Allseron (x2) Gracia Epilogue start 01.10.2004

Zaczęty przez Allseron, Wrzesień 28, 2010, 01:06:39 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diverse

Dziwicie się że nikt nie gra, jak każdy ma mieć takie podejście to GL ...

SpeedyGonzales

Ludzie wola grac na lolPolskich serwach, np pewnie czakaja na BLue

Cienty

Allseron

Nie wiem o jaką fantazję Ci chodzi :) Żadna szczególnie rozbudowana potrzebna nie jest :)
Online wciąż rośnie. Jest obecnie ponad 400 kont i wciąż przybywają nowe.
A jeśli chodzi o fragi to na botach w counter strike zdobędziesz więcej i szybciej, nie trzeba grać w L2.
Rzecz jest zawsze nie w ilości lecz jakości.

Bulls

allseron  , czemu podajesz Ilosc kont a nie Online na servie ?o.O

Yoko

Online jest w granicach 100-150.
Kont 2 dni temu bylo 250 a dzisiaj jest 450 wiec to cieszy.
Mi jest tu dobrze i nigdzie sie nie wybieram...szukajcie sobie dalej "pewnych" serwerow. 76968796745 razy sie rozczarowalem i przerabialem faile zamkniecia serwerow itp...
Wybor dla mnie jest prosty gram tutaj albo gram z cyrylica....

Bulls

na rpg-club nie ma cyrlicy
ludzie robia teraz dulaboxy/konta na offshop wiec ilosc kont rosnie :)

SpeedyGonzales

Nobis

Oj ludziki  :) serwer dopiero co powstał a wy juz placzecie na online. Allseron na poczatku startował tak samo i jest do dzis. Ile jest serwerów, ktore utrzymały się tak długo ? Własnie stabilnosc jest najwieksza zaleta tego serwera, a online coz jesli ktos liczy na taki jak na rpg czy dexie to raczej nieporozumienie.

DoD0

Na przykład Graveland na który wszyscy narzekają i stoi hoho... ile razy miał padać tyle razy się podnosił. Online dochodzi nadal na x4 do 1,5k, niestety x13 coś umiera, a na Allseronie max online był około 700  :shock: Graveland dawniej (x4) dochodził do 2k prawie w weekendy. Jak widzisz można

"...When the FAIL is so strong, one facepalm is not enough"

SpeedyGonzales

Aktualnie 13:48 , 28-09.2010 : 326
Średnia z miesiąca : 342 (24 godziny, 7 dni, 30 dni w miesiącu)
Średnia z tygodnia : 417
Godziny szczytu : 568
Max : 619   

619 to jeszcze daleko do 700 :P

Allseron

Uprzejmie bym prosił osoby postronne o nie kłamanie na temat naszego serwera. Na Allseronie online przekraczał za czasów C4-C6 1100. Ale jak by nie o to chodzi co było "kiedyś". To primo.
Po drugie to nie jest temat o serwerze Graveland, ale zapewniam że generator cyfr losowych to i ja potrafię napisać i na stronie będzie zawsze okolicach 3000... nie mówiąc już o tym że to serwer który powstał znacznie później niż Allseron, ma otwartą rejestrację i jest international. Więc, jak by nie ma czego porównywać. Jeśli chcesz reklamować jakiś konkretny serwer, proponuję założyć temat o nim na tym forum.

AMR

a co to za problem odpalić przykładowo L2Neta i sprawdzić online?

Cienty

Cytat: Allseron w Październik 12, 2010, 02:27:48 PM
Nie wiem o jaką fantazję Ci chodzi :) Żadna szczególnie rozbudowana potrzebna nie jest :)
Online wciąż rośnie. Jest obecnie ponad 400 kont i wciąż przybywają nowe.
A jeśli chodzi o fragi to na botach w counter strike zdobędziesz więcej i szybciej, nie trzeba grać w L2.
Rzecz jest zawsze nie w ilości lecz jakości.

Nie dostrzegam związku między tym co napisałem a fragowaniem w cs. Gram w l2 praktycznie od początku i skoro szukam serwera na kliencie Lineage 2 to widocznie wolę 'fragować' albo być zabijanym właśnie w tej grze. Szczerze mówiąc nie specjalnie przeszkadza mi czy kiedy kogoś zabiję wyzywa mnie od noobow, czy 'z honorem stwierdza iż w tej zaciętej krwistej batalii zwyciężył silniejszy', czy po prostu klika to village. Nie oceniam również populacji serwera pod względem jakości. Gracz to gracz, i większość ludzi idąc na serwer nie patrzy, że jest 100 ludzi, ale za to kulturalnych, raczej stwierdza, że nie będzie z kim się pobić i szuka czegoś innego. Sam chciałem spróbować zagrać na serwerze Allseron, ale jak pisałem, widocznie brak mi fantazji. Nie jestem w wieku, w którym bawiłbym się w wymyślanie historyjek o mojej postaci i szczerze mówiąc wydaje mi się troszkę śmieszne (oczywiście nie chcę nikogo urazić, każdy przeżywa to na swój sposób), nie utożsamiam się również w żaden sposób z postacią którą gram, wręcz przeciwnie, zazwyczaj tworzę postacie potrzebne klanowi. W l2 lubię teamplay i to, że by coś osiągnąć, muszę wcześniej poświęcić trochę czasu, nie czuję jakiegoś klimatu, a pierwsze co robię wchodząc do gry - to wyłączam dźwięki. Myślę również, że zrezygnowanie z pisania historii postaci znacząco zwiększyło by wasz online, a wasz dość surowy regulamin przy dobrej współpracy graczy z gmami pozwoliłby na wyeliminowanie z serwera niekulturalnego grona. Pozdrawiam

JasnyElf

@Cienty może nie do końca doczytałeś, o co chodzi, temat jest o nowym serwerze Infinitum pod patronatem starego serwera Allseron. Na Allseronie owszem były podania z opowiadaniami, napisałem chyba, z 4 aby dostać 1 konto  na Infinitum nie ma żadnych podań i nie ma musisz klimacic przy potku na rynku w Dion :D ale ktoś, kto to lubi tez pewno znajdzie coś dla siebie.

Phishy

Cytat: Cienty w Październik 12, 2010, 06:30:12 PM

Sam chciałem spróbować zagrać na serwerze Allseron, ale jak pisałem, widocznie brak mi fantazji. Nie jestem w wieku, w którym bawiłbym się w wymyślanie historyjek o mojej postaci i szczerze mówiąc wydaje mi się troszkę śmieszne (oczywiście nie chcę nikogo urazić, każdy przeżywa to na swój sposób), nie utożsamiam się również w żaden sposób z postacią którą gram, wręcz przeciwnie, zazwyczaj tworzę postacie potrzebne klanowi. W l2 lubię teamplay i to, że by coś osiągnąć, muszę wcześniej poświęcić trochę czasu, nie czuję jakiegoś klimatu, a pierwsze co robię wchodząc do gry - to wyłączam dźwięki. Myślę również, że zrezygnowanie z pisania historii postaci znacząco zwiększyło by wasz online, a wasz dość surowy regulamin przy dobrej współpracy graczy z gmami pozwoliłby na wyeliminowanie z serwera niekulturalnego grona. Pozdrawiam

Sprostuję: regulamin na Allseronie jest dość surowy? Jest najłagodniejszy od C1. A przy rejestracji nie pisze się lat historii postaci (i to już ponad 3 lata), trzeba logicznie połączyć początek i koniec opowiadania. Tylko tyle. Choć czasem i za dużo dla niektórych. Ale to Allseron, a nie Infinitum.
Mam wrażenie, że niepotrzebnie mieszacie oba te serwery. Oba są zupełnie innymi bajkami. (dzięki, LeX ;))

NOhope

Cytat: Bulls w Październik 12, 2010, 02:58:29 PM
allseron  , czemu podajesz Ilosc kont a nie Online na servie ?o.O
400 kont , ale niestey online mniej wiecej 60-80 ( od rana do 18 ) 100-110 ( 18 do 22 ) pozniej tendencja spadkowa.

Nobis

Cytat: DoD0 w Październik 12, 2010, 05:10:28 PM
Na przykład Graveland na który wszyscy narzekają i stoi hoho... ile razy miał padać tyle razy się podnosił. Online dochodzi nadal na x4 do 1,5k, niestety x13 coś umiera, a na Allseronie max online był około 700  :shock: Graveland dawniej (x4) dochodził do 2k prawie w weekendy. Jak widzisz można

NIe wiem po co naciagasz te liczby, jak mozna w 3 sec sprawdzić, że opowiadasz bajki :)

DoD0

Cytat: Nobis w Październik 13, 2010, 12:32:22 AM
Cytat: DoD0 w Październik 12, 2010, 05:10:28 PM

NIe wiem po co naciagasz te liczby, jak mozna w 3 sec sprawdzić, że opowiadasz bajki :)

Nie naciągam liczb. Sprawdzane nie raz L2netem  :)

Kriserr

Tia, i o 4tej w nocy jest tam dwa razy więcej graczy niż na Cerberusie ? Śmiem twierdzić że config jest ustawiony na minimum +700. Płacą Ci za opowiadanie bajek ?

DoD0

Cytat: Kriserr w Październik 13, 2010, 12:26:15 PM
Tia, i o 4tej w nocy jest tam dwa razy więcej graczy niż na Cerberusie ? Śmiem twierdzić że config jest ustawiony na minimum +700. Płacą Ci za opowiadanie bajek ?

hahaha hahaha Na GL'u grałem ostatnio na początku roku, nikt mi nie płaci, mówie to co jest i było, więc się przymknij

Kriserr

Skoro grałeś ostatnio prawie rok temu to jakim prawem mówisz CO JEST ?

Laner

Online dochodzi już do 200, w najbliższym czasie szykuje się 300+.
Administracja ogarnięta, brak znaczących bugów, ogólnie duży + dla servera.

aenima

wczoraj bylo ~90, dzis widzialem jak doszlo do 120. nie przesadzaj z tym 200...

bugi...wbilem z 16tego na 20 klikajac na npca po buffy....
ogarnieta administracja? hmm......pkt 3 z ichniejszego regulaminu brzmi:
"3. Stworzenie konta i gra na tym serwerze jest darmowe i możliwe wyłącznie dla osób posługujących się językiem polskim w stopniu conajmniej komunikatywnym." 
polish server only as I guess...
"...countin' bodies like sheep to the rhythm of the war drums..."