Allseron (x2) Gracia Epilogue start 01.10.2004

Zaczęty przez Allseron, Wrzesień 28, 2010, 01:06:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

P0G0

i bedziecie trzymac serva dla 30 online? oki, powodzenia...
kazdy kto przychodzi na ten serv i widzi dotacje od razu z niego rezygnuje i wcale sie temu nie dziwie...
gdybyscie chociaz dotacje w prowadzili pozniej to mieli byscie graczy na starcie, a potem trudniej bylo by im zostawic serv gdzie czegos sie juz dorobili
niestety, ale troche wam nie pyklo z tym servem, a szkoda bo zapowiadal sie spoko

Ayden

Co to mam w podpisie nie jest aktualne od miesięcy. Nie robię Ci antyreklamy, nie wiem czy zauważyłeś nie czepiam się waszej przeszłości, plotek, itd. ale rzeczy czysto marketingowych, które przyciągają bądź odrzucają graczy. Na samym końcu nawet napisałem, iż życzę Ci szczęścia w jego prowadzeniu. Jak sam widzisz to nie antyreklama tylko sugestia. Wielka szkoda, że graczy tak mało, no ale cóż, ktoś już wyżej napisał dlaczego tak jest. Są pewne rzeczy, które trzeba zrobić pod ogół, nie pod siebie, myśleć rozumem większości graczy a wy niestety to przeoczyliśćie. Popracuj nad tą dotką.

HF

bleble12

Cytat: P0G0 w Październik 10, 2010, 02:32:13 PM
i bedziecie trzymac serva dla 30 online? oki, powodzenia...
kazdy kto przychodzi na ten serv i widzi dotacje od razu z niego rezygnuje i wcale sie temu nie dziwie...
gdybyscie chociaz dotacje w prowadzili pozniej to mieli byscie graczy na starcie, a potem trudniej bylo by im zostawic serv gdzie czegos sie juz dorobili
niestety, ale troche wam nie pyklo z tym servem, a szkoda bo zapowiadal sie spoko

Dobra skończ już ,każdy twój post nie wnosi niczego prócz  twoich płaczy na temat jak tu źle oh ah, człowieku nie chcesz ,to nie graj bb thx
nope

Allseron

Ja już napisałem, wolę postawić sprawę jasno, od razu. A nie kłamać "u nas nie ma doty" a potem wprowadzić "wszystko za PLN ! wyprzedaż".
Skoro wszyscy są przeciwko dotacji, to nikt nie będzie wpłacał i problem przestanie istnieć prawda ?
Tak, będę go trzymał nawet dla 1 osoby.
Ayden, dziękuję za przedstawienie argumentów na rzecz auto-pickupa. Został wprowadzony na próbę.

I faktycznie, przyznajemy, mamy aktualnie problem z łączem. Niezależny od nas, czekamy na naprawę. Przykro nam bardzo że tak wyszło, niestety nic nie możemy na to poradzić, możemy tylko czekać. Przepraszamy, nie mogliśmy tego przewidzieć.

Kola

nie czytalem placzu wszystkich polaczkow tu ale jezeli wam sie nie podoba server to spie.... szukajcie sobie inny.
jezeli wam sie nie podoba dota to spier... szukajcie inny server bo jak myslicie debile ze jak jest dota na 100% enchanty to zaraz bedzie pol serva chodzilo z latarkami to sie grubo mylicie bo malo kto ma kase zeby zaplacic 200 zl za 1 enchant. jezeli ktos ma taka kase na wydanie to dobrze dla serva a jezeli nie to niech nie placze tylko gra i cieszy sie ze ktos mu oplaca gre.
najwiecej jak zawsze placa ci co nic nie wnosza do serva i nie pomagaja utrzymac go. server ma swoja renome i swoj staz na scenie l2 i wiadomo ze nie upadnie po 2 tyg bo zabraknie kasy na utrzymanie jak na wiekszosci serverow postawionych for fun przez kogos albo z dotacja ze za grosze kupisz sobie bron s80 i caly serv bedzie chodzil z ++ itemami.

wiec jak powiedzial Aleksander Macedonski "Przybylem,Zobaczylem,Zdobylem" i dopiero jak to zrobicie to mozecie oceniac server bo pierwsze pare h nie ma nigdy znaczenia, server sie ocenia na dluzsza mete

(mam nadzieje ze zrozumieliscie sens mojej wypowiedzi)

Allseron

Otrzymałem właśnie planowany termin naprawy łącza do Vectry. Odbędzie się jutro w godzinach od 9 do 17. Do tego czasu może okresowo lagować osoby które posiadają takie łącze. Za usterki przepraszamy.

Laner

Cytat: Kola w Październik 10, 2010, 03:01:24 PM
nie czytalem placzu wszystkich polaczkow tu ale jezeli wam sie nie podoba server to spie.... szukajcie sobie inny.
jezeli wam sie nie podoba dota to spier... szukajcie inny server bo jak myslicie debile ze jak jest dota na 100% enchanty to zaraz bedzie pol serva chodzilo z latarkami to sie grubo mylicie bo malo kto ma kase zeby zaplacic 200 zl za 1 enchant. jezeli ktos ma taka kase na wydanie to dobrze dla serva a jezeli nie to niech nie placze tylko gra i cieszy sie ze ktos mu oplaca gre.
najwiecej jak zawsze placa ci co nic nie wnosza do serva i nie pomagaja utrzymac go. server ma swoja renome i swoj staz na scenie l2 i wiadomo ze nie upadnie po 2 tyg bo zabraknie kasy na utrzymanie jak na wiekszosci serverow postawionych for fun przez kogos albo z dotacja ze za grosze kupisz sobie bron s80 i caly serv bedzie chodzil z ++ itemami.

wiec jak powiedzial Aleksander Macedonski "Przybylem,Zobaczylem,Zdobylem" i dopiero jak to zrobicie to mozecie oceniac server bo pierwsze pare h nie ma nigdy znaczenia, server sie ocenia na dluzsza mete

(mam nadzieje ze zrozumieliscie sens mojej wypowiedzi)

Zgadzam się z tym co napisałeś w poście ale słowa które zacytowałeś wypowiedział Gajusz Juliusz Cesar po zdobycie Galii;p

pritus

A ja prponuje poprostu olać posty sezonowców, pograli pare godzinek na servie i oceniaja. Prawda jest taka ze oni sami nie wiedza czego chca, dota byla wiadomo dluugo przed startem servera.

Vortighern

Cytat: Kola w Październik 10, 2010, 03:01:24 PM
nie czytalem [...] polaczkow [...] to spie.... [...] to spier... [...] debile [...]
wiec jak powiedzial Aleksander Macedonski "Przybylem,Zobaczylem,Zdobylem" ...

Gratuluje poziomu wypowiedzi, inteligencji i wróżbiarstwa.
1.Nie czytałeś - to skąd wiesz o czym to i po co sie wypowiadasz,
2.polaczków - co przez to rozumiesz uzywajac słów: to spie....debile  i nie czytajac topiku?
3.chciał zabłysnąc i zakopcił.... ludzie jak juz cytujecie cos to wygooglujcie to najpierw plis.

A co do serwera posiadajcego tak wspaniałych i mądrych i oczytanych obrońców. ^^
Dota dota Alseron, a ten q z Marcelą to nie bug tylko przedstawienie przezemnie rodzaju ustawien na Waszym serwerze.
Skoro jest Q reward rate x5 to dlaczego w 2 q od niej nie dostałem 30k shotów tylko retailowo 6? XD
A zrezygnowałem po tym z grania na razie bo jeśli z kulek leci 5 EWB/EWA i 10 EAB/EAA i w queście w pagan też jest nagroda x5 to mi takie ustawienia na serwerze x5 bardzo nie odpowiadają bo przy 100-200 grających osobach i kasie z tych questów rynek nie bedzie istniał.
A ja se lubie pohandlować na przykład^^
To jest moja subiektywna ocena i nie musze tu grać rok żeby sie tego dowiedzieć.
Pisze o tym tutaj bo mam taką faze, a na forum Alseronu część comunity jest taka że po tym jak "przybyłem(do działu o klanach), zobaczyłem(sposoby rekrutacji) to nie uwierzyłem własnym oczom...." i więcej na to forum bez musu nie wejde.

BTW 4 klany ogłaszaja rekrutacje tam, a 4 klany to powinno byc najbidniej 120 osób więc z tym onlinem, bez rynku, z przewidywanym spadkiem wartości adeny, i comunity gdzie wyzywanie sie pomiędzy klanami zaczęło sie na forum tydzień przed startem serwera to ja po wbiciu 9 lvl juz wiem że nie jest to serwer dla mnie.
Przepraszam
I no ofense nikomu nie obrzydzam, nie odradzam itp.
Widać że admini elastyczni w dobrym tego słowa znaczeniu (autopicup np.), więc cos sie pewnie zmieni wiec za tydzień 2 wdepne i zobacze znowu.

p.s A co do broni +20 to wystarczy 1 CP zgranych ludzi, zrzuta, składamy eq na tyranta wbijamy mu broń Dsy na +20 i hajda na rb  :P <to taki żart nie flamujcie mnie Aleksandrem Macedońskim ani innymi kolegami za to  :oops:>
Ortografia polska to sztuczny wymysł 20-lecia miedzy wojennego.
NIE pisze poprawnie po Polsku!!!

Allseron

Vortigern, dziekujemy za konstruktywną krytykę. Jeśli chodzi o quest reward rate to my mówiliśmy od początku że źle będzie manipulować akurat przy tym parametrze. Gracze jednak uparli się, więc postanowiliśmy im pójść na rękę. Jednak jak dobrze zauważyłeś jest to bardzo niewłaściwe. Po Twoim raporcie do mnie (bo chyba z Tobą rozmawiałem) zmieniliśmy reward rate na x2, a quest drop rate na x3. Dający łącznie x6 quest rate. Przy czym wszystkie elementy "całe" (np zbroje, broń, itp) są reward rate x1. I po to był reload configów, i dlatego w następnym queście dostałeś już mniejszą nagrodę. Jak widać "admini są elastyczni" co nie zawsze jest dobre. Postaramy się już więcej nie dać tak łatwo namówić na zmianę naszych przekonań :)

Brianoc

Po samej rejestracji mozna dojsc do wniosku ze na serwerze bedzie polaczkowo, bo jaki obcokrajowiec sie zarejestruje? A z polakami jak zawsze - pograja 2 tygodnie i szukaja nowego serwa :D
a.k.a Szakalaka

Bot coder!

Allseron

My Polaków lubimy, jesteśmy jednymi z nich :) I właśnie dlatego robimy dla nich serwery. Możesz to nazwać jak chcesz, ale Polacy nie gęsi swój serwer mają !

Drah

Jak są traktowane 2 konta z 1 ip w przypadku gdy sa to 2 różne kompy ?

Laner

Cytat: Drah w Październik 11, 2010, 02:59:44 AM
Jak są traktowane 2 konta z 1 ip w przypadku gdy sa to 2 różne kompy ?

1 operator - 1 konto
W takim przypadku trzeba to zgłosić, oczywiście można spodziewać się jakiejś kontroli ze strony administracji.

casteam123

do serwera rpg jakim kiedys byl poczatkowy Allseron to mu daleko..

na plus ciekawy system, spolszczenia,
na minus brak klimatu, nicki typu Mokrakasia, slownictwo i brak kultury, dotacje, czasem male lagi byly, dziwne rewardy z questa ;p

nie wiem moze za bardzo myslalem ze to bedzie czyste rpg

no nic pozostaje czekac na jakis rpg serw

Sadek

lol myślisz, że na rpg nie będzie takich nicków? nie martw się będą tylko, że po rosyjsku ;)
Klimat bardzo mi się podoba nie ma problemu z nalezieniem supportu i bardzo miło się rozmawia z ludźmi, a jak trafisz na mniej kulturalnego człowieka to kill i tyle:)

Zdefiniuj "czyste RPG" to nie jest Gtothic i raczej nie będzie jeśli o to ci chodzi:P L2 to gra przez sieć więc nie dziw się, że czasami nie ma kultury gdy wyjdzie ci jakieś dziecko słońca co mu nic nie pasuję:)

PS. Zapraszam do gry online się zwiększa:)

DoD0

Jakoś nie bardzo widać ten online zwiększający się

"...When the FAIL is so strong, one facepalm is not enough"

Sadek

no patrz teraz jak wszyscy są w szole/uczelni/pracy/śpią trzeba zobaczyc wieczorem:)

SIEKACZBIG

chyba ten server nie wypali a juz miałem takie wielkie nadzieje  :beksa:
no coz musze szukac nowy

Sickve

Zastanawia mnie co kieruje ludźmi, którzy w jakiś sposób zawiedli się czy na online czy na lagach czy na sofcie. Co chcecie zyskać pisząc tutaj, że serwer jest do dupy ? Serwer będzie miał większy online i ruszy albo umrze i tyle. Taka jest natura wszystkiego. Oceniacie to tak, jakbyście byli kimś a przypominam, że jesteście tylko szarymi graczami (dla mnie paziami), którzy tak jak i ja wbijają sobie na serwer i grają. Ja nie oceniam, bo po co - gram albo nie gram, proste. A Wy jaki macie w tym biznes ? To jest zabawa na takiej zasadzie, jak ta gdy ktoś wiedząc, że chciałem pograć na tym serwerze wbił przede mną i zajął mój nick ze starego allseronu. Nie wiem czy próbował mi zrobić na złośc, czy może wydaje mu się, że się przejąłem czymś tak błachym  :noob: Radoche niezmierną sprawia mi jedynie to, że zalazłem ludzim za skórę i mimo, iż ja mam większość głęboko to oni jednak jeszcze poświęcą czas by spróbować mi zrobić na złość w taki czy inny sposób. Jesteście tak bardzo nabrani a zarazem słabi. Czas dorosnąć.

JasnyElf

Dlaczego ktoś nie ma oceniać tego serwera ? Po 1 dniu można już wyciągnąć dużo wniosków, około 100 online to trochę bida jeśli z nudów czy z ciekawości gra dużo osób ze starego allseronu, widać reklama nie zadziałała tak jak miała albo coś się nie podoba.

SpeedyGonzales

DoD0

DoD0

Czyli nadal granie tam jest stratą czasu

@@
Powiedz mi, gdzie znajdziesz fraga czy cokolwiek przy takim online ?