2 reczny miecz?

Zaczęty przez Menelutor, Luty 11, 2006, 02:15:06 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

Menelutor

Mam taki dylemat.
Na kogo isc zeby byc typowym tankiem ktory sieka mieczem 2 recznym?
Typowe skille zeby mial do tego.
Aha i jakiego miecz najlepiej grade poszczegolnych uzywac?

em

jedyna rasa ktora posiada skiele do 2 recznych mieczy to orki. czlowiek ma tez skile ale talko aktywne, a ork posiada aktywne i pasywne, co na pozniejszych levelach czyni z orka dobra maszynke do zabijania:D
em powrócił na forum ;D

Feanor

Hmmm, a czy Warlord mógłby chodzić z 2h mieczem? Nie wiem czy ma two-handed weapon czy polearm mastery. Gdyby miał two-handed to mógłby nawet nieźle z 2h mieczami sobie radzić...
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

eSkel

Ma polearm. Ale high lv Warlord/Gladiator niezle robi BoPem, wiec jakbys dal great sword albo dragon slayer to nie moglo by byc tak zle...

Cywil

Ale niema to jak Ork z dwurecznym. Lepiej niekombinuj i jak chcesz chodzic z dwurecznym to TYLKO ork.

Sargal

Cytat: MenelutorMam taki dylemat.
Na kogo isc zeby byc typowym tankiem ktory sieka mieczem 2 recznym?
Typowe skille zeby mial do tego.
Aha i jakiego miecz najlepiej grade poszczegolnych uzywac?

Zacznijmy od tego że żaden tank nie macha mieczem dwuręczynym tylko lata z tarcza i czymś one handed. A postać używająca mieczy dwuręcznych to destroyer (ork)

Feanor

A ja mam takie pytanie... Destroyer ma Two-handed Weapon Mastery... Działa to z 2h mieczami i bluntami. Ale powinno działać chyba też z Polearmem (jest dwureczny? jest) i z łukiem (też dwureczny). Z fistami i dualami nie bardzo, bo to dwie bronie jednoreczne ;)
www.linezeus.gr

Feanore lvl 52+

Kirdan

CytatIncreases P. Atk. and Accuracy when one is using a two-handed type sword or a two-handed type blunt weapon.

Wyraźnie jest napisane że działa z dwuręcznymi mieczami i bluntami, a nie z każdym rodzajem broni dwuręcznej.