Macro ... ?!

Zaczęty przez SillvaN, Luty 12, 2006, 07:58:36 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

SillvaN

Nie jestem pewien czy ne ma juz takiego tematu ale staralem sie znalesc (SZUKAJ) W kliencie C3 jest w ustawieniach opcja macro... do czego ona sluzy i jak ja ustawic zeby dzialala??
Probowalem znalesc cos na ten temat na innych stronach ale bez wiekszego skutku, ale jak juz cos znalazlem to nic z tego nie zrozumialem :(
Dlatego prosze abyscie mi i napewno nie tylko mi pomogli w zrozumieniu tego... czegos :P

P.S. Na jakims forum wyczytalem ze aby macro dzialalo potrzebana jest jakis skomplikowany wiersz polecen... jak ktos juz cos takiego stworzyl to byl bym wdzieczny aby podzielil sie z nami swojim odkryciem :P:P
Z gory THX

Luno

A wiec tak, jak napisac makro, jest w helpie, dostepnym z poziomu gry.
Do czego sluzy makro:
mozesz sobie ustawic w jednym makrze odpalanie wszystkich buffow po kolei, potem skrot do makra przeciagasz na pasek ze skrotami. Nastepnie wciskasz jeden przycisk i ci wszystki odpala. Mozesz dowolne komendy, jakich uzywasz tam wpisac i ci automatyzuje dzialanie. Ba, mozesz nawet zrobic tak, ze ci wyszukuje moby i automatycznie je sam atakuje, albo jak masz malo hp, to lyka ci potionka. Mozesz ustawic dowolny tekst, jaki ci sie wypisze, jak uzyjesz makra. Mozliwosci sa gigantyczne.

SillvaN

No i mam problem :( niechce mi sie wyswietlic okno z help (jezeli mowimy o oknie help w grze, jak wejde na macro :P) Znasz moze linka gdzie bedzie dokladna kopia tego ... dokumentu.
Byl bym bardzo wdzieczny :D

Luno

montezuma

Cytat: LunoBa, mozesz nawet zrobic tak, ze ci wyszukuje moby i automatycznie je sam atakuje, albo jak masz malo hp, to lyka ci potionka.

To jest niemozliwe uzywajac macro wbudowanego w gre, generlanie macro nadaje sie tylko do tworzenia prostych komend, nie mozna takze zapetlic macro wiec wykluczone jest botowanie.
Naia - oficjalny server
DominionWind- Healer 99/Enchanter 90/Blade Dancer 5x - aktywny
Cytat: xRelapse w Styczeń 10, 2012, 10:26:06 PM
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Ah, te chłopaki z NA są tak zautomatyzowani.
Cytat: Dyma w Styczeń 07, 2012, 05:06:19 PM
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

Luno

Z tym potionkiem to sie rozpedzilem.
Ale namierzac moby i atakowac mozesz poprzez makro.
O zapetlaniu nic nie pisalem :)

SillvaN

Wielkie THX :D:D
A zna ktos jakas przydatna formolke np. do auto ss ??

montezuma

Cytat: SillvaNWielkie THX :D:D
A zna ktos jakas przydatna formolke np. do auto ss ??

Przeciez napisalem ze zapetlenie jest niemozliwe. Auot ss nie zrobisz na tym macro.
Naia - oficjalny server
Jestem ciekawy czy to Montezuma pisze te wszystkie posty tu, czy jakiś skrypt znalazł.
Zanim zacząłem grać z Alarionem to miałem do czynienia z kilkoma Cp,ludźmi i mogę powiedzieć, że ta jego "teoria" jest dla 90% graczy nieosiągalna bo po prostu są zbyt słąbymi graczami. 

SillvaN

OK. A jest moze jakis program do auto ss poza tym co jest na tej stronie bo on jest do niczego ;/;/ nieda sie nic zrobic :(

A jaka scieszke trzeba napisac zeby np. pokoleji sie wlanczaly dane buffy ??

Luno

Poczytaj helpa, tam jest wszystko prosto opisane.

montezuma

Cytat: SillvaN
A jaka scieszke trzeba napisac zeby np. pokoleji sie wlanczaly dane buffy ??

/useskill acumen
/useskill might
/useskill <nazwa skila>
Naia - oficjalny server

SillvaN

Dzieki za pomoc i sory za zadawanie gulupich pytan :P:P Wkoncu dopiero sie ucze :P:P