Przypadkowe disconnecty

Zaczęty przez wik, Październik 28, 2010, 12:14:13 AM

Poprzedni wątek - Następny wątek

wik

Witam

Mam pytanie czy moze ktos zetknal sie z takim problem ze co jakis czas (okolo 30 min) automatycznie dostawl diconecta z gry?
Moja dziewczyna ma internet 1mb i nie wiem czy problem tkwi wlasnie tutaj czy moze jest jakas szansa to naprawic zeby nie wywalalo ciagle z gry?
Pomocna bedzie kazda wskazowka.

Z gory dziekuje i pzdr
Wik

// poprawiłem temat - brzydal

br2yd4l

Kiedyś miałem taki problem, że z 20 kont jakie miałem na raz zalogowane na l2walkerze co jakiś czas (1h? 2h) rozłączało mi się LOSOWO kilka (np 5). Problemem był modem z TPSA, który generował bardzo dużo kolizji po stronie lokalnej. Wymiana modemu pomogła.

Jeśli to neostrada to może być ciut gorzej to zdiagnozować (bo mają wyjebane), ale powinieneś móc uruchomić konsolę (cmd) i wydać polecenie 'ping wp.pl -t', które co sekundę wyśle pinga do wp.
Teraz: jeśli rozłączy Ci neta nawet na 2s, to jeden z tych pingów będzie dziwny (długi czas, albo brak odpowiedzi). Po tym poznasz, że łącze pada. Ping może sobie chodzić w tle, nie zużywa w ogóle zasobów sieciowych

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...

wik

spoko teraz nawet lepiej to brzmi :)
wlaczylem wiersz polecen i na razie jeszcze nie odpalalem Lineage'a ale co jakis czas wyskakuje komunikat

"uplynal limit czasu zadania" a sam ping skacze od 18 do okolo 90 (czasami skacze do 100 z groszami)

zobacze jeszcze jak to bedzie z sama gra jak rozlaczy ale na razie jestem ciekawy samego tego komunikatu co on oznacza i czy to ma jakis wplyw na disconnecty.

pzdr Wik

br2yd4l

upłynął limit czasu żądania oznacza, że pakiet nie wrócił. Czyli rozłączyło Ci internet na około 1s. 'Packet Lost' inaczej. Dzwonisz do providera i mówisz, ze masz packet losty i co oni na to chcą poradzić

Whtever walks in my heart,
Will walk alone...

wik

aha dzieki :)

zobaczymy co zrobia w takim razie z tym...miejmy nadzieje ze da sie ten problem jakos usunac :)

w kazdym razie dzieki za pomoc bo teraz przynajmniej wiem o co chodzi

pzdr wik

Acid

Kamal

Acid

Kumpel miał podobny problem z gubieniem pakietów, pomogła wymiana routera.
Ściągnij Winmtr i sprawdź połączenie np. do wp.pl

wik

aa sory za odkopanie tematu ale to nie tele2 jak sie dowiedzialem tylko netia :P
dzwonilem dzis do nich ale powiedzieli ze dopiero jutro mozna by sie czegos dowiedziec i zweryfikowac dlaczego sa problemy z polaczeniem bo podobno dzis byla jaka ogolna awaria w netii i wszystko sie posypalo u nich heh

napewno jak sie czegos dowiem od nich to dam znac jeszcze w temacie :)
a i jeszcze cos...tu nie ma routera tylko modem wiec w tym wypadku to prawdopodnie oni by juz musieli to zalatwiac z umowy przynajmniej tak mysle

pzdr Wik

Acid

Pakiety możesz gubić również przez uszkodzony modem, nie musi to być koniecznie router.