem nabyli leak L2DC, więc nie wiem na czym będzie stał ich serwer, o tym szybko będzie można się przekonać po starcie.

Polecam również lekturę tegoż posta, który oczywiście prędko znikł z forum allseronu:
http://img706.imageshack.us/img706/3904/34023016.png

Ten post to tylko moje przemyślenia oparte na zasłyszanych, przeczytanych pogłoskach, jednakże ich źródła uważam za wiarygodne. NIE POLECAM grania na tym serwerze, gdyż możecie się bardzo rozczarować, a kto by chciał marnować czas?

P.S. Serwer tworzony tylko dla dotacji, a nie dla graczy. Wystarczy obejrzeć ich ofertę...
Ludzie, przecież macie kilka serwerów z małą, lub bez dotacji z wielkim online i świetnym softem, po co marnować czas na tym serwerze?

lex

Witam,

Cytat: wlador w Październik 07, 2010, 03:05:13 PM
No cóż o Eliocie jedynie mi wiadomo że jest kłamcą, korzysta z leaku L2DC, który bóg wie jak bardzo jest zbugowany, a więcej możecie poczytać tu:
http://forum.takie.pl/index.php

Gracze mają sami możliwość sprawdzenia, na jakim to oprogramowaniu stoimy. Wszak jest to serwer otwarty a na czas testów zostały zwiększone rate'y 10krotnie, by można było sprawdzić coś, co jest close-endgame.

Co do mojego zarzutu o kłamstwo itd.
Pan Administrator Allseronu, zarzekał się że powiedziałem mu że Myzrael dał mi ich soft po 1 nigdy z nim nie rozmawiałem, po 2 pierw używałem zwykłego L2J, do którego wprowadzaliśmy poprawki, a potem leaku L2DC z la2base.ru.
Fakt, możliwym jest fakt, że osoba bezpośrednio powiązana z Tobą znalazła latające w internecie bezpańskie poprawki, które były również na naszym zamkniętym systemie kontroli wersji.
CytatAutorskie oprogramowanie oparte na L2JServer z wdrożonymi rozwiązaniami z pozostałych teamów L2j, L2jfree, L2DC, L2Dream, L2Open a nawet L2OFF (3 lata serwer opierał się na oficjalnych plikach, skonwertowaliśmy się do L2j niecałe dwa lata temu).
Jak pisał ich główny developer używali oni l2jfree - jeden z najgorszych silników L2J, z odrobiną własnych poprawek - a potem nabyli leak L2DC, więc nie wiem na czym będzie stał ich serwer, o tym szybko będzie można się przekonać po starcie.
Początkowo używaliśmy plików L2Off (aż do Interlude), potem staraliśmy się szukać rozwiązania, które zapewni graczom zabawę na dłuższą metę. Pośród osób administrujących serwerami była wtedy opinia (sprawdzona i przez nas na maszynach testowych, w dużym stressie), że L2J to features over stability a L2JFree to Stability over Features. Wybraliśmy stabilność i poprawialiśmy dodatki, by gracze otrzymywali stopniowo pełną grywalność i nie musieli się martwić niezapowiedziane resy w ciągu dnia (chyba w sumie 3 takie się pojawiły w ciągu 6 lat istnienia Allseronu - awarie sprzętu).
Polecam również lekturę tegoż posta, który oczywiście prędko znikł z forum allseronu:
http://img706.imageshack.us/img706/3904/34023016.png
Ten post to tylko moje przemyślenia oparte na zasłyszanych, przeczytanych pogłoskach, jednakże ich źródła uważam za wiarygodne. NIE POLECAM grania na tym serwerze, gdyż możecie się bardzo rozczarować, a kto by chciał marnować czas?
Post zniknął gdyż były prowadzone indywidualne rozmowy z imć Maithelem, by nie wywlekać na forum publicum jakichkolwiek osobistych animozji. Pożegnaliśmy się z nim w sposób łagodny (ze względu na zerową aktywność od dłuższego czasu i zmianę teamu), wtedy to on zirytowany starał się oczernić naszą ekipę, która to nadal istnieje i nadal prowadzi serwer, na którym są wprowadzane regularnie poprawki.
P.S. Serwer tworzony tylko dla dotacji, a nie dla graczy. Wystarczy obejrzeć ich ofertę...
Ludzie, przecież macie kilka serwerów z małą, lub bez dotacji z wielkim online i świetnym softem, po co marnować czas na tym serwerze?
Serwer nie jest stworzony dla dotacji. Dotacje są stworzone dla serwera. Po głębszej analizie nagród za poszczególne kwoty, można stwierdzić, iż uzyskanie overenchantu jest strasznie drogie, dzięki temu uzyskujemy stabilność finansową serwera dzięki wkładowi niewielkiej grupy graczy. Uważamy, iż lepiej jest mieć 2 osoby z latarką niż pół serwera. Granice zostały ustalone po dłuższych rozmowach i dzięki temu są dwie drogi dotacji - kosztowna (wspierająca serwer w większym stopniu) poprzez overenchant jak i mniej kosztowna (choćby poprzez SMS na Vitality, którego lwią część zjadają operatorzy)

Z wyrazami szacunku,
Lex

P.S. Prosiłbym o pozostanie przy temacie głównym - serwer Infinitum oraz o wydawanie opinii potwierdzonych czymkolwiek (na przykład bugi etc, choć do tego polecamy nasz system bugtrack), dzięki czemu będziemy mogli interweniować i wprowadzać poprawki. Dziękujemy

wlador

Cytat: lex w Październik 07, 2010, 03:41:31 PM
Serwer nie jest stworzony dla dotacji. Dotacje są stworzone dla serwera. Po głębszej analizie nagród za poszczególne kwoty, można stwierdzić, iż uzyskanie overenchantu jest strasznie drogie, dzięki temu uzyskujemy stabilność finansową serwera dzięki wkładowi niewielkiej grupy graczy. Uważamy, iż lepiej jest mieć 2 osoby z latarką niż pół serwera. Granice zostały ustalone po dłuższych rozmowach i dzięki temu są dwie drogi dotacji - kosztowna (wspierająca serwer w większym stopniu) poprzez overenchant jak i mniej kosztowna (choćby poprzez SMS na Vitality, którego lwią część zjadają operatorzy)

Na Dementi nie można było kupić NIC co wpływałoby na rozgrywkę na serwerze - a pieniędzy starczyło na utrzymanie go. Poza tym tworzenie takiej "elity" na serwerze, która swoją przewagę bazuje TYLKO na tym że jest bogatsza od innych, jest dla mnie śmieszne i niegodne.
Poza tym nie próbujcie wmówić MI, że wszystkie pieniądze, które uzyskaliście z dotacji przeznaczyliście na utrzymanie serwera! To jest wręcz śmieszne i godne pożałowania - serwer dedykowany z backupem i wszystkim co potrzeba do utrzymania serwera z 2k online przez rok, ba nawet z Cisco i bóg wie czym jeszcze kosztuje MAX 1000 zł miesięcznie - dotacja to przy takim systemie dotacji co najmniej 2 000 zł miesięcznie lub znacznie więcej zależnie od ilości graczy.

Allseron

Ja pozwolę sobie tylko skomentować Twoje biadolenie o godności. Dla mnie niegodne jest to co robisz Ty, antyreklamę innych serwerów mając swój własny. Z osobami bez honoru dyskutował nie będę. Jak masz problem ze sobą to idź na żal.pl albo załóż sobie stronę tak_bardzo_mnie_skrzywdzono.com adres chyba jest wolny.
Chcesz nas pouczać ? Przypomnij lepiej co zrobiłeś ze swoim pierwszym failem. Najlepiej w temacie o swoim serwerze, żeby wszyscy wiedzieli na przyszłość.

wlador

Cytat: Allseron w Październik 07, 2010, 04:30:36 PM
Ja pozwolę sobie tylko skomentować Twoje biadolenie o godności. Dla mnie niegodne jest to co robisz Ty, antyreklamę innych serwerów mając swój własny. Z osobami bez honoru dyskutował nie będę. Jak masz problem ze sobą to idź na żal.pl albo załóż sobie stronę tak_bardzo_mnie_skrzywdzono.com adres chyba jest wolny.
Chcesz nas pouczać ? Przypomnij lepiej co zrobiłeś ze swoim pierwszym failem. Najlepiej w temacie o swoim serwerze, żeby wszyscy wiedzieli na przyszłość.

Obecnie nie prowadze żadnego serwera, a nawet jak będę to nie będzie on konkurencją dla waszego serwera. Mój post jest spowodowany niedawną przyjaźnią z Myzraelem, którego zmieszaliście z błotem, mimo jego wielkiego wkładu w wasz serwer. Poza tym każdy ma prawo się wypowiedzieć w dowolnym temacie i przedstawić swoje przemyślenia. Może Pan również wypowiedzieć się na temat mojego projektu, napisać jakim to jestem nieodpowiedzialnym Administratorem, który zfailował już 2 serwery.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia, Suspended a.k.a. Wlador.

DivaGurth

Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tej przepychance adminów/ex adminów whatever.

Co zwykłego gracza obchodzi na czym stoi serwer, ile kosztuje jego utrzymanie i czy admin prowadzi go dla kasy czy jakiejś tam urojonej wizji? Kto styczność z Eliotem miał to pewnie wie jaki jest, wg mojej miary normalności to kosmita którego wiecznie wszyscy krzywdzą. Ale czy to ważne dla zwykłego gracza? Ważne jest to, że chociaż by go obrażali, pluli w twarz, ze 100x oszukali, kradli softy, czitowali na potęgę, oszukiwali własni gm'i, nie wiem, ze względu na swoistą elitę intelektualną allseronu to chyba już wszystkie wałki były tam testowane; to się chłopak na chwilę obrazi i załamie, po czym wraca do pracy i krok po kroku naprawia stan rzeczy. Jednego ująć nie można - serwer stoi te 6 lat, swoista społeczność się nie posypała. W dupie to mam ile na nim zarabia, niech ma nawet 10k miesięcznie, tylko chwalić za obrotność. Wiem że chłopaki macie do siebie na pewno wiele żalu, na pewno nie podstawnego bo sam Eliota nie lubię (bo często łże jak pies w imię mniejszego zła czy jak to tam zwie), ale to chyba nie miejsce na jego wylewanie tych żali, bo serwer powstanie tak czy siak i imo zwykłego gracz huj obchodzą te wszystkie zatargi.

Cytat: wlador w Październik 07, 2010, 03:05:13 PM[...] Ludzie, przecież macie kilka serwerów z małą, lub bez dotacji z wielkim online i świetnym softem, po co marnować czas na tym serwerze?

No kilka powodów by się znalazło. Kiedyś myślałem, iż na international można się angielskiego poduczyć, tylko że większość tych rumuńskich żydów włada takim slangiem że tylko się człowiek uwstecznia z językiem. Mniejsza szansa, że pojedziesz na piwo do rosji, a z polakami wiadomo, pifka nikt nie odmówi. Community nie żyje tylko w grze, a część ludzi lubi stricte polskie serwery. Poza tym serwer będzie stał dopóki nie zabraknie kasy z dota, co chyba też jest istotne, ludzie przywiązują się do swoich ludzików, grać od nowa im się nie chce, ale jak mają postać X lat to siedzą dalej (czasami ;p). Należy też dodać, że większość topiców i przypałów na moim forum dotyczy serwera Allseron, chorych decyzji i błędów ekipy etc. Skoro ta ekipa nie ma zamiaru ingerować w Infinitum to problem rozwiązuje się sam w sobie. Powiedzmy sobie szczerze, że Infinitum ma pokazać różnicę między wyselekcjonowaną społecznością Allseronu a zergiem Infinitum, dać możliwość przejścia co lepszym w jednym kierunku Infinitum->>Allseron oraz zwiększyć dopływ kasy na utrzymanie obydwu serwerów. Co też nic nie zmienia, polski serwer, stabilny, z w miarę dobrym softem. Grasz a resztę masz głęboko gdzieś, i właśnie tak należy do tego zdrowo podchodzić, after all to tylko gra, po 3-5 latach większość do tego sama dojdzie jak nałóg opadnie ;].

Nobis

Mai przyprowadził kolegów  :D jeszcze Zoye tu ściagnij  :P

Ale fakt faktem - doty powoduja debalans, jak widze tych bohaterów typu Guan, Sebartus czy Saura, którzy bez doty by nie istnieli a niestety dzieki PLN osiagaja chory dmg to  :noob: hahaha

Tumulec

Cytat: Nobis w Październik 08, 2010, 01:06:02 AM
Mai przyprowadził kolegów  :D jeszcze Zoye tu ściagnij  :P

Ale fakt faktem - doty powoduja debalans, jak widze tych bohaterów typu Guan, Sebartus czy Saura, którzy bez doty by nie istnieli a niestety dzieki PLN osiagaja chory dmg to  :noob: hahaha

Są i tacy ale ja im nie zazdroszczę tych itemów, dmg itp. No bo my pracujemy na to co mamy i jak się uda osiągnąć założony cel to mam z tego satysfakcje. A ci co nie mają co z kasą robić to ciapki i tyle. Pozdrawiam i do zobaczenia w niedzielę :-)
Tylko (L)

Piszę poprawnie po Polsku. Znaczy staram się :D

Kellan

Nieaktualne

Widel

Pzdr, Widel

Allseron

Przypominamy że start serwera już jutro, 10.10.10 o godzinie 10:10:10

Zapraszamy! Zostało 21 godzin!

GenesiZ

Cytat: Allseron w Październik 09, 2010, 01:05:00 PM
Przypominamy że start serwera już jutro, 10.10.10 o godzinie 10:10:10

oby nie 10:10:11 bo was sflejmują :<
Miesięcy bez L2: już nawet nie licze :(

Jachim

Nightmare997

P0G0

Cytat: Nightmare997 w Październik 09, 2010, 06:00:05 PM
Ta dota na bronie +20 bedzie? O.o
no bedzie, ale jeden enchant = 200zl
mogli by to chociaz ograniczyc do 16 albo i 15

bleble12

Cytat: P0G0 w Październik 09, 2010, 06:38:47 PM

Na pewno nie jest tak jak piszesz ,miesięcznie możesz wydać 100 zł(czyli jeden BEWS ,który jest nietrejdowalny) ,za więcej niczego nie dostaniesz ,czyli taka bron po 20 miechach gdybyś chciał zrobić z donate ,więc skończ już proszę
nope

yeahu

lol ja bym nawet 5zl na jakis lol l2j nie dal xD A ci co beda dotowac te enchanty to naprawde współczuje xD
Cytat: jh0ri w Listopad 06, 2010, 08:35:49 PM
Nie mogę sie zalogować staje mi po wpisaniu id i hasla
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

Cytat: Immunit w Styczeń 06, 2011, 11:37:19 AM
Start odbędzie się jutro a dokładniej jutro
beka xD

Widel

Cytat: yeahu w Październik 09, 2010, 06:45:38 PM
lol ja bym nawet 5zl na jakis lol l2j nie dal xD A ci co beda dotowac te enchanty to naprawde współczuje xD

To nie lol l2j tylko Allseron
Pzdr, Widel

PuFF

dota to zal juz wolał bym za to opłacic abonament na offie.

bleble12

Dokładnie poza tym serio nie wiem po co ludzie wypisują ,że jakieś starwars będzie ,miesięcznie masz  ten jeden enchant .Ile czasu musi upłynąć żeby taka broń zrobić .Kto będzie chciał dotke walnąć jego sprawa ,ale gwarantuje iż mało kto to będzie robić  :oops:
nope

yeahu

Cytat: Widel w Październik 09, 2010, 06:48:12 PM
Cytat: yeahu w Październik 09, 2010, 06:45:38 PM

To nie lol l2j tylko Allseron
mniejsza o to ale i tak dotowanie serwerów prywatnych zeby zyskać jakies itemy to fail xD
Cytat: jh0ri w Listopad 06, 2010, 08:35:49 PM
Nie mogę sie zalogować staje mi po wpisaniu id i hasla
aha.

http://forum.lineage2.com.pl/index.php?topic=40105.0    jeszcze 2 lata rickert i bedziesz mógł sie napić piwa z ojcem !

Cytat: Immunit w Styczeń 06, 2011, 11:37:19 AM
Start odbędzie się jutro a dokładniej jutro
beka xD

PuFF

Cytat: bleble12 w Październik 09, 2010, 06:51:04 PM
Dokładnie poza tym serio nie wiem po co ludzie wypisują ,że jakieś starwars będzie ,miesięcznie masz  ten jeden enchant .Ile czasu musi upłynąć żeby taka broń zrobić .Kto będzie chciał dotke walnąć jego sprawa ,ale gwarantuje iż mało kto to będzie robić  :oops:
a jak ci wpadnie koleszka 13 lat, ukradnie mamie/tacie/dostanie na gwiazdke i zrobi weapona +20?